Conceyos d'Asturies

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Según l'Estatutu d'Autonomía d'Asturies, el territoriu del Principáu tá formáu por 78 conceyos. Los conceyos tan dividíos en parroquies. Pueden agrupase en comarques o mancomunidaes. Cada conceyu tien el so propiu alcalde.

Mapa[editar | editar la fonte]

Asturies - Mapa de conceyos con númberos.svg

Llista de conceyos[editar | editar la fonte]

Nu Nome Superficie
(km²)
% superficie
Principáu d'Asturies
Población % población
Principáu d'Asturies
Densidá
(hab./km²)


1 A Veiga 80,69 &&&&&&&&&&&&&&00.7600000,76% 3894 &&&&&&&&&&&&&&00.3800000,38% 48,26
2 Amieva 113,90 &&&&&&&&&&&&&&01.&700001,07% 699 &&&&&&&&&&&&&&00.&700000,07% 6,14
3 Avilés 26,81 &&&&&&&&&&&&&&00.2500000,25% 79 514 &&&&&&&&&&&&&&07.7400007,74% 2965,83
4 Ayande 342,24 &&&&&&&&&&&&&&03.2300003,23% 1742 &&&&&&&&&&&&&&00.1700000,17% 5,09
5 Ayer 375,89 &&&&&&&&&&&&&&03.5400003,54% 11 027 &&&&&&&&&&&&&&01.&700001,07% 29,34
6 Balmonte 208,01 &&&&&&&&&&&&&&01.9600001,96% 1554 &&&&&&&&&&&&&&00.1500000,15% 7,47
7 Bimenes 32,69 &&&&&&&&&&&&&&00.3100000,31% 1737 &&&&&&&&&&&&&&00.1700000,17% 53,14
8 Bual 120,28 &&&&&&&&&&&&&&01.1300001,13% 1586 &&&&&&&&&&&&&&00.1500000,15% 13,19
9 Cabrales 238,29 &&&&&&&&&&&&&&02.2500002,25% 2008 &&&&&&&&&&&&&&00.2000000,2% 8,43
10 Cabranes 38,31 &&&&&&&&&&&&&&00.3600000,36% 1058 &&&&&&&&&&&&&&00.1000000,1% 27,62
11 Candamu 71,97 &&&&&&&&&&&&&&00.6800000,68% 2028 &&&&&&&&&&&&&&00.2000000,2% 28,18
12 Cangas del Narcea 823,57 &&&&&&&&&&&&&&07.7700007,77% 12 947 &&&&&&&&&&&&&&01.2600001,26% 15,72
13 Cangues d'Onís 212,75 &&&&&&&&&&&&&&02.&100002,01% 6332 &&&&&&&&&&&&&&00.6200000,62% 29,76
14 Caravia 13,36 &&&&&&&&&&&&&&00.1300000,13% 472 &&&&&&&&&&&&&&00.&500000,05% 35,33
15 Carreño 66,70 &&&&&&&&&&&&&&00.6300000,63% 10 545 &&&&&&&&&&&&&&01.&300001,03% 158,1
16 Castrillón 55,34 &&&&&&&&&&&&&&00.5200000,52% 22 490 &&&&&&&&&&&&&&02.1900002,19% 406,4
17 Castropol 125,77 &&&&&&&&&&&&&&01.1900001,19% 3510 &&&&&&&&&&&&&&00.3400000,34% 27,91
18 Casu 307,94 &&&&&&&&&&&&&&02.9000002,9% 1574 &&&&&&&&&&&&&&00.1500000,15% 5,11
19 Colunga 97,57 &&&&&&&&&&&&&&00.9200000,92% 3440 &&&&&&&&&&&&&&00.3300000,33% 35,26
20 Corvera 46,01 &&&&&&&&&&&&&&00.4300000,43% 15 871 &&&&&&&&&&&&&&01.5400001,54% 344,95
21 Cuaña 65,80 &&&&&&&&&&&&&&00.6200000,62% 3387 &&&&&&&&&&&&&&00.3300000,33% 51,47
22 Cuideiru 100,78 &&&&&&&&&&&&&&00.9500000,95% 5183 &&&&&&&&&&&&&&00.5000000,5% 51,43
23 Degaña 87,16 &&&&&&&&&&&&&&00.8200000,82% 978 &&&&&&&&&&&&&&00.1000000,1% 11,22
24 Eilao 102,70 &&&&&&&&&&&&&&00.9700000,97% 360 &&&&&&&&&&&&&&00.&400000,04% 3,51
25 El Franco 78,04 &&&&&&&&&&&&&&00.7400000,74% 3834 &&&&&&&&&&&&&&00.3700000,37% 49,13
26 El Valle Altu de Peñamellera 92,19 &&&&&&&&&&&&&&00.8700000,87% 544 &&&&&&&&&&&&&&00.&500000,05% 5,9
27 El Valle Baḥu de Peñamellera 83,85 &&&&&&&&&&&&&&00.7900000,79% 1261 &&&&&&&&&&&&&&00.1200000,12% 15,04
28 Gozón 81,72 &&&&&&&&&&&&&&00.7700000,77% 10 440 &&&&&&&&&&&&&&01.&200001,02% 127,75
29 Grandas de Salime 112,55 &&&&&&&&&&&&&&01.&600001,06% 874 &&&&&&&&&&&&&&00.&900000,09% 7,77
30 Grau 221,63 &&&&&&&&&&&&&&02.&900002,09% 9980 &&&&&&&&&&&&&&00.9700000,97% 45,03
31 Ibias 333,30 &&&&&&&&&&&&&&03.1400003,14% 1362 &&&&&&&&&&&&&&00.1300000,13% 4,09
32 Illas 25,51 &&&&&&&&&&&&&&00.2400000,24% 1017 &&&&&&&&&&&&&&00.1000000,1% 39,87
33 La Ribera 21,98 &&&&&&&&&&&&&&00.2100000,21% 1873 &&&&&&&&&&&&&&00.1800000,18% 85,21
34 Les Regueres 65,85 &&&&&&&&&&&&&&00.6200000,62% 1874 &&&&&&&&&&&&&&00.1800000,18% 28,46
35 Llanera 106,69 &&&&&&&&&&&&&&01.&100001,01% 13 794 &&&&&&&&&&&&&&01.3400001,34% 129,29
36 Llanes 263,59 &&&&&&&&&&&&&&02.4900002,49% 13 759 &&&&&&&&&&&&&&01.3400001,34% 52,2
37 Llangréu 82,46 &&&&&&&&&&&&&&00.7800000,78% 40 529 &&&&&&&&&&&&&&03.9400003,94% 491,5
38 Llaviana 130,99 &&&&&&&&&&&&&&01.2400001,24% 13 236 &&&&&&&&&&&&&&01.2900001,29% 101,05
39 Mieres 146,03 &&&&&&&&&&&&&&01.3800001,38% 38 962 &&&&&&&&&&&&&&03.7900003,79% 266,81
40 Morcín 50,05 &&&&&&&&&&&&&&00.4700000,47% 2666 &&&&&&&&&&&&&&00.2600000,26% 53,27
41 Muros 8,09 &&&&&&&&&&&&&&00.&800000,08% 1858 &&&&&&&&&&&&&&00.1800000,18% 229,67
42 Nava 95,81 &&&&&&&&&&&&&&00.9000000,9% 5333 &&&&&&&&&&&&&&00.5200000,52% 55,66
43 Navia 63,12 &&&&&&&&&&&&&&00.6000000,6% 8425 &&&&&&&&&&&&&&00.8200000,82% 133,48
44 Noreña 5,29 &&&&&&&&&&&&&&00.&500000,05% 5210 &&&&&&&&&&&&&&00.5100000,51% 984,88
45 Onís 75,42 &&&&&&&&&&&&&&00.7100000,71% 743 &&&&&&&&&&&&&&00.&700000,07% 9,85
46 Parres 126,08 &&&&&&&&&&&&&&01.1900001,19% 5389 &&&&&&&&&&&&&&00.5200000,52% 42,74
47 Pezós 38,97 &&&&&&&&&&&&&&00.3700000,37% 156 &&&&&&&&&&&&&&00.&200000,02% 4
48 Piloña 283,89 &&&&&&&&&&&&&&02.6800002,68% 7178 &&&&&&&&&&&&&&00.7000000,7% 25,28
49 Ponga 205,98 &&&&&&&&&&&&&&01.9400001,94% 623 &&&&&&&&&&&&&&00.&600000,06% 3,02
50 Pravia 102,96 &&&&&&&&&&&&&&00.9700000,97% 8384 &&&&&&&&&&&&&&00.8200000,82% 81,43
51 Proaza 76,79 &&&&&&&&&&&&&&00.7200000,72% 754 &&&&&&&&&&&&&&00.&700000,07% 9,82
52 Quirós 208,79 &&&&&&&&&&&&&&01.9700001,97% 1212 &&&&&&&&&&&&&&00.1200000,12% 5,8
53 Ribadeva 35,66 &&&&&&&&&&&&&&00.3400000,34% 1753 &&&&&&&&&&&&&&00.1700000,17% 49,16
54 Ribeseya 84,37 &&&&&&&&&&&&&&00.8000000,8% 5779 &&&&&&&&&&&&&&00.5600000,56% 68,5
55 Riosa 46,49 &&&&&&&&&&&&&&00.4400000,44% 1991 &&&&&&&&&&&&&&00.1900000,19% 42,83
56 Salas 227,11 &&&&&&&&&&&&&&02.1400002,14% 5140 &&&&&&&&&&&&&&00.5000000,5% 22,63
57 Samartín d'Ozcos 66,56 &&&&&&&&&&&&&&00.6300000,63% 403 &&&&&&&&&&&&&&00.&400000,04% 6,05
58 Samartín del Rei Aurelio 56,14 &&&&&&&&&&&&&&00.5300000,53% 16 584 &&&&&&&&&&&&&&01.6100001,61% 295,4
59 San Tiso d'Abres 31,41 &&&&&&&&&&&&&&00.3000000,3% 447 &&&&&&&&&&&&&&00.&400000,04% 14,23
60 Santalla d'Ozcos 47,12 &&&&&&&&&&&&&&00.4400000,44% 461 &&&&&&&&&&&&&&00.&400000,04% 9,78
61 Santo Adriano 22,60 &&&&&&&&&&&&&&00.2100000,21% 278 &&&&&&&&&&&&&&00.&300000,03% 12,3
62 Sariegu 25,73 &&&&&&&&&&&&&&00.2400000,24% 1252 &&&&&&&&&&&&&&00.1200000,12% 48,66
63 Siero 211,23 &&&&&&&&&&&&&&01.9900001,99% 51 776 &&&&&&&&&&&&&&05.&400005,04% 245,12
64 Sobrescobiu 69,42 &&&&&&&&&&&&&&00.6500000,65% 834 &&&&&&&&&&&&&&00.&800000,08% 12,01
65 Somiedu 291,38 &&&&&&&&&&&&&&02.7500002,75% 1142 &&&&&&&&&&&&&&00.1100000,11% 3,92
66 Sotu'l Barcu 35,34 &&&&&&&&&&&&&&00.3300000,33% 3924 &&&&&&&&&&&&&&00.3800000,38% 111,04
67 Tapia 65,99 &&&&&&&&&&&&&&00.6200000,62% 3851 &&&&&&&&&&&&&&00.3700000,37% 58,36
68 Taramundi 82,16 &&&&&&&&&&&&&&00.7700000,77% 652 &&&&&&&&&&&&&&00.&600000,06% 7,94
69 Teberga 168,86 &&&&&&&&&&&&&&01.5900001,59% 1678 &&&&&&&&&&&&&&00.1600000,16% 9,94
70 Tinéu 540,83 &&&&&&&&&&&&&&05.1000005,1% 9700 &&&&&&&&&&&&&&00.9400000,94% 17,94
71 Uviéu 186,65 &&&&&&&&&&&&&&01.7600001,76% 220 301 &&&&&&&&&&&&&021.44000021,44% 1180,29
72 Valdés 353,52 &&&&&&&&&&&&&&03.3300003,33% 11 987 &&&&&&&&&&&&&&01.1700001,17% 33,91
73 Vilanova d'Ozcos 72,98 &&&&&&&&&&&&&&00.6900000,69% 303 &&&&&&&&&&&&&&00.&300000,03% 4,15
74 Villaviciosa 276,23 &&&&&&&&&&&&&&02.6100002,61% 14 455 &&&&&&&&&&&&&&01.4100001,41% 52,33
75 Villayón 132,46 &&&&&&&&&&&&&&01.2500001,25% 1280 &&&&&&&&&&&&&&00.1200000,12% 9,66
76 Xixón 181,6 &&&&&&&&&&&&&&00.1700000,17% 272 365 &&&&&&&&&&&&&026.50000026,5% 1499,81
77 Yernes y Tameza 31,63 &&&&&&&&&&&&&&00.3000000,3% 140 &&&&&&&&&&&&&&00.&100000,01% 4,43
78 Ḷḷena 315,51 &&&&&&&&&&&&&&02.9800002,98% 11 278 &&&&&&&&&&&&&&01.1000001,1% 35,75

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]