Saltar al conteníu

Pat Priest

De Wikipedia
Pat Priest
Vida
Nacimientu Bountiful (es) Traducir15 d'agostu de 1936 (87 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Familia
Madre Ivy Baker Priest
Estudios
Estudios Washington-Liberty High School (en) Traducir
Llingües falaes inglés
Oficiu actriz, actriz de cineactriz de televisión
IMDb nm0696330
Cambiar los datos en Wikidata

Pat Priest (n. 15 d'agostu de 1936 en Bountiful, Utah) en ye una actriz d'Estaos Xuníos. Ye bien conocida por faer el papel de Marilyn Munster na serie de televisión llamada The Munsters a partir del capítulu 14, sustituyendo a Beverley Owen.

Primeros años

[editar | editar la fonte]

Priest nació y crióse en Bountiful, Utah.[1] la so madre, Ivy Baker Priest, yera la Tesoreru de los Estaos Xuníos del 28 de xineru de 1953 a 29 de xineru de 1961, que la so robla apaecía na moneda impresa mientres el so mandatu. Priest moró en Washington D. C. cola so madre.

Pat Priest graduóse en 1954 de la Washington-Lee High School n'Arlington, Virxinia.

Priest reemplazu a l'actriz Beverley Owen na sitcom, The Munsters; Owen dexó la serie dempués de los primeros 13 episodios.[2] El chiste del personaxe de Marilyn yera qu'esta formosa muyer rubia yera bien consciente de qu'ella yera lo "feu" o "normal", nuna familia compuesta pola bisarma de Frankenstein, por un tía vampiresa, el Conde Drácula como güelu, un home llobu como primu, y otros miembros igualmente impares. Otru gag irónicu foi que'l nome del personaxe recuerda al símbolu sexual Marilyn Monroe.

Dempués de que la serie terminara, Priest apaeció n'episodios de programes de televisión como: Bewitched, Perry Mason, y The Mary Tyler Moore Show. Los sos únicos papeles nel cine fueron en Looking for Love (1964), con Connie Francis; Easy Come, Easy Go (1967), con Elvis Presley; y la película de terror The Incredible Two-Headed Transplant (1971), con Bruce Dern.

Nun movimientu que enfureció a munchos fanáticos de la serie, Universal Pictures decidió utilizar a l'actriz Debbie Watson (12 años más nuevu que Priest) nel papel de Marilyn Munster na película Munster Go Home (1966), en cuenta de Priest, yá que Watson atopar con contratu pal estudiu y teníen planes pa faer d'ella una estrella de cine.

Ella retiróse de l'actuación na década de 1980, pero sigue asistiendo a delles de les convenciones y revivals "Munster" de tol país. L'actriz escontra restauración y venta de cases en Idaho, onde vivió mientres más de dos décades, anque agora esta retirada.[1]

Vida privada

[editar | editar la fonte]

Casada dos veces, ella tien dos fíos. Foi tratada por linfoma nos últimos años;[3] el so estáu exactu sigue siendo desconocíu. En 2001, foi diagnosticáu con Linfoma non hodgkiniano. Ella terminó tratamientos de revisión nel St. Luke's Mountain States Tumor Institute y ta agora en remisión.

Filmografía

[editar | editar la fonte]
  • Here Come the Munsters (1995)
  • Some Call It Loving (1973)
  • The Incredible 2-Headed Transplant (1971)
  • Easy Come, Easy Go (1967)
  • The Life You Save Is Yours (1964)
  • Looking for Love (1964)
  • The Munsters (1964)
  • East of Eden (1955)

Referencies

[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos

[editar | editar la fonte]