Llista de ciudaes más altes del mundu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta ye una llista de les poblaciones o llugares habitaos más altos del mundu. Pa más información sobre les ciudaes d'altor, ver tamién la llista de les grandes ciudaes más altes del mundu, coles más altes ciudaes con más de 100.000 habitantes.

Nesta llista pueden atopase ciudaes o pueblos con población mayor a 1000 habitantes permanentes tol añu y asitiaos a una altitú cimera a 3000 metros sobre'l nivel del mar.

La Rinconada, en Puno, Perú, asitiada ente los 5010 y 5120 msnm.
Altitú Nome País Población Comentarios
16,728 feet (5,099 m) La Rinconada Flag of Peru.svg Perú 72 000 hab. [3] La Población más alta d'América y del mundu según National Geographic Magazine (Mayu 2003).
16,467 feet (5,019 m) Wenquan Flag of the People's Republic of China.svg China La población más alta acordies con Guiness Records.[1][2]
15,535 feet (4,735 m) Lungring Flag of the People's Republic of China.svg China
15,393 feet (4,692 m)[ensin referencies] Colquechaca Bandera de Bolivia Bolivia
15,285 feet (4,659 m) Ukdungle Bandera de India India
15,075 feet (4,595 m) Korzok Bandera de India India
15,049 feet (4,587 m) Komic Bandera de India India Monasteriu budista del sieglu XI
15,049 feet (4,587 m) Tanggulashan Flag of the People's Republic of China.svg China
15,000 feet (4,572 m) Pagri Flag of the People's Republic of China.svg China
14,986 feet (4,568 m) Kurgiakh Bandera de India India
14,986 feet (4,568 m) Takh Bandera de India India
14,947 feet (4,556 m) Yelchang Bandera de India India
14,921 feet (4,548 m) Niagsu Bandera de India India
14,764 feet (4,500 m) Nagqu Flag of the People's Republic of China.svg China
14,764 feet (4,500 m) Hanle Bandera de India India
14,435 feet (4,400 m) Parinacota Flag of Chile.svg Chile
14,370 feet (4,380 m) Cuetu de Pasco Flag of Peru.svg Perú 70 000 hab
14,238 feet (4,340 m) Mina Pirquitas Bandera d'Arxentina Arxentina
14,238 feet (4,340 m) Pairique Chicu Bandera d'Arxentina Arxentina
13,865 feet (4,226 m) Demchok / Dêmqog Bandera de India India / Flag of the People's Republic of China.svg China En Disputa
13,714 feet (4,180 m) Olaroz Chicu Bandera d'Arxentina Arxentina
13,651 feet (4,161 m) Mina Providencia Bandera d'Arxentina Arxentina
13,615 feet (4,150 m) L'Altu Bandera de Bolivia Bolivia 903.080 hab. (2015)
13,500 feet (4,115 m) Durbuk Bandera de India India
13,451 feet (4,100 m) La Caxes Azuay Flag of Ecuador.svg Ecuador 1.269 hab. (2010)
13,420 feet (4,090 m) Potosí Bandera de Bolivia Bolivia 168.831 hab. (2011)
13,300 feet (4,054 m) Nyoma Bandera de India India
13,060 feet (3,981 m) L'Aguilar Bandera d'Arxentina Arxentina 3655 habitantes (2001) Población minera.
13,001 feet (3,963 m) Dolpa Bandera de Nepal Nepal
12,959 feet (3,950 m) Catua Bandera d'Arxentina Arxentina
12,927 feet (3,940 m) Coranzuli Bandera d'Arxentina Arxentina
12,723 feet (3,878 m) Lampa Flag of Peru.svg Perú
12,723 feet (3,878 m) Putina Flag of Peru.svg Perú
12,713 feet (3,875 m) Chucuito Flag of Peru.svg Perú
12,684 feet (3,866 m) Tiwanaku Bandera de Bolivia Bolivia
12,670 feet (3,862 m) Ilave Flag of Peru.svg Perú
12,660 feet (3,859 m) Azángaro Flag of Peru.svg Perú
12,634 feet (3,851 m) Requexada Bandera d'Arxentina Arxentina
12,631 feet (3,850 m) Juli Flag of Peru.svg Perú
12,630 feet (3,850 m) Laya Flag of Bhutan.svg Bután
12,624 feet (3,848 m) Guaqui Bandera de Bolivia Bolivia
12,621 feet (3,847 m) Huarina Bandera de Bolivia Bolivia
12,620 feet (3,847 m) Yunguyo Flag of Peru.svg Perú
12,601 feet (3,841 m) Huancané Flag of Peru.svg Perú
12,598 feet (3,840 m) Copacabana Bandera de Bolivia Bolivia
12,549 feet (3,825 m) Juliaca Flag of Peru.svg Perú
12,531 feet (3,819 m) Puno Flag of Peru.svg Perú
12,385 feet (3,775 m) San Antonio de los Cobres Bandera d'Arxentina Arxentina 5.482 hab. (2001)
12,370 feet (3,770 m) Santa Catalina Bandera d'Arxentina Arxentina 2.200 hab. (2010)
12,336 feet (3,760 m) Olacapato Bandera d'Arxentina Arxentina
12,313 feet (3,753 m) Badrinath Bandera de India India
12,287 feet (3,745 m) La Oroya Flag of Peru.svg Perú
12,159 feet (3,706 m) Oruro Bandera de Bolivia Bolivia
12,140 feet (3,700 m) Gyêgu Flag of the People's Republic of China.svg China
12,096 feet (3,687 m) El Cóndor Bandera d'Arxentina Arxentina
12,086 feet (3,684 m) Lagunillas del Farallón Bandera d'Arxentina Arxentina
12,041 feet (3,670 m) Uyuni Bandera de Bolivia Bolivia
12,037 feet (3,669 m) Padum Bandera de India India
12,002 feet (3,658 m) Lhasa Flag of the People's Republic of China.svg China
11,998 feet (3,657 m) Rangdum Bandera de India India
11,975 feet (3,650 m) Murghab Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán
11,958 feet (3,645 m) Cangrejillos Bandera d'Arxentina Arxentina
11,942 feet (3,640 m) La Paz Bandera de Bolivia Bolivia
11,877 feet (3,620 m) Susques Bandera d'Arxentina Arxentina
11,830 feet (3,606 m) Pumahuasi Bandera d'Arxentina Arxentina
11,584 feet (3,531 m) Raigaños Flag of Mexico.svg Méxicu 571[3]
11,535 feet (3,516 m) Yavi Bandera d'Arxentina Arxentina
11,505 feet (3,507 m) Abra Pampa Bandera d'Arxentina Arxentina
11,502 feet (3,506 m) Apartaderos Flag of Venezuela.svg Venezuela
11,500 feet (3,505 m) Leh Bandera de India India
11,483 feet (3,500 m) Putre Flag of Chile.svg Chile
11,483 feet (3,500 m) Mizma Flag of Ethiopia.svg Etiopía
11,482 feet (3,500 m) Namache Bazaar Bandera de Nepal Nepal
11,319 feet (3,450 m) San Juan del Sumapaz Flag of Colombia.svg Colombia [4]
11,293 feet (3,442 m) Villazón/La Quiaca Bandera de Bolivia BoliviaBandera d'Arxentina Arxentina
11,020 feet (3,359 m) Chacas Flag of Peru.svg Perú
10,991 feet (3,350 m) Vetes Flag of Colombia.svg Colombia [5]
10,827 feet (3,300 m) Papallacta Flag of Ecuador.svg Ecuador
10,800 feet (3,292 m) Cuzco Flag of Peru.svg Perú
10,760 feet (3,280 m) Dras Bandera de India India
10,709 feet (3,264 m) Mocha Flag of Ecuador.svg Ecuador 1.209 hab. (2010)
10,578 feet (3,224 m) Alma Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América [6]
10,565 feet (3,220 m) Glade Park Gateway Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
10,499 feet (3,200 m) Ixchiguán Flag of Guatemala.svg Guatemala
10,499 feet (3,200 m) Cajabamba Flag of Ecuador.svg Ecuador 2.313 hab. (2010)
10,449 feet (3,185 m) Shimshal Flag of Pakistan.svg Paquistán
10,335 feet (3,150 m) Montezuma Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
10,433 feet (3,180 m) Guachucal Flag of Colombia.svg Colombia 16.627 hab (2011)[7]
10,301 feet (3,140 m) San Rafael de Mucuchíes Flag of Venezuela.svg Venezuela
10,253 feet (3,125 m) Cañar Flag of Ecuador.svg Ecuador 13.407 hab. (2010)
10,183 feet (3,104 m) Túquerres Flag of Colombia.svg Colombia 41.205 hab (2011)[8]
10,170 feet (3,100 m) Xericó, Boyacá Flag of Colombia.svg Colombia 4.538 hab (2011)[9]
10,152 feet (3,094 m) Leadville Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
10,039 feet (3,060 m) Guamote Flag of Ecuador.svg Ecuador 2.648 hab. (2010)
10,020 feet (3,054 m) Blue River Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América
10,013 feet (3,052 m) Huancayo Flag of Peru.svg Perú
10,006 feet (3,050 m) Cumbal Flag of Colombia.svg Colombia 22.418 hab (2011)[10]
10,006 feet (3,050 m) Cuaspud Flag of Colombia.svg Colombia 8.108 hab (2011)[11]
10,006 feet (3,050 m) Aldana Flag of Colombia.svg Colombia 6.780 hab (2011)[12]
10,006 feet (3,050 m) Huaraz Flag of Peru.svg Perú
10,006 feet (3,050 m) Mucuchíes Flag of Venezuela.svg Venezuela
10,000 feet (3,048 m) Hushe Flag of Pakistan.svg Paquistán
9,980 feet (3,042 m) Aquitania Flag of Colombia.svg Colombia 16.087 hab (2011)[13]
9,888 feet (3,014 m) Pupiales Flag of Colombia.svg Colombia 18.415 hab (2011)[14]
9,885 feet (3,013 m) Tausa Flag of Colombia.svg Colombia 7.769 hab. (2005)
9,865 feet (3,007 m) L'Ánxel Flag of Ecuador.svg Ecuador 4.497 hab. (2010)
9,843 feet (3,000 m) Huaca Flag of Ecuador.svg Ecuador 3.859 hab. (2010)
9,842 feet (3,000 m) Mongua Flag of Colombia.svg Colombia 5.080 hab (2011)[15]

Sicuani Censu Nacional 2007 INEI 50000

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]