Sablera de Rodiles

Coordenaes: 43°31′57″N 5°22′57″W / 43.532527°N 5.38244°O / 43.532527; -5.38244
De Wikipedia
Sablera de Rodiles

Vista de la sablera
Ficheru:Símbolo Playa Accesible.svg
Carauterístiques xenerales
Llocalización Seloriu
Coordenaes 43°31′57″N 5°22′57″W / 43.532527°N 5.38244°O / 43.532527; -5.38244
Sablera de Rodiles alcuéntrase n'Asturies
Sablera de Rodiles
Sablera de Rodiles
Sablera de Rodiles (Asturies)
Llonxitú 1000
Anchor mediu 295
Grau ocupación Alta
Grau urbanización Semiurbana
Paséu marítimu
Carauterístiques específiques
Composición Arena
Mena de sable Dorada
Condiciones bañu Fuerte aguaxe / Airosa
Aspeutos medioambientales
Presencia vexetación
Zona protexida
Seguridá
Equipu de vixilancia
Señalización de peligru
Policía llocal
Equipu salvamentu
Accesibilidá
Accesible a discapacitaos
Tipu d'accesu Con coche
Señalización d'accesu
[editar datos en Wikidata]
Vista de la sablera.

La sablera de Rodiles ye una sablera de la mariña oriental asturianu perteneciente al conceyu de Villaviciosa, alcontrada nel llau oriental de la desaguada de la ría de Villaviciosa. L'estremu occidental de la Sablera de Rodiles comunicar cola Sablera de Misiego, asitiada nel delta de la ría. Nel otru llau de la desaguada de la ría, atópase la Sablera d'El Puntal.

La Sablera de Rodiles tien un llargor averáu de 1.000 m. Ye una sablera de sable finu y tostada. Apta pa la práctica de dellos deportes, principalmente'l surf, lo qu'al pie de la guapura del paisaxe atrai a un gran númberu de turistes convirtiéndola nuna sablera bien popular que cunta con numberosos servicios como área de pícnic, kiosco, restoranes, camping, aseos, duches, vestuarios, serviciu de llimpieza, aparcamientu, puestu de la Cruz Roja y equipu de salvamentu. Cuenta tamién con un ampliu merenderu asitiáu nun frondoso pinar d'ocalitos que s'estiende a lo llargo de tola sablera y que ta perfectamente acondicionáu pa comíes campestres y zones de descansu.

Rodiles ye un tramu de la mariña de la Mariña del Xurásicu Asturiana (o Mariña de los Dinosaurios), área de gran interés arqueolóxicu debíu al afayu de numberosos xacimientos del periodu xurásicu formaos por roques nes que s'atopen impreses buelgues de Dinosaurios. Los xacimientos de los cantiles cercanos a Tazones y los xacimientos d'icnites de Villaviciosa, atópense bien próximos a ella.

La Sablera de Rodiles pertenez a la Reserva Natural Parcial de la Ría de Villaviciosa na conocida como Mariña Oriental d'Asturies.

Nel ámbitu del deporte del surf, la fola producida na desaguada de la ría conocida como 'la Barra' ta incluyida dientro de les 100 meyores foles del mundu y ente les 4 meyores d'Europa y trai a la contorna turismu de tol mundu . Por desgracia esti induldable curiosu turísticu tien los díes contaos por una desafortunada decisión política de dragar la bocana pa dar salida a un proyeutu de pantalanes pa yates deportivos y de luxu.


Servicios[editar | editar la fonte]

  • Aseos
  • Aparcamientos
  • Duches
  • Teléfonu *

Papeleres

  • Serviciu de limpieza *

Pasareles d'accesu * Serviciu de Salvamentu

  • Chiringos

[1]

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]