Llista de ciudaes más altes del mundu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta ye una llista de les poblaciones o llugares habitaos más altos del mundu. Pa más información sobre les ciudaes d'altor, ver tamién Llista de les grandes ciudaes más altes del mundu Llista de les grandes ciudaes más altes del mundu, coles más altes ciudaes con más de 100.000 habitantes.

Nesta llista pueden atopase ciudaes o pueblos con población mayor a 1000 habitantes permanentes tol añu y asitiaos a una altitú cimera a 3000 metros sobre'l nivel del mar.

La Requexada, en Puno, Perú, asitiada ente los 5010 y 5120 msnm.
Altitú Nome País Población Comentarios
5,099 m* La Requexada Flag of Peru.svg Perú 72 000 hab. [3] La Población más alta d'América y del mundu según National Geographic Magacín (Mayu 2003).
5,019 m* Wenquan Flag of the People's Republic of China.svg China La población más alta acordies con Guiness Records.[1][2]
4,735 m* Lungring Flag of the People's Republic of China.svg China
4,692 m*[ensin referencies] Colquechaca Bandera de Bolivia Bolivia
4,659 m* Ukdungle Bandera de India India
4,595 m* Korzok Bandera de India India
4,587 m* Komic Bandera de India India Monasteriu budista del sieglu XI
4,587 m* Tanggulashan Flag of the People's Republic of China.svg China
4,572 m* Pagri Flag of the People's Republic of China.svg China
4,568 m* Kurgiakh Bandera de India India
4,568 m* Takh Bandera de India India
4,556 m* Yelchang Bandera de India India
4,548 m* Niagsu Bandera de India India
4,500 m* Nagqu Flag of the People's Republic of China.svg China
4,500 m* Hanle Bandera de India India
4,400 m* Parinacota Flag of Chile.svg Chile
4,380 m* Cuetu de Pasco Flag of Peru.svg Perú 70 000 hab
4,340 m* Mina Pirquitas Bandera d'Arxentina Arxentina
4,340 m* Pairique Chicu Bandera d'Arxentina Arxentina
4,226 m* Demchok / Dêmqog Bandera de India India / Flag of the People's Republic of China.svg China En Disputa
4,180 m* Olaroz Chicu Bandera d'Arxentina Arxentina
4,161 m* Mina Providencia Bandera d'Arxentina Arxentina
4,150 m* L'Altu Bandera de Bolivia Bolivia 903.080 hab. (2015)
4,115 m* Durbuk Bandera de India India
4,100 m* La Caxes Azuay Flag of Ecuador.svg Ecuador 1.269 hab. (2010)
4,090 m* Potosí Bandera de Bolivia Bolivia 168.831 hab. (2011)
4,054 m* Nyoma Bandera de India India
3,981 m* L'Aguilar Bandera d'Arxentina Arxentina 3655 habitantes (2001) Población minera.
3,963 m* Dolpa Bandera de Nepal Nepal
3,950 m* Catua Bandera d'Arxentina Arxentina
3,940 m* Coranzuli Bandera d'Arxentina Arxentina
3,878 m* Lampa Flag of Peru.svg Perú
3,878 m* Putina Flag of Peru.svg Perú
3,875 m* Chucuito Flag of Peru.svg Perú
3,866 m* Tiwanaku Bandera de Bolivia Bolivia
3,862 m* Ilave Flag of Peru.svg Perú
3,859 m* Azángaro Flag of Peru.svg Perú
3,851 m* Requexada Bandera d'Arxentina Arxentina
3,850 m* Juli Flag of Peru.svg Perú
3,850 m* Laya Flag of Bhutan.svg Bután
3,848 m* Guaqui Bandera de Bolivia Bolivia
3,847 m* Huarina Bandera de Bolivia Bolivia
3,847 m* Yunguyo Flag of Peru.svg Perú
3,841 m* Huancané Flag of Peru.svg Perú
3,840 m* Copacabana Bandera de Bolivia Bolivia
3,825 m* Juliaca Flag of Peru.svg Perú
3,819 m* Puno Flag of Peru.svg Perú
3,775 m* San Antonio de los Cobres Bandera d'Arxentina Arxentina 5.482 hab. (2001)
3,770 m* Santa Catalina Bandera d'Arxentina Arxentina 2.200 hab. (2010)
3,760 m* Olacapato Bandera d'Arxentina Arxentina
3,753 m* Badrinath Bandera de India India
3,745 m* La Oroya Flag of Peru.svg Perú
3,706 m* Oruro Bandera de Bolivia Bolivia
3,700 m* Gyêgu Flag of the People's Republic of China.svg China
3,687 m* El Cóndor Bandera d'Arxentina Arxentina
3,684 m* Lagunillas del Farallón Bandera d'Arxentina Arxentina
3,670 m* Uyuni Bandera de Bolivia Bolivia
3,669 m* Padum Bandera de India India
3,658 m* Lhasa Flag of the People's Republic of China.svg China
3,657 m* Rangdum Bandera de India India
3,650 m* Murghab Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán
3,645 m* Cangrejillos Bandera d'Arxentina Arxentina
3,640 m* La Paz Bandera de Bolivia Bolivia
3,620 m* Susques Bandera d'Arxentina Arxentina
3,606 m* Pumahuasi Bandera d'Arxentina Arxentina
3,531 m* Raigaños Flag of Mexico.svg Méxicu 571[3]
3,516 m* Yavi Bandera d'Arxentina Arxentina
3,507 m* Abra Pampa Bandera d'Arxentina Arxentina
3,506 m* Apartaderos Flag of Venezuela.svg Venezuela
3,505 m* Leh Bandera de India India
3,500 m* Putre Flag of Chile.svg Chile
3,500 m* Mizma Flag of Ethiopia.svg Etiopía
3,500 m* Namache Bazaar Bandera de Nepal Nepal
3,450 m* San Juan del Sumapaz Flag of Colombia.svg Colombia [4]
3,442 m* Villazón/La Quiaca Bandera de Bolivia BoliviaBandera d'Arxentina Arxentina
3,359 m* Chacas Flag of Peru.svg Perú
3,350 m* Vetes Flag of Colombia.svg Colombia [5]
3,300 m* Papallacta Flag of Ecuador.svg Ecuador
3,292 m* Cuzco Flag of Peru.svg Perú
3,280 m* Dras Bandera de India India
3,264 m* Mocha Flag of Ecuador.svg Ecuador 1.209 hab. (2010)
3,224 m* Alma Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América [6]
3,220 m* Glade Park Gateway Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América [7]
3,200 m* Ixchiguán Flag of Guatemala.svg Guatemala
3,200 m* Cajabamba Flag of Ecuador.svg Ecuador 2.313 hab. (2010)
3,185 m* Shimshal Flag of Pakistan.svg Paquistán
3,150 m* Montezuma Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
3,180 m* Guachucal Flag of Colombia.svg Colombia 16.627 hab (2011)[8]
3,140 m* San Rafael de Mucuchíes Flag of Venezuela.svg Venezuela
3,125 m* Cañar Flag of Ecuador.svg Ecuador 13.407 hab. (2010)
3,104 m* Túquerres Flag of Colombia.svg Colombia 41.205 hab (2011)[9]
3,100 m* Xericó, Boyacá Flag of Colombia.svg Colombia 4.538 hab (2011)[10]
3,094 m* Leadville Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
3,060 m* Guamote Flag of Ecuador.svg Ecuador 2.648 hab. (2010)
3,054 m* Blue River Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
3,052 m* Huancayo Flag of Peru.svg Perú
3,050 m* Cumbal Flag of Colombia.svg Colombia 22.418 hab (2011)[11]
3,050 m* Cuaspud Flag of Colombia.svg Colombia 8.108 hab (2011)[12]
3,050 m* Aldana Flag of Colombia.svg Colombia 6.780 hab (2011)[13]
3,050 m* Huaraz Flag of Peru.svg Perú
3,050 m* Mucuchíes Flag of Venezuela.svg Venezuela
3,048 m* Hushe Flag of Pakistan.svg Paquistán
3,042 m* Aquitania Flag of Colombia.svg Colombia 16.087 hab (2011)[14]
3,014 m* Pupiales Flag of Colombia.svg Colombia 18.415 hab (2011)[15]
3,013 m* Tausa Flag of Colombia.svg Colombia 7.769 hab. (2005)
3,007 m* L'Ánxel Flag of Ecuador.svg Ecuador 4.497 hab. (2010)
3,000 m* Huaca Flag of Ecuador.svg Ecuador 3.859 hab. (2010)
3,000 m* Mongua Flag of Colombia.svg Colombia 5.080 hab (2011)[16]

Sicuani Censu Nacional 2007 INEI 50000

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]



Ciudades más altas del mundo