Morgana King

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Morgana KingPicto infobox music.png
Morgana King 1968.JPG
Vida
Nacimientu Pleasantville Traducir4  de xunu de 1930
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fallecimientu

Palm Springs22  de marzu de 2018

(87 años)
Causa de la muerte linfoma
Familia
Casáu/ada con Willie Dennis  (1961 -
Oficiu
Oficiu cantante, música de jazzactriz de cine
Xéneru artísticu jazz vocal Traducir
Mena de voz Contraltu
Instrumentu musical voz
Discográfica United Artists Records
IMDb nm0455088
Cambiar los datos en Wikidata

Morgana King (nacida Maria Grazia Morgana Messina; Pleasantville, Nueva York, 4 de xunu de 1930-Palm Springs, California, 22 de marzu de 2018)[1] foi una cantante de jazz y actriz de cine y televisión estauxunidense.[2][3] El so papel más reconocíu ye'l de Carmela Corleone, esposa del capo de la mafia Vito Corleone nes películes The Godfather (1972) y The Godfather II (1974), dambes empobinaes por Francis Ford Coppola.[4][5]

Biografía[edit | edit source]

Como cantante llegó a grabar más de trenta producciones discográfiques, esquizando xéneros musicales como'l jazz, la bossa nova, el bebop y el pop tradicional.

Finó en Palm Springs, por causa de un linfoma non Hodgkin, -un tipu de cáncer contra'l que lluchaba dende diba tiempu-. Anque l'artista morrió'l pasáu 22 de marzu, la noticia nun foi conocida hasta'l 15 d'agostu, na qu'un amigu so escribió un mensaxe nel so perfil de Facebook.[6]

Discografía[edit | edit source]

  • 1998 - Looking Through the Eyes of Love
  • 1992 - This Is Always
  • 1992 - Another Time, Another Space
  • 1991 - I Just Can't Stop Loving You
  • 1986 - Simply Eloquent
  • 1986 - Stardust
  • 1983 - Portraits
  • 1979 - Higher Ground
  • 1978 - Everything Must Change
  • 1977 - Stretchin' Out
  • 1973 - New Beginnings
  • 1972 - Cuore di Mama
  • 1968 - I Know How It Feels to Be Lonely
  • 1967 - Gemini Changes
  • 1966 - Wild Is Love
  • 1965 - More Morgana King
  • 1965 - Miss Morgana King
  • 1965 - Everybody Loves Saturday Night
  • 1965 - The End of a Love Affair
  • 1965 - Winter of My Discontent
  • 1965 - Morgana King
  • 1965 - It's a Quiet Thing
  • 1964 - With a Taste of Honey
  • 1964 - A Taste of Honey
  • 1960 - Folk Songs à la King
  • 1960 - Let Me Love You
  • 1959 - The Greatest Songs Ever Swung
  • 1958 - Morgana King Sings the Blues
  • 1956 - For You, For Me, For Evermore

Filmografía[edit | edit source]

Cine[edit | edit source]

Añu Títulu Rol
1997 A Brooklyn State of Mind Tía Rose
1987 A Time to Remember, o Miracle in a Manger Theresa
1978 Nunzio Sra. Sabatino
1974 The Godfather II Carmela Corleone
1972 The Godfather Carmela Corleone

Referencies[edit | edit source]

  1. Schudel, Matt (14 d'agostu de 2018). «Morgana King, jazz singer who played Brando’s wife in ‘The Godfather,’ dies at 87» (inglés). Washington Post. Consultáu'l 14 d'agostu de 2018.
  2. Liner notes by Joel Dorn – Morgana King album The Complete Reprise Recordings (2000).
  3. Liner notes by Ed Osborne – Morgana King re-issue album It's A Quite Thing (2006).
  4. Nichols, Peter M. The New York Times Guide to the Best 1000 Movies Ever Made (2004), p. 390; ISBN 0-312-32611-4
  5. Maltin, Leonard Leonard Maltin's 2009 Movie Guide (2008), p. 530; ISBN 0-452-28978-5
  6. Redaición (16 d'agostu de 2018). padrín.html Muerre Morgana King, la matriarca de la familia Corleone en ‘The Godfather’. Barcelona: La Vanguardia. https://www.lavanguardia.com/cultura/20180816/451335625780/morgana-king-matriarca-el padrín.html. Consultáu 'l 16 d'agostu de 2018. 

Enllaces esternos[edit | edit source]



Morgana King