Llista de medayistes olímpiques n'atletismu (muyeres)

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Olympic pictogram Athletics - colored.svg
Medals world.svg

Tabla de medayes d'oru, plata y bronce del Atletismu nos Xuegos Olímpicos dende la so primer edición en 1948, en caúna de les pruebes que formen parte del tornéu.

100 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Amsterdam 1928 Bandera de Estaos Xuníos d'América Betty Robinson Bandera de Canadá Fanny Rosenfeld Bandera de Canadá Ethel Smith
Los Angeles 1932 Bandera de Polonia Stanisława Walasiewicz Bandera de Canadá Hilda Strike Bandera de Estaos Xuníos d'América Wilhelmina von Bremen
Berlín 1936 Bandera de Estaos Xuníos d'América Helen Stephens Bandera de Polonia Stanisława Walasiewicz Bandera d'Alemaña Käthe Krauß
Londres 1948 Bandera de Países Baxos Fanny Blankers-Koen Bandera del Reinu Xuníu Dorothy Manley Bandera de Australia Shirley Strickland
Helsinki 1952 Bandera de Australia Marjorie Jackson Bandera de Sudáfrica Daphne Hasenjager Bandera de Australia Shirley Strickland
Melbourne 1956 Bandera de Australia Betty Cuthbert Bandera d'Alemaña Christa Stubnick Bandera de Australia Marlene Mathews
Roma 1960 Bandera de Estaos Xuníos d'América Wilma Rudolph Bandera del Reinu Xuníu Dorothy Hyman Bandera d'Italia Giuseppina Leone
Tokyo 1964 Bandera de Estaos Xuníos d'América Wyomia Tyus Bandera de Estaos Xuníos d'América Edith McGuire Bandera de Polonia Ewa Klobukowska
Méxicu 1968 Bandera de Estaos Xuníos d'América Wyomia Tyus Bandera de Estaos Xuníos d'América Barbara Ferrell Bandera de Polonia Irena Szewinska
Múnich 1972 Bandera d'Alemaña Renate Stecher Bandera de Australia Raelene Boyle Bandera de Cuba Silvia Chivás
Montreal 1976 Bandera d'Alemaña Annegret Richter Bandera d'Alemaña Renate Stecher Bandera d'Alemaña Inge Helten
Moscú 1980 Bandera de la Xunión Soviética Liudmila Kondrátieva Bandera d'Alemaña Marlies Göhr Bandera d'Alemaña Ingrid Auerswald
Los Angeles 1984 Bandera de Estaos Xuníos d'América Evelyn Ashford Bandera de Estaos Xuníos d'América Alice Brown Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey
Seúl 1988 Bandera de Estaos Xuníos d'América Florence Griffith-Joyner Bandera de Estaos Xuníos d'América Evelyn Ashford Bandera d'Alemaña Heike Drechsler
Barcelona 1992 Bandera de Estaos Xuníos d'América Gail Devers Flag of Jamaica.svg Juliet Cuthbert Bandera de Equipu Xunificáu Irina Privalova
Atlanta 1996 Bandera de Estaos Xuníos d'América Gail Devers Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey Bandera de Estaos Xuníos d'América Gwen Torrence
Sydney 2000 Bandera de Estaos Xuníos d'América Marion Jones (revocáu en 2007[1]) Bandera de Grecia Ekaterini Thanou
Flag of Jamaica.svg Tayna Lawrence
Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey
Atenas 2004 Bandera de Bielorrusia Yulia Nesterenko Bandera de Estaos Xuníos d'América Lauryn Williams Flag of Jamaica.svg Veronica Campbell
Beixín 2008 Flag of Jamaica.svg Shelly-Ann Fraser Flag of Jamaica.svg Sherone Simpson
Flag of Jamaica.svg Kerron Stewart
–---
Londres 2012 Flag of Jamaica.svg Shelly-Ann Fraser-Pryce Bandera de Estaos Xuníos d'América Carmelita Jeter Flag of Jamaica.svg Veronica Campbell-Brown
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

200 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Londres 1948 Bandera de Países Baxos Fanny Blankers-Koen Bandera del Reinu Xuníu Audrey Williamson Bandera de Estaos Xuníos d'América Audrey Patterson
Helsinki 1952 Bandera de Australia Marjorie Jackson Bandera de Países Baxos Bertha Brouwer Bandera de la Xunión Soviética Nadeschda Chnykina
Melbourne 1956 Bandera de Australia Betty Cuthbert Bandera de Estaos Xuníos d'América Christa Stubnick Bandera de Australia Marlene Mathews
Roma 1960 Bandera de Estaos Xuníos d'América Wilma Rudolph Bandera de Estaos Xuníos d'América Jutta Heine Bandera del Reinu Xuníu Dorothy Hyman
Tokyo 1964 Bandera de Estaos Xuníos d'América Edith McGuire Bandera de Polonia Irena Szewinska Bandera de Australia Marilyn Black
Méxicu 1968 Bandera de Polonia Irena Szewinska Bandera de Australia Raelene Boyle Bandera de Australia Jennifer Lamy
Múnich 1972 Bandera d'Alemaña Renate Stecher Bandera de Australia Raelene Boyle Bandera de Polonia Irena Szewinska
Montreal 1976 Bandera d'Alemaña Bärbel Eckert Bandera d'Alemaña Annegret Richter Bandera d'Alemaña Renate Stecher
Moscú 1980 Bandera d'Alemaña Bärbel Wöckel Bandera de la Xunión Soviética Natalja Botschina Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey
Los Angeles 1984 Bandera de Estaos Xuníos d'América Valerie Brisco-Hooks Bandera de Estaos Xuníos d'América Florence Griffith-Joyner Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey
Seúl 1988 Bandera de Estaos Xuníos d'América Florence Griffith-Joyner Flag of Jamaica.svg Grace Jackson Bandera d'Alemaña Heike Drechsler
Barcelona 1992 Bandera de Estaos Xuníos d'América Gwen Torrence Flag of Jamaica.svg Juliet Cuthbert Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey
Atlanta 1996 Bandera de Francia Marie-José Pérec Flag of Jamaica.svg Merlene Ottey Bandera de Nixeria Mary Onyali
Sydney 2000 Bandera de las Bahamas Pauline Davis-Thompson Bandera de Sri Lanka Susanthika Jayasinghe Flag of Jamaica.svg Beverly McDonald
Atenas 2004 Flag of Jamaica.svg Veronica Campbell Bandera de Estaos Xuníos d'América Allyson Felix Bandera de las Bahamas Debbie Ferguson
Beixín 2008 Flag of Jamaica.svg Veronica Campbell-Brown Bandera de Estaos Xuníos d'América Allyson Felix Flag of Jamaica.svg Kerron Stewart
Londres 2012 Bandera de Estaos Xuníos d'América Allyson Felix Flag of Jamaica.svg Shelly-Ann Fraser-Pryce Bandera de Estaos Xuníos d'América Carmelita Jeter
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

400 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Tokyo 1964 Bandera de Australia Betty Cuthbert Bandera del Reinu Xuníu Ann Packer Bandera de Australia Judy Amoore
Méxicu 1968 Bandera de Francia Colette Besson Bandera del Reinu Xuníu Lillian Board Bandera de la Xunión Soviética Natalja Petschonkina
Múnich 1972 Bandera d'Alemaña Monika Zehrt Bandera d'Alemaña Rita Wilden Bandera de Estaos Xuníos d'América Kathy Hammond
Montreal 1976 Bandera de Polonia Irena Szewinska Bandera d'Alemaña Christina Lathan Bandera d'Alemaña Ellen Streidt
Moscú 1980 Bandera d'Alemaña Marita Koch Flag of the Czech Republic.svg Jarmila Kratochvílová Bandera d'Alemaña Christina Lathan
Angeles 1984 Bandera de Estaos Xuníos d'América Valerie Brisco-Hooks Bandera de Estaos Xuníos d'América Chandra Cheeseborough Bandera del Reinu Xuníu Kathy Cook
Seúl 1988 Bandera de la Xunión Soviética Olga Bryzhina Bandera d'Alemaña Petra Müller Bandera de la Xunión Soviética Olga Nasarova
Barcelona 1992 Bandera de Francia Marie-José Pérec Bandera de Equipu Xunificáu Olga Bryzhina Bandera de Colombia Ximena Restrepo
Atlanta 1996 Bandera de Francia Marie-José Pérec Bandera de Australia Cathy Freeman Bandera de Nixeria Falilat Ogunkoya
Sydney 2000 Bandera de Australia Cathy Freeman Flag of Jamaica.svg Lorraine Graham Bandera del Reinu Xuníu Katharine Merry
Atenas 2004 Bandera de las Bahamas Tonique Williams-Darling Bandera de Méxicu Ana Guevara Bandera de Rusia Natalya Antyukh
Beixín 2008 Bandera del Reinu Xuníu Christine Ohuruogu Flag of Jamaica.svg Shericka Williams Bandera de Estaos Xuníos d'América Sanya Richards
Londres 2012 Bandera de Estaos Xuníos d'América Sanya Richards-Ross Bandera del Reinu Xuníu Christine Ohuruogu Bandera de Estaos Xuníos d'América DeeDee Trotter

800 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
1928 Bandera d'Alemaña Lina Radke Bandera de Xapón Hitomi Kinue Bandera de Suecia Inga Gentzel
1960 Bandera de la Xunión Soviética Ljudmila Schewzowa Bandera de Australia Brenda Jones Bandera de Estaos Xuníos d'América Ursula Donath
1964 Bandera del Reinu Xuníu Ann Packer Bandera de Francia Maryvonne Dupureur Bandera de Nueva Zelanda Marise Chamberlain
1968 Bandera de Estaos Xuníos d'América Madeline Manning Bandera de Rumanía Ileana Silai Bandera de Países Baxos Maria Gommerb
1972 Bandera d'Alemaña Hildegard Falcd Bandera de la Xunión Soviética Nijole Sabaite Bandera d'Alemaña Gunhild Hoffmeister
1976 Bandera de la Xunión Soviética Tatjana Kasankina Bandera de Bulgaria Nikolina Schterewa Bandera d'Alemaña Elfi Zinn
1980 Bandera de la Xunión Soviética Nadeschda Olisarenko Bandera de la Xunión Soviética Olga Minejewa Bandera de la Xunión Soviética Tatjana Prowidochina
1984 Bandera de Rumanía Doina Melinte Bandera de Estaos Xuníos d'América Kim Gallagher Bandera de Rumanía Fiţa Lovin
1988 Bandera d'Alemaña Sigrun Wodars Bandera d'Alemaña Christine Wachtel Bandera de Estaos Xuníos d'América Kim Gallagher
1992 Bandera de Países Baxos Ellen van Langen Bandera de Equipu Xunificáu Lilija Nurutdinova Bandera de Cuba Ana Fidelia Quirot
1996 Bandera de Rusia Svetlana Masterkova Bandera de Cuba Ana Fidelia Quirot Bandera de Mozambique Maria de Lurdes Mutola
2000 Bandera de Mozambique Maria de Lurdes Mutola Bandera de Austria Stephanie Graf Bandera del Reinu Xuníu Kelly Holmeb
2004 Bandera del Reinu Xuníu Kelly Holmes Bandera de Marruecos Hasna Benhassi Bandera d'Eslovenia Jolanda Ceplad
2008 Bandera de Kenia Pamela Jelimo Bandera de Kenia Janeth Jepkosgei Busienei Bandera de Marruecos Hasna Benhassi
2012 Bandera de Rusia Maria Savinova Bandera de Sudáfrica Caster Semenya Bandera de Rusia Ekaterina Poistogova

1500 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
1972 Bandera de la Xunión Soviética Ljudmila Bragina Bandera d'Alemaña Gunhild Hoffmeister Bandera d'Italia Paola Pigni
1976 Bandera de la Xunión Soviética Tatiana Kazankina Bandera d'Alemaña Gunhild Hoffmeister Bandera d'Alemaña Ulrike Bruns
1980 Bandera de la Xunión Soviética Tatiana Kazankina Bandera d'Alemaña Christiane Wartenberg Bandera de la Xunión Soviética Nadeschda Olisarenko
1984 Bandera d'Italia Gabriella Dorio Bandera de Rumanía Doina Melinte Bandera de Rumanía Maricica Puica
1988 Bandera de Rumanía Paula Ivan Bandera de la Xunión Soviética Laima Baikauskaite Bandera de la Xunión Soviética Tetjana Samolenko
1992 Bandera d'Arxelia Hassiba Boulmerka Bandera de Equipu Xunificáu Ljudmila Rogatschowa Bandera de la República Popular China Qu Yunxia
1996 Bandera de Rusia Svetlana Masterkova Bandera de Rumanía Gabriela Szabo Bandera de Austria Theresia Kiesl
2000 Bandera d'Arxelia Nouria Mérah-Benida Bandera de Rumanía Violeta Szekely Bandera de Rumanía Gabriela Szabo
2004 Bandera del Reinu Xuníu Kelly Holmes Bandera de Rusia Tatjana Tomaschowa Bandera de Rumanía Maria Cioncan
2008 Bandera de Kenia Nancy Jebet Langat Bandera de Ucraína Iryna Lischtschynska Bandera de Ucraína Natalija Tobiab
2012 Bandera de Turquía Gamze Bulut Bandera de Baḥréin Maryam Yusuf Jamal Bandera de Rusia Tatiana Tomašova

5000 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Atlanta 1996 Bandera de la República Popular China Wang Junxia Bandera de Kenia Pauline Konga Bandera d'Italia Roberta Brunet
Sydney 2000 Bandera de Rumanía Gabriela Szabo Bandera de Irlanda Sonia O'Sullivan Bandera d'Etiopía Gete Wami
Atenas 2004 Bandera d'Etiopía Meseret Defar Bandera de Kenia Isabella Ochichi Bandera d'Etiopía Tirunesh Dibaba
Beixín 2008 Bandera d'Etiopía Tirunesh Dibaba Bandera de Turquía Elvan Abeylegesse Bandera d'Etiopía Meseret Defar
Londres 2012 Bandera d'Etiopía Meseret Defar Bandera de Kenia Vivian Cheruiyot Bandera d'Etiopía Tirunesh Dibaba

10000 metros[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Seúl 1988 Bandera de la Xunión Soviética Olga Bondarenko Bandera del Reinu Xuníu Liz McColgan Bandera de la Xunión Soviética Jelena Schupijewa
Barcelona 1992 Bandera d'Etiopía Derartu Tulu Bandera de Sudáfrica Elana Meyer Bandera de Estaos Xuníos d'América Lynn Jennings
Atlanta 1996 Bandera de Portugal Fernanda Ribeiro Bandera de la República Popular China Wang Junxia Bandera d'Etiopía Gete Wami
Sydney 2000 Bandera d'Etiopía Derartu Tulu Bandera d'Etiopía Gete Wami Bandera de Portugal Fernanda Ribeiro
Atenas 2004 Bandera de la República Popular China Xing Huina Bandera d'Etiopía Ejegayehu Dibaba Bandera d'Etiopía Derartu Tulu
Beixín 2008 Bandera d'Etiopía Tirunesh Dibaba Bandera de Turquía Elvan Abeylegesse Bandera de Estaos Xuníos d'América Shalane Flanagan
Londres 2012 Bandera d'Etiopía Tirunesh Dibaba Bandera de Kenia Sally Kipyego Bandera de Kenia Vivian Cheruiyot
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Maratón[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Los Angeles 1984 Bandera de Estaos Xuníos d'América Joan Benoit Bandera de Noruega Grete Waitz Bandera de Portugal Rosa Mota
Seúl 1988 Bandera de Portugal Rosa Mota Bandera de Australia Lisa Martin Bandera d'Alemaña Katrin Dörre
Barcelona 1992 Bandera de Equipu Xunificáu Valentina Yegórova Bandera de Xapón Yuko Arimori Bandera de Nueva Zelanda Lorraine Moller
Atlanta 1996 Bandera d'Etiopía Fatuma Roba Bandera de Rusia Valentina Yegórova Bandera de Xapón Yuko Arimori
Sydney 2000 Bandera de Xapón Naoko Takahashi Bandera de Rumanía Lidia Șimon Bandera de Kenia Joyce Chepchumba
Atenas 2004 Bandera de Xapón Mizuki Noguchi Bandera de Kenia Catherine Ndereba Bandera de Estaos Xuníos d'América Deena Kastor
Beixín 2008 Bandera de Rumanía Constantina Diță Bandera de Kenia Catherine Ndereba Bandera de la República Popular China Zhou Chunxiu
Londres 2012 Bandera d'Etiopía Tiki Gelana Bandera de Kenia Priscah Jeptoo Bandera de Rusia Tatyana Petrova Arkhipova
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Marcha[editar | editar la fonte]

10 km
Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Barcelona 1992 Bandera de la República Popular China Chen Yueling Bandera de Equipu Xunificáu Yelena Nikolayeva Bandera de la República Popular China Li Chunxiu
Atlanta 1996 Bandera de Rusia Yelena Nikolayeva Bandera d'Italia Elisabetta Perrone Bandera de la República Popular China Yan Wang
20 km
Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Sydney 2000 Bandera de la República Popular China Wang Liping Bandera de Noruega Kjersti Plätzer Bandera d'España María Vasco
Atenas 2004 Bandera de Grecia Athanasia Tsoumeleka Bandera de Rusia Olimpiada Ivanova Bandera de Australia Jane Saville
Beixín 2008 Bandera de Rusia Olga Kaniskina Bandera de Noruega Kjersti Plätzer Bandera d'Italia Elisa Rigaudo
Londres 2012 Bandera de Rusia Elena Lašmanova Bandera de Rusia Olga Kaniskina Bandera de la República Popular China Qieyang Shenjie
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

100 metros valles[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Múnich 1972 Bandera d'Alemaña Annelie Ehrhardt Bandera de Rumanía Valeria Bufanu Bandera d'Alemaña Karin Balzer
Montreal 1976 Bandera d'Alemaña Johanna Klier Bandera de la Xunión Soviética Tatyana Anissimowa Bandera de la Xunión Soviética Natalya Lebedewa
Moscú 1980 Bandera de la Xunión Soviética Vera Komisova Bandera d'Alemaña Johanna Klier Bandera de Polonia Lucyna Langer
Angeles 1984 Bandera de Estaos Xuníos d'América Benita Fitzgerald-Brown Bandera del Reinu Xuníu Shirley Strong Bandera de Francia Michèle Chardonnet
Bandera de Estaos Xuníos d'América Kim Turner
Seúl 1988 Bandera de Bulgaria Yordanka Donkova Bandera d'Alemaña Gloria Siebert Bandera d'Alemaña Claudia Zaczkiewicz
Barcelona 1992 Bandera de Grecia Paraskevi Patoulidou Bandera de Estaos Xuníos d'América LaVonna Martin Bandera de Bulgaria Yordanka Donkova
Atlanta 1996 Bandera de Suecia Ludmila Engquist Bandera d'Eslovenia Brigita Bukovec Bandera de Francia Patricia Girard
Sydney 2000 Bandera de Kazakstán Olga Shishigina Bandera de Nixeria Glory Alozie Bandera de Estaos Xuníos d'América Melissa Morrison-Howard
Atenas 2004 Bandera de Estaos Xuníos d'América Joanna Hayes Bandera de Ucraína Olena Krasovska Bandera de Estaos Xuníos d'América Melissa Morrison-Howard
Beixín 2008 Bandera de Estaos Xuníos d'América Dawn Harper Bandera de Australia Sally Pearson Bandera de Canadá Priscilla Lopes-Schliep
Londres 2012 Bandera de Australia Sally Pearson Bandera de Estaos Xuníos d'América Dawn Harper Bandera de Estaos Xuníos d'América Kellie Wells
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

400 metros valles[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Los Angeles 1984 Bandera de Marruecos Nawal El Moutawakel Bandera de Estaos Xuníos d'América Judi Brown Bandera de Rumanía Cristieana Cojocaru
Seúl 1988 Bandera de Australia Debbie Flintoff-King Bandera de la Xunión Soviética Tazzjana Ljadouskaja Bandera d'Alemaña Ellen Fiedler
Barcelona 1992 Bandera del Reinu Xuníu Sally Gunnell Bandera de Estaos Xuníos d'América Sandra Farmer-Patricd Bandera de Estaos Xuníos d'América Janeene Vickerb
Atlanta 1996 Flag of Jamaica.svg Deon Hemmings Bandera de Estaos Xuníos d'América Kim Batten Bandera de Estaos Xuníos d'América Tonja Buford-Bailey
Sydney 2000 Bandera de Rusia Irina Privalova Flag of Jamaica.svg Deon Hemmings Bandera de Marruecos Nezha Bidouane
Atenas 2004 Bandera de Grecia Fani Chalkia Bandera de Rumanía Ionela Târlea Bandera de Ucraína Tetjana Tereschtschud
Beixín 2008 Flag of Jamaica.svg Melaine Walker Bandera de Estaos Xuníos d'América Sheena Tosta Bandera del Reinu Xuníu Tasha Danverb
Londres 2012 Bandera de Rusia Natalya Antyukh Bandera de Estaos Xuníos d'América Lashinda Demus Bandera de Chequia Zuzana Hejnová
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

3000 metros con obstáculos[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Beixín 2008 Bandera de Rusia Gulnará Samítova-Gálkina Bandera de Kenia Eunice Jepkorir Bandera de Rusia Ekaterina Volkova
Londres 2012 Bandera de Rusia Yulia Zarípova Bandera de Tunicia Habiba Ghribi Bandera d'Etiopía Sofia Assefa
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Saltu d'altura[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
1928 Bandera de Canadá Ethel Catherwood Bandera de Países Baxos Lien Gisolf Bandera de Estaos Xuníos d'América Mildred Wiley
1932 Bandera de Estaos Xuníos d'América Jean Shiley Bandera de Estaos Xuníos d'América Mildred Didrikson Bandera de Canadá Eva Dawes
1936 Bandera d'Hungría Ibolya Csád Bandera del Reinu Xuníu Dorothy Tyler Bandera d'Alemaña Elfriede Kaun
1948 Bandera de Estaos Xuníos d'América Alice Coachman Bandera del Reinu Xuníu Dorothy Tyler Bandera de Francia Micheline Ostermeyer
1952 Bandera de Sudáfrica Esther Brand Bandera del Reinu Xuníu Sheila Lerwill Bandera de la Xunión Soviética Alexandra Tschudina
1956 Bandera de Estaos Xuníos d'América Mildred McDaniel Bandera del Reinu Xuníu Thelma Hopkins
Bandera de la Xunión Soviética Marija Pissareva
1960 Bandera de Rumanía Iolanda Balaș Bandera de Polonia Jaroslawa Józwiakowska
Bandera del Reinu Xuníu Dorothy Shirley
1964 Bandera de Rumanía Iolanda Balaș Bandera de Australia Michele Brown Bandera de la Xunión Soviética Taissija Tschentschid
1968 Flag of the Czech Republic.svg Milena Rezková Bandera de la Xunión Soviética Antonina Okorokova Bandera de la Xunión Soviética Walentyna Kosyr
1972 Bandera d'Alemaña Ulrike Meyfarth Bandera de Bulgaria Jordanka Blagoeva Bandera de Austria Ilona Gusenbauer
1976 Bandera d'Alemaña Rosemarie Ackermann Bandera d'Italia Sara Simeoni Bandera de Bulgaria Jordanka Blagoeva
1980 Bandera d'Italia Sara Simeoni Bandera de Polonia Urszula Kielan Bandera d'Alemaña Jutta Kirst
1984 Bandera d'Alemaña Ulrike Meyfarth Bandera d'Italia Sara Simeoni Bandera de Estaos Xuníos d'América Joni Huntley
1988 Bandera de Estaos Xuníos d'América Louise Ritter Bandera de Bulgaria Stefka Kostadinova Bandera de la Xunión Soviética Tamara Bykova
1992 Bandera d'Alemaña Heike Henkel Bandera de Rumanía Alina Astafei Bandera de Cuba Ioamnet Quintero
1996 Bandera de Bulgaria Stefka Kostadinova Bandera de Grecia Niki Bakogianni Bandera de Ucraína Inha Babakova
2000 Bandera de Rusia Yelena Yelesina Bandera de Sudáfrica Hestrie Cloete Bandera de Suecia Kajsa Bergqvist
Bandera de Rumanía Oana Pantelimon
2004 Bandera de Rusia Elena Slesarenko Bandera de Sudáfrica Hestrie Cloete Bandera de Ucraína Wita Stjopina
2008 Bandera de Bélxica Tia Hellebaut Bandera de Croacia Blanka Vlašic Bandera de Rusia Anna Chícherova
2012 Bandera de Rusia Anna Chícherova Bandera de Estaos Xuníos d'América Brigetta Barrett Bandera de Rusia Svetlana Shkolina
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Saltu con pértiga[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Sydney 2000 Bandera de Estaos Xuníos d'América Stacy Dragila Bandera de Australia Tatiana Grigorieva Bandera d'Islandia Vala Flosadóttir
Atenas 2004 Bandera de Rusia Yelena Isinbáyeva Bandera de Rusia Svetlana Feofanova Bandera de Polonia Anna Rogowska
Beixín 2008 Bandera de Rusia Yelena Isinbáyeva Bandera de Estaos Xuníos d'América Jennifer Suhr Bandera de Rusia Svetlana Feofanova
Londres 2012 Bandera de Estaos Xuníos d'América Jennifer Suhr Bandera de Cuba Yarisley Silva Bandera de Rusia Yelena Isinbáyeva
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Saltu de llonxitú[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Londres 1948 Bandera d'Hungría Olga Gyarmati Bandera d'Arxentina Noemí Simonetto de Portela Bandera de Suecia Ann-Britt Leyman
Helsinki 1952 Bandera de Nueva Zelanda Yvette Williams Bandera de la Xunión Soviética Alexandra Tschudina Bandera del Reinu Xuníu Shirley Cawley
Melbourne 1956 Bandera de Polonia Elzbieta Krzesinska Bandera de Estaos Xuníos d'América Willye White Bandera de la Xunión Soviética Nadeschda Dwalischwili
Roma 1960 Bandera de la Xunión Soviética Wera Krepkina Bandera de Polonia Elzbieta Krzesinska Bandera de Estaos Xuníos d'América Hildrun Claub
Tokyo 1964 Bandera del Reinu Xuníu Mary Rand Bandera de Polonia Irena Szewinska Bandera de la Xunión Soviética Tatyana Schtschelkanova
Méxicu 1968 Bandera de Rumanía Viorica Viscopoleanu Bandera del Reinu Xuníu Sheila Sherwood Bandera de la Xunión Soviética Tatyana Talyscheva
Múnich 1972 Bandera d'Alemaña Heide Rosendahl Bandera de Bulgaria Diana Jorgova Flag of the Czech Republic.svg Eva Šuranová
Montreal 1976 Bandera d'Alemaña Angela Voigt Bandera de Estaos Xuníos d'América Kathy McMillan Bandera de la Xunión Soviética Lidija Alfejeva
Moscú 1980 Bandera de la Xunión Soviética Tatyana Kolpakova Bandera d'Alemaña Brigitte Wujad Bandera de la Xunión Soviética Tatyana Skatschko
Los Angeles 1984 Bandera de Rumanía Anișoara Cușmir-Stanciu Bandera de Rumanía Vali Ionescu-Constantin Bandera del Reinu Xuníu Susan Hearnshaw
Seúl 1988 Bandera de Estaos Xuníos d'América Jackie Joyner-Kersee Bandera d'Alemaña Heike Drechsler Bandera de la Xunión Soviética Galina Chistyakova
Barcelona 1992 Bandera d'Alemaña Heike Drechsler Bandera de Equipu Xunificáu Inessa Kravets Bandera de Estaos Xuníos d'América Jackie Joyner-Kersee
Atlanta 1996 Bandera de Nixeria Chioma Ajunwa Bandera d'Italia Fiona May Bandera de Estaos Xuníos d'América Jackie Joyner-Kersee
Sydney 2000 Bandera d'Alemaña Heike Drechsler Bandera d'Italia Fiona May Bandera de Rusia Tatyana Kotova
Atenas 2004 Bandera de Rusia Tatiana Lebedeva Bandera de Rusia Irina Simagina Bandera de Rusia Tatyana Kotova
Beixín 2008 Bandera de Brasil Maurren Higa Maggi Bandera de Rusia Tatiana Lebedeva Bandera de Nixeria Blessing Okagbare
Londres 2012 Bandera de Estaos Xuníos d'América Brittney Reese Bandera de Rusia Elena Sokolova Bandera de Estaos Xuníos d'América Janay DeLoach
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Triple saltu[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Atlanta 1996 Bandera de Ucraína Inessa Kravets Bandera de Rusia Inna Lasovskaya Bandera de Chequia Šárka Kašpárková
Sydney 2000 Bandera de Bulgaria Teresa Marinova Bandera de Rusia Tatyana Lebedeva Bandera de Ucraína Olena Hovorova
Atenas 2004 Bandera de Camerún Françoise Mbango Etone Bandera de Grecia Hrysopiyi Devetzi Bandera de Rusia Tatyana Lebedeva
Beixín 2008 Bandera de Camerún Françoise Mbango Etone Bandera de Rusia Tatyana Lebedeva Bandera de Grecia Hrysopiyi Devetzi
Londres 2012 Bandera de Kazakstán Olga Rypakova Bandera de Colombia Caterine Ibargüen Bandera de Ucraína Olga Saladuha
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Llanzamientu de pesu[editar | editar la fonte]

Llanzamientu de discu[editar | editar la fonte]

Llanzamientu de xabalina[editar | editar la fonte]

Llanzamientu de martiellu[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Sydney 2000 Bandera de Polonia Kamila Skolimowska Bandera de Rusia Olga Kusenkova Bandera d'Alemaña Kirsten Münchow
Atenas 2004 Bandera de Rusia Olga Kusenkova Bandera de Cuba Yipsi Moreno Bandera de Cuba Yunaika Crawford
Beixín 2008 Bandera de Bielorrusia Aksana Miankova Bandera de Cuba Yipsi Moreno Bandera de la República Popular China Zhang Wenxiu
Londres 2012 Bandera de Rusia Tatyana Lysenko Bandera de Polonia Anita Włodarczyk Bandera d'Alemaña Betty Heidler
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Heptatlón[editar | editar la fonte]

Edición Gold medal world centered-2.svg Oru Silver medal world centered-2.svg Plata Bronze medal world centered-2.svg Bronce
Los Angeles 1984 Bandera de Australia Glynis Nunn Bandera de Estaos Xuníos d'América Jackie Joyner-Kersee Bandera d'Alemaña Sabine Everts
Seúl 1988 Bandera de Estaos Xuníos d'América Jackie Joyner-Kersee Bandera d'Alemaña Sabine John Bandera d'Alemaña Anke Behmer
Barcelona 1992 Bandera de Estaos Xuníos d'América Jackie Joyner-Kersee Bandera de Equipu Xunificáu Irina Belova Bandera d'Alemaña Sabine Braun
Atlanta 1996 Bandera de Siria Ghada Shouaa Bandera de Bielorrusia Natalya Sazanovich Bandera del Reinu Xuníu Denise Lewis
Sydney 2000 Bandera del Reinu Xuníu Denise Lewis Bandera de Rusia Yelena Prokhorova Bandera de Bielorrusia Natalya Sazanovich
Atenas 2004 Bandera de Suecia Carolina Klüft Bandera de Lituania Austra Skujyte Bandera del Reinu Xuníu Kelly Sotherton
Beixín 2008 Bandera de Ucraína Nataliya Dobrynska Bandera de Estaos Xuníos d'América Hyleas Fountain Bandera de Rusia Tatyana Chernova
Londres 2012 Bandera del Reinu Xuníu Jessica Ennis Bandera d'Alemaña Lilli Schwarzkopf Bandera de Rusia Tatyana Chernova
Rio de Janeiro 2016 Bandera de ? Bandera de ? Bandera de ?

Relevu 4 × 100 metros[editar | editar la fonte]

Relevu 4 × 400 metros[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. El 5 d'ochobre de 2007 la estauxunidense Marion Jones almitió dopase p'aumentar el so rendimientu nos Xuegos Olímpicos de 2000 en Sydney, Australia. El 9 d'ochobre d'esi añu Jones devolvió les sos medayes al Comité Nacional de los Estaos Xuníos, qu'al empar devolvióles al Comité Olímpicu Internacional (COI). El COI decidió retirar les medayes a Jones asina como los relevos nos que tomara parte, y dexó vacante los sos llugares.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]