Sussex Oriental

Coordenaes: 50°56′N 0°22′E / 50.94°N 0.37°E / 50.94; 0.37
De Wikipedia
Sussex Oriental
Alministración
PaísBandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Nación constitutivaBandera de Inglaterra Inglaterra
Rexón[[Sureste d'Inglaterra|{{{2}}}
ISO 3166-2 GB-ESX
Tipu d'entidá condáu ceremonial d'Inglaterra
Capital Lewes (es) Traducir
División
Xeografía
Coordenaes 50°56′N 0°22′E / 50.94°N 0.37°E / 50.94; 0.37
Superficie 1791.3417 km²
Llenda con Kent, Sussex Occidental y Surrey
Demografía
Población 800 200 hab. (2014)
Densidá 446,7 hab/km²
Más información
eastsussex.gov.uk
Cambiar los datos en Wikidata

Sussex Oriental o Sussex del Este (East Sussex n'inglés) ye unu de los cuarenta y siete condaos d'Inglaterra, Reinu Xuníu, con capital en Lewes. Allugáu na rexón Este llinda al norte con Kent, al este y sur cola canal de la Mancha, al oeste con Sussex del Oeste y al noroeste con Surrey.[1][2]

L'antiguu reinu de Sussex estremar nes rexones alministratives este y oeste, con conseyos del condáu independientes en 1888. La capital del condáu establecer en Lewes. Nel nuevu condáu de Sussex del Este esisten tres distritos alministrativamente independientes: Brighton, Eastbourne y Hastings

Historia[editar | editar la fonte]

Historia del antiguu condáu de Sussex, lo qu'inclúi a los actuales Sussex del Este y Sussex del Oeste.

Dexando aparte los restos prehistóricos, la historia de Sussex empecipiar nel añu 477 cuando los saxones llegaron al oeste del condáu y fundaron el reinu de los saxones del sur».

Nota: El descubrimientu de restos romanos en Fishbourne en 1960 dieron lluz a la historia de la ocupación romana del condáu y la so implicación en toa Britania mientres el periodu pre-saxón.

Los saxones tomaron la ciudá romana de Regnum, que se convertiría en Chichester, según la fortaleza de Anderida y el castiellu de Pevensey. El rei Aelle convertir nel más influyente de los xefes saxones. Tres el so reináu, el reinu de Sussex empecipió'l so cayente, cayendo por completu sol dominiu de Wesex nel añu 823.

A partir del añu 895, Sussex sufrió continuos ataques per parte de los Danés (viquingos), hasta l'ascensión del rei Canutu. La influencia normanda foi tamién fuerte en Sussex antes de la conquista normanda. Los puertos de Hastings, Rye, Winchelsea y Steyning tuvieron sol poder de l'abadía normanda de Fecamp.

Pola so situación, Sussex foi un escenariu constante pa la preparación d'invasiones y tuvo de cutiu afeutada por rebeliones. Mientres la guerra de los barones, el condáu convertir nel centru pa les fuercies reales. Les fuercies del rei y les de Simon de Montfort enfrentar na batalla de Lewes en 1264.

Llugares d'interés[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Office for National Statistics. «United Kingdom: Counties and Unitary Authorities» (inglés). Consultáu'l 24 de febreru de 2013.
  2. Office for National Statistics. «Counties, Non-metropolitan Districts and Unitary Authorities» (inglés). Consultáu'l 24 de febreru de 2013.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]