Llista de personaxes de Dragon Ball

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta ye una llista de personaxes del anime, manga y los xuegos de Dragon Ball.

Personaxes Principales[editar | editar la fonte]

  • Son Goku:
  • Bulma:
  • Yamcha:
  • Krilin:
  • Ten Shin Han:
  • Piccolo:
  • Vegeta:
  • Trunks: ye'l fíu de Bulma y Vegeta.
  • Son Goten:
  • Pan:

Personaxes secundarios[editar | editar la fonte]

  • Androide 16 (人造人間16号 Jinzōningen Jū Roku Gō, lit. "Artificial Human #16"): ye un androide creáu pol Dr. Gero, que taba basáu nel so fíu. Él al igual que los androides fuera creáu pa destruyir a Goku. Él amaba la naturaleza y antes de morrer como última voluntá pidió-y a Gohan que protexera la naturaleza.
  • Androide 17 (人造人間17号 Jinzōningen Jū Nana Gō, lit. "Artificial Human #17"): ye un androide creáu pol Dr.Gero.
  • Androide 18 (人造人間18号 Jinzōningen Jū Hachi Gō, lit. "Artificial Human #18"): ye un androide creáu pol Dr.Gero.
  • Chaoz (チャオズ):
  • Lunch (ランチ Ranchi):
  • Mr. Satán (ミスター・サタン Misutā Satan): ye'l padre de Videl.
  • Oolong:
  • Videl: ye la fía de Mr. Satán.
  • Yajirobe:

Antagonistes[editar | editar la fonte]

  • Piccolo Daimao (ピッコロ大魔王 Pikkoro Daimaō, "Gran Rei Demoniu Piccolo"):
  • Freezer:
  • Célula:
  • Majin Boo:
  • Goku Black/Zamas:

Antagonistes namái del anime[editar | editar la fonte]

  • Garlic: foi un makyan que lluchó contra Kami-sama pol títulu de Dios de la Tierra.
  • Galic Jr.: foi un makyan y fíu de Garlic.
  • Dr.Willow (医師ウイロー Dokuta Uirō):
  • Turtles (ターレス Tāresu): ye un saiyajin.
  • Lord Slug: ye un super namekianu.
  • Cooler (クウラ Kūra): l'hermanu de Freezer
  • Androide 13 (人造人間13号 Jinzōningen jūsan-go): foi un androide creáu pola super computadora del llaboratoriu del Dr. Gero. Super 13
  • Androide 14 (人造人間14号 Jinzōningen jūshi-go): foi un androide creáu pola super computadora del llaboratoriu del Dr. Gero.
  • Androide 15 (人造人間15号 Jinzōningen jūgo-go): foi un androide creáu pola super computadora del llaboratoriu del Dr.Gero.
  • Broly (ブロリー Burorī): ye un saiyajin y fíu de Paragus, que nació'l mesmu día que Goku.
  • Guerreros de plata, conocíos en Xapón como Guerreros de plata (銀の戦士) o Soldaos galácticos (銀河兵士): son mercenarios de la raza Hera.
  • Janemba (ジャネンバ Janenba):
  • Hildegarn (ヒルデガーン Hirudegān):
  • Baby:
  • Androide 17 del infiernu: creáu polos doctores Gero y Myu.
  • Dragóns oscuros:

Deidaes[editar | editar la fonte]

  • Kami (神様 Kami-sama, llit. "Dios"):
  • Kaito del norte:
  • Kaito del sur:
  • Kaito del este:
  • Kaito del oeste:
  • Iwen: ye el dios de la destruccción del primer universu
  • Jerez: ye el dios de la destruccción del segundu universu
  • Mosco: ye el dios de la destruccción del tercer universu
  • Quitela: ye el dios de la destruccción del cuartu universu
  • Arak: ye el dios de la destruccción del quintu universu
  • Champa: ye el dios de la destruccción del sestu universu
  • Bills: ye el dios de la destruccción del séptimu universu y antagonista de la decimooctava película.
  • Liquir: ye el dios de la destruccción del octavu universu
  • Sidra: ye el dios de la destruccción del novenu universu
  • Rumoosh: ye el dios de la destruccción del décimu universu
  • Vermoud: ye el dios de la destruccción del undécimu universu
  • Geen: ye el dios de la destruccción del docenu universu
  • Awamo (アワモ):
  • Sour (サワア Sawaa):
  • Camphari (カンパーリ Kanpāri):
  • Cognac (コニック Konikku):
  • Cucatail (クカテル Kukateru):
  • Vados (ヴァドス, Vadosu): ye un ánxel, maestru y asistente del dios de la destrucción Champa.
  • Whis (ウイス, Uisu): ye un ánxel, maestru y asistente del dios de la destrucción Bills.
  • Korn (コルン Korun):
  • Mojito (モヒイト, Mohi'ito):
  • Cus (クス Kusu):
  • Marcarita (マルカリータ):
  • Martinu (マティーヌ):
  • Gran sacerdote (大神官 Daishinkan): ye
  • Rei de Too (全王 Zen'ō, lit. "Reide Too") : ye el dios de tolos universos.
  • Rei de Too del futuru alternativu: ye el dios de tolos universos.

Otros personaxes[editar | editar la fonte]

  • Androide 19: foi un androide creáu pol doctor Gero.
  • Antiguu Dios de la Tierra: foi'l predecesor de Kamisama.
  • Arale Norimaki (則巻アラレ Norimaki Arare):
  • Babidi (バビディ Babidi):
  • Bardock:
  • Bra (ブラ Bura): ye la fía de Bulma y Vegeta.
  • Célules Jr.: son los fíos de Célula.
  • Dende:
  • Dios del planeta Vegeta: cuando Kaito faló sobre la destrucción del planeta Vegeta a Goku dixo que foi causada por un Dios. Más tarde sabemos que foi el malváu Freezer, el causante de esa traxedia.
  • Dodoria:
  • Dr.Brief:
  • Dr. Gero: foi un científicu del Exércitu de la Cinta Colorada, el creador de los androides 13, 14, 15, 16, 17,18, 19, del bio-androide Célula y co-creador de los androides 8 y númberu

17 del infiernu.

  • Dr. Myu:
  • Fuercies especiales (ギニュー特戦隊 Ginyū Tokusentai, lit. "Escuadrón Especial Ginyu"): ye un equipu de cinco mercenarios que sirven a Freezer. Los sos miembros son Guldo (グルド Gurudo), Reycom (リクーム Rikūmu), Burter (バータ Bāta), Jeice (ジース Jīsu) y el so capitán Ginyu. Nun episodiu taba entrenando a unos soldaos pa entrar nes fuercies especiales Ginyu, dempués de que Burter, Guldo y Reycom fueron derrotaos.
  • Gine: foi la esposa de Bardock y madre de Raditz y Goku.
  • Güelu Gohan (孫悟飯じいさん Son Gohan Jīsan): ye'l güelu adoptivu de Goku.
  • Jaco (ジャコ・ティリメンテンピボッシ Jako Tirimentenpibosshi):
  • Karin:
  • Nappa (ナッパ): foi un saiyajin.
  • Onio: ye un saiyajin y de Kuriza.
  • Ox-Satan (牛魔王 Gyūmaō): ye'l padre de Chi-Chi
  • Pilaf:
  • Raditz:
  • Rei Tsufur: foi rei de los tsufur. Como última voluntá decidió donar les sos célules al androide.
  • Rei Vegeta: foi rei de los saiyajin y padre de los príncipes Vegeta y Tarble.
  • Shenlong (神龍 (シェンロン) Shenron, llit. "Dios Dragón"):
  • Shisami:
  • Sorbet:
  • Sr.Popo:
  • Tagoma:
  • Tao Pai Pai:
  • Zarbon:

Fusiones[editar | editar la fonte]

  • Gogeta:
  • Gotenks:
  • Vegetto: