Llista de países por númberu de fuercies de paz nes Naciones Xuníes

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

El siguiente ye un llistáu sobre'l númberu total per país d'efectivos militares y policiales que conformen les fuercies de paz, que contribuyeron en misiones de les Naciones Xuníes, según el reporte de 2013[1]

Llugar País/Región Fuercies de paz
1 Bandera de Bangladex Bangladex 10736
2 Bandera de Paquistán Paquistán 10691
3 Bandera de India India 8935
4 Bandera de Nixeria Nixeria 5709
5 Bandera de Exiptu Exiptu 5458
6 Bandera de Nepal Nepal 5044
7 Bandera de Xordania Xordania 3826
8 Bandera de Ghana Ghana 3647
9 Bandera de Ruanda Ruanda 3635
10 Bandera de Uruguái Uruguái 2489
11 Bandera d'Etiopía Etiopía 2391
12 Bandera de Brasil Brasil 2269
13 Bandera de Senegal Senegal 2254
14 Bandera de Sudáfrica Sudáfrica 2088
15 Bandera de la República Popular China China 1995
16 Bandera d'Italia Italia 1866
17 Bandera de Francia Francia 1771
18 Bandera de Indonesia Indonesia 1691
19 Bandera de Marruecos Marruecos 1561
20 Bandera de Sri Lanka Sri Lanka 1157
21 Bandera d'España España 1109
22 Bandera de Malasia Malasia 1080
23 Bandera de Benín Benín 1028
24 Bandera de Filipines Filipines 1024
25 Bandera d'Arxentina Arxentina 1023
26 Bandera de Tanzania Tanzania 1011
27 Bandera de Burkina Fasu Burkina Fasu 927
28 Bandera de Kenia Kenia 870
29 Bandera de Zambia Zambia 768
30 Bandera de Togu Togu 738
31 Bandera de Turquía Turquía 664
32 Bandera de Corea del Sur Corea del Sur 643
33 Flag of Niger.svg Níxer 577
34 Bandera de Chile Chile 538
35 Bandera de Gambia Gambia 522
36 Bandera de Mongolia Mongolia 426
37 Bandera del Perú Perú 396
38 Bandera de Austria Austria 393
39 Bandera de Ucraína Ucraína 366
40 Bandera de Rusia Rusia 362
41 Bandera de Portugal Portugal 337
42 Bandera de Guatemala Guatemala 320
43 Bandera de Sierra Lleona Sierra Lleona 311
44 Bandera d'Alemaña Alemaña 293
45 Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu 281
46 Bandera de Xapón Xapón 266
47 Bandera de Fixi Fixi 263
48 Bandera de Bolivia Bolivia 259
49 Bandera de Yeme Yeme 211
50 Bandera de Canadá Canadá 200
51 Flag of Slovakia.svg Eslovaquia 200
52 Bandera de Bélxica Bélxica 195
53 Bandera d'Uganda Uganda 184
54 Bandera de Dinamarca Dinamarca 172
55 Bandera de Costa de Marfil Costa de Marfil 148
56 Bandera de Zimbabue Zimbaue 140
57 Bandera de Croacia Croacia 130
58 Bandera de Malaui Malawi 117
59 Bandera de Camerún Camerún 115
60 Bandera de Australia Australia 110
61 Bandera de Malí Malí 106
62 Bandera d'El Salvador El Salvador 104
63 Bandera d'Hungría Hungría 95
64 Bandera de Tunicia Tunicia 93
65 Bandera de Namibia Namibia 93
66 Bandera de Rumanía Rumanía 93
67 Bandera de Guinea Guinea 92
68 Bandera de Paraguái Paraguái 89
69 Bandera d'Ecuador Ecuador 89
70 Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos 82
71 Flag of Chad.svg Chad 78
72 Bandera de Burundi Burundi 66
73 Flag of Madagascar.svg Madagascar 65
74 Bandera de Grecia Grecia 63
75 Bandera de Noruega Noruega 60
76 Bandera de Irlanda Irlanda 56
77 Bandera de Camboya Camboya 55
78 Bandera de Suecia Suecia 55
79 Bandera de Tailandia Tailandia 49
80 Bandera de Países Baxos Países Baxos 47
81 Bandera de Serbia Serbia 40
82 Bandera de Xibuti Xibuti 37
83 Bandera de Colombia Colombia 36
84 Bandera de República Democrática d'El Congu República Democrática d'El Congu 31
85 Bandera de Bosnia y Herzegovina Bosnia y Herzegovina 29
86 Bandera de Nueva Zelanda Nueva Zelanda 29
87 Flag of Switzerland.svg Suiza 29
88 Bandera de Finlandia Finlandia 201
89 Bandera de República Centroafricana República Centroafricana 26
90 Bandera de Singapur Singapur 22
91 Flag of Jamaica.svg Xamaica 18
92 Bandera de Kirguistán Kirguistán 18
93 Bandera de Polonia Polonia 17
94 Bandera de Taxiquistán Taxiquistán 16
95 Bandera d'Eslovenia Eslovenia 16
96 Bandera de Samoa Samoa 16
97 Bandera de Israel Israel 14
98 Bandera de Hondures Hondures 12
99 Bandera de Kazakstán Kazakstán 9
100 Bandera de Chequia República Checa 9
101 Bandera de Brunéi Brunéi 9
102 Bandera de Guinea-Bisáu Guinea-Bissau 7
103 Bandera de Moldavia Moldavia 7
104 Bandera de Montenegru Montenegru 4
105 Plantía:Xeodatos Grenada Granada 3
106 Bandera de Qatar Qatar 3
107 Bandera de Irán Irán 2
108 Bandera de Mozambique Mozambique 2
109 Bandera de Bulgaria Bulgaria 2
110 Bandera de Lituania Lituania 2
111 Bandera d'Islandia Islandia 2
112 Bandera de Xipre Xipre 2
113 Plantía:Xeodatos Congu Congu 1
114 Bandera de Macedonia del Norte Macedonia 1
115 Bandera d'Estonia Estonia 1
116 Bandera de Paláu Palau 1

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. [1] Llistáu de contribuciones policiales y militares n'operaciones de Naciones Xuníes.


Países por número de fuerzas de paz en las Naciones Unidas