Llista de presidentes de la Cámara de Diputaos d'Italia

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

El presidente de la Cámara de Diputaos d'Italia ye quien dirixe les sesiones de la cámara baxa del Parllamentu d'Italia..

Reinu de Cerdeña (1848-1860)[editar | editar la fonte]

Presidente Dende Hasta Notes
1ᵉʳ Llexislatura
Vincenzo Gioberti 8 de mayu de 1848 30 d'avientu de 1848
2ª Llexislatura
Lorenzo Pareto 1 de febreru de 1849 30 de marzu de 1849
3ᵉʳ Llexislatura
Lorenzo Pareto 30 de xunetu de 1849 20 de payares de 1849
4ª Llexislatura
Pier Dionigi Pinelli 20 d'avientu de 1849 22 d'abril de 1852 Fináu nel mandatu
Urbano Rattazzi 11 de mayu de 1852 27 d'ochobre de 1853
Carlo Bon Compagni 16 de payares de 1853 21 de payares de 1853
5ª Llexislatura
Carlo Bon Compagni 19 d'avientu de 1853 16 de xunu de 1856
Carlo Cadorna 7 de xineru de 1859 16 de xunetu de 1857
6ª Llexislatura
Carlo Bon Compagni 14 d'avientu de 1857 14 de xunetu de 1858
Urbano Rattazzi 20 de xineru de 1859 21 de xineru de 1860
7ª Llexislatura
Giovanni Llanza 2 d'abril de 1860 17 d'avientu de 1860

Reinu d'Italia (1861-1946)[editar | editar la fonte]

Presidente Dende Hasta Notes
8ª Llexislatura
Urbano Rattazzi 18 de febreru de 1861 3 de marzu de 1862
Sebastiano Tecchio 22 de marzu de 1862 21 de mayu de 1863
Giovanni Battista Cassinis 21 de mayu de 1863 7 de setiembre de 1865
9ª Llexislatura
Adriano Mari 18 de payares de 1865 13 de febreru de 1867
10ª Llexislatura
Adriano Mari 22 de marzu de 1867 27 d'ochobre de 1867
Giovanni Llanza 16 d'avientu de 1867 8 d'agostu de 1869
Adriano Mari 25 de payares de 1868 14 d'agostu de 1869
Giovanni Llanza 18 de payares de 1869 15 d'avientu de 1869
Giuseppe Brancheri 12 de marzu de 1970 2 de payares de 1870
11ª Llexislatura
Giuseppe Branchieri 5 d'avientu de 1870 20 de setiembre de 1874
12ª Llexislatura
Giuseppe Branchieri 24 de payares de 1874 3 d'ochobre de 1876
13ᵉʳ Llexislatura
Francesco Crispi 26 de payares de 1876 26 d'avientu de 1877
Benedetto Cairoli 7 de marzu de 1878 24 de marzu de 1878
Domenico Farini 27 de marzu de 1878 19 de marzu de 1880
Michele Coppino 13 d'abril de 1880 2 de mayu de 1880
14ª Llexislatura
Doenico Farini 26 de mayu de 1880 25 de setiembre de 1882
15ª Llexislatura
Domenico Farini 22 de payares de 1882 12 de marzu de 1884
Michele Coppino 19 de marzu de 1884 27 d'abril de 1884
Giuseppe Branchieri 7 d'abril de 1884 27 d'abril de 1886
16ª Llexislatura
Giuseppe Branchieri 10 de xunu de 1886 3 d'agostu de 1890
17ª Llexislatura
Giuseppe Branchieri 10 d'avientu de 1890 27 de setiembre de 1892
18ª Llexislatura
Giuseppe Zanardelli 23 de payares de 1892 20 de febreru de 1894
Giuseppe Branchieri 22 de febreru de 1894 13 de xineru de 1895
19ª Llexislatura
Tommaso Villa 10 de xunu de 1895 2 de marzu de 1897
20ª Llexislatura
Giuseppe Zanardelli 5 d'abril de 1897 14 d'avientu de 1897
Giuseppe Branchieri 26 de xineru de 1898 15 de xunetu de 1898
Giuseppe Zanardelli 16 de payares de 1898 25 de mayu de 1899
Luigi Chinaglia 30 de mayu de 1899 25 de xunu de 1899
Giuseppe Colombo 14 de payares de 1899 17 de mayu de 1900
21ª Llexislatura
Niccolò Gallu 16 de xunu de 1900 24 de xunu de 1900
Tommaso Villa 28 de xunu de 1900 22 de febreru de 1902
Giuseppe Branchieri 10 de marzu de 1902 18 d'ochobre de 1904
22ª Llexislatura
Giuseppe Marcora 30 de payares de 1904 10 de marzu de 1906
Giuseppe Branchieri 10 de marzu de 1906 30 de xineru de 1907
Giuseppe Marcora 2 de febreru de 1907 8 de febreru de 1909
23ᵉʳ Llexislatura
Giuseppe Marcora 24 de marzu de 1909 29 de setiembre de 1913
24ª Llexislatura
Giuseppe Marcora 24 de payares de 1913 29 de setiembre de 1919
25ª Llexislatura
Vittorio Emanuele Orlando 1 d'avientu de 1919 25 de xunu de 1920
Enrico De Nicola 26 de xunu de 1920 7 d'abril de 1921 Escoyíu primer Presidente de la República Italiana
26ª Llexislatura
Enrico De Nicola 11 de xunu de 1921 25 de xineru de 1924 Escoyíu primer Presidente de la República Italiana
27ª Llexislatura
Alfredo Rocco 24 de mayu de 1924 5 de xineru de 1925
Antonio Casertano 13 de xineru de 1925 25 de xineru de 1929
28ª Llexislatura
Giovanni Giuriati 20 d'abril de 1929 19 de xineru de 1934
29ª Llexislatura
Costanzo Ciano 28 d'abril de 1934 2 de marzu de 1939
30ª Llexislatura Presidente de Cámara de los Fascistes y de les Corporaciones
Giacomo Acerbo 23 de marzu de 1939 27 de xunu de 1939
Dino Grandi 30 de payares de 1939 2 d'agostu de 1943
Vittorio Emanuele Orlando 15 de xunetu de 1944 25 de xunu de 1946

Consulta Nazionale (1945-1946)[editar | editar la fonte]

Presidente Dende Hasta Nota
Carlo Sforza 25 de setiembre de 1945 1 de xunu de 1946

Asamblea Constituyente (1946-1948)[editar | editar la fonte]

Presidente Dende Hasta Nota
Giuseppe Saragat 25 de xunu de 1946 6 de febreru de 1947
Umberto Terracini 8 de febreru de 1947 31 de xineru de 1948

República Italiana[editar | editar la fonte]

Presidente Dende Hasta Nota
1ᵉʳ Llexislatura
Giovanni Gronchi 8 de mayu de 1948 24 de xunu de 1953 escoyíu Presidente de la República Italiana
2ª Llexislatura
Giovanni Gronchi 25 de xunu de 1953 29 d'abril de 1955 escoyíu Presidente de la República Italiana
Giovanni Leone 10 de mayu de 1955 11 de xunu de 1958 escoyíu Presidente de la República Italiana
3ᵉʳ Llexislatura
Giovanni Leone 12 de xunu de 1958 15 de mayu de 1963 escoyíu Presidente de la República Italiana
4ª Llexislatura
Giovanni Leone 16 de mayu de 1963 21 de xunu de 1963 escoyíu Presidente de la República Italiana
Brunetto Bucciarelli-Ducci 26 de xunu de 1963 4 de xunu de 1968
5ª Llexislatura
Alessandro Pertini 5 de xunu de 1968 24 de mayu de 1972 escoyíu Presidente de la República Italiana
6ª Llexislatura
Alessandro Pertini 25 de mayu de 1972 4 de xunetu de 1976 escoyíu Presidente de la República Italiana
7ª Llexislatura
Pietro Ingrao 5 de xunetu de 1976 19 de xunu de 1979
8ª Llexislatura
Leonilde Iotti 20 de xunu de 1979 11 de xunetu de 1983
9ª Llexislatura
Leonilde Iotti 12 de xunetu de 1983 1 de xunetu de 1987
10ª Llexislatura
Leonilde Iotti 2 de xunetu de 1987 22 d'abril de 1992
11ª Llexislatura
Oscar Luigi Scalfaro 24 d'abril de 1992 25 de mayu de 1992 escoyíu Presidente de la República Italiana
Giorgio Napolitanu 3 de xunu de 1992 14 d'abril de 1994 escoyíu Presidente de la República Italiana en 2006
12ª Llexislatura
Irene Pivetti 16 d'abril de 1994 8 de mayu de 1996
13ᵉʳ Llexislatura
Luciano Violante 10 de mayu de 1996 29 de mayu de 2001
14ª Llexislatura
Pier Ferdinando Casini 31 de mayu de 2001 27 d'abril de 2006
15ª Llexislatura
Fausto Bertinotti 28 d'abril de 2006 28 d'abril de 2008
16ª Llexislatura
Gianfranco Fini 29 d'abril de 2008 15 de marzu de 2013
17ª Llexislatura
Laura Boldrini 16 de marzu de 2013 22 de marzu de 2018
18ª Llexislatura
Roberto Fico 24 de marzu de 2018 anguaño


Anexo:Presidentes de la Cámara de Diputados de Italia