Luis Rufilanchas

De Wikipedia
Luis Rufilanchas
diputáu nes Cortes republicanes

20 febreru 1936 - 2 febreru 1939
Distritu: Madrid (provincia) (es) Traducir
Eleiciones: tercer llexislatura de la Segunda República Española
Vida
Nacimientu Xixón[1]17 de mayu de 1910[1]
Nacionalidá España
Muerte A Coruña[1]11 de xunetu de 1937[1] (27 años)
Estudios
Llingües falaes castellanu
Oficiu xurista, políticuabogáu
Llugares de trabayu Madrid
Creencies
Partíu políticu Partíu Socialista Obreru Español
Cambiar los datos en Wikidata

Luis Rufilanchas Salcedo (17 de mayu de 1910Xixón – 11 de xunetu de 1937A Coruña) foi un abogáu y políticu socialista español. Foi fusiláu polos sulevaos tres l'entamu de la Guerra Civil Española.

Luis Rufilanchas yera profesor na Universidá Central de Madrid, siendo profesor auxiliar de Derechu y axuntu a la cátedra del tamién militante del PSOE Jiménez de Asúa.[2] Nes eleiciones de febreru de 1936, foi escoyíu diputáu nes llistes del Frente Popular na circunscripción de la provincia de Madrid. Como diputáu foi adscritu a la Comisión d'Actes.[3]

Luis Rufilanchas atopar en Galicia nel momentu de producise la sulevación que dio orixe a la Guerra Civil Española. Pudo escondese mientres dellos meses en diverses ciudaes gallegues, tratando de fuxir a la zona republicana. Sicasí, tres un nuevu fallíu intentu de fuga, foi prindáu polos franquistes na redoma de La Coruña ente los meses de febreru y marzu de 1937. Rufilanchas foi encausáu pol delitu de rebelión militar (causa 291/37 de La Coruña, archivada nel Archivu Militar del Ferrol) y condergáu a muerte. La so execución tuvo llugar el 11 de xunetu de 1937 en La Coruña.

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]