Ordiales (Picos d'Europa)

De Wikipedia
(Redirixío dende Mirador d'Ordiales)
Ordiales (Picos d'Europa)
monte
Situación
País España
Autonomía Principáu d'Asturies
Provincia provincia d'Asturies
Conceyu Amieva
Montes Picos del Cornión
Cambiar los datos en Wikidata
Campera d'Ordiales; a la izquierda en primer términu puede vese l'antiguu abellugu del Icona; al fondu na converxencia de los dos aguaes atopa'l mirador d'Ordiales. (Julio de 2004).
Peña de Beza y Cantar Cabronero dende Ordiales
Cresta Teyeres dende'l mirador d'Ordiales
Águila real moza vuela sobre Ordiales
Robecos en Ordiales


Ordiales llugar xeográficu de los Picos d'Europa asitiáu nel Macizu del Cornión y que alministrativamente atopar nel conceyu asturianu d'Amieva.

Na so parte más alzada en cantu del Valle de Angón y con vistes al cordal de Ponga atopa'l Mirador d'Ordiales; esti mirador ye conocíu por tar ellí soterráu dende 1949 Pedro Pidal y Bernaldo de Quirós (1870-1941), marqués de Villaviciosa d'Asturies, primer persona que xunto col pastor Gregorio Pérez “El Cainejo” esguiló'l Picu Urriellu. El marqués amás d'escalador y cazador de robecos pelos Picos foi'l impulsor del actual Parque nacional de los Picos d'Europa. El mirador asítiase a una altitú de 1.691 metros.

Cómo llegar al mirador[editar | editar la fonte]

La forma más senciella de llegar consiste en partir del santuariu de Cuadonga, tómase la carretera que xube a los llagos d'Enol (1.070 metros d'altitú); dende l'añu 2005 mientres el branu ta prohibíu l'accesu en coche por esta carretera debiéndose usar el tresporte públicu. Antes de tomar la carretera que baxa al llagu d'Enol (primero de los llagos n'acolumbrase) tómase una pista a la derecha, una vegada llegáu a la fin d'esta pista dexa'l coche nel pequeñu aparcamientu esistente en Pandecarmen dende onde s'empieza a caminar escontra una poza nel regueru Pomperi conocida como El Pozu del Alemán, nesti puntu pasar pela ponte que crucia'l regueru en direición a una pradería daqué empinada conocida como Vega de Canraso y Mayada de La Rondiella, nesta zona'l camín atópase señalizáu con moyones de piedra nel suelu. De siguío llégase a 1.450 metros d'altitú al abellugu de Vegarredonda al traviés del collada de La Gamonal. Dende l'abellugu toma la esviación escontra la derecha que xube al collada del Forcau al traviés de la canal de Cueñe, una vegada ellí crúciense los Campos de la Torga que desagüen nes camperas d'Ordiales dende onde puede xubise al mirador. Nesta última xubida atópase un pequeñu abellugu abandonáu; nesti últimu tramu dende l'abellugu hasta'l puntu final esiste una importante torca qu'hai que sortear.

La duración envalorada ida y vuelta ye d'unes 7 hores. Esta ruta tien una dificultá media.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]