Llista de publicaciones de l'Academia de la Llingua Asturiana

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Les publicaciones de l'Academia de la Llingua Asturiana tán agrupaes en delles coleiciones:

Revistes y publicaciones periódiques

  • Lletres Asturianes: boletín oficial de l'Academia; asoleyáu dende 1982; dende 2011 publícase tamién dixitalmente.
  • Lliteratura: revista de lliteratura de l'Academia; asoleyada dende 1990.
  • Cultures: revista d'antropoloxía y etnografía; asoleyada dende 1991.
  • Lletres Lliterariu: boletín del especial lliterariu pa la Selmana de les Lletres; asoleyáu dende 2009 (hasta'l 2008, yera un númberu más de Lletres Asturianes).
  • Ciencies: revista de ciencia y teunoloxía; asoléyase namái dixitalmente; dende 2011.

Colecciones de producción lliteraria

  • Escolín: colección de lliteratura infantil; asoleyada dende 1982.
  • Llibrería Académica: obres lliteraries, narratives y poétiques, d'autores modernos (tamién traducciones); asoleyada dende 1983.
  • Cuquiellu: colección de cómics; un solu númberu (Vadio l'asturnauta), del añu 1985.
  • Llibrería Facsimilar: reproducciones facsimilares d'obres lliteraries y dalgunes non lliteraries; asoleyada dende 1987.
  • Lliteratura Xuvenil: colección de lliteratura xuvenil; asoleyada dende 1988.
  • Mázcara: colección d'obres dramátiques; asoleyáu dende 1994.
  • Cartafueyos de lliteratura escaecida: reproducciones facsimilares de testos y obres lliteraries recuperaos; asoleyaos dende 1995.
  • Testos de Recoyida Oral: colección de rexistros de la tradición oral asturiana; asoleyada dende 2005.
  • Premios «Uviéu» : colección que recueye les obres ganadores d'esi concursu nes estayes independientes de narrativa y poesía; asoleyaes dende 2008.

Publicaciones normatives y científiques

  • Coleición Erbíes: manuales pal deprendimientu del asturianu; asoleyaos dende 1989.
  • Toponimia: colección de recoyida de datos sobre toponimia asturiana; asoleyada dende 1990.
  • Llibrería Llingüística: colección de manuales filolóxicos; asoleyada dende 1991. El so primer númberu foi la espublización de la primer gramática asturiana, de Juan Junquera Huergo, del añu 1869.
  • Estaya pedagóxica:colección de manuales y estudios pedagóxicos y de didáctica de la llingua; asoleyada dende 1991.
  • Preseos: colección de vocabularios de distintes zones; asoleyada dende 1996.
  • Fontes de la Llingua Asturiana; colección de testos d'oríxenes; asoleyada dende 1995.
  • Estaya Sociolligüística: colección d'estudios y manuales sociollingüísticos; asoleyada dende 2002.
  • Cartafueyos Normativos: colección de manuales con propuestes normatives; asoleyada dende 2005.
  • TermAst: colección que recueye les propuestes normatives del Centru de Terminoloxía Asturiana; asoleyóse namái el primeru, en 2009.

Publicaciones de la Secretaría Llingüística del Navia-Eo

  • Revista Entrambasauguas; asoleyada dende 1996.
  • Os Llibros d'Entrambasauguas; asoleyaos dende 1998.

Otres colecciones y publicaciones

  • Collecha asoleyada; asoleyada dende 1984.
  • Otres publicaciones asoleyaes ensin axuntase nuna colección determinada.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]