María Mercedes Cuéllar

De Wikipedia
María Mercedes Cuéllar
Vida
Nacimientu Bogotá27 de payares de 1946 (77 años)
Nacionalidá Bandera de Colombia Colombia
Familia
Familia
Estudios
Llingües falaes castellanu
Oficiu economista
Cambiar los datos en Wikidata

María Mercedes Cecilia Gloria Cuéllar López Bogotá, (27 de payares de 1946) más Conocida como Maria Mercedes Cuellar ye una economista y política colombiana.

Biografía[editar | editar la fonte]

Fía de Lluis Cuéllar Calderón y de María Mercedes López Michelsen, ye sobrina del ex-presidente Alfonso López Michelsen y nieta del dos vegaes Presidente Alfonso López Pumarejo. Estudió economía na Universidá de los Andes y tien un títulu de Maestría en Desenvolvimientu Económicu pola Universidá de Boston.[1]

Foi Viceministra de Facienda mientres el mandatu de Belisario Betancur y Direutora de Planeación Nacional mientres la Presidencia de Virgilio Barcu. César Gaviria designar Ministra de Desenvolvimientu Económicu en 1990 y un añu dempués pasó a faer parte de la primer Xunta Directiva del Bancu de la República, hasta 1996. Pa les eleiciones de 1998 presentóse como precandidata del Partíu Lliberal a la Presidencia, anque finalmente decidió retirase y postular a un escañu al Senáu, pero nun lu consiguió. Dende anguaño y hasta 2006 foi presidenta del Institutu Colombianu d'Aforru y Vivienda, agremiación de la banca hipotecaria del país, fungió como Presidenta de l'Asociación Bancaria dende l'añu 2006.[2] Anguaño ye la Presidenta de la Federación Llatinoamericana de Bancos (FELABAN).

Referencies[editar | editar la fonte]