Llista de festividaes y celebraciones

De Wikipedia

Llista de celebraciones de calter internacional[editar | editar la fonte]

Eventu Imaxe Fecha Ámbitu Comentariu
Día internacional de los trabayadores 1 de mayu Día Internacional Fiesta por antonomasia del movimientu obreru mundial.
Día de la Madre Según el país (xeneralmente
un domingu)
Día Internacional Fiesta que conmemora a les madres.
Día del Padre Según el país Día Internacional Fiesta que conmemora a los padres.
Día Internacional de la Muyer 8 de marzu Día Internacional Fiesta que conmemora a les muyer como artífices de la hestoria abogando pola so igualdá social. (Imaxe del Día Internacional de la Muyer de 2010 en Qal`eh-ye Now, Afganistán)
Día del Árbol Ficheru:Retueyu del Higuerón Históricu.jpg 21 de marzu Día Internacional Fiesta que conmemora a los árboles.
Día Internacional del Llibru y del Derechu d'Autor 23 d'abril Día Internacional Fiesta que conmemora los llibros y los derechu d'autor derechos d'autor.
Día de les Naciones Xuníes 24 d'ochobre Día Internacional Fiesta en conmemoración del aniversariu de la entrada a valir de la Carta de les Naciones Xuníes.
Día Internacional del Home 19 de payares Día Internacional Fiesta que conmemora a los homes como artífices de la hestoria abogando pola so igualdá social.
Día de San Valentín 14 de febreru Día Internacional Fiesta que conmemora a los namoraos. (Na imaxe: Postal de 1910 pal día de san Valentín).
Día Internacional del Arguyu LGBT Ficheru:Bandera Gay, Dia del Arguyu Gai, Madrid.JPG 28 de xunu Día Internacional Fiesta a favor de la tolerancia que conmemora la llucha contra la homofobia.

Otres festividaes de calter internacional[editar | editar la fonte]

Otres festividaes nel ámbitu del cristianismu[editar | editar la fonte]


Eventu Imaxe Fecha Ámbitu Comentariu
Corpus Christi Siguiente xueves al octavu domingu dempués del Domingu de Pascua Día Internacional Fiesta de la Ilesia Católica destinada a celebrar la Eucaristía.
Domingo de la Divina Misericordia

Día Internacional

Perdón de toos pecaos y penes pa los que comulguen.

Referencies[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]