Conceyos d'Asturies

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Según l'Estatutu d'Autonomía d'Asturies, el territoriu del Principáu ta formáu por 78 conceyos. Los conceyos tán dividíos en parroquies (849 en toa Asturies).Pueden agrupase en comarques o mancomunidaes. Cada conceyu tien el so propiu alcalde.

Mapa[editar | editar la fonte]

Asturies - Mapa de conceyos con númberos.svg

Llista de conceyos[editar | editar la fonte]

Nᵘ Nome Superficie
(km²)
% superficie
Principáu d'Asturies
Población % población
Principáu d'Asturies
Densidá
(hab./km²)


1 A Veiga 80,69 0,76% 3914 0,39% 48,51
2 Amieva 113,90 1,07% 616 0,06% 5,41
3 Avilés 26,81 0,25% 76 874 7,6% 2867,36
4 Ayande 342,24 3,23% 1620 0,16% 4,73
5 Ayer 375,89 3,54% 10 346 1,02% 27,52
6 Balmonte 208,01 1,96% 1439 0,14% 6,92
7 Bimenes 32,69 0,31% 1691 0,17% 51,73
8 Bual 120,28 1,13% 1452 0,14% 12,07
9 Cabrales 238,29 2,25% 1942 0,19% 8,15
10 Cabranes 38,31 0,36% 1111 0,11% 29
11 Candamu 71,97 0,68% 1967 0,19% 27,33
12 Cangas del Narcea 823,57 7,77% 11 966 1,18% 14,53
13 Cangues d'Onís 212,75 2,01% 6195 0,61% 29,12
14 Caravia 13,36 0,13% 507 0,05% 37,95
15 Carreño 66,70 0,63% 10 288 1,02% 154,24
16 Castrillón 55,34 0,52% 22 299 2,2% 402,95
17 Castropol 125,77 1,19% 3335 0,33% 26,52
18 Casu 307,94 2,9% 1441 0,14% 4,68
19 Colunga 97,57 0,92% 3236 0,32% 33,17
20 Corvera 46,01 0,43% 15 570 1,54% 338,4
21 Cuaña 65,80 0,62% 3312 0,33% 50,33
22 Cuideiru 100,78 0,95% 4968 0,49% 49,3
23 Degaña 87,16 0,82% 852 0,08% 9,78
24 Eilao 102,70 0,97% 320 0,03% 3,12
25 El Franco 78,04 0,74% 3780 0,37% 48,44
26 El Valle Altu de Peñamellera 92,19 0,87% 512 0,05% 5,55
27 El Valle Baḥu de Peñamellera 83,85 0,79% 1244 0,12% 14,84
28 Gozón 81,72 0,77% 10 412 1,03% 127,41
29 Grandas de Salime 112,55 1,06% 792 0,08% 7,04
30 Grau 221,63 2,09% 9644 0,95% 43,51
31 Ibias 333,29 3,14% 1182 0,12% 3,55
32 Illas 25,51 0,24% 1045 0,1% 40,96
33 La Ribera 21,98 0,21% 1851 0,18% 84,21
34 Les Regueres 65,85 0,62% 1877 0,19% 28,5
35 Llanera 106,69 1,01% 13 790 1,36% 129,25
36 Llanes 263,59 2,49% 13 611 1,35% 51,64
37 Llangréu 82,46 0,78% 38 683 3,82% 469,11
38 Llaviana 130,99 1,24% 12 754 1,26% 97,37
39 Mieres 146,03 1,38% 37 026 3,66% 253,55
40 Morcín 50,05 0,47% 2543 0,25% 50,81
41 Muros 8,09 0,08% 1921 0,19% 237,45
42 Nava 95,81 0,9% 5264 0,52% 54,94
43 Navia 63,12 0,6% 8302 0,82% 131,53
44 Noreña 5,29 0,05% 5113 0,51% 966,54
45 Onís 75,42 0,71% 729 0,07% 9,67
46 Parres 126,08 1,19% 5292 0,52% 41,97
47 Pezós 38,97 0,37% 141 0,01% 3,62
48 Piloña 283,89 2,68% 6921 0,68% 24,38
49 Ponga 205,98 1,94% 574 0,06% 2,79
50 Pravia 102,96 0,97% 7936 0,78% 77,08
51 Proaza 76,79 0,72% 722 0,07% 9,4
52 Quirós 208,79 1,97% 1207 0,12% 5,78
53 Ribadeva 35,66 0,34% 1724 0,17% 48,35
54 Ribeseya 84,37 0,8% 5686 0,56% 67,39
55 Riosa 46,49 0,44% 1836 0,18% 39,49
56 Salas 227,11 2,14% 4878 0,48% 21,48
57 Samartín d'Ozcos 66,56 0,63% 353 0,03% 5,3
58 Samartín del Rei Aurelio 56,14 0,53% 15 665 1,55% 279,03
59 San Tiso d'Abres 31,41 0,3% 419 0,04% 13,34
60 Santalla d'Ozcos 47,12 0,44% 434 0,04% 9,21
61 Santo Adriano 22,60 0,21% 277 0,03% 12,26
62 Sariegu 25,73 0,24% 1297 0,13% 50,41
63 Siero 211,23 1,99% 51 608 5,1% 244,32
64 Sobrescobiu 69,42 0,65% 829 0,08% 11,94
65 Somiedo 291,38 2,75% 1104 0,11% 3,79
66 Sotu'l Barcu 35,34 0,33% 3850 0,38% 108,94
67 Tapia 65,99 0,62% 3683 0,36% 55,81
68 Taramundi 82,16 0,77% 592 0,06% 7,21
69 Teberga 168,86 1,59% 1584 0,16% 9,38
70 Tinéu 540,83 5,1% 9096 0,9% 16,82
71 Uviéu 186,65 1,76% 217 552 21,5% 1165,56
72 Valdés 353,52 3,33% 11 281 1,11% 31,91
73 Vilanova d'Ozcos 72,98 0,69% 275 0,03% 3,77
74 Villaviciosa 276,23 2,61% 14 869 1,47% 53,83
75 Villayón 132,46 1,25% 1151 0,11% 8,69
76 Xixón 184,31 1,74% 268 896 26,58% 1458,93
77 Yernes y Tameza 31,63 0,3% 128 0,01% 4,05
78 Ḷḷena 316 0,03% 10 596 1,05% 33,53

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]