Marilyn Crispell

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Marilyn CrispellPicto infobox character.png
Marilyn Crispell 2828.jpg
Vida
Nacimientu

Filadelfia30  de marzu de 1947

(73 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Conservatorio de Música de Nueva Inglaterra (es) Traducir
Oficiu
Oficiu pianista, compositoramúsica de jazz
Premios
Xéneru artísticu Jazz
Instrumentu musical Pianu
Discográfica Cadence Jazz Records (es) Traducir
ECM (es) Traducir
Leo Records (es) Traducir
marilyncrispell.com
Cambiar los datos en Wikidata
Marilyn Crispell

Marilyn Crispell (30  de marzu de 1947Filadelfia) ye una pianista y compositora de jazz estauxunidense.

Biografía curtia[editar | editar la fonte]

Marilyn Crispell graduar nel New England Conservatory of Music, onde estudió pianu y composición.[1]

Afayó'l jazz al traviés de la música de John Coltrane y Cecil Taylor y otros músicos y compositores contemporaneos. Mientres diez años foi miembru del Quarteto d'Anthony Braxton. Tamién actuó con Reggie Workman Ensemble, Barry Guy New Orchestra, London Jazz Composers Orchestra, Henry Grimes Trio, Quartet Noir (con Urs Leimgruber, Fritz Hauser y Joelle Leandre), Anders Jormin's Bortom Quintet, etcétera.[1]

Crispell desenvolvió un llabor pedagóxicu al traviés de talleres n'universidaes y centros d'arte en EUA, Europa, Canadá, Australia y Nueva Zelanda. Amás, collaboró con video-artistes, direutores de cine, baillarinos y poetes.[1]

Collaboraciones[editar | editar la fonte]

Crispell, amás de liderar el so propiu grupu, tamién grabó música con destacaos músicos contemporaneos como John Cage, Pauline Oliveros, Robert Cogan, Pozzi Escot, Manfred Niehaus o Anthony Davis.

Discografía[editar | editar la fonte]

Discografía parcial.[2][3]

  • 1997: Nothing ever was, anyway (hommage aan Annette Peacock)
  • 1998: Duo
  • 1998: Circles
  • 1998: Labyrinth
  • 1998: Gryffgryffgryffs; concert in

Zweden *1998: Live in Berlin, opnamen uit 1992

  • 2000: Live in Zurich
  • 2000; After Appleby]
  • 2000; Santuero
  • 2000: For Coltrane
  • 2000: Stella Pulsations
  • 2000; Gaia
  • 2001: Rede *2001:

Natives and aliens (met Evan Parker)

  • 2001: Amaryllis
  • 2001: Blue
  • 2004: Storyteller
  • 2005: Pola met Barry Guy
  • 2006: trio met Reggie Workman
  • 2008: Vignettes

Notes y referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]



Marilyn Crispell