Thomas J. Moore

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Thomas J. MoorePicto infobox character.png
Just for Tonight Tom Moore 1918.png
Vida
Nome completu Thomas J. Moore
Nacimientu Meath1  de mayu de 1883
Nacionalidá Bandera de Irlanda República d'Irlanda
Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fallecimientu

Santa Mónica12  de febreru de 1955

(71 años)
Causa de la muerte cáncanu
Familia
Casáu/ada con Alice Joyce  (1914 -  1920)
‎Renée Adorée‎  (1921 -  1924)
Oficiu
Oficiu direutor de cine, actor, actor de teatru, actor de televisión y actor de cine
IMDb nm0601962
Cambiar los datos en Wikidata

Thomas J. Moore (1  de mayu de 1883Meath - 12  de febreru de 1955Santa Mónica) foi un actor d'Estaos Xuníos, nacíu en Fordstown Crossroads, Condáu de Meath, Irlanda. Xuntu colos sos hermanos Matt y Owen, emigró a los Estaos Xuníos, y los trés fueron a Hollywood, California, onde tuvieron carreres cinematográfiques d'ésitu.

Tamién tuvo otros dos hermanos, Joe (1895–1926) y Mary (1890–1919).

Tom Moore apaeció pro primer vegada nuna película en 1912, y dirixó en 1915 The Secret Room. Frecuentemente escoyíu como protagonista románticu, protagonizó munches películes del cine mudu, según dalgunos de los primeros títulos del cine sonoru.

En 1914 casóse cola actriz Alice Joyce, cola cual tuvo una fía llamada Alice quien, n'años posteriores, actuaría en películes col so padre.

Tando en Nueva York na nuechevieya de 1920, Tom Moore conoció a la nueva actriz francesa Renée Adorée. Seis selmanes dempués, el 12 de febreru de 1921, cásase na so casa de Beverly Hills, California. El matrimoniu duró pocos años, y en 1931 Tom Moore casar por tercer vegada con Eleanor Merry.

La Gran depresión vio'l zarru de munchos estudios y Tom Moore retirar del cine a mediaos de los año trenta. Diez años más tarde, volvió p'actuar en pequeños papeles secundarios.

Tom Moore finó en Santa Mónica, California. Tien una estrella nel Paséu de la Fama de Hollywood nel 1640 de Vini Street.

Filmografía escoyida:

  • Dodging a Million - (1918)
  • Made in Heaven - (1921)
  • One Night in Rome - (1924)
  • Manhandled (Xuguete del prestar) (1924)
  • The Love Thrill - (1927)
  • The Wise Wife (La conquista del home) - (1927)
  • Ten Laps To Go - (1938)
  • Behind Green Lights (1946)
  • Mother Wore Tights (Siempres nos tos brazos) (1947)
  • Road House (El parador del camín) (1948)

Referencia[editar | editar la fonte]

  • Traducíu direutamente de English Wikipedia