Llista de conceyos d'Alacant

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Conceyos de la provincia d'Alicante

Llista de conceyos de la provincia d'Alicante (España) según datos del padrón INE del 1 de xineru de 2006. Les denominaciones oficiales apaecen en negrita.

castellanu valencianu Pob. (2006) Comarca oficial Part. Xud. Pred. Lling. Oficial
Adsubia L'Atzúvia 627 Marina Alta Denia valencianu
Agost Agost 4.723 Alacantí Novelda valencianu
Agres Agres 614 Comtat Alcoy valencianu
Aguas de Busot Aigües 827 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Albatera Albatera 10.878 Vega Baja Orihuela castellanu
Alcalalí Alcalalí 1.418 Marina Alta Denia valencianu
Alcocer de Planes Alcosser de Planes 194 Comtat Alcoy valencianu
Alcolecha Alcoleja 213 Comtat Alcoy valencianu
Alcoy Alcoi 60.590 Hoya de Alcoy Alcoy valencianu
Alfafara Alfafara 422 Comtat Alcoy valencianu
Alfaz del Pi L'Alfàs del Pi 18.469 Marina Baja Benidorm valencianu
Algorfa Algorfa 2.914 Vega Baja Orihuela castellanu
Algueña L'Alguenya 1.528 Vinalopó Medio Novelda valencianu
Alicante Alacant 322.431 Alacantí Alicante castellanu
Almoradí Almoradí 17.494 Vega Baja Orihuela castellanu
Almudaina Almudaina 119 Comtat Alcoy valencianu
Alquería de Aznar L'Alqueria d'Asnar 453 Comtat Alcoy valencianu
Altea Altea 21.898 Marina Baja Benidorm valencianu
Aspe Asp 18.821 Vinalopó Medio Novelda castellanu
Balones Balones 160 Comtat Alcoy valencianu
Bañeres Banyeres de Mariola 7.237 Hoya de Alcoy Alcoy valencianu
Benasau Benasau 210 Comtat Alcoy valencianu
Benejama Beneixama 1.802 Alto Vinalopó Villena valencianu
Benejúzar Benejússer 5.306 Vega Baja Orihuela castellanu
Benferri Benferri 1.493 Vega Baja Orihuela castellanu
Beniarbeig Beniarbeig 1.615 Marina Alta Denia valencianu
Beniardá Beniardà 208 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Beniarrés Beniarrés 1.324 Comtat Alcoy valencianu
Benidoleig Benidoleig 1.113 Marina Alta Denia valencianu
Benidorm Benidorm 67.627 Marina Baja Benidorm valencianu
Benifallim Benifallim 127 Hoya de Alcoy Alcoy valencianu
Benifato Benifato 175 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Benichembla Benigembla 563 Marina Alta Denia valencianu
Benijófar Benijófar 3.541 Vega Baja Torrevieja castellanu
Benilloba Benilloba 847 Comtat Alcoy valencianu
Benillup Benillup 98 Comtat Alcoy valencianu
Benimantell Benimantell 468 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Benimarfull Benimarfull 433 Comtat Alcoy valencianu
Benimasot Benimassot 137 Comtat Alcoy valencianu
Benimeli Benimeli 389 Marina Alta Denia valencianu
Benisa Benissa 12.424 Marina Alta Denia valencianu
Benitachell El Poble Nou de Benitatxell 4.276 Marina Alta Denia valencianu
Biar Biar 3.647 Alto Vinalopó Villena valencianu
Bigastro Bigastre 6.303 Vega Baja Orihuela castellanu
Bolulla Bolulla 390 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Busot Busot 2.643 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Callosa de Ensarriá Callosa d'En Sarrià 7.939 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Callosa de Segura Callosa de Segura 17.366 Vega Baja Orihuela castellanu
Calpe Calp 26.382 Marina Alta Denia valencianu
Campello El Campello 24.674 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Campo de Mirra El Camp de Mirra 409 Alto Vinalopó Villena valencianu
Cañada La Canyada 1.203 Alto Vinalopó Villena valencianu
Castalla Castalla 9.331 Hoya de Alcoy Ibi valencianu
Castell de Castells Castell de Castells 487 Marina Alta Denia valencianu
Catral Catral 7.530 Vega Baja Orihuela castellanu
Cocentaina Cocentaina 11.143 Comtat Alcoy valencianu
Confrides Confrides 256 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Cox Coix 6.464 Vega Baja Orihuela castellanu
Crevillente Crevillent 27.815 Bajo Vinalopó Elche valencianu
Cuatretondeta Quatretondeta 145 Comtat Alcoy valencianu
Daya Nueva Daia Nova 1.676 Vega Baja Orihuela castellanu
Daya Vieja Daia Vella 354 Vega Baja Orihuela castellanu
Denia Dénia 41.591 Marina Alta Denia valencianu
Dolores Dolors 6.786 Vega Baja Orihuela castellanu
Elche Elx 219.032 Bajo Vinalopó Elche valencianu
Elda Elda 55.138 Vinalopó Medio Elda castellanu
Facheca Fageca 93 Comtat Alcoy valencianu
Famorca Famorca 54 Comtat Alcoy valencianu
Finestrat Finestrat 4.172 Marina Baja Benidorm valencianu
Formentera del Segura Formentera del Segura 3.173 Vega Baja Orihuela castellanu
Gata de Gorgos Gata de Gorgos 5.551 Marina Alta Denia valencianu
Gayanes Gaianes 347 Comtat Alcoy valencianu
Gorga Gorga 250 Comtat Alcoy valencianu
Granja de Rocamora Granja de Rocamora 2.093 Vega Baja Orihuela castellanu
Guadalest El Castell de Guadalest 204 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Guardamar del Segura Guardamar del Segura 14.261 Vega Baja Torrevieja valencianu
Hondón de las Nieves Fondó de les Neus 2.312 Vinalopó Medio Novelda valencianu
Hondón de los Frailes Fondó dels Frares 1.109 Vinalopó Medio Novelda valencianu
Ibi Ibi 23.360 Hoya de Alcoy Ibi valencianu
Jacarilla Xacarella 1.813 Vega Baja Orihuela castellanu
Jalón Xaló 2.946 Marina Alta Denia valencianu
Jávea Xàbia 29.279 Marina Alta Denia valencianu
Jijona Xixona 7.596 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Llíber Llíber 950 Marina Alta Denia valencianu
Lorcha L'Orxa 743 Comtat Alcoy valencianu
Millena Millena 186 Comtat Alcoy valencianu
Monforte del Cid Montfort del Cid 6.157 Vinalopó Medio Novelda castellanu
Monóvar Monòver 12.841 Vinalopó Medio Novelda valencianu
Los Montesinos Els Montesins 3.654 Vega Baja Torrevieja castellanu
Murla Murla 562 Marina Alta Denia valencianu
Muro de Alcoy Muro 8.446 Comtat Alcoy valencianu
Muchamiel Mutxamel 19.264 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Novelda Novelda 26.335 Vinalopó Medio Novelda valencianu
La Nucía La Nucia 14.006 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Ondara Ondara 6.004 Marina Alta Denia valencianu
Onil Onil 7.466 Hoya de Alcoy Ibi valencianu
Orba Orba 2.361 Marina Alta Denia valencianu
Orcheta Orxeta 719 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Orihuela Oriola 77.979 Vega Baja Orihuela castellanu
Parcent Parcent 1.019 Marina Alta Denia valencianu
Pedreguer Pedreguer 6.857 Marina Alta Denia valencianu
Pego Pego 10.721 Marina Alta Denia valencianu
Penáguila Penàguila 334 Hoya de Alcoy Alcoy valencianu
Petrel Petrer 33.026 Vinalopó Medio Elda valencianu
Pilar de la Horadada Pilar de la Foradada 19.578 Vega Baja Orihuela castellanu
Pinoso El Pinós 7.315 Vinalopó Medio Novelda valencianu
Planes Planes 799 Comtat Alcoy valencianu
Els Poblets Els Poblets 2.865 Marina Alta Denia valencianu
Polop Polop 3.636 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Rafal Rafal 3.805 Vega Baja Orihuela castellanu
Ráfol de Almunia El Ràfol d'Almúnia 588 Marina Alta Denia valencianu
Redován Redovà 6.825 Vega Baja Orihuela castellanu
Relleu Relleu 1.046 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Rojales Rojals 15.987 Vega Baja Torrevieja castellanu
La Romana La Romana 2.407 Vinalopó Medio Novelda valencianu
Sagra Sagra 464 Marina Alta Denia valencianu
Salinas Salinas 1.498 Alto Vinalopó Villena castellanu
San Fulgencio Sant Fulgenci 9.597 Vega Baja Orihuela castellanu
San Isidro Sant Isidre 1.401 Vega Baja Orihuela castellanu
San Juan de Alicante Sant Joan d'Alacant 20.430 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
San Miguel de Salinas Sant Miquel de Salines 7.104 Vega Baja Torrevieja castellanu
San Vicente del Raspeig Sant Vicent del Raspeig 47.706 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Sanet y Negrals Sanet i els Negrals 684 Marina Alta Denia valencianu
Santa Pola Santa Pola 27.521 Bajo Vinalopó Elche valencianu
Sax Saix 9.577 Alto Vinalopó Villena castellanu
Sella Sella 650 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Senija Senija 649 Marina Alta Denia valencianu
Tárbena Tàrbena 751 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Teulada Teulada 12.745 Marina Alta Denia valencianu
Tibi Tibi 1.572 Hoya de Alcoy Ibi valencianu
Tollos Tollos 43 Comtat Alcoy valencianu
Tormos Tormos 346 Marina Alta Denia valencianu
Torremanzanas La Torre de les Maçanes 733 Alacantí San Vicente del Raspeig valencianu
Torrevieja Torrevella de la Mata 92.034 Vega Baja Torrevieja castellanu
Vall de Alcalá La Vall d'Alcalà 179 Marina Alta Denia valencianu
Vall de Ebo Vall d'Ebo 309 Marina Alta Denia valencianu
Vall de Gallinera La Vall de Gallinera 623 Marina Alta Denia valencianu
Vall de Laguart La Vall de Laguar 948 Marina Alta Denia valencianu
Vergel El Verger 4.538 Marina Alta Denia valencianu
Villajoyosa La Vila Joiosa 29.263 Marina Baja Villajoyosa valencianu
Villena Villena 34.186 Alto Vinalopó Villena castellanu