Llista de centrales hidroeléctriques más grandes del mundu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Presa de los Trés Gargüelos (izquierda), presa Gezhouba (derecha), el mayor sistema hidroeléctricu del mundu.

Esti artículu recueye les centrales hidroeléctriques más grandes del mundu, incluyendo namái aquelles centrales hidroeléctriques con una capacidá de xeneración que supere los 1.000 MW (megavatio).

El complexu de la Presa de los Trés Gargüelos, na provincia de Hubei, en China, tien la mayor capacidá de xenerar enerxía del mundu, anque la central de Itaipú xenera, nuna sola presa, la mayor lletricidá del mundu. El complexu chinu inclúi dos centrales de xeneración: la presa de los Trés Gargüelos (22.500 MW) y la presa Gezhouba (2.715 MW) nel añu 2009; la capacidá total de xeneración d'esti complexu algamaría los 25.615 MW. En 2008, esti complexu xeneró 97,9 TWh de lletricidá (80,8 TWh de la presa de los Trés Gargüelos y 17,1 TWh de la presa Gezhouba).

La central hidroeléctrica d'Itaipú, alcontrada na frontera ente Brasil y Paraguái, tien anguaño la más alta producción d'enerxía hidroeléctrica del mundu nuna sola presa. Con 20 unidaes de xeneración y 14.000 MW de capacidá instalaos, en 2013 la central hidroeléctrica de Itaipú algamó un nuevu récor históricu na producción d'enerxía llétrica al algamar los 98,6 TWh. Ye importante recordar qu'anque una central hidroeléctrica pueda tener una capacidá de xeneración d'enerxía realmente grande (xeneradores) tamién precisa que la corriente fluya de manera siguida a lo llargo del añu, como asocede na presa de Itaipú.

El complexu del ríu Jinsha (la cabecera cimera del ríu Yangtsé) ye potencialmente'l sistema de xeneración hidroeléctrica mayor del mundu anguaño en construcción. Tien tres fases:

  • la fase I, qu'inclúi cuatro preses nel cursu inferior del ríu Jinsha: la presa Wudongde, la presa Baihetan, la presa Xiluodu y la presa Xiangjiaba, con una capacidá de xeneración de 7.400 MW, 14.000 MW, 12.600 MW y 6.000 MW respeutivamente. La capacidá xeneradora total d'estos cuatro preses ye de 40.000 MW. La construcción de la presa de Xiluodu empezó'l 26 d'avientu del añu 2005 y la de presa de Xiangjiaba el 26 de payares de 2006. La fase I créese que va terminar en 2015;
  • la fase II, qu'inclúi ocho preses nel cursu mediu del ríu Jinsha, con una capacidá xeneradora total de 21.150 MW;
  • la fase III, qu'inclúi ocho preses nel cursu cimeru del ríu Jinsha, con una capacidá xeneradora total de 8.980 MW.

La capacidá total combinada del complexu de Jinsha col complexu de los Trés Gargüelos va ser de 95.745 MW.

Centrales hidroeléctriques más grandes del mundu[editar | editar la fonte]

Les grandes centrales hidroeléctriques suelen entrar progresivamente en funcionamientu, a midida que vanse instalando les turbinas, recoyendo la fecha de finalización la postrera de les entraes. Puesto que hai importantes proyeutos bien avanzaos, recoyer con un avisiegu en color azul claru y entrepólense con un asteriscu na posición que-yos va corresponder cuando tean totalmente operativos. Hai munches centrales en construcción en China de les qu'hai escasos datos.

África América Asia Europa Oceanía
Centrales hidroeléctriques de más de 1.000 MW (actualizáu, xineru 2012)
 
Imaxe Nome País Ríu Año terminación Capacidá total
(MW)
Producción añal máxima
(TWh)
Área anubierta
(km²)
ThreeGorgesDam-China2009.jpg 001 CHN-01 Presa de los Trés Gargüelos[1] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Yangtsé 2011 22 500[1] 80,8 1045
Itaipu 195.jpg 002 BRA-01
PAR-01
Represa de Itaipú Bandera de Brasil Brasil
Bandera de Paraguái Paraguái
Ríu Paraná 1984/91/2003 14 000 98,6 1350
Guri Dam in Venezuela.JPG 003 VEN-01 Central Hidroeléctrica Simón Bolívar (presa de Guri) Flag of Venezuela.svg Venezuela Ríu Caroni 1986 10 200 46 4250
Usina de Tucuruí.jpg 004 BRA-01 Presa de Tucurui Bandera de Brasil Brasil Ríu Tocantins 1984 8370 41 3014
Grand Coulee Dam.jpg 005 USA-01 Presa Grand Coulee (llagu Franklin D. Roosevelt Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1942/80 6809 20[2] ?
006 CHN-02 Presa de Longtan Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Hongshui 2009 6426 18,7[3] ?
Саяно-Шушенское водохранилище, 2007.jpg 007 RUS-01 Central hidroeléctrica Sayano–Shúshenskaya[4] Flag of Russia.svg Rusia Ríu Yeniséi 1985/89 6400 26,8 621
Krasnoyarsk hydroelectric station 2.JPG 008 RUS-02 Presa hidroeléctrica de Krasnoyarsk Flag of Russia.svg Rusia Ríu Yeniséi 1972 6000 20,4 2130
009 CHN-02* Presa de Nuozhadu Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Nanpanjiang 2012/2014 650[5]
5850
320
Déversoir, Centrale hydro-électrique Robert-Bourassa.jpg 009 CAN-01 Robert-Bourassa Flag of Canada.svg Canadá Río La Grande 1981 5616[6][7] 320
Churchillfalls08.JPG 010 CAN-02 Churchill Falls Flag of Canada.svg Canadá Ríu Churchill 1971 5429 35 6988
Wasserkraftwerk-Bratsk.jpg 011 RUS-03 Central hidroeléctrica de Bratsk Flag of Russia.svg Rusia Ríu Angara 1967 4500 22,6 5470
Ust-Ilimsk.jpg 012 RUS-04 Banzáu de Ust-Ilimsk Flag of Russia.svg Rusia Ríu Angara 1980 4320 21,7 1873
PA I II III.jpg 013 BRA-02 Complexu hidroeléctricu Paulo Afonso Bandera de Brasil Brasil Ríu São Francisco 1979 4279
014 CHN-03 Presa de Laxiwa [8] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 2010 4200
015 CHN-03 Presa de Xiaowan [9] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 2010 4200 190
Central vista externa en gris.jpg 016 ARG-01
PAR-01
Presa de Yacyretá Bandera d'Arxentina Arxentina
Bandera de Paraguái Paraguái
Ríu Paraná 1998 4050 19,2 1600
Pubugoushigongxianchang.jpg 017 CHN-03 Presa de Pubugou Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Dadu 2010 3600
Tarbela Dam during the 2010 floods.jpg 018 PAK-01 Presa de Tarbela Flag of Pakistan.svg Paquistán Ríu Indo 1976 3478 13 250
019 CHN-04 Presa de Ertan Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Yalong 1999 3300 17 101
Ilha Solteira Dam.jpg 020 BRA-03 Represa de Ilha Solteira Bandera de Brasil Brasil Ríu Paraná 1974 3200
Ciudad guyana.jpg 021 VEN-02 Represa de Les Macagua (centrales Macagua I, II ya II Flag of Venezuela.svg Venezuela Ríu Caroní 1961, 2010 3167,5 15,2 47,4
Xingo.JPG 022 BRA-04 Presa de Xingó Bandera de Brasil Brasil Ríu São Francisco 1994/97 3162 60
Nurek Dam.JPG 023 TAY-01 Presa de Nurek Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán Ríu Vajsh 1985 3003 11,2
023* USA-01* Central reversible del Condáu de Bath (con dos banzaos, de 2 y 1 km²) Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Regueru Back 1958/73/79 2620 3,00
024 CHN-05 Presa de Goupitan Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Wu 2011 3000 9,667 94,29
Boges1.JPG 025 RUS-05 Central hidroeléctrica de Boguchany Flag of Russia.svg Rusia Ríu Angará 2012/2014 2997 17,6 2326
Minamiaiki Dam.jpg 026 JAP-01 Central hidroeléctrica de Kannagawa Flag of Japan.svg Xapón Ríu Minamiaiki (bombéu)[10] 2005
(2020)
2832
Williston lake aerial.JPG 027 CAN-04 Presa W. A. C. Bennett Flag of Canada.svg Canadá Ríu de la Paz 1968 2820 13,1 1761
Barrage évacuateur LG4.jpg 028 CAN-03 La Grande-4 Flag of Canada.svg Canadá Río La Grande 1986 2779[6] 765
Gezhouba-downstream-4816.jpg 028* CHN-06 Presa de Gezhouba Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Yangtsé 1988 3115 17,01
Chief Joseph Dam.jpg 029 USA-02 Presa de Chief Joseph Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1958/73/79 2620
-
(029)*
CHN-07 Presa de Dagangshan Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Dadu 2014/15 2600
Barrage Daniel-Johnson2.jpg 030 CAN-05 Presa de Daniel-Johnson (banzáu Manicouagan, qu'alimenta les centrales Manic-5, 1592 MW, y Manic-5-PA,1064 MW)[6] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Manicouagan 1968, 1989 2592 1950
Volga Hydroelectric Station 002 (cropped).JPG 031 RUS-06 Central hidroeléctrica de Volgogrado Flag of Russia.svg Rusia Ríu Volga 1961 2572 12,3 3117
Robert moses niagara power plant 01.jpg 032 USA-03 Central llétrica Robert Moses Niagara Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Niágara 1961 2515 [11]
032* CHN-08 Central hidroeléctrica reversible de Huizhou Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2011 2448
033 MEX-01 Presa Manuel Moreno Torres Chicoasén Flag of Mexico.svg Méxicu Ríu Grijalva 1980 2400
034 CAN-06 Central llétrica La Grande-3 Flag of Canada.svg Canadá Río La Grande 1984 2418[6]
035* COL-01 Hidroituango[12] Flag of Colombia.svg Colombia Ríu Cauca 2018 (est) 2400
Tehri dam india.jpg 036 IND-01 Presa de Tehri Bandera de India India Ríu Bhagirathi 2005 2400 6,532 52
035* CHN-09 Presa de Guandi Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Yalong 2013 2400
035* CHN-10 Presa de Liyuan Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Jinsha 2012 2400 14,73
035* CHN-11 Central hidroeléctrica reversible de Guangdong Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2011 2400 5,2
Ataturk dam 1-GAP.jpg 036 TUR-01 Presa de Atatürk Flag of Turkey.svg Turquía Ríu Éufrates 1990 2400 8,9
037 CHN-12 Presa de Jinanqiao Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Jinsha 2011 2400
Kuib-vodoh-oliv.jpg 038 RUS-08 Banzáu de Kúibyshev Flag of Russia.svg Rusia Ríu Volga 1957 2300 10,5 6450
Caruachi Dam in Venezuela.JPG 039 VEN-03 Represa de Caruachi Flag of Venezuela.svg Venezuela Ríu Caroní 2006 2196 12,95 238
IJzeren Poort Stuwdam.JPG 040 ROM-01 Iron Gates-I Flag of Romania.svg Rumanía
Flag of Serbia.svg Serbia
Ríu Danubiu 1970 2192 13
Caruachi Dam in Venezuela.JPG 041 VEN-04 Represa de Tocoma Flag of Venezuela.svg Venezuela Ríu Caroní 2014 2160 12,10 87
JhnDyDam1.jpg 041 USA-04 Presa de John Day Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1949 2160
Déversoir, Centrale hydro-électrique Robert-Bourassa.jpg 042 CAN-07 Central llétrica La Grande-2-A Flag of Canada.svg Canadá Río La Grande 1992 2106[6][13] 2835
BarragemAssuão.jpg 043 EGY-01 Presa d'Asuán Flag of Egypt.svg Exiptu Ríu Nilo 1970 2100 11
044 USA-05 Bath County PSP Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Back Creek y Little Back Creek 1985 2100 3,32
RioParanaiba-Furnas-RepresadeItumbiara-2007.JPG 045 BRA-05 Presa de Itumbiara Bandera de Brasil Brasil Ríu Paranaíba 1980 2082
HooverDam2009.jpg 046 USA-06 Presa Hoover Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Colorado 1936/61 2080
STS51B-51-14- Lake Cahora Bassa.jpg 047 MOZ-01 Cahora Bassa Bandera de Mozambique Mozambique Ríu Zambeze 1975 2075
GrandeDixence1.jpg 048 SUI-01 Presa de Grande Dixence Flag of Switzerland.svg Suiza Ríu Dixence 1965 2069 4,51
Epa-archives the dalles dam-cropped.jpg 049 USA-07 Presa The Dalles Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1981 2038
BureyaHPP9.jpg 050 RUS-09 Presa de Bureya Flag of Russia.svg Rusia Ríu Bureya 2009 2010 750
051 IRN-01 Presa Karun I Flag of Iran.svg Irán Ríu Karún 1976 2000 54,8
052 IRN-02 Presa de Masjed Soleyman Flag of Iran.svg Irán Ríu Karún 2001 2000
Karun-3 Dam.JPG 053 IRN-03 Presa Karun III Flag of Iran.svg Irán Ríu Karún 2007 2000 4,1
054 CHN-13 Presa de Lijiaxia Flag of the People's Republic of China.svg China 2000 2000 383
055 CHN-14 Presa de Cihaxia Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 2000
056 CHN-15 Presa de Ahai [14] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang Jiang 2006 2000 9,00
057 CHN-16 Presa de Shuangjiangkou [15] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Dadu He 2007 (ampliada) 2000
058 IND-02 Presa de Subansiri (Nedre) Bandera de India India Subansiri-Kamla (Brahmaputra) 2012 2000
Karun4.JPG 059 IRN-04 Presa Karun 4 Flag of Iran.svg Irán Ríu Karun 2010 2000 29
Spioenkop Dam-001.jpg 060 RSA-01 Central hidroeléctrica de Drakensberg[16] Bandera de Sudáfrica Sudáfrica Ríos Vaal-Tugela (5 bombéu) 1981 2000
Aeriel picture, Revelstoke Dam.jpg 061 CAN-08 Presa de Revelstoke[17] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Columbia 1984 1980 115,34
Kurokawa Dam.jpg 062 JAP-02 Central hidroeléctrica de Okutataragi Flag of Japan.svg Xapón Ríos Kako-Tataragi (bombéu) 1975, 2003 1932 13,4
Koyna-Dam.jpg 063 IND-03 Presa del Koyna Bandera de India India Ríu Koyna 1963 1920 891,78
064 VIE-01 Presa de Hoa Binh Flag of Vietnam.svg Vietnam Ríu Da 1994 1920
065 CAN-09 Presa de Beauharnois[6] Flag of Canada.svg Canadá Río San Llorienzo 1932 1903
066 CHN-17 Presa de Huangdeng Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 1900
Represa Salto Grande - satellite image.JPG 067 ARG-02 Represa de Reblincu Bandera d'Arxentina Arxentina
Bandera de Uruguái Uruguái
Ríu Uruguái 1982 1890 3,60 783
068 USA-08 Central hidroeléctrica de Ludington Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Río Pere Marquette (bombéu) 1973 1872
068* CHN-18 Presa de Shuibuya Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Qingjiang 2008 1840 3,985
069 CHN-19 Presa de Mengdigou Flag of the People's Republic of China.svg China Yalong Jiang Planstadium 1840
Xiaolangdi.png 070 CHN-20 Presa de Xiaolangdi (Wanjiazhai 2) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 2001 1836 5,1 277,8
JiangNanTianChi.JPG 070 CHN-21 Central hidroeléctrica de Tianhuangping[18] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Daxi (bombéu) 2001 1836
071 BRA-06 Banzáu de Porto Primavera (Sérgio Motta) Bandera de Brasil Brasil Ríu Paraná 2003 1815 2250
MicaDam.JPG 072 CAN-10 Presa de Mica[17] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Columbia 1972 1805 430
073 FRA-01 Central hidroeléctrica de Grand-Maison Flag of France.svg Francia Eau d'Olle (bombéu) 1987 1800
Karakaya dam-GAP.jpg 074 TUR-02 Presa de Karakaya Flag of Turkey.svg Turquía Ríu Eúfrates 1986 1800 168
075 CHN-22 Central hidroeléctrica de Jixi Flag of the People's Republic of China.svg China Chang Jiang (bombéu) 2013 1800
076 CHN-23 Presa de Longkaikou Flag of the People's Republic of China.svg China Chang Jiang 1800
077 CHN-24 Central hidroeléctrica de Fengning Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) Planstadium 1800
078 CHN-25 Central hidroeléctrica de Baishan[19] (Beishan) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Songhua (ampliada 300 MW) 1986, 2006 1800
079 CHN-26 Central hidroeléctrica de Wendeng Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) Planstadium 1800
080 CHN-27 Presa de Yabiluo [20] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Salween Planstadium 1800
081 GBR-01 Central hidroeléctrica de Dinorwig[21] Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu Snowdonia (bombéu) 1984 1800
082 ARG-03 Presa de Garabi-Roncador Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Uruguái Ampliada 1800
083 COD-01 Presa de Inga Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg República Democrática d'El Congu Río Congo 1982 1775 3,10
084 ESP-01 Aprovechamientu hidroeléctricu Cortes-La Muela Flag of Spain.svg España Ríu Júcar (bombéu) 1989, 2012 1762
085 CHN-28 Presa de Bengshui[19] (Pengshui) Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Wujiang 2008 1750
086 CHN-29 Presa de Manwan[22][23] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 1996 1750 7,81
087 CHN-30 Presa de Jinghong Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 2010 1750 8,06
088 BRA-07 Banzáu de São-Simão[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Paranaíba 1979 1710 7222
089 MEX-02 Presa d'El Infiernillo Flag of Mexico.svg Méxicu Río Balses 1966 1705
090 ARG-04 Presa de Itati-Itacora Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Limay (Patagonia) Ampliada 1700
091 BRA-08 Represa de Foz do Areia[24] (Bento Munhoz da Rocha Netu) Bandera de Brasil Brasil Ríu Iguazú (utbygging til 2511 MW planlagt) 1980 1674 167
092 IND-04 Central hidroeléctrica de Srisailam Bandera de India India Ríu Krishna (bombéu) 1983, 2003 1670 800
093 TWN-01 Central hidroeléctrica de Mingtan Bandera de Taiwán República de China Sol-måne-sjøen, Ríu Shuili (bombéu) 1994 1620
Kamihikawa Dam.jpg 094 JAP-03 Central hidroeléctrica de Kazunogawa[25] Flag of Japan.svg Xapón Kazunogawa (bombéu) 1999 1600
095 CHN-31 Presa de Datengxia Flag of the People's Republic of China.svg China Perlefloden-Xijiang Planstadium 1600
097 CHN-32 Presa de Houziyan [15] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Dadu He 1600
Adam Beck Complex.jpg 098 CAN-11 Complexu Sir Adam Beck (I-II) Flag of Canada.svg Canadá Río San Llorienzo 1930, 1958 1600
HidreletricaJupia.jpg 099 BRA-09 Represa de Jupiá[24] (Y. Souza Dias) Bandera de Brasil Brasil Ríu Paraná 1955, 1974 1551 330
100 USA-09 Central hidroeléctrica de Raccoon Mountain [26] Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Tennessee (bombéu 1652 MW) 1978 1532
101 IND-05 Central hidroeléctrica de Nathpa Jhakri Bandera de India India Satluj 2004 1530 7,00
Presa de Buendía.jpg 102 ESP-02 Banzáu de Buendía Flag of Spain.svg España Ríu Tajo 1955 1515 81,95
Дніпрогес.jpg 103 UKR-01 Estación Hidroeléctrica Dniéper (DneproGES I-II) Flag of Ukraine.svg Ucraína Ríu Dnieper 1939, 1947, 1980 1500 410
104 IRN-05 Presa de Bakhtiari Flag of Iran.svg Irán Dez-Bakhtiari 2016 (est) 1500
Kamiosu Dam.jpg 105 JAP-04 Central hidroeléctrica de Okumino Flag of Japan.svg Xapón Ríu Ibi (bombéu) 1995 1500
106 CHN-33 Central hidroeléctrica de Liyang Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2017 (est) 1500
107 CHN-34 Presa de Gongbaixia (Gongboxia) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 2006 1500
108 CHN-35 Presa de Maerdang Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu Planstadium 1500
109 CHN-36 Presa de Yangfanggou Flag of the People's Republic of China.svg China Yalong Jiang Planstadium 1500
111 CHN-37 Presa de Bijiang [20] Flag of the People's Republic of China.svg China Salween Planstadium 1500
112 CHN-38 Central hidroeléctrica de Xianju Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2013 1500
113 AUS-01 Central hidroeléctrica de Tumut 3 Bandera de Australia Australia Ríu Tumut 1974 1500
114 BRA-10 Banzáu de Itaparica[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu São Francisco 1975 1500 180
115 USA-10 Central hidroeléctrica de Pyramid Lake (Castaic) Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Piru Creek (bombéu) 1984, 2007 1495
Kvilldal kraftverk.JPG 116 NOR-01 Central hidroeléctrica Kvilldal Flag of Norway.svg Noruega Sandsavatnet 1986 1480 3,00
117 PAK-02 Presa de Ghazi Barotha[27] Flag of Pakistan.svg Paquistán Ríu Indo 2004 1450
Usina Itá.jpg 118 BRA-11 Represa de Itá[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Uruguái 2001 1450 141
119 BRA-12 Represa de Marimbondo[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Grande 1977 1440
LG1.jpg 120 CAN-12 Central hidroeléctrica La Grande 1[6] Flag of Canada.svg Canadá Río La Grande 1995 1436 70
121 BRA-13 Represa de Salto Santiago[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Iguazú 1980 1420 208
LG1.jpg 122 ESP-03 Banzáu de José María Oriol-Alcántara II Flag of Spain.svg España Ríu Tajo 1970 1410
View from Dam.jpg 123 RUS-10 Banzáu de Cheboksary Flag of Russia.svg Rusia Ríu Volga 1988 1404 2,10 2274
124 CHN-39 Presa de Shuikou[28] (Suikou) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Min 1996 1400 4,95
125 CHN-40 Presa de Yangeng Flag of the People's Republic of China.svg China Yalong Jiang Planstadium 1400
126 CHN-41 Presa de Miaowei Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 1400
ISS010-E-18725 Limay River, Piedra del Águila.jpg 127 ARG-05 Banzáu de Piedra de la Águila[29] Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Limay (Patagonia) 1994 1400 305
128 BRA-14 Represa de Água Vermelhan[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Grande 1979 1396 647
Sar vodohran.jpg 129 RUS-11 Banzáu de Sarátov Flag of Russia.svg Rusia Ríu Volga 1971 1360 1831
130 CHN-42 Presa de Dachaoshan[28] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 2003 1350 7,02
131 CAN-13 Presa de Limestone[30] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Nelson 1990 1340
132 RSA-02 Central hidroeléctrica de Ingula Bandera de Sudáfrica Sudáfrica Drakensberg (bombéu) 2012 1333
KebanDam.JPG 133 TUR-03 Banzáu de Keban Flag of Turkey.svg Turquía Ríu Eufrates 1975, 1982 1330 675
134 RUS-12 Banzáu de Zeya Flag of Russia.svg Rusia Ríu Amur 1972, 1980 1330 2419
135 UKR-02 Central hidroeléctrica de Tasjlyk (Tasjlysk) Flag of Ukraine.svg Ucraína Ríu Bug Meridional (bombéu) 2007 1325
136 CHN-43 Central hidroeléctrica de Tiansheng Qiao 2 (Tianshengqiao 2) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Nanpan 1320
Kariba dam.jpg 137 ZAM-01
ZWE-01
Presa de Kariba Flag of Zambia.svg Zambia
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabue
Ríu Zambezi 1959 1320 5400
Glen Canyon Dam From River.jpeg 138 USA-11 Presa del Cañón de Glen Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Colorado 1966 1300 658
RockyReachDam.jpg 139 USA-12 Presa de Rocky Reach Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1969 1300
140 JAP-05 Central hidroeléctrica de Okawachi Flag of Japan.svg Xapón Ríu Kanzaki (bombéu) 1993 1280
Takase Dam 2008-10-13.jpg 141 JAP-06 Central hidroeléctrica de Shin-Takasegawa Flag of Japan.svg Xapón Ríu Fudōsawa (bombéu) 1981 1280
142 CHN-44 Central hidroeléctrica de Qingyuan Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 1280
143 CHN-45 Presa de Longyangxia[28] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 1989 1280 6,0 383
Corumba3constr288.jpg 144 BRA-15 Represa del Corumbá Bandera de Brasil Brasil Ríu Corumbá 1997, 2006 1275
145 BRA-16 Banzáu de Serra da Mesa Bandera de Brasil Brasil Ríu Tocantins 1998 1275 1784
146 SUI-02 Central hidroeléctrica de Grande Dixence (Bieudron) Flag of Switzerland.svg Suiza Ríos Dixence-Ródano 1965, 1998, 2008 1269 1,50
147 BRA-17 Represa de Saltu Segredo[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Iguazú 1992, 1995 1260 82
148 CAN-14 Manic-3 (René Lévesque)[6] Flag of Canada.svg Canadá Manicouagan 1976 1244
Geheyan Dam.jpg 149 CHN-46 Presa de Geheyan Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Qingjiang 1994 1240
Usina Hidrelétrica de Salto Caxias.jpg 150 BRA-18 Represa de Saltu Caxias[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Iguazú 1999 1240 131
151 COL-01 Central hidroeléctrica de San Carlos[12] Flag of Colombia.svg Colombia Ríu Magdalena 1984 1240 3,2
6058-Liujiaxia-Dam.jpg 152 CHN-47 Presa de Liujiaxia[28] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 1994 1225
153 BRA-19 Presa de Luiz Gonzaga Bandera de Brasil Brasil Ríu Sáo Francisco 1988 1225 180
154 CHN-48 Central hidroeléctrica de Tiansheng Qiao [18][31] (Tianshengqiao 1) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Nanpan 2000 1225 173,7
155 CHN-49 Central hidroeléctrica de Bailianhe Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Hanjiang (bombéu) 2009 1224
156 CHN-50 Presa de Wanjiazhai (Wanjiazhai 1) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu Utvidet fra 1.080 MW 2000 1224
157 CAN-15 Presa de Kettle[30] (Kettle Rapids) Flag of Canada.svg Canadá Ríu Nelson 1974 1220
2012-01-12-Furnas-Barragem.JPG 158 BRA-20 Banzáu de Furnas[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Grande 1974 1216 1440
159 USA-13 Central hidroeléctrica de Mount Elbert[32] Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Twin Lakes (bombéu) Nominelt 230 MW 1981 1212
Bhakra Dam Aug 15 2008.JPG 160 IND-06 Presa de Bhakra (Bhakra-Nangal) Bandera de India India Ríu Sutlej 1963, 1968 1209 168,5
Asahi Dam (Totsukawa, Nara).jpg 161 JAP-07 Central hidroeléctrica de Okuyoshino Flag of Japan.svg Xapón Ríu Yoshino (bombéu) 1979 1206
162 RUS-13 Central hidroeléctrica de Nizjnekamsk[33] Flag of Russia.svg Rusia Ríu Volga-Ríu Kama 1987 1205
Zagorsk pumped storage station-5.jpg 163 RUS-14 Central hidroeléctrica de Zagorsk Flag of Russia.svg Rusia Zagorsk (bombéu) 1994 1200
Hasankeyf.JPG 164 TUR-04 Presa de Ilisu Flag of Turkey.svg Turquía Ríu Tigris 2016 (est) 1200 3,60 526
165 KGZ-01 Presa de Toktogul Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguistán Ríu Naryn 1976 1200 4,10
Matanogawa Dam.jpg 166 JAP-08 Central hidroeléctrica de Matanoagawa Flag of Japan.svg Xapón Ríu Doyo (bombéu) 1996 1200
Tambara Dam lake survey.jpg 167 JAP-09 Central hidroeléctrica de Tamahara Flag of Japan.svg Xapón Ríu Tone (bombéu) 1986 1200
168 CHN-51 Central hidroeléctrica de Xianyou (bombéu) Flag of the People's Republic of China.svg China 2012 1200
169 CHN-52 Presa de Yantan[18](ampliable a 1.810 MW) Flag of the People's Republic of China.svg China Perlefloden-Hongshui He 1997 1200 107,5
169* CHN-53 Presa de Wuqiangxi Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Yuan 1996 1200 5,37
170 CHN-54 Central hidroeléctrica de Baoquan [34] Flag of the People's Republic of China.svg China (Donggou Baoquan Wenyuhe, Henan) (bombéu) 2009 1200 2,64
171 CHN-55 Central hidroeléctrica de Huanggou Flag of the People's Republic of China.svg China Ampliada 1200
172 CHN-56 Central hidroeléctrica de Heimifeng Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2009 1200
173 CHN-57 Presa de Wuqiangxi[18] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Yuan 1996 1200 5,40
174 CHN-58 Central hidroeléctrica de Huheaote[19] (Hohhot) Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu (bombéu) 2010 1200
175 CHN-59 Central hidroeléctrica de Pushihe [19] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Yalu (bombéu) 2010 1200
176 CHN-60 Presa de Yangxu Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu Planstadium 1200
177 CHN-61 Central hidroeléctrica de Xilongchi[19] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu (bombéu) 2008 1200
178 CHN-62 Presa de Yingliangbao Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Dadu He Planstadium 1200
179 CHN-63 Presa de Tuoba Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mekong 1200
180 CHN-64 Central hidroeléctrica de Tongbai[19] (Tongbo) Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2006 1200
181 MYA-01 Presa de Htamanti [35] Flag of Myanmar.svg Myanmar Irrawaddy-Chindwin 2006 1200 6,69
Sardar Sarovar Dam partially completed.JPG 182 IND-07 Presa Sardar Sarovar Bandera de India India Ríu Narmada (bombéu) 1200 375,33
183 USA-14 Central hidroeléctrica de Helms Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América California (bombéu) 1984 1200
184 USA-15 Central hidroeléctrica de Blenheim-Gilboa (George L. Ingalls) Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Schoharie Creek (bombéu) 1973 1200
Central Hidroeléctrica El Chocón 2007-Sep.jpg 185 ARG-06 Represa El Chocón Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Limay (Patagonia) 1977,1995 1200 2,70 830
186 ARG-07 Presa de Cuetos Coloraos[36] (Planicie Banderina) Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Neuquén 1978 1200 2,70
187 BRA-21 Banzáu de Emborcação[24] (Theodomiro Sampaio) Bandera de Brasil Brasil Ríu Paranaíba 1983 1192 446
188 COL-02 Presa d'Alberto Lleras [37][12] (banzáu del Guavio) Flag of Colombia.svg Colombia Ríu Guavio 1989, 1994 1189 150
Entracque diga Chiotas1.jpg 189 ITA-01 Central hidroeléctrica de Chiotas Flag of Italy.svg Italia Llagu del Chiotas (bombéu) 1981 1184
190 CAN-16 Presa de Bersimis 1[6] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Bersimis 1956 1178
191 PER-01 Central hidroeléctrica del Mantaro (Mantaro-Tablachaca) Flag of Peru.svg Perú Ríu Mantaro 1980 1156
MeroweDam01.jpg 192 SDN-01 Presa de Merowe Flag of Sudan.svg Sudán Ríu Nilo 2009 1150 476
193 IRN-06 Central hidroeléctrica de Siah Bisheh Flag of Iran.svg Irán Ríu Chalus (bombéu) 2011 1140
194 BRA-22 Central hidroeléctrica de Machadinho Bandera de Brasil Brasil Río Pelotes 2002 1140 79
195 ESP-01 Presa de Aldeadávila I ya II Flag of Spain.svg España Ríu Duero 1964 1139
196 CHN-65 Presa de Wujiangdu[38][28][15] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Wujiang 1979, 2004 1130
Shintoyone-1229-r1.jpg 196 JAP-10 Presa de Shintoyone (Shin-Toyone) Flag of Japan.svg Xapón Ríu Tenryu (bombéu) 1973 1125
197 CAN-17 Manic-2 (Jean-Lesage)[6] Flag of Canada.svg Canadá Manicouagan 1967 1123
Sima2.jpg 198 NOR-02 Central hidroeléctrica de Torca Flag of Norway.svg Noruega Bjoreio, Torca, Osa 1980 1120 2,70
199 CHN-66 Presa de Shatuo[15] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Wujiang 2012 1120
200 ECU-01 Central hidroeléctrica Paute - Molín Flag of Ecuador.svg Ecuador Ríu Paute 1991 1100 6,29
Coo-I-Superieur-27jan2010.jpg 201 BEL-01 Central hidroeléctrica de Coo-Trois-Ponts Flag of Belgium.svg Bélxica Ríu Amblève (bombéu) 1978 1100
202 LUX-01 Central hidroeléctrica de Vianden Flag of Luxembourg.svg Luxemburgu Ríu Our (bombéu) 1964, 1976 1100
203 CHN-67 Presa de Tingzikou [39][40] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Jialing 2014 1100 3,20
Tominaga Dam.jpg 204 JAP-11 Central hidroeléctrica de Okuyahagi II (presa de Tominaga) Flag of Japan.svg Xapón (bombéu) 1980 1095
205 CHN-68 Presa de Kala Flag of the People's Republic of China.svg China Yalong Jiang Planstadium 1080
206 MEX-03 Presa de Malpaso Flag of Mexico.svg Méxicu Ríu Grijalva 1977 1080 4,22
207 USA-16 Central hidroeléctrica de Northfield Mountain Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Connecticut (bombéu) 1973 1080
208 BRA-23 Represa de Saltu Osório[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu Iguazú 1975 1078 51
209 LAO-01 Central hidroeléctrica de Nam Theun II Flag of Laos.svg Laos Nam Theun 2010 1075
210 USA-17 Central hidroeléctrica de Muddy Run Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Susquehanna, PA (bombéu) 1968, 2010 1071
211 SUI-03 Central hidroeléctrica de Oberhasli (Grimsel 2) Flag of Switzerland.svg Suiza Grimselsee (bombéu) 1981 1070
212 USA-18 Central hidroeléctrica de Bad Creek Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Keowee-Bad Creek (bombéu 1360 MW) 1991 1065
Goldisthal-PSW-Unterbecken.jpg 213 ALE-01 Central hidroeléctrica de Goldisthal[41] Flag of Germany.svg Alemaña Ríu Saale (bombéu) 2004 1060
214 BRA-24 Banzáu de Estreito[24] (Estreito II) Bandera de Brasil Brasil Ríu Grande 1961 1050
Barragem de Sobradinho-BA.jpg 215 BRA-25 Banzáu de Sobradinho[24] Bandera de Brasil Brasil Ríu São Francisco 1982 1050 4214
Markersbach Talsperre.JPG 216 ALE-02 Central hidroeléctrica de Markersbach Flag of Germany.svg Alemaña Erzgebirge (bombéu) 1981 1050
Bonneville Dam 2359.JPG 217 USA-19 Presa de Bonneville Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1981 1050
Imaichi Dam left view.jpg 218 JAP-12 Central hidroeléctrica de Imaichi Flag of Japan.svg Xapón Ríos Tone-Ta-gawa (bombéu) 1988 1050
Wanapum Dam from West Shore - downstream 10360031.jpg 219 ITA-02 Central hidroeléctrica de Roncovalgrande Flag of Italy.svg Italia Llagu Delio (bombéu) 1971 1040 0,983
220 CHN-69 Presa de Guangzhao[15] Flag of the People's Republic of China.svg China Perlefloden-Hongshui He-Beipanjiang 2008 1040
Wanapum Dam from West Shore - downstream 10360031.jpg 221 USA-20 Presa de Wanapum Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1963 1039
222 IND-08 Central hidroeléctrica de Sharavathi[42] Bandera de India India Ríu Sharavathi 2007 1035
223 CAN-18 Central hidroeléctrica de Outardes 3[6] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Outardes 1969 1026
224 USA-21 Presa Boundary Flag of the United States.svg Estaos Xuníos d'América Ríu Columbia 1967 1024 6,75
Akosombo Dam.jpg 225 GHA-01 Presa de Akosombo (llagu Volta) Flag of Ghana.svg Ghana Ríu Volta 1972 1020 5,00 8502
Entracque diga della piastra.jpg 226 ITA-03 Central hidroeléctrica de Piastro Edolo Flag of Italy.svg Italia Llagu della Piastra, ríu Oglio (bombéu) 1987 1020
Parr3m.jpg 227 RUS-15 Banzáu de Votkinsk Flag of Russia.svg Rusia Ríu Kama 1020 1120
228 CHN-70 Presa de Jishixia[43] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Mariellu 2010 1020
229 BHU-01 Central hidroeléctrica de Balta Flag of Bhutan.svg Bután 1020
230 ARG-08 Represa de Alicurá[44] Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Limay, Patagonia 1987 1020
231 CHN-71 Central hidroeléctrica de Fengman[19] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Songhua 1953 1010 1,89
232 CAN-19 Presa de Long Spruce[30] Flag of Canada.svg Canadá Ríu Nelson 1979 1010
233 IDN-01 Presa de Cirata Flag of Indonesia.svg Indonesia Ríu Citarum, Java 1988 1008 1,40
Futai Dam.jpg 234 JAP-13 Central hidroeléctrica de Okukiyotsu (Okky I) Flag of Japan.svg Xapón Ríos Shinano-Uone (bombéu) 1996 1000
Shimogo power station.jpg 235 JAP-14 Central hidroeléctrica de Shimogo Flag of Japan.svg Xapón Ríu Agano (bombéu) 1991 1000
236 CHN-72 Central hidroeléctrica de Xiangshuijian Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2011 1000
237 CHN-73 Presa de Sanbanxi-demningen Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Qingshui 2006 1000
238 CHN-74 Central hidroeléctrica de Zhanghewan[19] Flag of the People's Republic of China.svg China Ríu Gantao (bombéu) 2008 1000
239 CHN-75 Presa de Yixing[19] Flag of the People's Republic of China.svg China Huai He (bombéu) 2006 1000
240 CHN-76 Presa de Silin[15] Flag of the People's Republic of China.svg China Chang-Ríu Wujiang 1000
241 CHN-77 Central hidroeléctrica de Tai'an[19] Flag of the People's Republic of China.svg China (bombéu) 2007 1000
242 CHN-78 Presa de Saige [20] Flag of the People's Republic of China.svg China Salween Planstadium 1000
243 CHN-79 Presa de Yansangshu [20] Flag of the People's Republic of China.svg China Salween Planstadium 1000
244 KOR-01 Central hidroeléctrica de Yangyang Flag of South Korea.svg Corea del Sur Ríu Namdae (bombéu) 2006 1000
245 IND-09 Central hidroeléctrica de Karcham Wangtoo [45] (Baspa II) Bandera de India India Ríu Satluj 2011 1000
246 LIT-01 Central hidroeléctrica de Kruonis Flag of Lithuania.svg Lituania Nemunas (bombéu) 1998 1000
247 ARG-09 Complexu Hidroeléctricu Ríu Grande[46] Bandera d'Arxentina Arxentina Ríu Grande (bombéu) 1000
248 RUS-16 Banzáu de Chirkey Flag of Russia.svg Rusia Ríu Sulak, Dagestan 1976 1000 42,4
Mosul Dam in hill.jpg 249 IRQ-01 Presa de Mosul Flag of Iraq.svg Iraq Ríu Tigris 1986 1000 371
Manglapowerhouse.JPG 250 PAK-03 Presa de Mangla Flag of Pakistan.svg Paquistán Ríu Jhelum 1977, 1994 1000 6,15 245
251 RSA-03 Central hidroeléctrica de Sterkfontein Bandera de Sudáfrica Sudáfrica Drakensberg 1000
252 IRN-07 Presa de Gotvand (Nedre) Flag of Iran.svg Irán Ríu Karun 2012 1000
253 ITA-04 Central hidroeléctrica de Presenzano (Domenico Cimarosa) Flag of Italy.svg Italia Volturno (bombéu) 1992 1000
254 IND-10 Presa de Indrasagar Bandera de India India Ríu Narmada Ampliada 1000
255 IDN-02 Central hidroeléctrica de Øvre Cisokan Flag of Indonesia.svg Indonesia Ampliada 1000
256 TWN-02 Central hidroeléctrica de Minghu Bandera de Taiwán República de China Sol-måne-sjøen (bombéu) 1985 1000
Embalse la esmeralda - front.jpg 257 COL-03 Central Hidroeléctrica de Chivor[12] (banzáu la Esmeralda) Flag of Colombia.svg Colombia Batá 1977 1000 0,94 12,6

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Notes[editar | editar la fonte]

  1. 1,0 1,1 26 xeneradores instalaos n'ochobre de 2008, 6 más a instalar en 2011, en que'l so momentu algamar la capacidá xeneradora total de 22.500 MW.
  2. «Generation Records Fall at Grand Coulee Dam». O.S. Bureau of Reclamation. Consultáu'l 18 de payares de 2006.
  3. http://energy.people.com.cn/GB/7650064.html
  4. El 17 d'agostu de 2009 parar tres un accidente y piénsase va tar nuevamente operativa, a plena capacidá, en 2013.
  5. Operativa dende xunetu 2013 la primera turbina de los nueve previstes, con 650 MW. Vease na entrada «Yunnan's largest hydroelectric dam goes online» del sitiu GoKunming.com, publicáu en 7 de setiembre de 2012, disponible en: [1].
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 Hydro-Québec (2009). [http://www.hydroquebec.com/publications/en/annual_report/pdf/annual-report-2008.pdf Powering Our Future : Annual Report 2008] (pdf), 125. ISBN 978-2-550-55046-4.
  7. Combinada con La Grande-2-A, asitiaría'l complexu LG-2 nel quintu llugar
  8. http://www.sasac.gov.cn/n1180/n1226/n2410/n314274/7508740.html
  9. http://www.yn.xinhuanet.com/newscenter/2010-08/25/content_20718495.htm
  10. La planta lleva en funcionamientodesde 2005, pero solamente con una de los seis turbinas. En 2012 empezara a funcionar la segunda y los seis van tar operatives en 2.020. Ye la mayor planta reversible del mundu.
  11. Capacidá combinada Estaos Xuníos-Canadá >= 1,6 MW más grande qu'esta de manera que sería alredor de la décima.
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 Global Energy Network Institute (ed.): «Energy overview of Colombia». Consultáu'l 13 d'agostu de 2010.
  13. Combinada con Robert-Bourassa, asitiaría al complexu LG-2 en quintu llugar.
  14. Jingsha River Hydropower Projects - International Rivers, 2008. Besøkt 23 de xunetu de 2010.
  15. 15,0 15,1 15,2 15,3 15,4 15,5 Probe International (ed.): «Hydro development along the Upper Yangtze and tributaries». Consultáu'l 23 de xunetu de 2010.
  16. Eskom - «Drakensberg Pumped Storage Scheme», informasjon om total effekt nederst på siste side.
  17. 17,0 17,1 Error de cita: Etiqueta <ref> non válida; nun se conseñó testu pa les referencies nomaes BCH2009
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 «Power and Energy». China National Technology Import & Export Corp.. Consultáu'l 16 de xunu de 2010.
  19. 19,0 19,1 19,2 19,3 19,4 19,5 19,6 19,7 19,8 19,9 Russell Pitman og Vanessa Zhang, Uses justisdepartement (ed.): «Electricity Restructuring in China: The Elusive Quest for Competition». Consultáu'l 31 d'agostu de 2010.
  20. 20,0 20,1 20,2 20,3 «Socioeconomic Vulnerability in China's Hydropower Development». Philip Brown & Yilin Xu, Colby College. Consultáu'l 23 de xunetu de 2010.
  21. First Hydro - «Dinorwig Power Station».
  22. Dam begins power generation
  23. «Manwan Hydropower Station» (chinu). Hudong. Consultáu'l 23 d'agostu de 2011.
  24. 24,00 24,01 24,02 24,03 24,04 24,05 24,06 24,07 24,08 24,09 24,10 24,11 24,12 24,13 24,14 Portal Brasil (ed.): «Maiores usinas hidrelétricas brasileiras» (portugisisk). Consultáu'l 16 de xunu de 2010.
  25. Anguaño, solo funcionen dos de los cuatro turbinas previstes, con 800 MW.
  26. Tennessee Valley Authority - TVA's hydro plants.
  27. Power Technology - «Ghazi Barotha Run-of-River Hydroelectric Project, Pakistan».
  28. 28,0 28,1 28,2 28,3 28,4 DongFang Electric Co (ed.): «Hydropower Projects». Consultáu'l 16 de xunu de 2010.
  29. Industcards - «Hydroelectric Plants in Arxentina».
  30. 30,0 30,1 30,2 Manitoba Hydro (2009). 58th Annual Report: The Manitoba Hydro-Electric Board, for the year ending March 31, 2009 (pdf) (n'inglés), 121.
  31. Tianshengqiao 1 - ChinCold. Besøkt 11. setiembre 2010.
  32. Mount Elbert Power Plant - O.S. Bureau of Reclamation.
  33. Tatenergo - oversikt over produksjon og kraftverk.
  34. Powerfoo Sichuan - Henan Baoquan.
  35. Burma Library - side 77-78. Consultáu'l 11 de setiembre 2010.
  36. Industcards - «Hydroelectric Plants in Arxentina».
  37. Error de cita: Etiqueta <ref> non válida; nun se conseñó testu pa les referencies nomaes Ingetec
  38. CHD - Wujiangdu vannkraftverk.
  39. Powerfoo - Jialing Tingzikou Hydroproject.
  40. La orde d'hinchente foi dada'l 18 de xunu de 2013, esperando algamar el nivel pa producir lletricidá en xunetu. Vease na entrada «Jialing Tingzikou Dam impoundment», disponible en: [2].
  41. Vattenfall - beskrivelse av Goldisthal vannkraftverk.
  42. Karnataka Power Co Ltd (ed.): «Projects». Consultáu'l 30 de xunu de 2010.
  43. Powerfoo Sichuan - Jishixia.
  44. Industcards - «Hydroelectric Plants in Arxentina ».
  45. Jaypee to commission Karcham Wangtoo three months earlier - Projects Monitor, 22 de xunu de 2010.
  46. RocScience - «The Rio Grande project - Arxentina».

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Centrales hidroeléctricas del mundo