Llista de países por superficie

De Uiquipedia
Saltar a: navegación, buscar

Darréu vien una llista de países del mundu ordenaos por superficie. Les unidaes son kilómetros cuadraos.

Los países con un asteriscu son los más grandes del so continente, los marcaos con una daga son los más pequeños.

Ver tamién Llista de países, Llista de países por población, Llista de países por densidá de población, Llista de países por continente

  1. Rusia - 17.075.200 *
  2. Canadá - 9.976.140 *
  3. Estaos Xuníos - 9.629.091
  4. China - 9.596.960
  5. Brasil - 8.514.876 *
  6. Australia - 7.686.850 *
  7. India - 3.287.590
  8. Arxentina - 2.766.890
  9. Kazakhstán - 2.727.300
  10. Sudán - 2.505.810 *
  11. Arxelia - 2.381.740
  12. República Democrática d'El Congo - 2.345.410
  13. México - 1.972.550
  14. Arabia Saudita - 1.960.582
  15. Indonesia - 1.904.556
  16. Libia - 1.759.540
  17. Irán - 1.648.000
  18. Mongolia - 1.566.600
  19. Perú - 1.285.220
  20. Chad - 1.284.000
  21. Níxer - 1.267.000
  22. Angola - 1.246.700
  23. Mali - 1.240.000
  24. Sudáfrica - 1.219.912
  25. Colombia - 1.138.910
  26. Etiopía - 1.127.127
  27. Bolivia - 1.098.580
  28. Mauritania - 1.030.700
  29. Exiptu - 1.001.450
  30. Tanzania - 948.087
  31. Nixeria - 923.768
  32. Venezuela - 912.050
  33. Namibia - 825.418
  34. Pakistán - 803.940
  35. Mozambique - 801.590
  36. Turquía - 780.580
  37. Chile - 756.950
  38. Zambia - 752.614
  39. Myanmar - 678.500
  40. Afghanistán - 647.500
  41. Somalia - 637.657
  42. República Centroafricana - 622.984
  43. Ucraína - 603.700 *
  44. Botswana - 600.370
  45. Madagascar - 587.040
  46. Kenya - 582.650
  47. Francia - 547.030 (Nota: nun inclúi Guyana Francesa y otros departamentos d'ultramar)
  48. Yemen - 527.970
  49. Thailandia - 514.000
  50. España - 504.782
  51. Turkmenistán - 488.100
  52. Camerún - 475.440
  53. Papúa Nueva Guinea - 462.840
  54. Suecia - 449.964
  55. Uzbekistán - 447.400
  56. Marruecos - 446.550
  57. Iraq - 437.072
  58. Paraguay - 406.750
  59. Zimbabwe - 390.580
  60. Xapón - 377.835
  61. Alemaña - 357.021
  62. El Congo - 342.000
  63. Finlandia - 337.030
  64. Malasia - 329.750
  65. Vietnam - 329.560
  66. Noruega - 324.220
  67. Costa de Marfil - 322.460
  68. Polonia - 312.685
  69. Italia - 301.230
  70. Filipines - 300.000
  71. Ecuador - 283.560
  72. Burkina Faso - 274.200
  73. Nueva Zelanda - 268.680
  74. Gabón - 267.667
  75. Guinea - 245.857
  76. Reinu Xuníu -244.820
  77. Ghana - 238.540
  78. Rumanía - 237.500
  79. Laos - 236.800
  80. Uganda - 236.040
  81. Guyana - 214.970
  82. Omán - 212.460
  83. Bielorrusia - 207.600
  84. Kirguistán - 198.500
  85. Senegal - 196.190
  86. Siria - 185.180
  87. Camboya - 181.040
  88. Tunicia - 163.610
  89. Surinam - 163.270
  90. Uruguay - 176.220
  91. Bangladesh - 144.000
  92. Tajikistán - 143.100
  93. Nepal - 140.800
  94. Grecia - 131.940
  95. Nicaragua - 129.494
  96. Eritrea - 121.320
  97. Corea del Norte - 120.540
  98. Malawi - 118.480
  99. Benín - 112.620
  100. Hondures - 112.090
  101. Liberia - 111.370
  102. Bulgaria - 110.910
  103. Guatemala - 108.890
  104. Islandia - 103.000
  105. Cuba - 100.860
  106. Corea del Sur - 98.480
  107. Hungría - 93.030
  108. Portugal - 92.391
  109. Xordania - 92.300
  110. Azerbaiján - 86.600
  111. Austria - 83.858
  112. Emiratos Árabes Xuníos - 82.880
  113. Chequia - 78.866
  114. Panamá - 78.200
  115. Sierra Leone - 71.740
  116. Irlanda - 70.280
  117. Xeorxa - 69.700
  118. Sri Lanka - 65.610
  119. Lituania - 65.200
  120. Letonia - 64.589
  121. Togo - 56.785
  122. Croacia - 56.542
  123. Bosnia y Hercegovina - 51.129
  124. Costa Rica - 51.100
  125. Eslovaquia - 48.845
  126. República Dominicana - 48.730
  127. Bhután - 47.000
  128. Estonia - 45.226
  129. Dinamarca - 43.094 (Nota: nun inclúi Groenlandia o Islles Feroe)
  130. Países Baxos - 41.526
  131. Suiza - 41.290
  132. Guinea-Bissau - 36.120
  133. Taiwán - 35.980
  134. Moldavia - 33.843
  135. Bélxica - 32.545
  136. Lesotho - 30.355
  137. Armenia - 29.800
  138. Albania - 28.748
  139. Islles Salomón - 28.450
  140. Guinea Ecuatorial - 28.051
  141. Burundi - 27.830
  142. Haití - 27.750
  143. Rwanda - 26.338
  144. Macedonia - 25.333
  145. Belize - 22.966
  146. Djibouti - 22.000
  147. El Salvador - 21.040
  148. Israel - 20.770
  149. Eslovenia - 20.253
  150. Fiji - 18.270
  151. Kuwait - 17.820
  152. Swazilandia - 17.363
  153. Timor Oriental - 14.874
  154. Bahames - 13.940
  155. Vanuatu - 12.200
  156. Qatar - 11.437
  157. Gambia - 11.300
  158. Xamaica - 10.990
  159. El Líbanu - 10.400
  160. Xipre - 9.250
  161. Brunéi - 5.770
  162. Trinidad y Tobago - 5.128
  163. Cabu Verde - 4.033
  164. Samoa - 2.860
  165. Luxemburgu - 2.586
  166. Comores - 2.170
  167. Mauriciu - 1.860
  168. São Tomé y Príncipe - 1.001
  169. Dominica - 754
  170. Tonga - 748
  171. Kiribati - 717
  172. Estaos Federaos de Micronesia - 702
  173. Singapur - 647,5
  174. Bahrain - 620
  175. Saint Lucia - 620
  176. Seychelles - 455
  177. Andorra - 468
  178. Paláu - 458
  179. Antigua y Barbuda - 442
  180. Barbados - 430
  181. Saint Vincent y les Granadines - 389
  182. Granada - 340
  183. Malta - 316
  184. Maldives - 300
  185. San Kitts y Nevis - 261
  186. Niue - 260
  187. Islles Marshall - 181
  188. Liechtenstein - 160
  189. San Marino - 61,2
  190. Tuvalu - 26
  191. Nauru - 21
  192. Mónaco - 1,95
  193. Ciudá del Vaticanu - 0,44