Llista de los edificios más altos de la ciudá de Nueva York

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Edificiu One World Trade Center (en construcción)

La ciudá de Nueva York, la mayor de los Estaos Xuníos, tien un total de 5.845 high-rises (edificios altos d'usu residencial o pa oficines), de los que 97 miden más de 183 m (600 pies). El mayor d'ellos, al que se-y punxo'l cumal el 10 de mayu de 2013, ye'l One World Trade Center, qu'entá ta en construcción y que ha ser cuando tea acabáu el mayor del país y terceru mayor del mundu, colos sos 104 pisos y 541 m d'altor. L'edificiu más altu yá completáu de la ciudá ye' Empire State Building. Asitiáu nel Midtown Manhattan, tien 102 pisos y mide 381 m (443 m si incluyimos l'antena). Acabáu en 1931, ye'l cuartu mayor edificiu del país y ventenu terceru del mundu. Foi'l mayor del mundu dende que lu acabaron hasta 1972, cuando acabaron de construyise los 110 pisos de la torre norte del World Trade Center orixinal. Esti foi l'edificiu más altu del mundu hasta que-y quitó'l puestu la Sears Tower (agora nomada Willis Tower), de 108 pisos, acabada de construyir en Chicago en 1974. Cuando un ataque terrorista valtó les torres ximielgues del World Trade Center en 2001 l'Empire State foi otra vuelta'l mayor edificiu de la ciudá. El tercer edificiu mayor de Nueva York ye'l Bank of America Tower, de 366 m d'altor contando l'aguya que lu corona. Empataos pal cuartu puestu tán, con 319 m d'altor caún, el Chrysler Building, que foi'l mayor del mundu ente 1930 y 1931, y el The New York Times Building, inauguráu en 2007.

Los rascacielos de la ciudá concéntrese nel Midtown Manhattan y el Lower Manhattan, magar que los hai tamién notres zones de Manhattan y de los otros distintos de la ciudá. En xineru de 2011 había nel conxuntu la ciudá 228 edificios de más de 152 m (500 pies) d'altor, más qu'en denguna otra ciudá estauxunidense.

Dende 2003 acabáronse 22 edificios de más de 183 m d'altor, y hai otros 14 en construcción. Ente ellos el yá citáu One World Trade Center, que ha ser el mayor de la ciudá. Esti rascacielos ye parte del complexu d'edificios que ha sustituyir les torres valtaes pol atentáu terrorista del 11 de setiembre de 2001. Un complexu que, amás d'elli, ha incluir otros trés rascacielos: el Two World Trade Center (411 m d'altor), el Three World Trade Center (378 m d'altor) y el Four World Trade Center (297 m). Amás d'ellos, en mayu de 2013 taben construyéndose o en proyeutu 205 high-rises na ciudá de Nueva York.

Skyline del Midtown Manhattan dende'l mirador del Empire State Building.
Panorama de la oriella oeste de Manhattan, dende la Cai 115 (115th Street) hasta The Battery, tomada dende Weehawken (Nueva Jersey), en 2020.
Panorama de la oriella oeste de Manhattan, dende la Cai 115 (115th Street) hasta The Battery, tomada dende Weehawken (Nueva Jersey), en 2020.

Historia[editar | editar la fonte]

La historia de los rascacielos na ciudá entamó cola construcción de l'edificiu World Building, de 106 m d'altor, completada en 1890. Esti foi'l primeru más altu que l'aguya de la ilesia de la Trinidá (Trinity Church), y foi'l mayor de la ciudá hasta 1899. Valtáronlu en 1955 pa facer una entrada más ancha pa la ponte de Brooklyn (Brooklyn Bridge) na islla de Manhattan. De magar la construcción del World Building la ciudá ocupó un llugar destacáu nel desarrollu de los rascacielos a nivel mundial, una y bones once de los sos edificios tienen sío los mayores del mundu nel so momentu. El primer gran boom constructivu abarcó dende la década del 1910 a la del 1930. Nesa época construyéronse 16 de los 82 mayores rascacielos que tien anguaño la ciudá, rescamplando ente los más famosos el Woolworth Building, el Bank of Manhattan Trust Building, el Chrysler Building y el Empire State Building. El segundu momentu de construcción intensa entamó a primeros de la década de 1960; de magar llevantáronse na ciudá cuasi 70 edificios de más de 183 m d'altor.

Skyline del Lower Manhattan dende Jersey City

Llista (actualizada en 2021)[editar | editar la fonte]

La llista que vien darréu inclúi los mayores rascacielos de Nueva York, tanto los yá construyíos como los que, magar que tán en construcción, yá algamaron el so altor definitivu. Inclúinse equí los rascacielos que miden, contando la superficie construyida y les aguyes y detalles arquiteutónicos (pero non les antenes) más de 183 m (600 pies).

Númberu
d'orde
Nome Imaxe Altor
(m)
Pisos Añu Dirección Coor
denaes
Notes
1 One World Trade Center[1] [2] One WTC from behind Brookfield Pl May 2013.jpg 541 104 2014
285 Fulton Street 40°42′47″N 74°00′49″W Demientres un tiempu, y especialmente polos foriatos, foi conociú tamién como Freedom Tower (Torre de la Llibertá). Ye'l mayor edificiu de la ciudá y del país, y el sestu mayor del mundu. El so techu ta a un altor de 417 m, el mesmu del World Trade Center orixinal. La planta del edificiu ye de 61 por 61 m, la mesma que caúna de les Twin Towers (Torres Ximielgues)[3].
2 Central Park Tower[4][5]
Central Park Tower April 2021.jpg
472 98 2020 225 West 57th Street 40°45′57″N 73°58′51″W Tamién conocida como Nordstrom Tower. El so techu ta a un altor de 1550 pies (447,8 m), el mayor de cualisquier edificiu del país[6]. L'edificiu ye, amás, el más altu del mundu, tanto n'altura de techu como d'altura arquitectónica, dedicáu a usu residencial.
3 111 West 57th Street[7][8]
111 West 57th Street.png
435 84 2021 111 West 57th Street 40°45′52″N 73°58′40″W Tamién ye conocíu como Steinway Tower. Ye l'edificiu col mayor coeficiente d'esbeltez (cociente ente la base d'un edificiu y el so altor) del mundu: 1,24[9].
4 One Vanderbilt[10][11]
One Vanderbilt April 2021.jpg
427 59 2020 1 Vanderbilt Avenue 40°45′11″N 73°58′43″W Ye'l segundu mayor edificiu d'oficines de la ciudá. Ye, tamién, ún de los mayores edificios del este del Midtown (Midtown East), y ta incluyíu nel plan de reurbanización de la zona, nomáu Vanderbilt Corridor[12].
5 432 Park Avenue[13][14]
432 Park Avenue, NY (cropped).jpg
426 85 2015 432 Park Avenue 40°45′41″N 73°58′19″W Tercer mayor edificiu residencial del mundu, sestu mayor edificiu del país y 26ᵘ del mundu.
6 30 Hudson Yards[15][16]
Hudson Yards from Hudson Commons (95131p) (30 Hudson Yards).jpg
387 73 2019 500 West 33rd Street 40°45′13″N 74°00′11″W Inauguráu'l 15 de marzu de 2019, ye'l mayor edificiu del plan de desarrollu urbanísticu d'Hudson Yards.
7 Empire State Building[17][18] Empire State Building by David Shankbone.jpg 381 102 1931 350 Fifth Avenue 40°44′54″N 73°59′08″W Foi'l primer edificiu del mundu con más de 100 pisos. Construyíu en trece meses, demientres la Gran Depresión, foi'l edificiu más altu del mundu de magar la so construcción, en 1931, hasta la construcción, en 1972, del World Trade Center. Tres de la destrucción de les Torres Ximielgues, el 11 de setiembre de 2001, foi otra vuelta l'edificiu mayor de la ciudá hasta la construcción del One World Trade Center. Mide, hasta'l picu la antena, 443 m (1454 pies).
8 Bank of America Tower[19][20] OBP - Ext - 42nd East.jpg 366 55 2009 1101 Sixth Avenue 40°45′19″N 73°59′03″W Primer rascacielos en conseguir una certificación Platinum LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), que premia la sostenibilidá ya l'usu eficiente de la enerxía, de categoría platinu[21].
9 3 World Trade Center[22][23]
Looking up at 3 and 4 World Trade Center (straightened, cropped, 3).jpg
329 80 2018 175 Greenwich Street 40°42′39″N 74°00′42″W Abiertu oficialmente el 11 de xunu de 2018, ye'l tercer edificiu más altu del complexu World Trade Center.
10 53 West 53[24][25]
53w53Aug9.jpg
320 77 2019 53 West 53rd Street 40°45′42″N 73°58′42″W Anteriormente conocida como Tower Verre o MOMA Tower.
11= Chrysler Building[26][27] Chrysler Building by David Shankbone.jpg 319 77 1930 405 Lexington Avenue 40°45′06″N 73°58′31″W .Primer edificiu del mundu en superar los 1000 pies (305 m) d'altor, superando tamién a la torre Eiffel como la mayor estructura fecha pol ser humanu. Foi'l edificiu más altu del mundu hasta que foi superáu pol Empire State Building en 1931, y entá ye l'edificiu de lladriyu con estructura d'aceru más altu del mundu.
11= The New York Times

Building[28][29]

Nytimes building rear.jpg 319 52 2007 620 Eighth Avenue 40°45′23″N 73°59′24″W Foi'l primer edificiu de los Estaos Xuníos en tener un muru cortina de cerámica de protección solar. La so cubierta ye de doble capa: un sistema de pequeños tubos cerámicos recubre la fachada de cristal, lo que permite a los tubos mostrar el color del cielu[30]
13 The Spiral*[31][32]
The Spiral 20210204 213344125.jpg
317 66 2023 435 Tenth Avenue 40°45′17″N 73°59′59″W Asitiáu ente la Cai 34 (34th Street) y la Décima Avenida (10th Avenue), nel estremu septentrional de la High Line. Cuasi tolos pisos tienen la so propia terraza esterior[33].
14 50 Hudson Yards*[34][35]
50 Hudson Yards April 2021.jpg
308 58 2022 504 West 34th Street 40°45′16″N 74°00′00″W Ye la cabera de les torres construyida na primer fase del proyeutu urbanísticu de Hudson Yards.
15 One57[36][37][38] One57 - Dec 22 12.JPG 306 75 2014 157 West 57th Street 40°45′55″N 73°58′45″W Foi'l primeru de los rascacielos supertall (d'ente 300 y 600 m d'altor) completáu na que se conoz como "La filera de los billonarios" (Billionaires' Row), una zona nel estremu sur de Central Park na que s'axunten dellos de los rascacielos residenciales más caros de la ciudá.
16 35 Hudson Yards[39][40]
Hudson Yards facing east (cropped, 35).jpg
305 72 2019 532-560 West 33rd Street 40°45′16″N 74°00′09″W Ye l'edificiu más altu d'usu mixtu (residencial y hoteleru) de la ciudá.
17 One Manhattan West[41][42]
ManhattanWestTower1(2-3-2019) .jpg
304 67 2019 401 Ninth Avenue 40°45′07″N 73°59′52″W Ye'l mayor edificiu de la vecindá conocida como Manhattan West, asitiada dientro'l plan de reurbanización de Hudson Yards[43].
18 Four World Trade Center*[44][45][46] 4wtc a.jpg 298 65 2014 150 Greenwich Street 40°42′37″N 74°00′43″W Tamién conocíu como 150 Greenwich Street, ye parte del plan de reconstrucción del World Trade Center.
19 70 Pine Street[47][48] AIB-NYC-gp.jpg 290 66 1932 70 Pine Street 40°42′23″N 74°00′28″W Anteriormente conocíu como American International Building y Cities Service Building, l'edificiu foi tresformáu nún rascacielos residencial con 644 pisos, 132 habitaciones d'hotel y 35.000 m2 de llocales comerciales[49]. La so tresformación finó en 2015. L'edificiu foi'l más altu del Lower Manhattan de magar la so construcción hasta la inauguración de les torres del World Trade Center orixinal, na década de 1970. Volvió selo dende los atentaos del 11 de setiembre de 2001 hasta que finó la construcción del One World Trade Center.
20 220 Central Park South[50][51]
220 CPS fr 9th Av jeh.jpg
295 60 2019 220 59th Street 40°46′02″N 73°58′49″W
21 40 Wall Street[52][53] 40 Wall Street New York City at Sunset C R.jpg 283 70 1930 40 Wall Street 40°42′25″N 74°00′35″W Foi, demientres dos meses de 1930, l'edificiu más altu del mundu. Antes conocíu como Bank of Manhattan Trust Building y anguaño como Trump Building, el so nome más permanente ye'l que recoyemos nesta llista.

Foi l'edificiu más altu de la ciudá de tamañu menor qu'una manzana de cais hasta que finó la construcción del One 57 en 2014.

22 Four Seasons Hotel New York Downtown[54][55]
30 Park Place.jpg
282 67 2016 27 Barclay Street 40°42′47″N 74°00′34″W Tamién conocíu como 30 Park Place.
23 Citigroup Center[56][57] Citigroup center.jpg 279 63 1977 601 Lexington Avenue 40°45′31″N 73°58′13″W Anantes conocíu como Citicorp Center, y anguaño nomáu tamién, pola so llocalización, 601 Lexington Avenue.
24 15 Hudson Yards[58][59]
Hudson Yards facing east (cropped, 15).jpg
279 70 2019 545 West 30th Street 40°45′17″N 74°00′11″W Yera la nomada, nel proyeutu orixinal de Hudson Yards, D Tower (torre D).
25 125 Greenwich Street*[60][61]
125 Greenwich St from Liberty Park 2020 jeh.jpg
278 72 2022

(previstu)

125 Greenwich Street 40°42′33″N 74°00′46″W En marzu de 2019 la construcción algamó'l so altor definitivu[62].
26 10 Hudson Yards[63][64]
10 Hudson Yards Completed.jpg
268 52 2016 501 West 30th Street 40°45′09″N 74°00′04″W Esti rascacielos foi'l primeru n'acabase del complexu Hudson Yards.
27 8 Spruce Street[65][66] Beekman Tower fr BB jeh.jpg 265 76 2011 8 Spruce Street 40°42′39″N 74°00′20″W L'edificiu ye conocíu tamién colos nomes de Beekman Tower y New York by Gehry
28 Trump World Tower[67][68] Trumpworldtower 23may2005.jpg 262 72 2001 845 United Nations Plaza (First Avenue) 40°45′08″N 73°58′04″W Foi l'edificiu d'usu residencial más altu del mundu ente 2000 y 2003.
29 425 Park Avenue[69][70]
425 Park Avenue NYC 15 April 2021.jpg
262 44 2021 425 Park Avenue 40°45′38″N 73°58′16″W Ye'l resultáu del reacondicionamientu del edificiu qu'ocupaba esi solar, un edificiu d'estilu modernista de 118 m d'altor y 32 pisos inauguráu en 1957.
30 30 Rockefeller Plaza[71][72] GE Building by David Shankbone.JPG 259 70 1933 30 Rockefeller Plaza 40°45′32″N 73°58′44″W Tamién conocíu como Comcast Building, yera nomáu anteriormente GE Building, y RCA Building primero d'eso. Conóceselu como "30 Rock" pol so allugamientu, agospia la sede de los estudios de televisión de la NBC y la plataforma d'observación Top of the Rock.
31= One Manhattan Square[73][74]
A624, One Manhattan Square and Manhattan Bridge, Manhattan, July 2019.jpg
258 72 2019 250 South Street 40°42′37″N 73°59′29″W Tamién ye conocíu como 250 South Street y 227 Cherry Street.
31= Sutton 58[75][76]
Sutton 58 Aug 2021.jpg
258 65 2021 426-432 East 58th Street 40°45′30″N 73°57′41″W Torre d'usu residencial nel vecindariu de Sutton Place, conocida tamién como 3 Sutton Place.
33 56 Leonard Street[77][78]
56 Leonard Street (cropped).jpg
247 50 216 56 Leonard Street 40°43′04″N 74°00′23″W Conocíu informalmente como Jenga Building o Jenga Tower, ye l'edificiu más altu del barriu de Tribeca.
34 CitySpire Center[79][80][81]
Cityspire Metro Carnegie tower 55 jeh ShiftNcut.jpg
248 75 1987 156 West 56th Street 40°45′52″N 73°58′47″W Foi l'edificiu d'usu mixtu más altu nel momentu de la so construcción.
35 28 Liberty[82][83] One Chase Manhattan Plaza 1.jpg 248 60 1961 28 Liberty Street 40°42′28″N 74°00′32″W Conocíu, hasta 2015, como One Chase Manhattan Plaza.
36 4 Times Square[84][85] 4timessquare 23may2005.JPG 247 48 1999 1472 Broadway 40°45′21″N 73°59′09″W El so altor estructural, qu'inclúi la estructura del mástil, ye de 247 m (809 pies). El techu habitacional ta a 213,6 m (701 m), y l'antena tien un altor de 340,7 m (1118 pies). L'edificiu yera conocíu anantes como Condé Nast Building.
37 MetLife Building[86][87] Walter Gropius photo MetLife Building fassade New York USA 2005-10-03.jpg 246 59 1963 200 Park Avenue 40°45′12″N 73°58′36″W Conocíu anantes como Pan Am Building.
38 Bloomberg Tower[88][89]
Bloomberg tower.jpg
246 54 2005 731 Lexington Avenue 40°45′43″N 73°58′05″W Agospia la sede de la compañía de software y noticies financieres Bloomberg L.P..
39 126 Madison Avenue[90][91]
126 Madison Avenue (New York City).jpg
245 56 2021 126 Madison Avenue 40°44′44″N 73°59′07″W Edificiu d'usu residencial, tamién conocíu como Madison House.
40 138 East 50th Street[92][93]
138E50thNYC.jpg
245 64 2019 138 East 50th Street 40°45′21″N 73°58′19″W Tamién conocíu como The Centrale.
41 Woolworth Building[94][95] The Woolworth Building in New York City LCCN2013650474.tif 241 58 1913 233 Broadway 40°42′44″N 74°00′29″W Foi l'edificiu más altu del mundu dende 1913 hasta 1930, y el mayor de la ciudá hasta que foi sobrepasáu n'altor pol 40 Wall Street.
42 111 Murray Street[96][97]
111Murray61019.jpg
240 60 2018 111 Murray Street 40°42′56″N 74°00′46″W
43 520 Park Avenue[98][99]
520 Park Av fr QBB ramp jeh.jpg
238 54 2018 520 Park Avenue 40°45′51″N 73°58′12″W Ye l'edificiu más altu del barriu del Upper East Side.
44= 50 West Street[100][101]
50 West Street April 2017.jpg
237 64 2018 50 West Street 40°42′29″N 74°00′54″W
44= 55 Hudson Yards[102][103]
55 Hudson Yards June 2018.jpg
237 51 2018 550 West 34th Street 40°45′20″N 74°00′10″W
46= One Worldwide Plaza[104][105] Wwp50roof.JPG 237 47 1989 825 Eighth Avenue 40°45′45″N 73°59′16″W Ye'l mayor de los trés edificios que formen el complexu conocíu como Worldwide Plaza. Esti, el One, ye d'usu comercial, con oficines, mentantu que los otros dos más pequeños (nomaos Two y Three) son d'usu residencial.
46= Madison Square Park Tower[106][107]
Madison Square Park Tower February 2017.jpg
237 61 2017 45 East 22nd Street 40°44′24″N 73°59′14″W Ye l'edificiu más altu ente'l Midtown y el Distritu Financieru (Financial District) del Lower Manhattan.
48 Skyline Tower[108][109]
Skyline Tower LIC 2020 jeh.jpg
233 67 2021 23-15 44th Drive 40°45′02″N 73°56′10″W D'usu residencial, ye l'edificiu más altu de Queens, y tamién el mayor de la ciudá asitiáu fora del borough de Manhattan.
49 19 Dutch[110][111]
19 Dutch.jpg
231 63 2018 19 Dutch Street 40°42′35″N 74°00′35″W
50 Carnegie Hall Tower[112][113] Carnegie Hall Tower.JPG 231 60 1991 152 West 57th Street 40°45′53″N 73°58′47″W La cercanía d'otros edificios obligó a que'l so exe principal tenga namái 15 m d'anchor, lo que lu convirtió nún de los edificios más esbeltos del mundu nel momentu de so acabación.
22 383 Madison Avenue[114][115] BearStearns.JPG 230 47 2001
23 1717 Broadway*[116][117] 1717 Broadway under construction May 2012.JPG 230 68 2013
24 AXA Center[118][119] AXA Center from GE Building, cropped.jpg 229 54 1986
25= One Penn Plaza[120][121] One Penn Plaza by David Shankbone.jpg 229 57 1972
25= Exxon Building[122][123] 1251 Avenue of the Americas.JPG 229 54 1971
25= Time Warner Center

South Tower[124][125]

Time Warner Center May 2010.JPG 229 55 2004
25= Time Warner Center

North Tower[126]

Time Warner Center May 2010.JPG 229 55 2004
29 200 West Street[127][128] GoldmanSachsHeadquarters.JPG 228 44 2010
30= 60 Wall Street[129][130] 60 Wall Street building.jpg 227 55 1989
30= One Astor Plaza[131][132] One Astor Plaza May 2010.JPG 227 54 1972
32= One Liberty Plaza[133][134] 0013TIARA P1000433.JPG 226 54 1973
32= 20 Exchange Place[135][136] 20 Exchange Place Tower 111.JPG 226 57 1931
32= 7 World Trade Center[137][138] Wtc7-2006-0911.jpg 226 49 2006
35 Three World Financial

Center[139][140]

World Financial Center.jpg 225 51 1986
36 Bertelsmann Building[141][142] Bertlesman-tower.jpg 223 42 1990
37 Times Square Tower[143][144] TimesSquareTower.jpg 221 47 2004
38 Metropolitan Tower[145][146] Metro Carnegie towers fr W58 jeh.jpg 218 68 1987
39 500 Fifth Avenue[147][148] 500 Fifth Avenue Panorama.jpg 216 60 1931
40= JP Morgan Chase

World Headquarters[149][150]

270 Park Avenue (WTM by official-ly cool 100).jpg 215 52 1960
40= General Motors Building[151][152] Sherry Netherland Hotel jeh.JPG 215 50 1968
42 Metropolitan Life Insurance

Company Tower[153][154]

Metropolitan Life Tower April 2008.jpg 213 50 1909
43 Americas Tower[155][156] Americas-tower.jpg 211 50 1992
44= Solow Building[157][158] SolowBuilding.jpg 210 50 1974
44= HSBC Bank Building[159][160] WSTM-CornFedChicks0080.JPG 210 52 1967
46= 55 Water Street[161][162] 55 Water Street with north wing.JPG 209 53 1972
46= 277 Park Avenue[163][164] 277parkave.jpg 209 50 1962
46= 1585 Broadway[165][166] Morgan-stanley-building.jpg 209 42 1989
49= Random House Tower[167][168] Random-house2.jpg 208 52 2003
49= Four Seasons Hotel

New York[169][170]

4 seasons hotel NY 56 jeh.jpg 208 52 1993
51= McGraw-Hill Building[171][172] McGraw-Hill Building Rock Center by David Shankbone.jpg 205 51 1969
51= Lincoln Building[173][174] Lincoln Building NYC.jpg 205 55 1930
51= Barclay Tower[175][176] WSTM Mark Frank 0076.jpg 205 56 2007
54 Paramount Plaza[177][178] Paramount-plaza.jpg 204 48 1971
55 Trump Tower[179][180] Trump tower.jpg 202 58 1983
56 One Court Square[181][182] Citicorp giant Whale Creek jeh.jpg 201 50 1990
57= 1 Wall Street[183][184] 1 Wall Street.jpg 199 50 1931
57= 599 Lexington Avenue[185][186] 599 Lexington Avenue, New York, New York.jpg 199 50 1986
57= Silver Towers I[187][188] Silver Towers jeh.JPG 199 60 2009
57= Silver Towers II[189][190] Silver Towers jeh.JPG 199 60 2009
61= 712 Fifth Avenue[191][192] 712FifthNYC.jpg 198 52 1990
61= Chanin Building[193][194] Chanin Building, side up.jpg 198 56 1930
61= 245 Park Avenue[195][196] 245parkNYC.jpg 198 44 1966
64= Sony Tower[197][198] Sony Building by David Shankbone.jpg 197 37 1984
64= Two World Financial

Center[199][200]

World Financial Center.jpg 197 44 1987
66= One New York Plaza[201][202] One New York Plaza.jpg 195 50 1969
66= 570 Lexington Avenue[203][204] General Electric Building from southeast.jpg 195 50 1931
66= MiMA[205][206] YOtel W42 10Av jeh.jpg 195 55 2011
69 345 Park Avenue[207][208] 345park.jpg 193 44 1969
70= 400 Fifth Avenue[209][210] 192 57 2010
70= W. R. Grace Building[211][212] W. R. Grace Building, New York, NY 10018, USA - Jan 2013.jpg 192 50 1971
70= Home Insurance Plaza[213][214] WSTM-CornFedChicks0080.JPG 192 45 1966
70= 1095 Avenue of

the Americas[215][216]

1095 Avenue of the Americas and Bank of America Tower.jpg 192 40 1974
70= W New York Downtown,

Hotel and Residences[217]

W Hotel Lower Manhattan.JPG 192 57 2010
70= 101 Park Avenue[218][219] 101park, Manhattan.jpg 192 49 1982
76= One Dag Hammarskjold

Plaza[220][221]

1-dag.jpg 191 49 1972
76= Central Park Place[222][223] Central-park-place-Manhattan.jpg 191 56 1988
76= 888 Seventh Avenue[224][225] 888seventhManhattan.jpg 191 46 1971
76= Waldorf-Astoria Hotel[226][227] Waldorf-Astoria, New York City, 2006.jpeg 191 47 1931
76= Burlington House[228][229] Burlington-house-nyc.jpg 191 50 1969
81 Trump Palace

Condominiums[230][231]

Trump-palace1.jpg 190 54 1991
82= Olympic Tower[232][233] Olympic Tower NY by David Shankbone.JPG 189 51 1976
82= Mercantile Building[234][235] 10 E 40th Street NYC.jpg 189 48 1929
84= 425 Fifth Avenue[236][237] WTM3 NYU FC 2 0073.jpg 188 55 2003
84= One Madison Park[238][239] 2010 One Madison from Madison Square Park.jpg 188 60 2010
86= The Epic[240][241] Theepic.jpg 187 58 2007
86= 919 Third Avenue[242][243] 919thirdave.jpg 187 47 1971
86= New York Life Building[244][245] New York Life Building 2.jpg 187 40 1928
86= 750 Seventh Avenue[246][247] 750seventh.jpg 187 40 1989
86= Eventi[248] Eventi Hotel 851 6th Av jeh.jpg 187 54 2010
86= Tower 49[249][250] Tower 49-01.jpg 187 45 1985
92 Credit Lyonnais Building[251][252] Credi- Lyonnais-building.jpg 186 45 1964
93= 250 West 55th Street*[253][254] 184 39 2014
93= The Orion[255][256] Team Alaska 0048.jpg 184 58 2006
93= 590 Madison Avenue[257][258] 590-madison-avenue.jpg 184 41 1983
96= 11 Times Square[259][260] 183 40 2010
96= Marsh & McLennan

Headquarters[261]

Marsh & McLennan Headquarters at 1166 Avenue of the Americas.jpg 183 44 1974

* indica que l'edificiu inda ta en construcción, magar que yá algamó'l so altor definitivu.

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. «One World Trade Center». SkyscraperCenter.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  2. «One World Trade Center». Emporix.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  3. One World Trade Center, na web skyscraperpage.com.
  4. Central Park Tower, na web skyscrapercenter.com.
  5. Central Park Tower, na web emporis.com.
  6. Young M, Central Park Tower Officially Tops Out 1,550 Feet Above Midtown, Becoming World’s Tallest Residential Building, artículu na web New York Yimby (17 de setiembre de 2019).
  7. 111 West 57th Street, na web skyscrapercenter.com
  8. 111 West 57th Street, na web emporis.com.
  9. Wainwright O, Super-tall, super-skinny, super-expensive: the 'pencil towers' of New York's super-rich, artículu na web de The Guardian (5 de febreru de 2019).
  10. One Vanderbilt, na web skyscrapercenter.com.
  11. One Vanderbilt, na web emporis.com.
  12. Descripción del Vanderbilt Corridor na web del ayuntamientu de la ciudá (nyc.gov).
  13. 432 Park Avenue, na web skyscaperscentre.com.
  14. 432 Park Avenue, na web emporis.com.
  15. 30 Hudson Yards, na web skyscrapercenter.com
  16. 30 Hudson Yards, na web emporis.com.
  17. «Empire State Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  18. «Empire State Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-30.
  19. «Bank of America Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  20. «Bank of America Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-30.
  21. Moore WP, Bank of America Tower Earns Nation's 1st LEED V4 Platinum for Core and Shell, artículu na web prnewswire.com (25 de xunetu de 2019).
  22. 3 World Trade Center, na web skyscrapercenter.com.
  23. 3 World Trade Center, na web emporis.com.
  24. 53 West 53, na web skyscrapercenter.com.
  25. 53 West 53, na web emporis.com.
  26. «Chrysler Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  27. «Chrysler Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-30.
  28. «New York Times Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  29. New York Times Tower, na web skyscrapercenter.com.
  30. The New York Times Building, na web skyscraperpage.com.
  31. The Spiral, na web skyscrapercenter.com.
  32. 66 Hudson Boulevard (The Spiral), na web emporis.com.
  33. Rosenberg Z, Behold The Spiral, Bjarke Ingels's Terraced Addition to Hudson Yards, artículu na web Curbed New York (8 de febreru de 2016).
  34. 50 Hudson Yards, na web skyscrapercenter.com.
  35. 50 Hudson Yards, na web emporis.com.
  36. «One57». The Skyscraper Center. CTBUH. Consultáu'l 2013-05-26.
  37. «One57». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  38. «Páxina web del condominiu One57».
  39. 35 Hudson Yards, na web skyscrapercenter.com.
  40. 35 Hudson Yards, na web emporis.com.
  41. One Manhattan West, na web skyscrapercenter.com.
  42. One Manhattan West, na web emporis.com.
  43. Walker A, Manhattan West’s tallest building hits major milestone, artículiu na web Curbed NY (16 d'agostu de 2018).
  44. «Four World Trade Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  45. 4 World Trade Center, na web skyscrapercenter.com.
  46. Four World Trade Center, na web emporis.com.
  47. «70 Pine Street (American International Building)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  48. «70 Pine Street (American International Building)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  49. Cuozzo S, New plans for downtown’s 70 Pine St. are sky-high, artículu de The New York Post (29 d'ochobre de 2013).
  50. 220 Central Park South, na web skyscrapercenter.com.
  51. 220 Central Park South, na web emporis.com.
  52. «The Trump Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  53. «The Trump Building (40 Wall Street)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  54. 30 Park Place, na web skyscrapercenter.com.
  55. 30 Park Place, na web emporis.com.
  56. «Citigroup Center (Citicorp)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  57. «Citigroup Center (Citicorp)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  58. 15 Hudson Yards, na web skyscrapercenter.com.
  59. 15 Hudson Yards, na web emporis.com.
  60. 125 Greenwich Street, na web skyscrapercenter.com.
  61. 125 Greenwich Street, na web emporis.com.
  62. Young M, 125 Greenwich Street As Rafael Vinoly’s First Lower Manhattan Skyscraper Officially Tops Out At 912′, artículu na web New York Yimby (7 marzu 2019).
  63. 10 Hudson Yards, na web skyscrapercenter.com.
  64. 10 Hudson Yards, na web emporis.com.
  65. «8 Spruce Street (The Beekman)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  66. «8 Spruce Street». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  67. «Trump World Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  68. «Trump World Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  69. 425 Park Avenue, na web skyscrapercenter.com.
  70. 425 Park Avenue, na web emporis.com.
  71. «Comcast Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  72. «GE Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  73. One Manhattan Square, na web skyscrapercenter.com.
  74. One Manhattan Square, na web emporis.com.
  75. Sutton 58, na web skyscrapercenter.com.
  76. Sutton 58, na web emporis.com.
  77. 56 Leonard, na web skyscrapercenter.com.
  78. 56 Leonard Street, na web emporis.com.
  79. «CitySpire Center». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  80. «CitySpire Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  81. «Cityspire Center». The Skyscraper Center. CTBUH. Consultáu'l 2013-05-26.
  82. «28 Liberty». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  83. «One Chase Manhattan Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  84. «4 Times Square». Emporis.com. Consultáu'l 21-10-2021.
  85. «4 Times Square». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 12/10/2021.
  86. «MetLife Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  87. «MetLife Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  88. «Bloomberg Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  89. «Bloomberg Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  90. Madison House, na web skyscrapercenter.com.
  91. Madison House, na web emporis.com.
  92. The Centrale, na web skyscrapercenter.com.
  93. The Centrale, na web emporis.com.
  94. «Woolworth Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  95. «Woolworth Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  96. 111 Murray Street, na web skyscrapercenter.com.
  97. 111 Murray Street, na web emporis.com.
  98. 520 Park Avenue, na web skyscrapercenter.com.
  99. 520 Park Avenue, na web emporis.com.
  100. 50 West, na web skyscrapercenter.com.
  101. 50 West, na web emporis.com.
  102. 55 Hudson Yards, na web skyscrapercenter.com.
  103. 55 Hudson Yards, na web emporis.com.
  104. «One Worldwide Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  105. «One Worldwide Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  106. Madison Square Park Tower, na web skyscrapercenter.com.
  107. Madison Square Park Tower, na web emporis.com.
  108. Skyline Tower, na web skyscrapercenter.com.
  109. Skyline Tower, na web emporis.com.
  110. 19 Dutch Street, na web skyscrapercenter.com.
  111. 19 Dutch, na web emporis.com.
  112. «Carnegie Hall Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  113. «Carnegie Hall Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  114. «383 Madison Avenue (Bear Stearns World Headquarters)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  115. «383 Madison Avenue (Bear Stearns World Headquarters)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  116. «1717 Broadway (Courtyard and Residence Inn Manhattan Central Park)». The Skyscraper Center. CTBUH. Consultáu'l 2013-05-26.
  117. «1717 Broadway». SkyscraperPage. Consultáu'l 2013-05-26.
  118. «AXA Center». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  119. «AXA Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  120. «One Penn Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  121. «One Penn Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  122. «Exxon Building (1251 Avenue of the Americas)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  123. «Exxon Building (1251 Avenue of the Americas)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  124. «Time Warner Center South Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  125. «Time Warner Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  126. «Time Warner Center North Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  127. «200 West Street (Goldman Sachs Headquarters)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  128. «200 West Street (Goldman Sachs Headquarters)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  129. «60 Wall Street». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  130. «60 Wall Street». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  131. «One Astor Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  132. «One Astor Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  133. «One Liberty Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  134. «One Liberty Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  135. «20 Exchange Place». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  136. «20 Exchange Place». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  137. «7 World Trade Center». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  138. «Seven World Trade Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  139. «Three World Financial Center». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  140. «Three World Financial Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  141. «Bertelsmann Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  142. «Bertelsmann Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  143. «Times Square Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  144. «Times Square Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  145. «Metropolitan Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  146. «Metropolitan Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  147. «500 Fifth Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  148. «500 Fifth Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  149. «JP Morgan Chase World Headquarters». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  150. «JP Morgan Chase World Headquarters». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  151. «General Motors Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  152. «General Motors Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  153. «Metropolitan Life Insurance Company Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  154. «Met Life Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  155. «Americas Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  156. «Americas Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  157. «Solow Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  158. «Solow Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  159. «HSBC Bank Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  160. «HSBC Bank Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-26.
  161. «55 Water Street». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  162. «55 Water Street». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  163. «277 Park Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  164. «277 Park Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  165. «1585 Broadway». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  166. «1585 Broadway (Morgan Stanley World Headquarters)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  167. «Random House Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  168. «Random House Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  169. «Four Seasons Hotel». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  170. «Four Seasons Hotel». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  171. «McGraw-Hill Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  172. «McGraw-Hill Building (1221 Avenue of the Americas)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  173. «Lincoln Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  174. «Lincoln Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  175. «Barclay Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  176. «Barclay Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  177. «Paramount Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  178. «Paramount Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  179. «Trump Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  180. «Trump Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  181. «One Court Square (Citicorp Building)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  182. «One Court Square (Citicorp Building)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  183. «1 Wall Street (Bank of New York Building)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  184. «1 Wall Street (Bank of New York Building)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  185. «599 Lexington Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  186. «599 Lexington Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  187. «Silver Towers 1». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  188. «Silver Towers I». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  189. «Silver Towers 2». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  190. «Silver Towers I». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  191. «712 Fifth Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  192. «712 Fifth Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  193. «Chanin Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  194. «Chanin Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  195. «245 Park Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  196. «245 Park Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  197. «Sony Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  198. «Sony Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  199. «Two World Financial Center». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  200. «Two World Financial Center». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  201. «One New York Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  202. «One New York Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  203. «570 Lexington Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  204. «570 Lexington Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  205. «1 MiMA Tower». The Skyscraper Center. CTBUH. Consultáu'l 2013-05-28.
  206. «MiMA». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  207. «345 Park Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  208. «345 Park Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  209. «400 Fifth Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  210. «400 Fifth Avenue». SkyscraperPage. Consultáu'l 2013-05-28.
  211. «W. R. Grace Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  212. «W. R. Grace Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  213. «Home Insurance Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  214. «Home Insurance Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  215. «1095 Avenue Of The Americas». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  216. «1095 Avenue Of The Americas (Verizon World Headquarters)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  217. «W New York Downtown Hotel and Residences». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  218. «101 Park Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  219. «101 Park Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  220. «One Dag Hammarskjold Plaza». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  221. «One Dag Hammarskjold Plaza». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  222. «Central Park Place». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  223. «Central Park Place». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  224. «888 Seventh Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  225. «888 Seventh Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  226. «Waldorf-Astoria». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  227. «The Waldorf-Astoria». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  228. «Burlington House». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  229. «Burlington House». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  230. «Trump Palace Condominiums». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  231. «Trump Palace Condominiums». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  232. «Olympic Tower». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  233. «Olympic Tower». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  234. «Mercantile Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  235. «Mercantile Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  236. «425 Fifth Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  237. «425 Fifth Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  238. «One Madison Park». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  239. «One Madison Park». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  240. «The Epic». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  241. «The Epic». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  242. «919 Third Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  243. «919 Third Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  244. «New York Life Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  245. «New York Life Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  246. «750 Seventh Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  247. «750 Seventh Avenue». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  248. «Eventi». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  249. «Tower 49». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  250. «Tower 49». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-282.
  251. «Credit Lyonnais Building». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  252. «Credit Lyonnais Building». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  253. «250 West 55th Street». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  254. «250 West 55th Street». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  255. «The Orion». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  256. «The Orion». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  257. «590 Madison Avenue». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  258. «590 Madison Avenue (IBM Building)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  259. «11 Times Square (Times Square Plaza)». SkyscraperPage.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  260. «11 Times Square». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.
  261. «Marsh & McLennan Headquarters (1166 Avenue of the Americas)». Emporis.com. Consultáu'l 2013-05-28.