Llista de patentes de Tesla

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Tesla sosteniendo unu de los sos inventos; el bombillo inalámbricu.

Nikola Tesla foi un inventor que llogró alredor de 300 patentes,[1] en tol mundu pa los sos inventos.

Dalgunes de les patentes de Tesla nun son llistaes, y delles fontes afayaron dalgunes d'elles que permanecíen ocultes nos archivos. Esiste un númberu mínimu de 278 patentes,[1] atribuyíes a Tesla en 26 países que fueron verificaes. Munches d'estes patentes fueron expedíes nos Estaos Xuníos, Reinu Xuníu, y Canadá, pero otra cantidá foi aprobada n'otros países del mundu. Dalgunos de los dispositivos escurríos por Tesla nun fueron puestos so la proteición de patentes.[2]

Introducción[editar | editar la fonte]

La turbina de Tesla, el so patente númberu 100 nos Estáu Xuníos.

Ente les invenciones y meyores de Tesla destaquen el motor de corriente alterna, la bobina de dos filamentos, dellos dispositivos qu'usaben el campu magnético rotativu, el sistema de distribución de corriente alterna polifásicu, los elementos fundamentales de sistemes de comunicación inalámbrica (prioridá llegal de la invención de la radio), oscilador electrónicu de radiofrecuencia, dispositivu pa magnificación de voltaxe per mediu d'ondes estacionaries, robótica, puerta lóxica pa comunicaciones per radiofrecuencia segures, dispositivos de rayos x, aparatos pa la xeneración d'ozonu,[3] dispositivos pa xenerar gas ionizado (plasma), dispositivos pa emisión d'enerxía a llarga distancia, aparatos de rayos de partícules ionizadas, métodos p'aprovir niveles bien baxos de resistencia al pasu de la corriente llétrica (superconductividad),[4] métodos p'amontar la intensidá d'oscilaciones llétriques, circuitu pa multiplicación de voltaxe, dispositivos pa descargues d'altu voltaxe, aparatos pa proteición de los rayos, la turbina ensin aspes y aeronaves de despegue y aterrizaxe vertical

Informes recién de patentes de Tesla inclúin les patentes US5548819 (Métodos y aparatos pa la comunicación d'información), US5908444 (Xenerador electromagnéticu de complexos de frecuencia por pulsos y métodos d'usu), US4869598 (Película delgada superconductiva, de capa múltiple sensitiva a la temperatura), y US6104107 (Métodos y aparatos pa trasmisión llétrica per una sola llinia).

Estaos Xuníos[editar | editar la fonte]

  • númberu de patente - nome de patente - fecha - notes sobre la patente

Patentes #1-#50[editar | editar la fonte]

381968 - Motor electromagnéticu.
  1. Patente USPTO nº 0334823 - Conmutador pa xeneradores llétricos - 26 de xineru de 1886 - Elementos pa prevenir «chispes» en xeneradores llétricos; Estilu tambor con escobuques.
  2. Patente USPTO nº 0350954 - Regulador pa xeneradores llétricos - 19 d'ochobre de 1886 - Regulación automática de niveles d'enerxía; dispositivu mecánicu pa cambéu d'escobuques.
  3. Patente USPTO nº 0335786 - Llámpara d'arcu llétrica - 9 de febreru de 1886 - Llámpara d'arcu con electrodos de carbón controlada por electroimanes o solenoides y un mecanismu de embrague; corrixe falles nos primeros diseños d'estos dispositivos.
  4. Patente USPTO nº 0335787 - Llámpara d'arcu llétrica - 9 de febreru de 1886 - Interruptor automáticu pa llámpara d'arcu, cuando esta tien falla nel funcionamientu; reactivación automática.
  5. Patente USPTO nº 0336961 - Regulador pa xeneradores llétricos - 2 de marzu de 1886 - Dos escobilla principales tán conectaes a los estremos de les hélices de les bobines; una caña del puntu mediu sirve de conexón pa la tercer escobuca.
  6. Patente USPTO nº 0336962 - Regulador pa xeneradores llétricos - 2 de marzu de 1886 - Escobuques auxiliares xunir a una porción de toa les hélices de la bobina; regular el fluxu d'enerxía; niveles ajustables de corriente.
  7. Patente USPTO nº 0359748 - Xenerador llétricu - 22 de marzu de 1887 - Meyora la construcción; bona construcción; amenorga'l costo; armazón magnéticu; armadura; motor sincrónicu de corriente alterna.
  8. Patente USPTO nº 0381968 - Motor electromagnéticu - 1 de mayu de 1888 - Manera y plan d'operación del motor llétricu por cambeos progresivos; campu magnético;armadura; conversión llétrica; económicu; tresmisión d'enerxía; construcción simple; construcción más senciella; principios de campu magnético rotatoriu.
  9. Patente USPTO nº 0381969 - Motor electromagnéticu - 1 de mayu de 1888 - Operación y forma nueves; Bobines formando circuitos energizados independientes ; conexón a un xenerador llétricu de corriente alterna; motor sincrónicu.
  10. Patente USPTO nº 0381970 - Sistema de distribución llétrica - 1 de mayu de 1888 - Corriente dende una fonte única d'enerxía principal o circuitu tresmisor, xeneráu por aparatu d'inducción; circuitu(s) independientes; Distribuidor llétricu.
  11. Patente USPTO nº 0382279 - Motor electromagnéticu - 1 de mayu de 1888 - Rotación producida y caltenida por atracción direuta; utiliza polos cambiantes; motor d'inducción magnética.
  12. Patente USPTO nº 0382280 - Tresmisión d'enerxía llétrica 1 de mayu de 1888 - Nuevu métodu o manera de trasmisión; Xenerador conversor con dos circuitos independientes pa trasmisión d'enerxía a llarga distancia; trasmisión de corriente alterna; inclúi un descargu; económicu; eficiente.
  13. Patente USPTO nº 0382281 - Trasmisión d'enerxía llétrica - 1 de mayu de 1888 - innovaciones nos motores electromagnéticos y la so manera o métodos d'operación; El motor ta endolcáu con bobines formando circuitos independientes sobre l'armadura; L'armadura ta montada pa rotar ente dos polos; l'armadura eventualmente va sincronizar cola del xenerador; Bobines sobre los campos magnéticos; Esposición a corriente llétrica permanente pa tener un campu magnético constante.
  14. Patente USPTO nº 0382282 - Métodu de conversión y distribución de corriente llétrica - 1 de mayu de 1888 - Rellacionáu con sistemes de distribución llétrica; La corriente provien d'una fonte principal o un circuitu de trasmisión fayadizu; Inducción dientro d'un circuitu independiente; Estrema la corriente dende una fonte única; Tresformamientos; Descubrimientu de métodos pa evitar un funcionamientu peligrosu; Inducción dinámica verdadera.
  15. Patente USPTO nº 0382845 - Conmutador pa xeneradores d'eletricidá - 15 de mayu de 1888 - Rellacionaos a xeneradores o motores; Meyores nos dispositivos pa recibir o comunicar corriente; Evita la destrucción y gastadura del mecanismu; Evita arreglos por cuenta de la destrucción y gastadura; Fai posible na práutica la construcción de grandes xeneradores o motores con un númberu amenorgáu de segmentos de comunicación; Seguridá y eficiencia amontada.
  16. Patente USPTO nº 0390413 - Sistema de distribución llétricu - 2 d'ochobre de 1888 - Rellacionáu col sistema de distribución llétrica desenvueltu por Tesla; Exemplos de sistemes n'operación con motores o convertidores, o dambos, en paralelu; Exemplos de sistemes en paralelu; Exemplos de sistemes en serie.
  17. Patente USPTO nº 0390414 - Xenerador llétricu - 2 d'ochobre de 1888 - Rellacionáu a la patente de Tesla y Charles F. Peck, númberos: US381968 y US382280; Sistemes ordinarios de corriente alterna y continua pueden ser afechos al sistema de Tesla, con cambeos llixeros pal sistema; Solo los meyores y más práutica soluciones son presentaes pa los trés formes más comunes de dispositivos aplicables; Son ilustraes los circuitos continuos (o zarraos); les máquines tienen armazones con bobines conectaes diametralmente, (conocíos como «circuitos abiertos» ), y máquines con bobines armazón les cualos tienen una unión común.
  18. Patente USPTO nº 0390415 - Dispositivu o motor de xeneración llétricu - 2 d'ochobre de 1888 - innovación na construcción dispositivos xeneradores electromagnéticos; Nuevu diseñu del armazón y magnetos que faen la estructura del mecanismu más compacta y resistente; Rique menos partes; menos dificultá pa la so construcción; menos costo; Preséu pa mecanismos de corriente continua y alterna.
  19. Patente USPTO nº 0390721 - Xenerador llétricu - 9 d'ochobre de 1888 - Rellacionada principalmente a la máquina de corriente alterna inventada pol Tesla; rellacionada cola patente númberu US381968 y US382280; Busca evitar los inconvenientes mecánicos al poner en marcha máquines d'alta frecuencia; eficiente a baxes velocidaes; Produz polos magnéticos rotativos nun elementu del mecanismu y remana l'otru a una velocidá distinta.
  20. Patente USPTO nº 0390820 - Regulador de motores de corriente alterna - 9 d'ochobre de 1888 - Meyores nel sistema de trasmisión llétricu; métodos de regulación de y poder del motor o motores; usáu con sistemes de motores múltiples, que principalmente (o sistemes con motores y trasformadores) tienen circuitos alimentaos independientemente los cualos actúen pa establecer polos magnéticos progresivos o movibles (i.y. el campu magnético rotativu); controles de la velocidá del motor.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Notes[editar | editar la fonte]

  1. 1,0 1,1 Snezana Sarbo, Nikola Tesla's Patents, Sixth International Symposium Nikola Tesla, retrieved from August 9, 2007
  2. Cheney, 62
  3. Patente USPTO nº 462418
  4. Patente USPTO nº 568177. The patent office classifies the patent as superconductivity technology, specifically "Dynamoelectric; liquid coolant" (310/54) and "Specific Identifiable Device, Circuit, or System; Superconductive (y.g., cryogenic, etc.) device" (327/527)

Referencies[editar | editar la fonte]

Llibros
Llista de patentes

Llectures adicionales[editar | editar la fonte]

  • "Tesla's Circuit Interrupters". The Electrical World, August 20, 1898.
  • Martin, Thomas Commerford. "The Inventions, Researches and Writings of Nikola Tesla - 1894", Kessinger Publishing Company, March, 1997. ISBN 1-56459-711-3
  • Johnston, Ben [Ed.]. "My Inventions: The Autobiography of Nikola Tesla", Hart Brothers Publishing, October, 1982. ISBN 0-910077-00-2
  • Cheney, Margaret, Tesla: man out of time, ISBN 0-7432-1536-2

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Anexo:Patentes de Tesla