Llista de futbolistes del Real Uviéu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
imaxe Nome país de nacionalidá fecha de nacimientu llugar de nacimientu data de la muerte posición de xuegu Fecha d’iniciu Fecha de fin Partíos xugaos goles
Abel Xavier Portugal 1972-11-30[1] Nampula llateral 1996 1998 58 0
Abelardo Riera España[2] 1912-12-13[2][1] L'Entregu[2] 1982-11-09[2] defensa 1935
1940
1936
1941
15
16
0
Adrián López U21 in 2011.jpg
Adrián López Álvarez España 1988-01-08[1][3] Teberga delanteru 2005 2006 30 4
Aimé Koudou Costa de Marfil 1976-11-18[1][4] delanteru
Aitor Sanz España 1984-09-13[1][3] Madrid mediocampista 2010 2013 98 5
Alain Arroyo España 1982-07-05[4] Bilbao delanteru 2013 2014 28 6
Albert Nađ, 2007.jpg
Albert Nađ Serbia 1974-10-29[1] Zemun mediocampista 1998
1999
1999
2002
Alberto Martínez Díaz España 1962-10-27[4] Lugo mediocampista 1984 1999 447 19
Alberto Saavedra España 1981-10-29[1][3] Uviéu defensa 2002 2003 4 0
Alejandro Prendes Reina España 1997-04-12 Avilés defensa
Alejandro Zamora España 1984-04-22[1] Madrid defensa 2005 2006 19 0
Alfonso Artabe Meca.jpg
Alfonso Artabe España 1988-08-18[1] Palma defensa 2010 2011 7 0
Alfonso Herrero España 1994-04-21[1] Toledo porteru 2017 2020
Alfredo Lombardía España 1941-05-17[5] Veguín 2020-11-11[6] porteru
Alvarito España 1936-01-16 Uxo 2018-06-16[7] defensa 1955 1957 45 0
Andoni Gorriarán Laza España 1961-11-05[1] Muskiz defensa
Andrés Ramírez España 1956-07-08[8][1] El Garrobo estremu 1985 1987
Antonio Durán España 1924-08-19 Arbúcies 2009-01-11 mediocampista 1952 1954 19 8
Antonio González Rodríguez España 1982-01-07[1] Albacete mediocampista 2005 2006 20 0
AntonioRivas.JPG
Antonio Rivas España 1965-09-13 Alcázar de San Juan defensa 1989 1998 239 15
Antonio Sánchez Valdés España 1914-07-02 Uviéu 2005-10-30 delanteru 1935
1940
1936
1950
8
244
3
64
Antonio de la Merced España 1938-03-14[9] Soria[9] 2021-01-12[10] defensa 1961 1962
Armando Fernández Prieto España 1932-03-24[1][8] Uviéu 2001-12-20[8]
Armando Invernón España 1980-02-20[1] Uviéu mediocampista
Armando Álvarez España 1970-07-18[1] Colmar defensa 1992 1996 149 5
ArsenioIglesias.jpg
Arsenio Iglesias España 1930-12-24[1] Arteixo delanteru 1964 1965 37 6
Asier Gomes Álvarez España 1998-01-01[4] Uviéu mediocampista
Belarmino Castro González España 1912-10-01 Xixón 1984-04-01
Borja Gómez Pérez.jpg
Borja Gómez Pérez España 1988-05-14[1] Madrid defensa 2015
Borja Rubiato.JPG
Borja Rubiato España 1984-11-13[1] Madrid delanteru 2010 2012 47 7
Borja Sánchez Luque España 1978-04-12 Lada defensa 2004 2006 25 0
BorjaValle.png
Borja Valle España 1992-07-09[1][3] Ponferrada estremu 2021-01 2 0
Berner, Bruno.jpg
Bruno Berner Suiza 1977-11-21[1][11] Zúrich llateral 2000
1999
2000 1 1
Carlos Antonio Muñoz Cobo España 1961-08-25[1] Úbeda delanteru 1987
1989
1988
1996
34
240
25
93
Carlos António Gomes Portugal 1932-01-18 Barreiro 2005-10-18 porteru 1959 1961 42 0
Carlos González Peña.jpg
Carlos González Peña España 1983-07-28[1][3] Salamanca defensa 2015
Carlos Ibáñez García España 1907-08-09[12] Petrer[12] 1942-02-14[12] defensa 1933 1934
Carlos Laviada Méxicu 1916-05-16 Ciudá de Méxicu 1979 defensa 1934 1936 12 0
CM (16507155683) (cropped).jpg
Carlos Martínez España 1986-04-09[1][11][3] Lodosa llateral
defensa central
2018 2019 15 0
Carlos Peruena Uruguái 1955-03-13 Florida 2018-06-02 defensa 1982 1983 34 1
Charlie I'Anson Reinu Xuníu 1993-07-01[1][4][3] Luton defensa central 2015 2015 12 0
Chus Herrera España 1938-02-05
1940-05-10[13]
Cabueñes 1962-10-20 delanteru 1956 1958 60 18
Cristóbal Parralo España 1967-08-21[1][8] Córdoba defensa 1988
1992
1989
1995
28
109
3
2
César Diop Senegal 1983-11-10[1][3] Thiès mediocampista 2012 2012 0 0
César Martín España 1977-04-03 Uviéu defensa central 1995 1999 101 6
Daniel Amieva España 1976-03-24[1][4] Uviéu mediocampista 1998 2003
Daniaquino.jpg
Daniel Aquino Pintos España 1990-07-27[1][4][3] Murcia estremu 2012 2013 12 1
Daniel Astrain España 1948-03-29[1] Pamplona defensa 1979 1980 9 0
Daniel Barrio España 1987-02-10 Xixón porteru
Daniel Barrio Álvarez España 1987-02-10[1][3] Xixón porteru 2011 2013 37 0
Daniel Bartolotta.jpg
Daniel Bartolotta Uruguái 1955-01-09[1] Montevidéu mediocampista 1975 1978 44 4
Dani Bautista en el Ayuntamiento de Alicante en 2010 edit.jpg
Daniel Bautista Pina España 1981-02-25[14][3][4] Sevilla defensa 2014
Daniel García Fernández España 1988-06-07 Betanzos
Daniel Hedrera España 1983-08-15 Xerez de la Frontera defensa 2008 2010 51 0
Daniel López Ramos España 1976-11-24[1] Xerez de la Frontera defensa 2010 2011 30 2
XXIII Memorial Quinocho (RC Celta vs Mainz 05) - 66 (cropped).jpg
David Costas España 1995-03-26[1] Vigo defensa 2017-01-14 2017-07
David Fernández Cortázar.jpg
David Fernández Cortázar España 1985-04-06[1][3] Madrid defensa 2012
David Generelo España 1982-08-11[1][4][3] Bienvenida mediocampista 2014 2015 28 3
Diego Aguirre Parra España 1990-10-17[1][3] Toledo defensa 2015 2016 20 0
Diego Cervero Otero.jpg
Diego Cervero Otero España 1983-08-13[1][4][3] Uviéu delanteru 2003
2007
2012
2006
2009
92
76
31
63
Diegui.jpg
Diego Johannesson España
Islandia
1993-10-03[1][4][3] Villaviciosa defensa 2014
Diego Meijide Uruguái 1976-05-09[1] Montevidéu defensa 2007 2008
Dionisio Emanuel Villalba Rojano España 1989-12-21[1] Málaga delanteru 2015 2015 15 4
Edorta Murua 1.jpg
Edorta Murua Zenarruzabeitia España 1963-02-22[15] Barakaldo defensa 1987 1990
Edu Bedia 6855.jpg
Edu Bedio España 1989-03-23[1][3] Santander mediocampista 2015 2017
Edu Cortina.jpg
Eduardo Cortina García España 1996-09-25[1] Uviéu mediocampista
Eduardo Herrera Bueno España 1914-07-05[8][16] Xixón 1991-08-15[8][16] delanteru 1933
1940
1936
1950
57
155
33
84
Emilio Fernández Pertierra España 1974-01-28[4] Uviéu
Emilín España 1912-09-12[8][16] San Román 1977-03-30[16] delanteru 1931 1949 277 64
Eneko Fernández España 1984-05-26[1][3] Zaragoza estremu 2013 2015 39 2
Enrique Galán España 1946-04-06 Almàssera delanteru 1968 1978 295 121
Enrique Soladrero Arbide España 1913-04-30 Arrigorriaga 1976-10-17 mediocampista 1934
1940
1936
1942
40
30
3
6
Ernesto Amantegui España 1990-04-16[1]
1990-04-14[17]
Uviéu defensa 2009 2011 12 0
Ernesto Vargas Uruguái 1961-05-01[1] Montevidéu mediocampista 1988 1989
1988
14 2
Contrôle de Cristiano Ronaldo.jpg
Esteban Andrés Suárez España 1975-06-27[1][11][3] Avilés porteru 1997
2014
2002 182 0
Esteban Areta España 1932-04-14 Pamplona 2007-07-09[18] defensa 1952 1954 58 23
Esteban Echevarría España 1923-01-16[1] Deusto delanteru
Fermín Álvarez Álvarez España 1967-07-15[19] Grau[19] 1990 1993
Fernando Ansola España 1940-01-27 Elgoibar 1986-06-30 1959 1961 16 8
Fernando Argila España 1920-12-26[8] Barcelona 2015-01-08[8] porteru 1944
1952
1950
1957
103 0
Fernando Gamboa Arxentina 1970-10-28[1][11] Marcos Juárez defensa 1996 1999 69 2
Florencio Amarilla Paraguái 1935-01-03
1935-01-30[13]
Coronel Bogado 2012-08-25 delanteru 1958 1961 33 4
FranSol2019.jpg
Fran Sol España 1992-03-13[1][3] Madrid delanteru 2013 2013 11 0
Francesc Florenza i Gubern España 1912-05-30[8] Barcelona 20th century porteru
Francisco Calvet España 1921-09-29
1922-09-29[13]
Sant Joan Despí 2001-11-30 defensa 1952 1954 21 0
Francisco Javier Lledó España 1979-07-11 Coria del Río porteru 2011 2012 31 0
Francisco Javier Álvarez Uría España 1950-02-01 Xixón defensa 1968
1983
1974
1984
182
32
17
6
Franck Omgba Camerún 1992-06-01
1992-07-04[17]
Yaundé mediocampista 2014
Franck Rabarivony Francia 1970-11-15[1] Tours defensa 1998 2001 79 0
Frédéric Danjou Francia 1974-09-28[1] Clamart defensa 1999 2001 70 4
Félix Sarriugarte España 1964-11-06[1] Durango delanteru 1989 1994 91 15
Galder Cerrajería España 1989-04-05[1][4] Barakaldo central midfielder 2012 2013 32 4
Galé España 1908-11-28 Avilés 1938-07-29 delanteru
Gaspar Gálvez Burgos España 1979-07-07[1][3] Córdoba defensa 2001 2001 18 0
Gastón Pezzuti Arxentina 1976-06-09 Buenos Aires porteru 2006 2007 12 0
Geni España 1980-02-04[1][4] Xixón delanteru 1999 2003 89 17
Gert Claessens Bélxica 1972-02-21[1][4] Tongeren defensa 1999 2001
Giorgi Aburjania Xeorxa 1995-01-02[1] Tblisi mediocampista 2020-09-20
Gonzalo de la Fuente de la Iglesia España 1984-03-21[3] Burgos defensa 2008 2011 45 1
Gorka Magunazelaia Garrido España 1992-03-02[1] Bilbao porteru 2014 2015 3 0
Goyín España 1917-07-20[1] Mieres mediocampista
Blanco Leschuk.jpg
Gustavo Blanco Leschuk Arxentina 1991-11-05[1][4][11] Las Heras delanteru 2020-09-17
Heliodoro Álvarez Barrera España 1979-03-31 Uviéu
Hermes González Paraguái 1935-04-06 Asunción mediocampista 1959 1962 37 11
Hortensio Fernández Extravis España 1946-12-22 Sama 2011-07-11 defensa 1965 1978 354 14
HectorFont.jpg
Héctor Font España 1984-06-15[1][11][3] Vila-real mediocampista 2014 2016
Héctor Rojo Carrasco España 1981-09-09[4] Salas de los Infantes delanteru 2008 2008 6 4
Hector Simón Escudero.jpg
Héctor Simón España 1984-03-13[1] Llançà mediocampista 2013 2014 48 2
Héctor Verdés España 1984-06-24[1][3] Villar del Arzobispo defensa 2015 2018 55 2
Ibrahima Balde 2012.jpg
Ibrahima Baldé Senegal 1989-04-04[20][3] Dakar delanteru 2018 18 3
Ibán Pérez Pascual España 1974-10-19[1] Pamplona defensa
Idrissa Keita Costa de Marfil 1977-04-10[1][4] Abidjan mediocampista 1999 2001 67 0
Ignacio López Iglesias España 1987-10-24[3] Uviéu defensa 2006
2014
2009 15 0
Ignacio Rodríguez Ortiz vienna 2010 05 13.jpg
Ignacio Rodríguez Ortiz España 1982-11-06[1]
1993-12-16[13]
Laredo delanteru 2005 2006 30 1
Ion Erice Domínguez España 1986-11-03[1][3] Pamplona defensive midfielder 2013 2017 137 4
Langara (cropped).jpg
Isidro Lángara Galarraga España 1912-05-25[16] Pasaia 1992-08-21 delanteru 1930
1946
1936
1948
113
29
142
23
Ismael Ruiz España 1977-07-07 Santander mediocampista 2005 2006 23 0
Iván Ania España 1977-10-24[4] Uviéu mediocampista 1995
2009
2001
2010
161
23
12
1
Iván Candela España 1978-09-13[1][3] Avilés defensa 2011 2012 8 0
Iván Casquero España 1979-07-14[1] Xixón defensa 1995 1995 1 0
Iván Iglesias España 1971-12-16[1] Xixón mediocampista 1996 2000 94 11
Iván Rodríguez i Rabell España 1978-04-15 Barcelona
Idiakez01.JPG
Iñigo Idiakez España 1973-11-08 Donostia mediocampista 2002 2003 33 4
Jacobo Campos España 1981-03-15[1] Vigo mediocampista 2006 2007 34 1
Jaime Jordán de Urríes España 1977-02-02 Uviéu mediocampista 1997 2003 134 13
Jaime Álvarez España 1986-02-04[21] Uviéu[21] 2007 2009
Jairo Álvarez Gutiérrez España 1986-03-21[1] Avilés mediocampista 2002 2002 2 0
Janko Janković Croacia 1963-01-14[1][4] Split delanteru 1990 1995 157 27
Javi Barral España 1981-09-30[1][4][3] Madrid defensa 2009 2010 30 0
Javi Cantero España 1988-01-22[1][4][3] Granada defensa 2012 2013 26 1
Javi Cueto 2001-01-11 Xixón 2020
Javi Mier 1999-02-04[4] Uviéu mediocampista
Javi Venta.jpg
Javi Venta España 1975-12-13[1][3] La Pola Siero defensa 1995 1996
Javier Hernández Carrera España 1998-05-02 Xerez de la Frontera defensa
Javier Hernández García España 1983-01-20 Almansa defensa 2013 2014 17 3
Javier Martínez González España 1987-06-27 Tarancón porteru 2010 2011 1 0
Rubén Pulido and Javier Paredes 2009.jpg
Javier Paredes España 1982-07-05[3] Uviéu llateral 2001 2003 40 1
Javier Álvarez Alonso España 1949-11-03 Uviéu mediocampista
Jesús Alonso Fernández España 1917-04-24[22] L'Habana 1979-08-09 mediocampista 1935 1935
Joan Femenías España 1996-08-19[4] Manacor[23] porteru 2020-08-12
Jonathan López Pérez España 1981-04-16[1][3] Riañu porteru 2002 2003 34 0
Jonathan Vila España 1986-03-06[1][11][3] O Porriño mediocampista 2014 2017
Jordi Vinyals España 1963-11-24[1][8] Cardedeu estremu 1989
1991
1990
1994
34
68
7
8
Jorge Eugenio Rodríguez Álvarez España 1980-08-11
1980-08-15
Cee defensa 2009 2012 77 1
Jorge Lino Romero Paraguái 1937-09-23
1932-10-23[13]
Luque delanteru 1958 1961 29 8
Jorge Mier Martínez España 1999-02-04 Uviéu defensa
Jorge Perona España 1982-04-01[1]
1982-05-01[17]
Enguera delanteru 2010 2011 48 15
Josep Señé España 1991-10-12
1991-12-10[17]
Sant Cugat del Vallès estremu 2012-07-30
2013-07-07
2013-06-30
2015-01-25
19
45
2
7
Josu Ortuondo España 1951-06-11 Ondarroa estremu 1974 1980
José Antonio Malagón Rubio España 1988-05-28[1][3] Elx defensa 2016
José Antonio Martínez Álvarez España 1997-07-29 Uviéu defensa
José Antonio Pardo Lucas España 1988-04-21[3] Saguntu defensa 2013 2014 33 2
José Aurelio Gay España 1965-12-10[1][4] Madrid mediocampista 1996 1997 13 0
Carrete 79 (51161918236).jpg
José Carrete España 1951-04-05[1] Turón defensa 1971 1976 146 3
José Luis Mentxaca España 1942-04-21 Deusto delanteru 1967 1968 7 2
José Luis Zabala Arrondo España 1898-12-15 Irun 1946-04-23[8] attacker 1919
1926
1923
1929
José Manuel Fernández Reyes España 1989-11-18[1][3] Córdoba defensa 2015
José Manuel López Prieto España 1946-01-14 Llangréu
José Manuel Suárez Rivas España 1974-02-18[1] Sietes defensa 1994 1995 40 2
José Manuel de la Torre Méxicu 1965-11-13[1] Guadalajara mediocampista 1988 1989 32 8
José Maria Angresola Jiménez España 1989-01-24[1][3] Valencia defensa 2017
José María Buljubasich.JPG
José María Buljubasich Arxentina 1971-05-12[1][4][11] Firmat porteru 1997 1998 4 0
José María García Lavilla España 1942-05-23[8] La Pola Siero delanteru 1961
José María Sánchez Lage Arxentina 1931-05-11 Buenos Aires 2004-12-31 mediocampista 1958 1963 37
José María Velasco Álvarez España 1909-05-15 Morea No/unknown value estremu 1926 1929 60
14
José Ramón Eizmendi España 1960-08-29 Ikaztegieta mediocampista 1985 1987 72 1
José Tomé Martínez España 1978-05-07
Joyce Moreno España 1974-09-29[1] Ciudá de Panamá defensa 1997 1999 47 0
Juan Antonio Sañudo España 1956-06-13[1][4] Serdio defensa 1987 1992 151 3
Juan Carlos Unzué España 1967-04-22[1][8] Pamplona porteru 1999 2001 0 0
Juan González Uruguái 1972-05-27[1] Montevidéu delanteru 1997
2004
2001
2005
61
32
12
8
Juan José Borrelli Arxentina 1970-11-08[1][4][11] San Isidro mediocampista 1996 1997 20 1
Juan Luis Hevia España 1977-02-20[1] mediocampista
Juan Luis Mora España 1973-07-12[1][24][25][8] Aranjuez porteru 1994 1999 126 0
Juan Manuel Fernández González España 1940-03-29 defensa
Juan Mata, July 2021.jpg
Juan Mata España 1988-04-28[1][11][3] Villafranca Montes de Oca estremu
delanteru
No/unknown value No/unknown value 30 No/unknown value
Juanma Marrero España 1982-10-18[1][3] Les Palmes de Gran Canaria defensa 2010 2012 21 0
Juanpa España 1978-09-28[1][3] Segovia defensa 2011 2012 28 2
Dely valdes.jpg
Julio Dely Valdés Panamá 1967-03-12[1][11] Colón City delanteru 1997 2000 103 39
Julio Marigil España 1936-08-24[1] Bilbao 2013-08-24 defensa 1957 1969 256 0
Kily Álvarez España
Guinea Ecuatorial
1984-02-05[1][4][3] Avilés llateral 2003 2004 26 1
Lluís Carreras España 1972-09-24[1][8] Sant Pol de Mar llateral 1993 1994 30 1
Lluís Elcacho España 1964-01-06[1] Lleida mediocampista 1986 1994 211 4
Lorenzo Martín Roales España 1955-12-03 Mieres delanteru
Lucas Ahijado España 1995-01-30[1][4][3] Uviéu estremu
Lucio Marqueta Navasa España 1914-12-22[2] Zaragoza 1988-05-02[2] mediocampista 1941 1946
Luis Aloy Vidal España 1930-02-08 Santa Coloma de Gramenet 2012-06-08[26] mediocampista 1954 1958 112 59
Luis Aragones 2011.jpg
Luis Aragonés España 1938-07-28[27][16][8] Madrid 2014-02-01[27][16] delanteru 1960 1961 13 4
Luis Cid España 1929-12-09[28][1] Allariz[28] 2018-02-13[29] delanteru 1954 1956
Luis Manuel Arias España 1967-03-29[1][4] Uviéu defensa 1986 1995 213 1
Luis Manuel García Antuña España 1952-05-11 L'Entregu defensa
Luis Zabala España 1912-05-04[30] Durango 1986-09-30[30] defensa 1941 1941
Luisín 2 001.jpg
Luisín España 1910-05-11 Mieres 1990-03-21 delanteru 1933 1935
Mamadou Koné Costa de Marfil 1991-12-25[1][4][3] Bingerville delanteru 2015 2016 34 5
Manuel Adolfo Busto Loza España 1980-10-07[1][3] Santander delanteru 2009 2013 135 49
ManuLanzarote.png
Manuel Lanzarote Bruno España 1984-01-20[1][3] Barcelona estremu 2007 2007 9 2
Manuel Redondo España 1985-01-11[1] Sevilla defensa 2015 2015 15 2
Manuel Simón Cuervo España 1972-06-20 Uviéu
Marc Castells España 1990-03-12[1] Sueca mediocampista 2010 2011 14 0
Marco Sangalli España 1992-02-07[1][3] Donostia estremu 2019 81 10
Garcia Remon (cropped).jpg
Mariano García Remón España 1950-09-30[1] Madrid porteru 1970
1971
1971 24 0
Mariano González Maroto España 1984-10-27[1][3] Málaga llateral 2010 2012 66 6
Marianín España 1946-05-18[1] El Fabeiru delanteru 1972 1977 56
Mario Cabanes España 1914-01-06[8] Barcelona 2005-10-25[8] delanteru
Mario Capelete.jpg
Mario Capelete España 1995-04-01 Donostia inside forward 2013 2014 4 0
Marius Lăcătus.JPG
Marius Lăcătuș Rumanía 1964-04-05[31][1] Brașov estremu 1991 1993 51 7
Martín Mantovani (cropped).jpg
Martín Mantovani Arxentina
Italia
1984-07-07[32][33][1][4][11][3]
1984-08-11
San Miguel defensa 2012 2014 39 0
Mateo Corbo Uruguái 1976-04-21[1][11] Montevidéu defensa
llateral
1999 2000
Mariga.jpg
McDonald Mariga Kenia 1987-04-04[11] Nairobi mediocampista 2017 2018
Michu.jpg
Michu España 1986-03-21[1][3] Uviéu mediocampista
delanteru
2003 2007 100 13
Miguel Alfonso Herrero.jpg
Miguel Alfonso Herrero España 1988-07-29[1][3] Burjassot mediocampista 2016 2016 0 0
Miguel Falcón García-Ramos España 1979-04-24[1] Toledo mediocampista 2010 2012 35 0
Miguel González Pérez España 1927-04-27 Santa Cruz de La Palma 2021-07-06[34] 1951 1952
Miguel Iguaran España 1937-09-03 Azkoitia mediocampista 1959 1964
Miguel Linares España 1982-09-30[1][3] Zaragoza delanteru 2014 2018
Michelforwiki.png
Miguel Marcos Madera España 1985-11-08[1][3] Ḷḷena mediocampista
Miguel Ángel Calleja Verger España 1970-05-23[4] Palma
Miguel Ángel López-Cedrón España 1978-06-03 Uviéu delanteru 2009 2011 53 7
Milan Martinovich.jpg
Milan Martinović Serbia 1979-08-06[1][11] Belgráu defensa 2000 2001 16 0
Milovan Đorić Serbia 1945-08-06[1] Bioska defensa 1973 1975 32 0
Miquel Ferrer i Aymamí España 1931-11-28[35] Les Borges del Camp 2021-01-02[36] mediocampista 1954 1958
MitkoStojkovskiPelister2001.png
Mitko Stojkovski Macedonia del Norte 1972-12-18[1] Bitola defensa 1995 1997 63 1
Nebojša Šćepanović Montenegru 1967-12-04[1] Podgorica mediocampista 1995 1996 14 7
Nenad Gračan Croacia 1962-10-23
1962-01-23[13]
Rijeka mediocampista 1989 1993 90 1
Nené Ballina España 1964-04-29[4] Malabo delanteru 1981 1982 1 2
Nicolae Simatoc 1950.jpg
Nicolae Simatoc Rumanía 1920-05-01[1] Grimăncăuți 1978-01-01
1979-12-11[37]
mediocampista 1952 1953 5 0
Nikola Jerkan Croacia 1964-12-08[1][4] Split defensa 1990 1996 203 1
Oinatz Aulestia Alkorta España 1981-03-23[1][4] Ondarroa porteru 2007 2011 142 0
Oli España 1972-04-02 Uviéu delanteru 1993
2000
1997
2003
111
105
40
28
Orlando Quintana España 1978-03-25[4] Les Palmes de Gran Canaria porteru 2013 2014 36 0
Oscar Fulloné.jpg
Oscar Fulloné Arxentina 1939-04-04 La Plata 2017-05-22[38] 1963 1964
América vs Guadalajara 8.jpg
Oswaldo Alanís Méxicu 1989-03-18[1][3] Morelia defensa 2018 2019-06-12 24 1
Pablo Díaz Vázquez España 1981-12-14 Uviéu mediocampista 2001 2003 59 4
Pablo Hervías España 1993-03-08[1][3] Logroño estremu 2015 2016 34 2
Pablo López Vidal España 1977-09-21 A Coruña
Pablo Maqueda España 1971-01-18[1][8][4] Barcelona delanteru 1993 1997 71 11
Paco Fernández Gómez España 1967-09-28[4] Uviéu mediocampista 1985 1993 56 3
Paquito García España 1938-02-14 Uviéu mediocampista 1957 1963 115 5
Paul Abasolo España 1984-06-29[4] Durango mediocampista 2011 2012 21 2
PauloBento.JPG
Paulo Bento Portugal[39][40][41] 1969-06-20[1] Lisboa[42][1] mediocampista 1996 2000 136 4
Pedro Alberto Cano Arenas España 1969-06-14[4] Bilbao 2002-07-20 defensa 1992 1996 56 2
Pedro Baquero España 1980-10-02[1][4] Huelva defensa 2012 2013 29 1
Pedro Braojos España 1957-01-08 Toledo delanteru 1983 1985 35 4
Pedro Dorronsoro España 1977-05-12
1977-05-19
Torrelavega porteru 2001 2003 9 0
Pedro Dorronsoro González España 1977-05-12
Pedro Valentín Mora España 1947-12-18[1][8] Vilaplana porteru 1969 1970 32 0
Pedro Zaballa España 1938-07-29[8] Castro Urdiales 1997-06-04[8] delanteru 1970 1971 7 1
Pelayo Novo España 1990-11-01[3] Uviéu mediocampista 2008 2012 94 14
Pepe Díaz España 1980-04-20[1] Almodóvar del Río delanteru 2013 2013 17 1
Peter Dubovsky Eslovaquia
Checoslovaquia
1972-05-07[1] Bratislava 2000-06-23 delanteru 1995 2000 120 17
Peter Møller Dinamarca 1972-03-23[1] Frederikshavn delanteru 1998 2001 38 3
Pirri Mori España 1970-11-10[1] Cangues d'Onís mediocampista 1992 1993
Plácido Álvarez-Buylla Lozana España 1885-04-05[16] Uviéu 1938-08-10 1900 1906
Pol Freixanet España 1991-08-22[1][3] Manresa porteru 2013 2014 15 0
Rafa Mújica España 1998-10-29[1] Les Palmes de Gran Canaria delanteru 2020-08
Rafa Ponzo Venezuela 1978-10-18[1][4][3] Caraques porteru 2003 2006 104 0
Rafael Alsúa España 1923-08-18 Irun 1994-01-02[43] delanteru 1955 1956 30 11
Rafael Biempica España 1937-05-02[1] Xixón[44] 2020-03-21[44] delanteru 1964 1966
Rafael González Robles España 1970-10-25[1] Avilés porteru 1992
2005
1997
2006
6
8
0
Ramon Tomàs i Prat España 1904-05-28[45] Barcelona 1976-08-10[45] mediocampista 1930 1930
Ramón Folch Frigola España 1989-10-04[1] Reus mediocampista
Ramón Hicks Paraguái 1959-05-30[11] Asunción delanteru 1987 1990 79 17
Ratomir Dujković Yugoslavia 1946-02-24[1] Borovo, Croatia porteru 1974 1977 100 0
Rayco García Dauta España 1987-03-23[1][4][3] Les Palmes de Gran Canaria delanteru 2009 2010 29 4
Raúl García Lozano España 1980-09-11 Uviéu defensa 2000 2003 38 3
Ricardo Bango España 1968-09-18[1][4] Xixón mediocampista 1987
1998
1992
2000
133
34
27
3
Ricardo-rodriguez-wikipedia.jpg
Ricardo Rodríguez España 1974-04-03 Uviéu
Ricardo Rodríguez Gil Carcedo España 1997-09-25[4] Uviéu mediocampista
Robert Prosinecki 2012-mc.rs.jpg
Robert Prosinečki Croacia
Yugoslavia
1969-01-12[1][8][4][11] Villingen-Schwenningen mediocampista 1994 1995 30 5
RobertoLosada.jpg
Roberto Losada España 1976-10-25[1][4] Vigo delanteru 1996 2003 103 18
Roberto Pompei Arxentina 1970-03-14[1][4][11] Buenos Aires mediocampista 1997 2000 96 16
Rubén García Martínez España 1981-12-06 O Barco de Valdeorras mediocampista 2009 2010 27 0
Rubén Reyes España 1979-01-05[1] Xixón mediocampista 2000 2002 51 2
Ruyales España 1984-09-25[1] Madrid porteru 2012 2013 0 0
Samuel Obeng Gyabaa Ghana 1997 Brong-Ahafo Region delanteru
Sansón España 1924-04-20 Vigo 2012-02-13[46] defensa 1945 1950 115 1
Santiago Carpintero España 1976-09-28[4] Llión mediocampista
Gerardo, Sergio y Calatayud en el Ayuntamiento de Alicante en 2010.JPG
Sergio Alejandro Díaz España 1985-02-09[1][3] Turón defensa 2002 2003 15 2
Sergio Boris España 1980-05-26[1] Avilés defensa 1999 2002 97 1
Sergio Díaz Castilla España 1991-07-02
1990-11-30[17]
Málaga defensa 2013 2014 19 1
Sergio García de la Iglesia España 1989-08-08[3] Zamora delanteru 2013 2015 65 12
Sergirodriguez.jpg
Sergio Rodríguez Cidoncha España 1989-10-05[3] Mérida defensa 2013 2014 19 0
Sergio-Santamaría-2000.JPG
Sergio Santamaría España 1980-07-16[1] Málaga mediocampista 2001 2002 32 2
Sergio Tejera España 1990-05-28[1][3] Barcelona mediocampista 2018
Sergio Villanueva Fernández España 1975-11-02[3] Mieres mediocampista 2007 2010 86 16
Servando Sánchez España 1984-06-02[3][4] San Fernando defensa 2006 2007 18 2
Silverio Izaguirre España 1897-08-31 Donostia 1935-11-19 attacker 1921 1922
DK-Maccabi (11).jpg
Slavisa Jokanovic Serbia y Montenegru
Serbia
1968-08-16[1][11] Novi Sad mediocampista 1993 1995 62 12
Spencer España 1898-07-20[47] Sevilla 1926-03-14 delanteru
StanCollymore.jpg
Stan Collymore Reinu Xuníu 1971-01-22[1][4] Stone delanteru 2001 2001 3 0
Steven Nicanor Prieto Morales España 1997-07-30[1] Uviéu delanteru
Stéphane Lucas.jpg
Stéphane Lucas Francia 1978-04-18[1] Aubervilliers porteru 1999 2001
Teodoro José Tirado García España 1985-07-16 Madrid estremu 2012 2012 11 2
Thomas Christiansen Dinamarca 1973-03-11[1][8] Hadsund delanteru 1996 1997 50 5
Tjay De Barr Xibraltar 2000-03-13[1] Xibraltar centre-forward 2019 0 0
Toché España 1983-01-01[3] Santomera delanteru 2015
Tomás González Rivera España 1963-03-03 Madrid mediocampista 1985 1989 138 18
Tomás Zarraonandía España 1910-12-28 Mungia 2000-02-13 porteru 1933 1934
Toni Velamazán España 1977-01-22[1][8][11] Barcelona mediocampista 1996 1997 34 2
Veljko Paunović wiki photo.jpg
Veljko Paunović Serbia
España
1977-08-21[1] Strumica delanteru
mediocampista
2001 2001 22 4
Vicente Borge España 1968-10-23 Mieres delanteru 1988 1988 3 0
Vicente Engonga España 1965-10-20[1] Barcelona mediocampista 2002 2003 11 1
Vicente González-Villamil España 1947-03-25 Uviéu defensa 1970 1981 304 1
Viktor Onopko 2011.jpg
Viktor Onopko Xunión Soviética
Rusia
1969-10-14[1] Lugansk defensa 1995 2002 217 8
Vili España 1956-05-24 Llanes defensa
Víctor Díaz Miguel España 1988-06-12[1][3] Sevilla defensa 2010 2011 34 2
Víctor Manuel García Rodríguez España 1959-07-09 Uviéu porteru 1978 1994
Víctor Álvarez Rozada España 1997-09-16 La Pola Llaviana estremu
Xabi Pascual España 1981-07-09[4] Bilbao porteru 2005 2006 0 0
Xabier Eskurza España 1970-01-17[1] Trapagaran mediocampista 1998 2000 51 0
Xavi Annunziata España 1987-08-31[1][4][3] Santa Cruz de Tenerife estremu 2013 2014 32 1
Xavi Moré España 1982-06-07[1][3][4] Barcelona mediocampista 2009 2013 102 17
Yago Alonso Guinea Ecuatorial
España
1979-08-19[4][11] Abidjan defensa 2003 2003 19 1
Yaw yeboah-1478467597.jpg
Yaw Yeboah Ghana 1997-03-28[1] Ghana estremu 2017-08-31 2018-06-30
Yeray Ortega Guarda España 1979-07-14[1][4] Les Palmes de Gran Canaria mediocampista 2004 2006 43 1
Alex Arias.JPG
Álex Arias España 1989-06-13[1][3] Avilés estremu 2006 2007 13 0
Ángel Luis Pérez Pérez España 1981-02-21 Avilés defensa 2001 2002 2 5
Óscar Gil España 1995-06-14[1][4][3] Peralta – Azkoien defensa central
defensive midfielder
2016 2017 15 0
Óscar Meneses Chile 1960-03-07 Santiagu mediocampista 1985 1985 6 0
Óscar Pérez Bovela España 1981-08-27[1][3] Uviéu mediocampista 2000 2003 14 2
Óscar Álvarez González España 1902-05-01[48] Uviéu[48] 1972-06-11[48] porteru
Óscar Álvarez Sanjuán España 1977-06-09[1] Barcelona defensa 1999 2002 35 1
Đorđe Tomić Serbia 1972-11-11[1] Zemun mediocampista 2000 2003 62 8

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,005 1,006 1,007 1,008 1,009 1,010 1,011 1,012 1,013 1,014 1,015 1,016 1,017 1,018 1,019 1,020 1,021 1,022 1,023 1,024 1,025 1,026 1,027 1,028 1,029 1,030 1,031 1,032 1,033 1,034 1,035 1,036 1,037 1,038 1,039 1,040 1,041 1,042 1,043 1,044 1,045 1,046 1,047 1,048 1,049 1,050 1,051 1,052 1,053 1,054 1,055 1,056 1,057 1,058 1,059 1,060 1,061 1,062 1,063 1,064 1,065 1,066 1,067 1,068 1,069 1,070 1,071 1,072 1,073 1,074 1,075 1,076 1,077 1,078 1,079 1,080 1,081 1,082 1,083 1,084 1,085 1,086 1,087 1,088 1,089 1,090 1,091 1,092 1,093 1,094 1,095 1,096 1,097 1,098 1,099 1,100 1,101 1,102 1,103 1,104 1,105 1,106 1,107 1,108 1,109 1,110 1,111 1,112 1,113 1,114 1,115 1,116 1,117 1,118 1,119 1,120 1,121 1,122 1,123 1,124 1,125 1,126 1,127 1,128 1,129 1,130 1,131 1,132 1,133 1,134 1,135 1,136 1,137 1,138 1,139 1,140 1,141 1,142 1,143 1,144 1,145 1,146 1,147 1,148 1,149 1,150 1,151 1,152 1,153 1,154 1,155 1,156 1,157 1,158 1,159 1,160 1,161 1,162 1,163 1,164 1,165 1,166 1,167 1,168 1,169 1,170 1,171 1,172 1,173 1,174 1,175 1,176 1,177 1,178 1,179 1,180 transfermarkt.com
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 BDFutbol
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 3,15 3,16 3,17 3,18 3,19 3,20 3,21 3,22 3,23 3,24 3,25 3,26 3,27 3,28 3,29 3,30 3,31 3,32 3,33 3,34 3,35 3,36 3,37 3,38 3,39 3,40 3,41 3,42 3,43 3,44 3,45 3,46 3,47 3,48 3,49 3,50 3,51 3,52 3,53 3,54 3,55 3,56 3,57 3,58 3,59 3,60 3,61 3,62 3,63 3,64 3,65 3,66 3,67 3,68 3,69 3,70 3,71 As
  4. 4,00 4,01 4,02 4,03 4,04 4,05 4,06 4,07 4,08 4,09 4,10 4,11 4,12 4,13 4,14 4,15 4,16 4,17 4,18 4,19 4,20 4,21 4,22 4,23 4,24 4,25 4,26 4,27 4,28 4,29 4,30 4,31 4,32 4,33 4,34 4,35 4,36 4,37 4,38 4,39 4,40 4,41 4,42 4,43 4,44 4,45 4,46 4,47 4,48 4,49 4,50 4,51 4,52 4,53 4,54 4,55 4,56 4,57 4,58 FBref
  5. https://www.realoviedo.es/noticia/luto-por-el-fallecimiento-de-lombardia-y-herrera
  6. https://www.elcomercio.es/deportes/futbol/fallece-historico-guardameta-lombardia-20201111182653-nt.html
  7. http://www.rfef.es/noticias/rfef-lamenta-fallecimiento-alvaro-rodriguez-ros-alvarito
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 8,11 8,12 8,13 8,14 8,15 8,16 8,17 8,18 8,19 8,20 8,21 8,22 8,23 8,24 8,25 Catalan Sport Encyclopedia
  9. 9,0 9,1 https://www.bdfutbol.com/es/j/j8191.html
  10. https://www.eldiasoria.es/noticia/Z9C43D082-91CD-E70D-4F2E88F174298FD9/202101/fallece-antonio-de-la-merced-exentrenador-del-numancia
  11. 11,00 11,01 11,02 11,03 11,04 11,05 11,06 11,07 11,08 11,09 11,10 11,11 11,12 11,13 11,14 11,15 11,16 11,17 11,18 11,19 11,20 Base de Datos del Futbol Argentino
  12. 12,0 12,1 12,2 http://periquito.cat/html/zibanez-c.html
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 13,5 worldfootball.net
  14. http://www.footballzz.co.uk/sugestao_dados_equipa_plantel.php?id_equipa=2545
  15. https://www.athletic-club.eus/jugadores/edorta-murua-zenarruzabeitia
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 Diccionario biográfico español
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 Soccerway
  18. http://www.alfinaldelapalmera.com/content/view/820/31/
  19. 19,0 19,1 http://www.veteranosrealoviedo.es/asociado/114/
  20. https://cfr1907.ro/player/ibrahima-balde/
  21. 21,0 21,1 https://www.realoviedo.es/noticia/jaime-alvarez-nuevo-entrenador-del-real-oviedo-vetusta
  22. http://www.bdfutbol.com/es/j/j10556.html
  23. https://www.bdfutbol.com/es/j/j301858.html
  24. https://www.weltfussball.de/spieler_profil/mora/
  25. https://www.bdfutbol.com/en/j/j1669.html
  26. http://www.vavel.com/es/futbol/fcbarcelona/169790-luis-aloy-ha-fallecido-a-sus-82-anos.html
  27. 27,0 27,1 Encyclopædia Britannica Online
  28. 28,0 28,1 http://www.marca.com/futbol/mas-futbol/2018/02/13/5a8303a9268e3efe438b457e.html
  29. http://www.mundodeportivo.com/futbol/20180213/44760116080/fallece-luis-cid-carriega-exentrenador-del-sevilla-y-del-betis.html
  30. 30,0 30,1 https://www.bdfutbol.com/es/j/j10943.html
  31. http://www.eurosport.fr/football/marius-lacatus_prs205513/person.shtml
  32. http://www.bdfutbol.com/en/j/j200431.html
  33. http://www.footballdatabase.eu/football.joueurs.martin.mantovani.112112.fr.html
  34. https://as.com/futbol/2021/07/06/primera/1625572914_625914.html
  35. https://www.sport.es/es/noticias/veteranos/ferrer-talento-desaprovechado-barcelona-4838852
  36. https://www.fcbarcelona.es/es/club/noticias/1965592/fallece-el-exjugador-miquel-ferrer
  37. Library of Congress Authorities
  38. http://sport.le360.ma/football/deces-la-legende-oscar-fullone-ancien-entraineur-du-raja-et-du-wac-nest-plus-33892
  39. http://www.transfermarkt.co.uk/paulo-bento/profil/trainer/2594
  40. http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18139105
  41. http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/15890585
  42. http://www.in.com/paulo-bento/profile-218459.html
  43. ABC
  44. 44,0 44,1 https://www.elcomercio.es/sporting/sporting-fallece-rafael-biempica-exfutbolista-20200321110126-nt.html
  45. 45,0 45,1 http://periquito.cat/html/ztomas.html
  46. http://www.farodevigo.es/deportes/2012/02/14/sanson-nadie/623641.html
  47. https://www.national-football-teams.com/player/43993.html
  48. 48,0 48,1 48,2 https://www.bdfutbol.com/es/j/j11383.html