Presidente de la Comisión Nacional de Defensa de Corea del Norte

De Wikipedia
Presidente de la Comisión Nacional de Defensa de Corea del Norte
cargu públicu
cargu públicu
Residencia Residencia Ryongsong (es) Traducir
Parte de Comisión de Asuntos Estatales de la República Democrática Popular de Corea (es) Traducir
Institución Comisión de Asuntos Estatales de la República Democrática Popular de Corea (es) Traducir
Creación 9 setiembre 1948
Cambiar los datos en Wikidata

El presidente de la Comisión Nacional de Defensa de Corea del Norte, ye'l comandante supremu del Exércitu Popular de Corea y el puestu de máximu poder efectivu del Gobiernu de Corea del Norte. Según la llei, el presidente tien «la más alta autoridá alministrativa», y el puestu foi confirmáu'l 5 de setiembre de 1998 como «el mayor del Estáu». L'Asamblea Popular Suprema escueye al presidente pa un periodu de cinco años. La eleición ye celebrada darréu a la eleición d'una nueva Asamblea Popular.

El primer presidente foi Kim Jong-il, escoyíu'l 9 d'abril de 1993. Reelixíu en 1998, 2003 y 2009, finó n'avientu de 2011.

Autoridá y posición llegal y constitucional[editar | editar la fonte]

Esiste un alderique en redol a si «la más alta autoridá del Estáu» tien de ser consideráu equivalente a xefe d'Estáu. Kim Il-sung, el fináu líder de Corea del Norte, foi declaráu Presidente Eternu de la República presidente eternu de la República, pero esti honor ye una faceta del so estensivu cultu a la personalidá. El presidente del presídium de l'Asamblea Popular Suprema, que tien les funciones diplomátiques qu'un xefe d'Estáu suel asumir de normal, ye coles mesmes consideráu en delles ocasiones como cabeza del Estáu. Les disposiciones constitucionales de Corea del Norte suelen ser pocu clares pa los observadores esternos y ye difícil determinar l'estatus oficial del presidente de la Comisión. Sicasí, este ye tanto llegal como prácticamente'l miembru más poderosu del gobiernu de Corea del Norte.

Presidentes[editar | editar la fonte]

Nome Periodu Biografía
Kim Jong-il 9 d'abril de 1993-17 d'avientu de 2011 16 de febreru de 1942-17 d'avientu de 2011 (69 años)
Kim Jong-un 24 d'avientu de 2011- 8 de xineru de 1983-

Ver tamién[editar | editar la fonte]


Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]