Xunión Ciclista Internacional

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Xunión Ciclista Internacional
Union cycliste internationale (fr)
federación deportiva internacional (es) Traducir
Union cycliste internac logo 2015.svg
Llocalización
Sede Aigle (es) Traducir
Direición Suiza
Historia
Fundación14 abril 1900
Organigrama
Presidente David Lappartient ‎ (es) Traducir (2017)
Participación empresarial
Propietariu de
Forma parte de
Formáu por Chinese Cycling Association (en) Traducir
Hong Kong Cycling Association (en) Traducir
Indonesian Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of India (en) Traducir
Cycling Federation of the Islamic Republic of Iran (en) Traducir
Japan Cycling Federation (en) Traducir
Korea Cycling Federation (en) Traducir
Kazakhstan Cycling Federation (en) Traducir
Fédération Libanaise de Cyclisme (en) Traducir
Macau Cycling Association (en) Traducir
Malaysian National Cycling Federation (en) Traducir
Integrated Cycling Federation of the Philippines (en) Traducir
Pakistan Cycling Federation (en) Traducir
Qatar Cycling Federation (en) Traducir
Singapore Amateur Cycling Association (en) Traducir
East Timor Cycling Federation (en) Traducir
Chinese Taipei Cycling Association (en) Traducir
Botswana Cycling Association (en) Traducir
Cameroon Cycling Federation (en) Traducir
Lesotho Cycling Association (en) Traducir
Cycling Federation of Nigeria (en) Traducir
Rwanda Cycling Federation (en) Traducir
Senegalese Cycling Federation (en) Traducir
Fédération tunisienne de cyclisme (en) Traducir
Cycling South Africa (en) Traducir
Zimbabwe Cycling Federation (en) Traducir
Unión Ciclista de la Republica Argentina (es) Traducir
Barbados Cycling Union (en) Traducir
Bermuda Bicycle Association (en) Traducir
Bolivian Cycling Federation (en) Traducir
Brazilian Cycling Confederation (en) Traducir
Canadian Cycling Association (en) Traducir
Federación Ciclista de Chile (es) Traducir
Federación Colombiana de Ciclismo (es) Traducir
Federación Costarricense de Ciclismo (es) Traducir
Cuban Cycling Federation (en) Traducir
Dominican Republic Cycling Federation (en) Traducir
Federación Ecuatoriana de Ciclismo (es) Traducir
Honduran National Cycling Federation (en) Traducir
Jamaica Cycling Federation (en) Traducir
Saint Kitts and Nevis Cycling Federation (en) Traducir
Federación Mexicana de Ciclismo (es) Traducir
Nicaraguan Cycling Federation (en) Traducir
Panamanian Cycling Federation (en) Traducir
Federación Peruana de Ciclismo (es) Traducir
Puerto Rican Cycling Federation (en) Traducir
Paraguayan Cycling Federation (en) Traducir
Surinaamse Wielren Unie (en) Traducir
Trinidad and Tobago Cycling Federation (en) Traducir
USA Cycling (en) Traducir
Federación Ciclista Uruguaya (es) Traducir
Federación Venezolana de Ciclismo (es) Traducir
Cycling Australia (en) Traducir
Fiji Cycling Association (en) Traducir
Guam Cycling Federation (en) Traducir
BikeNZ (en) Traducir
Andorran Cycling Federation (en) Traducir
Albanian Cycling Federation (en) Traducir
Austrian Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Bosnia and Herzegovina (en) Traducir
Royal Belgian Cycling League (en) Traducir
Swiss Cycling (en) Traducir
Cyprus Cycling Federation (en) Traducir
Czech Cycling Federation (en) Traducir
German Cycling Federation (en) Traducir
Danish Cycling Federation (en) Traducir
Estonian Cyclists' Union (en) Traducir
Real Federación Española de Ciclismo (es) Traducir
Cycling Union of Finland (en) Traducir
Federación Francesa de Ciclismo (es) Traducir
British Cycling Federation (es) Traducir
Hellenic Cycling Federation (en) Traducir
Croatian Cycling Federation (en) Traducir
Hungarian Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Ireland (en) Traducir
Israel Cycling Federation (en) Traducir
Federazione Ciclistica Italiana (en) Traducir
Liechtenstein Cycling Federation (en) Traducir
Lithuanian Cycling Federation (en) Traducir
Luxembourgish Cycling Federation (en) Traducir
Monegasque Cycling Federation (en) Traducir
Moldavian Cycling Federation (en) Traducir
Royal Dutch Cycling Union (en) Traducir
Norwegian Cycling Federation (en) Traducir
Polish Cycling Federation (en) Traducir
Portuguese Cycling Federation (en) Traducir
Romanian Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Serbia (en) Traducir
Russian Cycling Federation (en) Traducir
Swedish Cycling Federation (en) Traducir
Slovenian Cycling Federation (en) Traducir
Slovak Cycling Federation (en) Traducir
Turkish Cycling Federation (en) Traducir
Icelandic Cycling Union (en) Traducir
Cycling Federation of Kosovo (en) Traducir
Armenian Cycling Federation (en) Traducir
Belarusian Cycling Federation (en) Traducir
Latvian Cycling Federation (en) Traducir
Ukrainian Cycling Federation (en) Traducir
Bulgarian Cycling Federation (en) Traducir
Azerbaijan Cycling Federation (en) Traducir
Georgian National Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Macedonia (en) Traducir
Malta Cycling Federation (en) Traducir
San Marinese Cycling Federation (en) Traducir
Montenegro Cycling Federation (en) Traducir
Cook Islands Cycling Federation (en) Traducir
Vanuatu Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Samoa (en) Traducir
Antigua and Barbuda Cycling Federation (en) Traducir
Anguilla Amateur Cycling Association (en) Traducir
Aruba Wieler Bond (en) Traducir
Bahamas Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Belize (en) Traducir
Curaçao Cycling Federation (en) Traducir
Dominica Cycling Association (en) Traducir
Grenada Cycling Federation (en) Traducir
Federación Guatemalteca de Ciclismo (es) Traducir
Guyana Cycling Federation (en) Traducir
Haiti Cycling Federation (en) Traducir
Cayman Islands Cycling Association (en) Traducir
St Lucia Cycling Association (en) Traducir
Federación Salvadoreña de Ciclismo (es) Traducir
Sint Maarten Cycling Federation (en) Traducir
St Vincent and the Grenadines Cycling Union (en) Traducir
British Virgin Islands Cycling Federation (en) Traducir
Virgin Islands Cycling Federation (en) Traducir
Angolan Cycling Federation (en) Traducir
Burkina Faso Cycling Federation (en) Traducir
Burundi Cycling Federation (en) Traducir
Benin Cycling Federation (en) Traducir
Congolese Cycling Federation (en) Traducir
Central African Cycling Federation (en) Traducir
Congolese Cycling Federation (en) Traducir
Ivorian Cycling Federation (en) Traducir
Cape Verde Cycling Federation (en) Traducir
Djibouti Cycling Federation (en) Traducir
Algerian Cycling Federation (en) Traducir
Egyptian Cycling Federation (en) Traducir
Eritrean National Cycling Federation (en) Traducir
Ethiopian Cycling Federation (en) Traducir
Gabonese Cycling Federation (en) Traducir
Ghana Cycling Federation (en) Traducir
Guinea Cycling Federation (en) Traducir
Guinea-Bissau Cycling Federation (en) Traducir
Kenya Cycling Federation (en) Traducir
Comorian Cycling Federation (en) Traducir
Liberia National Cycling Association (en) Traducir
Libyan Cycling Federation (en) Traducir
Royal Moroccan Cycling Federation (en) Traducir
Madagascar Cycling Federation (en) Traducir
Mali Cycling Federation (en) Traducir
Mauritanian Cycling Federation (en) Traducir
Mauritian Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Malawi (en) Traducir
Mozambican Cycling Federation (en) Traducir
Namibian Cycling Federation (en) Traducir
Niger Cycling Federation (en) Traducir
Seychelles Cycling Association (en) Traducir
Sudanese Cycling Federation (en) Traducir
Sierra Leone National Cycling Association (en) Traducir
Somali Cycling Federation (en) Traducir
Saint Thomas and Prince Cycling Federation (en) Traducir
Eswatini Cycling Association (en) Traducir
Chad Cycling Federation (en) Traducir
Togolese Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Association of Tanzania (en) Traducir
Uganda Cycling Association (en) Traducir
Cycling Association of Zambia (en) Traducir
Gambia Cycling Association (en) Traducir
UAE Cycling Federation (en) Traducir
Afghanistan Cycling Federation (en) Traducir
Bangladesh Cycling Federation (en) Traducir
Bahrain Cycling Association (en) Traducir
Brunei Darussalam Cycling Federation (en) Traducir
Iraqi Cycling Federation (en) Traducir
Jordan Cycling Federation (en) Traducir
Kyrgyzstan Cycling Federation (en) Traducir
Cambodian Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Association Of the Democratic People's Republic Of Korea (en) Traducir
Kuwait Cycling Federation (en) Traducir
Lao Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Sri Lanka (en) Traducir
Myanmar Cycling Federation (en) Traducir
Mongolian Cycling Federation (en) Traducir
Bicycle Association Of Maldives (en) Traducir
Nepal Cycling Association (en) Traducir
Oman Cycling Association (en) Traducir
Palestinian Cycling Federation (en) Traducir
Saudi Arabian Cycling Federation (en) Traducir
Syrian Arab Cycling Federation (en) Traducir
ThaiCycling Association (en) Traducir
Tajikistan Cycling Federation (en) Traducir
Cycling Federation of Turkmenistan (en) Traducir
Vietnam Cycling Federation (en) Traducir
Yemen Cyclists Association (en) Traducir
Uzbekistan Cycling Federation (en) Traducir
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

La Xunión Ciclista Internacional (UCI) (en francés: Union Cycliste Internationale) ye l'asociación de federaciones nacionales de ciclismu. Foi creada'l 14 d'abril de 1900 en París integrando primeramente a les federaciones de Francia, Bélxica, Italia, Suiza y Estaos Xuníos d'América siendo'l so primer presidente'l belga Emile de Beukelaer.

Anguaño la sede de la UCI ta en Aigle (Suiza)[1] y el presidente en funciones ye dende setiembre de 2017 el francés David Lappartient.

Introducción[editar | editar la fonte]

Brian Cookson, presidente actual.

La UCI ufierta llicencies a corredores y entama unes regles disciplinaries, como por casu n'asuntos de dopaxe. Tamién controla la clasificación de les carreres y el sistema del ranking de puntos en delles disciplines ciclistes, como'l monte, carretera y contrarreló, pa dambes competiciones masculín y femenín, yá sían amateur o profesional. Amás, supervisa los Mundiales en delles disciplines y distintes categoríes, onde compiten los países en cuenta de los equipos. Los ganadores d'estes carreres tienen el derechu de portar un xerséi especial con el color del arcoíris ("maillot arcoíris") l'añu siguiente, amás de llevar el dibuxu del arcoíris nel puñu y pescuezu mientres el restu de la carrera profesional.

Historia[editar | editar la fonte]

Comisariu de la UCI.

La UCI foi fundada'l 14 d'abril de 1900 en París poles organizaciones ciclistes nacionales de Bélxica, Estaos Xuníos, Francia, Italia y Suiza.

En 1965, so la presión del Comité Olímpicu Internacional, la UCI estremar na "Federación Internacional Amateur de Ciclismu" (FIAC) y la "Federación Internacional de Ciclismu Profesional" (FICP), coordinando la UCI dambes instituciones. La amateur afitar en Roma, la profesional en Luxemburgu, y la UCI en Xinebra.

La Federación Amateur yera la más estensa de dambes organizaciones, con 127 miembros de los cinco continentes. Yera apoderada pelos países del esti européu, que yeren básicamente amateurs. Amás, representaba al ciclismu nos Xuegos Olímpicos, y solo pertenecíen contra los miembros de la Federación Profesional en rares ocasiones.

En 1992, la UCI unificó a la FIAC y la FICP, fundiéndose dientro de la UCI. La organización conxunta treslladar a Lausana.

Nel 2004, la UCI construyó un nuevu velódromu de 200 metros[2] nel centru mundial de ciclismu.[3]

Funciones[editar | editar la fonte]

La UCI, a midida que foi avanzando y evolucionando nel tiempu foi modificando y ampliando les sos funciones nel ámbitu ciclista, al tratase del máximu estamentu del mesmu. Sicasí, siempres hubo un oxetivu principal dende los sos empiezos allá pel añu 1900: promover y favorecer el ciclismu como deporte y al coleutivu de ciclistes que lleven a cabu la práutica del mesmu. En cuanto al restu de funciones principales, numbérense de siguío:

  • Revisar y ameyorar nel casu de ser necesariu'l reglamentu actual del ciclismu internacional.
  • Llevar a cabu un plan pal programa de formación ciclista.
  • Entamar pruebes ciclistes y campeonatos pa reforzar el ciclismu y la competición nel mesmu.
  • Revisar el calendariu ciclista internacional pal correutu funcionamientu y la viabilidá de les pruebes en función de los requerimientos que se presenten a lo llargo de la temporada ciclista.
  • Caltener les rellaciones col Comité Olímpicu Internacional pa la collaboración na organización de too rellacionar colos futuros eventos relativos a ciclismu en caúna de les ediciones de los Xuegos Olímpicos.
  • Potenciar y fomentar la llucha contra'l dopaxe nel ciclismu.

=== Especialidaes So tutelar de la UCI, arrexuntar les especialidaes siguientes:

Cycling Hall of Fame de la UCI[editar | editar la fonte]

Artículu principal: Cycling Hall of Fame

Dientro del llabor de caltener el patrimoniu históricu de les competiciones ciclistes, la UCI inclúi les actividaes del Cycling Hall of Fame, en que la so web publicar datos estadísticos y hestóricos colos que s'ellaboren distintes clasificaciones oficiales del ciclismu profesional en ruta, ente les que destaca'l "TOP 100" de los meyores corredores.

Controversies[editar | editar la fonte]

Tipo de bicicleta[editar | editar la fonte]

La UCI viose envolubrada en ciertos discutinios acomuñaos cola so decisión a la d'escoyer el tipu de bicicletes a usase. Por casu, decidió abolir l'usu de bicicletes reclinadas[4] dende'l 1 d'abril de 1934, amás de perxudicar a Graeme Obree mientres la década de los 90, al nun dexar les bicicletes col cuadru ensin tubu sol asientu[5] nel añu 2000.

Dopaxe[editar | editar la fonte]

La UCI viose arreyada en dellos casos revesosos sobre información al respective de casos de dopaxe, sobremanera pol so médicu Mario Zorzoli que primero peneró resultaos de controles sobre Lance Armstrong[6] y dempués viose arreyáu na Operación Puerto teniendo'l xefe de la rede de dopaxe, Eufemiano Fuentes, distinta información pa contautar con él.[7]

Artículu principal: Casu Festina

Sicasí, la UCI empezó en serio la so implicación nos asuntos del dopaxe col casu Festina[8] nel añu 1998, que dio pasu a una voráxine de sucesos posteriores. Foi unu de los primeros casos nel que se producieron severes sanciones a les persones imputaes. Asina, l'equipu Festina viose espulsáu del Tour de Francia nel que taba participando una vegada afayáronse sustances dopantes nel senu del equipu. De la mesma manera, una serie d'equipos participantes tamién fueron rexistraos nel trescursu de dichu Tour de Francia, ente ellos el ONCE-Deutsche Bank, Lotto, TVM, Casino y Big Mat.

Esta circunstancia traxo una serie de reacciones, y en solidaridá colos equipos a los que s'efectuaron los mentaos rexistros, una serie d'equipos participantes en la ronda gala decidieron abandonar naquellos momentos: Banesto, Kelme, ONCE-Deutsche Bank, Riso Scotti, Vitalicio Seguros y Saeco. Antes d'acabar la carrera los miembros restantes del equipu TVM tamién decidieron abandonar la carrera poles problemátiques surdíes nel so equipu colos rexistros de la xendarmería.

Organización[editar | editar la fonte]

Patrick McQuaid, ex presidente de la UCI.

La estructura xerárquica de la federación ta conformada pol Presidente, el Secretariu Xeneral y el Vicepresidentes, el Congresu (efectuáu cada añu), el Cuerpu Executivu y los Comités Téunicos.

El presidente en funciones ye David Lappartient de la Francia. Lappartient llegó a la presidencia en ganando al anterior presidente, Brian Cookson, nes eleiciones celebraes mientres el mundial de Bergen 2017.

Presidentes[editar | editar la fonte]

Non. Periodu Nome País
1 19001922 Emile de Beukelaer Flag of Belgium.svg Bélxica
2 19221936 Léon Breton Flag of France.svg Francia
3 19361939 Max Burgi Flag of Switzerland.svg Suiza
4 19391947 Alban Collignon Flag of Belgium.svg Bélxica
5 19471958 Achille Joinard Flag of France.svg Francia
6 19581981 Adriano Rodoni Flag of Italy.svg Italia
7 19811990 Luis Puig Flag of Spain.svg España
8 19912005 Hein Verbruggen Flag of the Netherlands.svg Países Baxos
9 20052013 Patrick McQuaid Flag of Ireland.svg Irlanda
10 20132017 Brian Cookson Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
11 2017 David Lappartient Flag of France.svg Francia

Federaciones continentales[editar | editar la fonte]

En 2016 la UCI cuenta cola afiliación de 184 federaciones nacionales[9] partíes en 5 confederaciones continentales:

Nome !Sigles See !Non.

fed.

Páx. web
Confederación Africana de Ciclismu (CAC) El Cairu (Exiptu) 49 [1]
Confederación Panamericana de Ciclismu (COPACI) L'Habana (Cuba) 39 [2]
Confederación Asiática de Ciclismu (ACC) Seúl (Corea del Sur) 41 [3]
Unión Europea de Ciclismu (UEC) Aigle (Suiza) 50 [4]
Confederación Ciclista d'Oceanía (OCC) 5

Federaciones nacionales[editar | editar la fonte]

África (CAC) América (COPACI) Asia (ACC) Europa (UEC) Oceanía (OCC)

Bandera d'Arxelia Arxelia
Bandera d'Angola Angola
Bandera de Benín Benín
Flag of Burkina Faso.svg Burkina Fasu
Flag of Burundi.svg Burundi
Bandera de Camerún Camerún
Flag of Cape Verde.svg Cabu Verde
Flag of the Comoros.svg Comores
Flag of the Republic of the Congo.svg El Congu
Flag of Cote d'Ivoire.svg Costa de Marfil
Flag of Egypt.svg Exiptu
Flag of Eritrea.svg Eritrea
Flag of Ethiopia.svg Etiopía
Flag of Gabon.svg Gabón
Flag of Guinea.svg Guinea
Bandera de Kenya Kenia
Flag of Libya.svg Libia
Flag of Madagascar.svg Madagascar
Bandera de Malaui Malaui
Bandera de Malí Malí
Flag of Morocco.svg Marruecos
Flag of Mauritius.svg Mauriciu
Flag of Namibia.svg Namibia
Flag of Niger.svg Níxer
Flag of Nigeria.svg Nixeria
Bandera de Ruanda Ruanda
Flag of Senegal.svg Senegal
Bandera de Seixeles Seixeles
Bandera de Sierra Lleona Sierra Lleona
Bandera de Sudáfrica Sudáfrica
Flag of Sudan.svg Sudán
Bandera de Togu Togu
Bandera de Tunicia Tunicia
Flag of Uganda.svg Uganda
Flag of Zambia.svg Zambia
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabue

Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua y Barbuda
Bandera de les Antilles Neerlandeses Antilles Neerlandeses
Bandera d'Arxentina Arxentina ([5])
Bandera de Aruba Aruba
Bandera de las Bahamas Bahames
Bandera de Barbados Barbados
Bandera de Belize Belize
Bandera de Les Bermudes Les Bermudes
Bandera de Bolivia Bolivia
Bandera de Brasil Brasil
 Islles Caimán
Flag of Canada.svg Canadá
Flag of Chile.svg Chile ([6])
Flag of Colombia.svg Colombia ([7])
Costa RicaFlag of Costa Rica.svg Costa Rica
CubaFlag of Cuba.svg Cuba
Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana
Flag of Ecuador.svg Ecuador ([8])
Flag of El Salvador.svg El Salvador
Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América ([9])
Flag of Grenada.svg Granada
Flag of Guatemala.svg Guatemala ([10])
Flag of Guyana.svg Guyana
Flag of Haiti.svg Haití
Real flag of Honduras.svg Hondures
Bandera d'Islles Vírxenes Americanes Islles Vírxenes de los Estaos Xuníos
Flag of Jamaica.svg Xamaica
Flag of Mexico.svg Méxicu ([11])
Flag of Nicaragua.svg Nicaragua ([12])
Flag of Panama.svg Panamá ([13])
Bandera de Paraguái Paraguái ([14])
Flag of Peru.svg Perú ([15])
Bandera de Puertu Ricu Puertu Ricu ([16])
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts y Nevis
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente y Les Granadines
Flag of Saint Lucia.svg Saint Lucia
Flag of Suriname.svg Surinam
Bandera de Trinidá y Tobagu Trinidá y Tobagu
Bandera de Uruguái Uruguái ([17])
Flag of Venezuela.svg Venezuela ([18])

Bandera d'Arabia Saudita Arabia Saudita
Bandera de Baḥréin Baḥréin
Bandera de Bangladex Bangladex
Bandera de Brunéi Brunéi
Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of South Korea.svg Corea del Sur
Flag of North Korea.svg Corea del Norte
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Xuníos
Flag of the Philippines.svg Filipines
Bandera de Ḥong Kong Ḥong Kong
Bandera de India India
Flag of Indonesia.svg Indonesia
Flag of Iran.svg Irán
Flag of Iraq.svg Iraq
Flag of Japan.svg Xapón
Flag of Jordan.svg Xordania
Flag of Kazakhstan.svg Kazakstán
Flag of Kuwait.svg Kuwait
Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguistán
Flag of Laos.svg Laos
Flag of Lebanon.svg El Líbanu
Flag of Macau.svg Macau
Bandera de Malasia Malasia
Bandera de Mongolia Mongolia
Flag of Myanmar.svg Myanmar
Bandera de Nepal Nepal
Flag of Oman (CIA Factbook 2004).png Omán
Flag of Pakistan.svg Paquistán
Flag of Qatar.svg Qatar
Flag of Singapore.svg Singapur
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka
Flag of the United Arab Republic.svg Siria
Bandera de Tailandia Tailandia
Bandera de Taiwán República de China
Flag of East Timor.svg Timor Oriental
Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán
Flag of Vietnam.svg Vietnam
Bandera de Yeme Yeme

Bandera d'Albania Albania
Flag of Germany.svg Alemaña
Bandera d'Andorra Andorra
Bandera d'Armenia Armenia
Bandera de Austria Austria
Bandera d'Azerbaixán Azerbaixán
Flag of Belgium.svg Bélxica
Bandera de Bielorrusia Bielorrusia
Bandera de Bosnia y Herzegovina Bosnia y Herzegovina
Flag of Bulgaria.svg Bulgaria
Flag of Cyprus.svg Xipre
Flag of Croatia.svg Croacia
Flag of Denmark.svg Dinamarca
Flag of Slovakia.svg Eslovaquia
Flag of Slovenia.svg Eslovenia
Flag of Spain.svg España ([19])
Flag of Estonia.svg Estonia
Flag of Finland.svg Finlandia
Flag of France.svg Francia
Flag of Georgia.svg Xeorxa
Flag of Greece.svg Grecia
Bandera d'Hungría Hungría
Flag of Ireland.svg Irlanda
Flag of Iceland.svg Islandia
Flag of Israel.svg Israel
Flag of Italy.svg Italia
Bandera de Kosovu Kosovu
Flag of Latvia.svg Letonia
Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein
Flag of Lithuania.svg Lituania
Flag of Luxembourg.svg Luxemburgu
Flag of North Macedonia.svg Macedonia del Norte
Flag of Malta.svg Malta
Flag of Moldova.svg Moldavia
Flag of Monaco.svg Mónacu
MontenegruFlag of Montenegro.svg Montenegru
Flag of Norway.svg Noruega
Flag of the Netherlands.svg Países Baxos
Flag of Poland.svg Polonia
Flag of Portugal.svg Portugal
Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Flag of the Czech Republic.svg Chequia
Bandera de Rumanía Rumanía
Bandera de Rusia Rusia
Flag of San Marino.svg San Marín
Flag of Serbia.svg Serbia
Flag of Sweden.svg Suecia
Flag of Switzerland.svg Suiza
Flag of Turkey.svg Turquía
Flag of Ukraine.svg Ucraína

Bandera de Australia Australia
Bandera de Fixi Fixi
Flag of Guam.svg Guam
Flag of New Zealand.svg Nueva Zelanda

Competiciones[editar | editar la fonte]

La UCI entama numberoses competiciones mundiales de ciclismu, ente elles:

Control de bicicletes[editar | editar la fonte]

La UCI lleva a cabu un control refechu de los materiales utilizaos polos equipos pa una correuta cumplimentación de la normativa y el fair play. Por ello, tiénense que cumplir una serie de verificaciones no referente a los siguientes aspeutos:

  • Reglamentu Téunicu de la UCI
  • Control de les bicicletes contra reló Accesorios (compás, plomada,etc.)

D'esta manera, tratar de garantizar la máxima igualdá na práutica del ciclismu de forma que'l ciclista que resulte ganador de les pruebes ser tan solo gracies a los sos méritos propios, y non pola ayuda d'una máquina. Asina, y de la mano de los principios de la Carta de Lugano, asegúrase la proteición de la cultura, la hestoria y l'imaxe del ciclismu.

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Centre Mondial du Cyclisme (UCI. Consultáu'l 20/10/2015)
  2. SCHÜRMANN VELODROMES, UCI-CMC Aigle/Switzerland
  3. redirect
  4. Bicicletes nes que'l corredor asítiase recostado, coles piernes horizontales asitiaes per delantre del asientu
  5. Bicicletes de diseñu aerodinámicu, nes que s'esanicia la barra oblicua del cuadru que coneuta'l sillín cola zona de la exa de los pedales, por aciu el refuerzu de la barra horizontal que coneuta'l manillar col sillín, que queda en voladizu.
  6. «La UCI readmite al médicu suizu que peneró los controles de Armstrong - Deportes - Faro de Vigo».
  7. ABC (ed.): «El médicu utilizaba diez teléfonos» (9 de xineru de 2007). Consultáu'l 2 d'agostu de 2009.
  8. «Cronología del casu Festina».
  9. «National Federations». Consultáu'l 7 de xineru de 2016.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]