Llista de presidentes de Bulgaria

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar

El presidente ye'l xefe d'Estáu de Bulgaria. Esta ye la llista de el presidentes y demás xefes d'estáu dende 1946.

Presidentes de la República Popular de Bulgaria (1946-1990)[editar | editar la fonte]

# Nome
(Nacimientu-Muerte)
Imaxe Aniciu del gobiernu Fin del gobiernu Partíu
Xefe de la Presidencia Provisional
(1946–1947)
1 Vasil Kolarov
(1877–1950)
V.kolarov.jpg 15 de setiembre de 1946 9 d'avientu de 1947 Partíu Comunista de Bulgaria
Xefes de l'Asamblea Nacional (1947-1971)
(1947–1971)
1 Mincho Neychev
(1897–1956)
Bundesarchiv Bild 183-S99287, Berlin, III. SED-Parteitag, Rede Mintscho Neitschev cropped.jpg 9 d'avientu de 1947 27 de mayu de 1950 Partíu Comunista de Bulgaria
2 Georgi Damyanov
(1892–1958)
No image.svg 27 de mayu de 1950 27 de payares de 1958 Partíu Comunista de Bulgaria
Georgi Kulishev
(1885–1974)
No image.svg 27 de payares de 1958 30 de payares de 1958 Partíu Comunista de Bulgaria
+ Nikolai Georgiev
(1906–1987)
(provisional)
No image.svg Partíu Comunista de Bulgaria
3 Dimitur Ganev
(1898–1964)
No image.svg 30 de payares de 1958 20 d'abril de 1964 Partíu Comunista de Bulgaria
Georgi Kulishev
(1885–1974)
No image.svg 20 d'abril de 1964 23 d'abril de 1964 Partíu Comunista de Bulgaria
+ Nikolai Georgiev
(1906–1987)
(provisional)
No image.svg Partíu Comunista de Bulgaria
4 Georgi Traikov
(1898–1975)
No image.svg 23 d'abril de 1964 7 de xunetu de 1971 Unión Nacional Agraria de Bulgaria
Xefes del Conseyu d'Estáu
(1971–1990)
1 Todor Zhivkov
(1911–1998)
Todor Živkov (fototeca.iiccr.ro).jpg 8 de xunetu de 1971 17 de payares de 1989 Partíu Comunista de Bulgaria
2 Petur Mladenov
(1936–2000)
Petar Mladenov 1978.jpg 17 de payares de 1989 3 d'abril de 1990 Partíu Comunista de Bulgaria

Presidente, 1990-anguaño[editar | editar la fonte]

# Nome
(Nacemento-Muerte)
Imaxe Aniciu del gobiernu Fin de gobiernu Partíu
presidentes
(1990 - presente)
1 Petur Mladenov
(1936–2000)
Petar Mladenov 1978.jpg 3 d'abril de 1990 6 de xunetu de 1990 Partíu Socialista de Bulgaria
Stanko Todorov
(1920–1996)
(provisional)
No image.svg 6 de xunetu de 1990 17 de xunetu de 1990 sen partíu
Nikolai Todorov
(1921–2003)
(provisional)
No image.svg 17 de xunetu de 1990 1 d'agostu de 1990 sen partíu
2 Zhelyu Zhelev
(1935–2015)
Zhelyu-Zhelev-20090423.jpg 1 d'agostu de 1990 22 de xineru de 1997 Unión de les fuerces democrátiques
3 Petur Stoyanov
(1952– )
Petar stoyanov (1).jpg 22 de xineru de 1997 22 de xineru de 2002 Unión de les fuerces democrátiques
4 Georgi Parvanov
(1957– )
Georgi S. Parvanov.jpg 22 de xineru de 2002 22 de xineru de 2012 Partíu Socialista de Bulgaria
5 Rosen Plevneliev
(1964– )
Bulgarian president Rosen Plevneliev inauguration.jpg 22 de xineru de 2012 presente Grazhdani za evropeysko razvitie na Balgariya - GERB

Vease tamién[editar | editar la fonte]