Michael Paré

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Michael Paré
Michael Paré
MichaelPare.jpg
Vida
Nacimientu

Brooklyn9  d'ochobre de 1958

(60 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Familia
Casáu/ada con Lisa Katselas Paré  1984)
Estudios
Estudios The Culinary Institute of America Traducir
Oficiu
Oficiu modelu, actor de cine, actor de televisión, cantante, productor de cine y actor
IMDb nm0001595
Cambiar los datos en Wikidata

Michael Kevin Paré (n. Brooklyn, Nueva York, Estaos Xuníos; 9 d'ochobre de 1958) ye un actor d'Estaos Xuníos de cine y televisión. Conocíu poles sos actuaciones en películes como Streets of Fire (1984), Village of the Damned (1995), Hope Floats (1998) o Les vírxenes suicides (1999).

Biografía[editar | editar la fonte]

Michael Paré nació'l 9 d'ochobre de 1958 en Brooklyn, Nueva York, Estaos Xuníos.[1] Fíu de Joan, ama de casa, y de Francis Paré que tenía delles tiendes. Tien seis hermanes y tres hermanos.[1] El so padre tenía ancestros franceses y canadienses, ente que los de la so madre yeren irlandeses. El so padre morrió cuando él tenía cinco años, por causa d'una leucemia, dexando a la so madre al cargu de la so gran familia. Ye un gran atleta, siendo'l so primer deporte'l boxéu.[1] Paré estudió pa ser chef na Culinary Institute of America, trabayando nello hasta que se retiró pa ser modelu masculín. El so trabayu como modelu abrió-y les puertes de la interpretación, cuando foi afayáu pol direutor de casting Joyce Selznick; nos años 80 estudió interpretación.[1] Mora cola so muyer n'Ámsterdam, Países Baxos.

Filmografía[editar | editar la fonte]

  • Filmografía destacada.[2]
Añu Película Notes
1981 The Greatest American Hero (TV) 21 episodios.
1983 Eddie and the Cruisiers
1984 Streets of Fire
The Philadelphia Experiment
1985 Space Rage
1986 Instant Justice
1987 Houston Knights (TV) 30 episodios.
1990 Moon 44
1991 spanish rose
1992 Into the Sun
1993 Deadly Heroes (TV)
1995 Village of the Damned
1996 Bad Moon
1998 Hope Floats
1999 The Virgin Suicides
2011 The Lincoln Lawyer
2012 Gone
2013 Assault on Wall Street
2013 Oxetivu: Presidente

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 imdb. «Biografía de Michael Paré» (inglés). Consultáu'l 2 d'ochobre de 2010.
  2. imdb. «Filmografía completa como actor» (inglés). Consultáu'l 2 d'ochobre de 2010.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]