Adriana Fuentes Téllez

De Wikipedia
Adriana Fuentes Téllez
diputada de Méxicu

1r setiembre 2012 - 31 agostu 2015
Eleiciones: LXII Legislatura del Congreso de la Unión de México (es) Traducir
Vida
Nacimientu Ciudad Juárez5 de marzu de 1964 (60 años)
Nacionalidá Bandera de Méxicu Méxicu
Familia
Hermanos/es Angelica Fuentes
Estudios
Estudios Universidá Autónoma de Ciudad Juárez
Llingües falaes castellanu
Oficiu políticaempresaria
Llugares de trabayu Ciudá de Méxicu
Creencies
Partíu políticu Partíu Revolucionariu Institucional
Cambiar los datos en Wikidata

Adriana Fuentes Téllez (5 de marzu de 1964Ciudad Juárez) ye una política y empresaria mexicana, miembru del Partíu Revolucionariu Institucional, que foi diputada federal pal periodu de 2012 a 2015.

Biografía[editar | editar la fonte]

Adriana Fuentes Téllez ye miembru d'una de les principales families empresariales de Ciudad Juárez, empecipiando la so carrera profesional nes empreses familiares integraes en Grupu Imperial, fundáu pol so güelu Valentín Fuentes. La so hermana Angélica Fuentes Téllez ye conocida como empresaria del ramu del gas y por ser directiva de Grupu Omnilife, propiedá de la so exesposo Jorge Vergara; y el so hermanu Octavio Fuentes Téllez ye directivu de Grupu Imperial y desempeñóse como diputáu federal. Ye llicenciada n'Alministración y Mercadotecnia egresa de la Universidá Autónoma de Ciudad Juárez.

Carrera política[editar | editar la fonte]

Empecipió la so actividá política como secretaria de Xestión Social del comité municipal del PRI en Cases Grandes, Chihuahua y miembru de la Confederación Nacional Llabradora, en 2009 foi candidata a diputada federal suplente y de 2011 a 2013 foi Secretaria Xeneral del comité estatal del PRI en Chihuahua.

En 2012 foi postulada y electa Diputada federal en representación del Distritu 1 de Chihuahua a la LXII Llexislatura pa periodu que va terminar en 2015. Na Cámara de Diputaos ye secretaria de les comisiones d'Educación Pública y Servicios Educativos y de Ganadería, amás d'integrante de les de Competitividá, de la Industria Automotriz y del Aceru y de Comunicaciones.

En 2015 ocupó amás el cargu de Coordinadora de Vinculación Empresarial y de Emprendimiento del comité nacional del PRI. El 5 de xunu de 2016 foi electa diputada llocal pol Distritu X con cabecera en Ciudad Juárez pa la LXV Llexislatura del Congresu del Estáu de Chihuahua.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Predecesor:
César Pacheco Hernández
Diputada al Congresu de Chihuahua
por Distritu 10 de Chihuahua

2016 - 2018
Socesor:
Hilda Anxélica Falliner Silva
Predecesor:
Jaime Flores Castañeda
Diputada Federal por el
Distritu 1 de Chihuahua

2012 - 2015
Socesor:
Fernando Uriarte Zazueta