Llista de bienes d'interés cultural d'Asturies

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Los Bienes d'interés cultural d'Asturies son aquellos elementos qu'arriendes de la Llei 16/1985, de 25 de xunu, del Patrimoniu Históricu Español (o llexislación del Principáu d'Asturies) tienen la condición de Bien d'Interés Cultural (BIC). N'Asturies son los que vienen darréu:

Bienes d'interés cultural d'Asturies
Imaxe Nome Asitiamientu Conceyu Mena del bien
El Valledor (Allande) (04).jpg Torre del Valledor Samartín Ayande Arq. civil (torre)
Santo Emiliano (Allande) (02).jpg Casa torre de Santo Miyao Santo Miyao Ayande Arq. civil (casa)
Palacio de Cienfuegos Allande.jpg Palaciu de Cienfuegos de Peñalba La Puela Ayande Arq. civil (palaciu)
Iglesia de Santa María de Celón 017.jpg Ilesia de Santa María de Zalón (desllinde del entornu 30-12-1993) Zalón Ayande Arq. relixosa (ilesia)
Alto de Grandas de Salime.jpg Saltu de Salime Ayande, Grandas de Salime y Pezós Inx. civil (banzáu)
Casa Elisa y Luis Villamil A Veiga, cai Alameda 12 A Veiga Arq. civil (casa)
Calle rivero avilés.JPG Conxuntu Históricu Villa d'Avilés Avilés Avilés Conxuntu históricu (ciudá)
Aviles-2001 plaza hermanos orbon 01.jpeg Conxuntu Histórico-artísticu, Plaza del Mercáu y plaza de les Aceñes (zones enantaes) Avilés Avilés Conxuntu
Capilla de los Alas.JPG Capiella de los Alas Avilés Avilés Arq. relixosa (capiella)
Teatro palacio valdes en avilés.JPG Edificiu del Teatru Armando Palacio Valdés Avilés Avilés Arq. civil (teatru)
Avilés, Iglesia vieja de Sabugo.JPG Ilesia de Santo Tomás de Cantorbery (Avilés) Avilés, Sabugo Avilés Arq. relixosa (ilesia)
Palacio de Balsera.JPG Palaciu de Balsera Avilés Avilés Arq. civil (palaciu)
Palacio de Maqua - 2.jpg Palaciu de Maqua Avilés Avilés Arq. civil (palaciu)
Torreon-soto.jpg Conxuntu Histórico-Artísticu del Castiellu de Soto (Ayer) (y el so entornu urbanu) Soto Ayer Conxuntu históricu
Iglesia-de-san-juan-de-llamas.jpg Ilesia San Xuan el Real de Ḷḷamas Ḷḷamas Ayer Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de San Félix (El Pino) 009 1.jpg Ilesia de San Félix del Pino El Pino Ayer Arq. relixosa (ilesia)
San Juan de Riomera 003.jpg Ilesia de San Xuan Santibanes de la Fuente Ayer Arq. relixosa (ilesia)
San Vicente Serrapio.JPG Ilesia de San Vicente en Serrapio Serrapio Ayer Arq. relixosa (ilesia)
Palaciu del Marqués de Casa Estrada.png Palaciu de Martimporra del Marquesáu d'Estrada (y Capiella) Martimporra Bimenes Arq. civil (palaciu)
Torre de Santuyano Santuyano Bimenes Arq. civil (torre)
Cova del Demo Froseira (Doiras) Bual Zona arqueolóxica (cueva)
Palaciu de Miranda y Ermita de Prelo Prelo Bual Arq. civil (palaciu)
Iglesia de Santa María de Llas - 07.jpg Ilesia de Santa María de Llas Arenas Cabrales Arq. relixosa (ilesia)
Batán de la Pisa de la Sertal Arenas Cabrales Etnografía
Palacio de Díaz Inguanzo - 1.jpg Palaciu de Díaz Inguanzo Berodia Cabrales Arq. civil (palaciu)
Bisontes de La Covaciella (España).jpg Cueva d'Arte Parietal "La Covaciella" (desllinde del entornu) Las Estazadas Cabrales Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de los Canes Arangas Cabrales Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de El Bosque Inguazo (Berodia) Cabrales Zona arqueolóxica (cueva)
Palacio del Mayorazgo, Iguanzo - 3.jpg Palaciu del Mayorazgo Inguazo (Berodia) Cabrales Arq. civil (palaciu)
Casa de Cernuda - 02.jpg Casa de Cernuda Po Cabrales Arq. civil (casa)
Iglesia de San Julián de Viñón. Siglos IX a XI. 03.jpg Ilesia de San Xulián (Viñón) Viñón Cabranes Arq. relixosa (ilesia)
Palaciu de Valdés-Bazán.JPG Palaciu de Valdés Bazán San Román Candamu Arq. civil (palaciu)
Cave of the Pena de Candamo 07.JPG Cueva de la Peña San Román Candamu Zona arqueolóxica (cueva)
Tableru de cancel Prerrománicu Candamu -
Conjunto Cangas del Narcea (10).jpg Conxuntu Históricu Cangas del Narcea Cangas Cangas del Narcea Conxunto históricu (ciudá)
Conjunto Cangas del Narcea (01).jpg Colexata de Santa María Magdalena Cangas Cangas del Narcea Arq. relixosa (colexata)
Cangas del narcea ayuntamiento.JPG Palaciu de Toreno Cangas Cangas del Narcea Arq. civil (palaciu)
Parador de Corias 1.jpg Monasteriu de San Xuan Bautista (Courias) Courias Cangas del Narcea Arq. relixosa (monasteriu)
Conjunto Cangas del Narcea (03).jpg Palaciu d'Omaña Cangas Cangas del Narcea Arq. civil (palaciu)
Ilesia Parroquial nel Monasteriu d'Ermu Monasteriu d'Ermu Cangas del Narcea Arq. relixosa (monasteriu)
Vista de muniellos.jpg Viesca de Munieḷḷos Cangas del Narcea, Degaña y Ibias Monumentu natural
RioDobraPuente.jpg Ponte sobre'l Ríu Dobra Amieva - Cangues d'Onís Inx. civil (ponte)
Santa Eulalia de Abamia - 09.jpg Ilesia de Santolaya d'Abamia Abamia Cangues d'Onís Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de la santa cruz.jpg Ilesia de la Santa Cruz (Cangues d'Onís) (ermita) Cangues d'Onís Arq. relixosa (ermita)
Casa Dagó - 5.jpg Edificiu de l'Avenida de Cuadonga, 43, en Cangues d'Onís Cangues Cangues d'Onís Arq. civil (casa)
Congas de Onis.JPG Ponte sobre El Sella Cangues Cangues d'Onís Inx. civil (ponte)
Cueva del Boxu Cardes Cangues d'Onís Zona arqueolóxica (cueva)
Covadonga.jpg Santa Cueva de Cuadonga, conxuntu paisaxísticu Cuadonga Cangues d'Onís Conxuntu
Santuario de Covadonga santa cueva.jpg Colexata de Nuestra Señora de Covadonga Cuadonga Cangues d'Onís Arq. relixosa (colexata)
Capilla de Santa Eugenia de Sobrecueva - 03.jpg Capiella de Santa Uxena de Sobrecueva Sobrecueva Cangues d'Onís Arq. relixosa (capiella)
Capilla de Santo Medero (Isongo) - 04.jpg Capiella de Santu Mederu Isongu Cangues d'Onís Arq. relixosa (capiella)
Iglesia de San Pedro (Mestas de Con) - 07.jpg Ilesia de San Pedro (Mestas) Mestas Cangues d'Onís Arq. relixosa (ilesia)
Monasterio del S. XII , románico de Villanueva de Cangas , Asturias. - panoramio.jpg Ex-monasteriu de Benedictinos de San Pedro en Villanueva Villanueva Cangues d'Onís Arq. relixosa (monasteriu)
Ilesia de Santa María (El Pieloro) El Pieloro Carreño Arq. relixosa (ilesia)
Monte Areo-Asturies.jpg Necrópolis Megalíticu-tumular d'El Monte Areo Carreño y Xixón Zona arqueolóxica (xaceda)
Palaciu de los Trenor (Barres) Barres Castropol Arq. civil (palaciu)
Castropol (RPS 22-07-2020) visto desde Ribadeo.png Conxuntu Históricu de la Villa de Castropol Castropol Castropol Conxuntu históricu (ciudá)
Figueras (RPS 25-07-2020) Palacio de los Pardo Donlebún.png Palaciu de los Pardo de Donlebún As Figueiras Castropol Arq. civil (palaciu)
Ilesia de Santa María (Tañes).jpg Ilesia de Santa María (Tañes) Tañes Casu Arq. relixosa (ilesia)
Palacio de Gobiendes.jpg Palaciu de Gobiendes Gobiendes Colunga Arq. civil (palaciu)
Iglesia de Santiago (Gobiendes).jpg Ilesia de Santiago (Gobiendes) Gobiendes Colunga Arq. relixosa (ilesia)
Lastres0270.jpg Conxuntu Histórico-Artísticu de Llastres Llastres Colunga Conxuntu históricu (ciudá)
Iglesia de Santa María de Sabada.jpg Ilesia de Santa María de Sádaba Llastres Colunga Arq. relixosa (ilesia)
Palaciu de los rodriguez leon.jpg Palaciu de los Rodríguez de León El Palaciu, Tresona Corvera Arq. civil (palaciu)
Castro-de-coana01.jpg Castru de Cuaña (Despobláu del Castiellu) Cuaña Zona arqueolóxica
Cudillero.JPG Conxuntu Históricu de Cuideiru Cuideiru Cuideiru Conxuntu históricu (ciudá)
Iglesia de San Martín de Luiña 013.jpg Ilesia de Samartín de Lluiña La Escalada Cuideiru Arq. relixosa (ilesia)
Casa rectoral de Soto de Luiña 003.jpg Casa Rectoral de Soutu Lluiña Soutu Lluiña Cuideiru Arq. civil (casa)
Iglesia de Santa María (Soto de Luiña) 023.jpg Ilesia de Santa María (Soutu Lluiña) Soutu Lluiña Cuideiru Arq. relixosa (ilesia)
Ilesia de Santa María (Zarréu) (desllinde) Zarréu Degaña Arq. relixosa (ilesia)
Luanco-iglesia.jpg Cascu Antiguu de Lluanco (Casa conceyu de Gozón) Lluanco Gozón Conxuntu históricu (ciudá)
Luanco 01.jpg Ilesia de Santa María Lluanco Gozón Arq. relixosa (ilesia)
Lluanco asturies menendez pola.jpg Palaciu de los Menéndez Pola Lluanco Gozón Arq. civil (palaciu)
Iglesia de San Jorge (Manzaneda), concejo de Gozón - 18.jpg Iglesia de San Xurde Ferrera (Mazaneda) Gozón Arq. relixosa
Cueva de Godulfo Berció Grau Zona arqueolóxica (cueva)
Casa conceyu Grau.JPG Conxuntu Históricu de Grau Grau Grau Conxuntu históricu (ciudá)
Palacio Miranda-Valdecarzana.jpg Palaciu de Miranda-Valdecarzana Grau Grau Arq. civil (palaciu)
Palacio de Villanueva 01.jpg El Palaciu, la Capiella y Torre de Villanueva Villanueva Grau Arq. civil (palaciu)
Palacio de Tormaleo.jpg Palaciu de Tormaleo Tormaleo Ibias Arq. civil (palaciu)
Cueva de los Murciélagos Fresneo La Ribera Zona arqueolóxica (cueva)
Entrecueves Fresneo La Ribera Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de les Mestes Taoces Les Regueres Zona arqueolóxica (cueva)
San Pedro de Nora0527.jpg Ilesia de San Pedro (Ñora) Ñora Les Regueres Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de Santiago en Arlós - 29.jpg Ilesia de Santiago (Arlós) Arlós Llanera Arq. relixosa (ilesia)
Palacio de San Cucao - 1.jpg Palaciu de Villanueva (San Cucao) San Cucao Llanera Arq. civil (palaciu)
Torre de los Valdés (Llanera) San Cucao Llanera Arq. civil (torre)
Vista general del palacio de Villabona.jpg Casa Palaciu de Villabona Villabona Llanera Arq. civil (palaciu)
Torre de Tronquedo Andrín Llanes Arq. civil (torre)
Cueva de Balmori Valmori Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
San Antolín de Bedón - 39.jpg Ilesia de San Antolín de Bedón Bedón Llanes Arq. relixosa (ilesia)
Cueva del Tebellín Bricia Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de El Quintanal Quintanal Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Conxuntu Históricu de la Villa de Llanes Llanes Llanes Conxuntu históricu (ciudá)
Casa del Cercáu Llanes Llanes Arq. civil (casa)
Llanes-Casino.jpg Casinu de Llanes Llanes Llanes Arq. civil
Torre de Llanes.jpg Castiellu. Torre (Restu del Castiellu) Llanes Llanes Arq. civil (castiellu)
Cueva de Trescalabres Cueto de la Llera Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de la Riera Cueto de la Llera Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Llanes - Basílica menor.jpg Ilesia de Santa María del Conceyu Llanes Llanes Arq. relixosa (ilesia)
Palacio de Gastañaga (Llanes).jpg Palaciu de Castañaga Llanes Llanes Arq. civil (palaciu)
Casa-Palaciu de los Condes de la Vega del Sella Nueva Llanes Arq. civil (palaciu)
Cueva de El Covarón Parres Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Palaciu del Marqués de Camposagrado (Llanes) Parres Llanes Arq. civil (palaciu)
Cueva de la Herrería La Pereda Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Abrigo de Cuetu de la Mina Cueto de la Llera Posada Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de la Coberiza (Cueva de Coberizas, Cueva Sabina) Posada la Vieya Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de Samoreli Rales Llanes Zona arqueolóxica (cueva)
Peña Tú.jpg Ídolu de Peña Tu Vidiago Llanes Zona arqueolóxica
Palacio de Espriella.jpg Palaciu de la Espriella en Villahormes Villahormes Llanes Arq. civil (palaciu)
Langreo wikipedia.jpg Asilu Llar Virxe del Carbayu (y Capiella) Ciañu Llangréu Arq. civil (asilu)
Casa la buelga ciañu.jpg Casa de la Buelga Ciañu Llangréu Arq. civil (casa)
Ciaño (Langreo) - Casa de los Alberti 3.jpg Casa de los García Bernardo (o de los Alberti) Ciañu Llangréu Arq. civil (casa)
Ilesia'l carbayu llangreu.jpg Santuariu del Carbayu Ciañu Llangréu Arq. relixosa (ermita)
Ilesia ciañu.jpg Ilesia de San Esteban (Ciañu) Ciañu Llangréu Arq. relixosa (ilesia)
Torreciaño.jpg Torre de la Quintana Ciañu Llangréu Arq. civil (torre)
Torre de Villa (Riañu) Riañu Llangréu Arq. civil (torre)
Palaciu Camposagrado Riañu.jpg Palaciu de Camposagrado (Llangréu) La Villa (Riañu) Llangréu Arq. civil (palaciu)
Casona de los Menéndez, La Aldea (Laviana).jpg Casona de los Menéndez L'Aldea El Condáu Llaviana Arq. civil (casona)
El Torreón (El Condado), 1.jpg El Torreón (El Condáu) El Condáu Llaviana Arq. civil (torre)
Iglesia de San Nicolás, en Villoria (Laviana), 2.jpg Ilesia de San Nicolás (Villoria) Villoria Llaviana Arq. relixosa (ilesia)
Vista-general-iglesia-san-martino.jpg Ilesia de Samartino de Viḷḷayana Viḷḷayana Ḷḷena Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de Santa Cristina de Lena01.jpg Ermita de Santa Cristina La Pola Ḷḷena Arq. relixosa (ermita)
Pola de Lena - Casa natal de Vital Aza.jpg Casa natal de Vital Aza La Pola Ḷḷena Arq. civil (casa)
Casa Rectoral, Capiella y Ponte Fierros Ḷḷena Arquiteutura relixosa
Palaciu d'abaxo cenera.jpg Palaciu d'Abaxo (Cenera) Cenera Mieres Arq. civil (palaciu)
Palaciu d'arriba cenera.jpg Palaciu d'Arriba (Cenera) Cenera Mieres Arq. civil (palaciu)
Santuariu martires cosme y damian.jpg Santuariu de los mártires Cosme y Damián Insierto Mieres Arq. relixosa (santuariu)
Palaciu Marques Campusagrau Mieres.jpg Palaciu del Marqués de Campusagráu Mieres Mieres Arq. civil (palaciu)
Casa duro.jpg Casa Duró Mieres Mieres Arq. civil (casa)
Ilesia Santa Eulalia d'Uxo.jpg Ilesia de Santolaya d'Uxo Uxo Mieres Arq. relixosa (ilesia)
El valletu.jpg Palaciu del Valletu Cuna Mieres Arq. civil (palaciu)
Palaciu del Vizconde Heredia Villarexo Mieres Arq. civil (palaciu)
Forja romana "El Machuco".jpg Fragua Romana "El Machuco" Miranda Miranda Etnografía
Casa Palacio del Cardenal Cienfuegos.jpg Casa Palaciu del Cardenal Cienfuegos Augüerina Miranda Arq. civil (palaciu)
Torreón de Peñerudes 0204.jpg Torre de Peñerudes Morcín Arq. civil (torre)
Cueva del Molín Entrefoces Morcín Zona arqueolóxica (cueva)
Ermita de Santiago Monsacro 0013.jpg Ermita de Santiago (o la d'arriba) Monsacro Morcín Arq. relixosa (ermita)
Capilla La Madalena Monsacro 0014.jpg Ermita de la Magdalena (o la d'abaxo) Monsacro Morcín Arq. relixosa (ermita)
Palaciu de la Ferrería Fuensanta Nava Arq. civil (palaciu)
Palaciu d'Anlleo Anlleo Navia Arq. civil (palaciu)
Palacio de Lienes.jpg Palaciu de Lienes Armental Navia Arq. civil (palaciu)
Palaciu de Camposorio Piñeira Navia Arq. civil (palaciu)
Portada de la ilesia de Santa Marina, en Veiga (Navia).JPG Ilesia de Santa Marina (Veiga) Veiga Navia Arq. relixosa (ilesia)
Torre Sirviella.jpg Torre de Sirviella Sirviella Onís Arq. civil (torre)
Ilesia de San Martín d'Escoto (Llames) Llames Parres Arq. relixosa (ilesia)
Ilesia de San Pedro de Plecín Alles El Valle Altu de Peñamellera Arq. relixosa (ilesia)
Cueva de Trauno Cáraves El Valle Altu de Peñamellera Zona Arqueolóxica (cueva)
Cueva de Llonín La Molinuca El Valle Altu de Peñamellera -
Cueva de Coimbre Niserias (Alles) El Valle Altu de Peñamellera Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de la Loxa El Mazu El Valle Baḥu de Peñamellera Zona Arqueolóxica (cueva)
Palacio de San Román de Panes.jpg Palaciu de San Román de Panes Panes El Valle Baḥu de Peñamellera Arq. civil (palaciu)
Conxuntu Históricu nucleu rural d'Argul Argul Pezós Conxuntu históricu (rural)
Cueva del Sidrón Boriñes Piloña Zona Arqueolóxica (cueva)
Iglesia de San Juan de Berbío 03.jpg Ilesia de San Xuan de Berbío L'Infiestu Piloña Arq. relixosa (ilesia)
VILLAMAYOR (INFIESTO) IGLESIA DE SANTA MARÍA.JPG Ruines de la Ilesia de Santa María Villamayor Piloña Arquiteutura relixosa
Conxuntu Históricu de la Villa de Pravia Pravia Pravia Conxuntu históricu (ciudá)
Santianes de Pravia.jpg Ilesia de San Xuan (Santianes) Santianes Pravia Arq. relixosa (ilesia)
Banduxu.JPG Conxuntu históricu de Banduxu Banduxu Proaza Conxuntu históricu (rural)
Torre de Proaza (1).jpg Torre de Proaza Proaza Proaza Arq. civil (torre)
Cueva pindal.JPG Cueva del Pindal Pimiango Ribadeva Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de Mazaculos II La Franca Ribadeva Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de la Lloseta Ardines Ribeseya Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva d'El Pozu'l Ramu‎ Ardines Ribeseya Zona arqueolóxica (cueva)
Cueva de Pedroses El Carme Ribeseya Zona arqueolóxica (cueva)
Santa María de Junco - 03.jpg Ilesia de Santa María de Xuncu Xuncu Ribeseya Arq. relixosa (ilesia)
Aytoribadesella.jpg Conxuntu Históricu de Ribeseya Ribeseya Ribeseya Conxuntu históricu (ciudá)
Cueva de San Antonio Ribeseya Zona arqueolóxica (cueva)
La Cuevona - 01.jpg La Cuevona Ribeseya Ribeseya Zona arqueolóxica (cueva)
Cornellana - Monasterio de San Salvador 14.jpg Monasterio de San Salvador (Corniana) Corniana Salas Arq. relixosa (monasteriu)
Torre Palacio Doriga Salas Asturias.JPG Palaciu de la Doriga La Doriga Salas Arq. civil (palaciu)
TORRE Y PALACIO DE SALAS 1.jpg Conxuntu Históricu de la Villa de Salas Salas Salas Conxuntu históricu (ciudá)
Torresalas.jpg Casa-Palaciu de Valdés Salas Salas Salas Arq. civil (palaciu)
Iglesia de San Martín de Salas.jpg Colexata de Santa María la Mayor (Salas) Salas Salas Arq. relixosa (colexata)
Ilesia de San Martín de Salas Salas Salas Arq. relixosa (ilesia)
Torresalas.jpg Torre de la Villa Salas Salas Arq. civil (torre)
Torresalas.jpg Torre de los Valdés (desllinde) Salas Arq. civil (torre)
Casa Portada de los Guzmán d'A Veiga Samartín d'Ozcos Arq. civil (casa)
Palaciu de Mon Mon Samartín d'Ozcos Arq. civil (palaciu)
Casa d'Aquel Cabo Barcia Santalla d'Ozcos Arq. civil (casa)
Cueva del Conde (3).jpg Cueva de Conde Tuñon Santo Adriano Zona arqueolóxica (cueva)
Abrigo de Santo Adriano (2).jpg Cueva de Santo Adriano Tuñon Santo Adriano Zona arqueolóxica (cueva)
Santo adriano de Tuñon.jpg Ilesia de San Adriano de Tuñon Tuñon Santo Adriano Arq. relixosa (ilesia)
Narzana.jpg Ilesia de Santa María de Narzana Narzana Sariegu Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de Santiago el Mayor (Sariego).jpg Ilesia de Santiago'l Mayor (Sariegu) Sariegu Arq. relixosa (ilesia)
Ilesia de Santa María (desllinde provisional) Llimanes Siero Arq. relixosa (ilesia)
AS-Argüelles-8-Fachada suroccidental (2).jpg Ilesia de San Martín d'Argüelles Argüelles Siero Arq. relixosa (ilesia)
San Esteban d'Aramil.jpg Ilesia de San Esteban d'Aramil Aramil Siero Arq. relixosa (ilesia)
Puente romano de Colloto 03 by-dpc.jpg Ponte de Cualloto Cualloto Siero Inx. civil (puente)
Palaciu de la Torre de Celles Llavandera, (Ceyes) Siero Arq. civil (palaciu)
Palacio de Meres 02.jpg Palaciu de Meres Meres Siero Arq. civil (palaciu)
Valdesoto-2-muralla.JPG Palaciu del Marqués de Canillejas Valdesoto Siero Arq. civil (palaciu)
Palaciu de Campos Outeiro Tapia Arq. civil (palaciu)
Taramundi7 Teixois batán lou.jpg Conxuntu Históricu de Teixois Os Teixóis Taramundi Conxuntu históricu (rural)
Rupestres de Fresnedo.JPG Abrigu de Fresnéu Fresnéu Teberga -
Iglesia de Santa María (Villanueva) 010.jpg Ilesia de Santa María de Villanueva Vil.lanueva Teberga Arq. relixosa (ilesia)
San Pedro de Teverga 1.jpg Ilesia de San Pedro (La Plaza) La Plaza Teberga Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia san miguel de barcena.JPG Ilesia del Monasteriu de San Miguel (Bárzana'l Monasteriu) Bárzana Tinéu Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia monasterio obona.JPG Monasteriu de Santa María la Real (Oubona) Oubona Tinéu Arq. relixosa (monasteriu)
Palaciu de los Omaña Rozadie!!a Tinéu Arq. civil (palaciu)
Conjunto Tineo (20).jpg Conxuntu Históricu de la Villa de Tinéu Tinéu Tinéu Conxuntu históricu (ciudá)
Conjunto Tineo (07).jpg Palaciu de los García de Tinéu (o de los Maldonado) Tinéu Tinéu Arq. civil (palaciu)
Palacio de los Riego y Tieno de Tuña.JPG Casa del Xeneral Riego Tuña Tinéu Arq. civil (casa)
Santa María de Bendones vista lateral.JPG Ilesia de Santa María (Bendones) Bendones Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
Cueva de las Caldas (1).jpg Cueva de les Caldes Les Caldes Uviéu Zona arqueolóxica (cueva)
Abrigo de la Viña (1).jpg Abrigu de la Viña Manzanea Uviéu Zona arqueolóxica (cueva)
Picu Berrubia Les Covacielles Uviéu Zona arqueolóxica
Ref.0096.jpg Conxuntu Históricu de Lluniego Lluniego Uviéu Conxuntu históricu
Catedral de Oviedo imgen gen.JPG Zona Monumental d'Uviéu Uviéu (ciudá) Uviéu Conxuntu históricu (ciudá)
Acueducto de Los Pilares.jpg Acueductu de los Pilares Uviéu (ciudá) Uvieú Inx. civil (acuedctu)
Hospicio provincial de Asturias.jpg Antiguu Hospiciu d'Uviéu Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. civil
093 Archivo Histórico de Asturias, c. Quevedo (Oviedo), antiga Cárcel Modelo.jpg Antigua Cárcel Correccional d'Uviéu Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. civil (cárcel)
Archivo histórico de Asturias.JPG Archivu Históricu d'Asturies (Monasteriu de San Pelayo (Uviéu) o de les Pelayes) Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. civil (muséu)
Biblioteca de Asturias - 2.jpg Casa de comedies d'El Fontán (anguaño sé de la Biblioteca Pública del Estáu) Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. civil (biblioteca)
Casa de los Campomanes01.jpg Casa de los Campomanes Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. civil (casa)
Casona-Regla-2.JPG Casona de Regla Uviéu Uviéu Arq. civil (casona)
Casa de la Rúa.jpg Casa de la Rúa Uviéu Uviéu Arq. civil (casa)
Oviedo-Catedral.JPG Catedral de San Salvador d'Uviéu Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. relixosa (catedral)
Clautro de San Vicente.jpg Claustru del Monasteriu de San Vicente Uviéu Uviéu Arq. relixosa (monasteriu)
Fábrica de Lloza de San Cloyo Uviéu Uviéu Conxuntu históricu
Conservatorio de Música de Oviedo, Asturias, Spain - 20050726.jpg Fachada de la Casa del Deán Payarinos (Conservatoriu de Musica) Uviéu, Corrada del Obispo Uviéu Arq. civil (casa)
Interior duente de foncalada.JPG Fonte de Foncalada Uviéu (ciudá) Uviéu Inx. civil (fonte)
Fuente 4 caños.jpg Fonte de los Cuatro Caños Uviéu (ciudá) Uviéu Inx. civil (fonte)
San Isidoro Oviedo.jpg Ilesia de San Isidoro Uviéu Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
Santullano.jpg Ilesia de Santullano Uviéu (ciudá) Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
San Miguel de Lillo.jpg Ilesia de Samiguel de Lliño Lliño Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
San Tirso general.JPG Ilesia de San Tirso (Uviéu) Uviéu Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
Ilesia de Santa María de la Corte Uviéu Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
Oviedo - Iglesia del Convento de Santo Domingo 05.jpg Ilesia de Santo Domingo Uviéu Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
Oviedo 14 (6624823117).jpg Muralla medieval d'Uviéu Uviéu Uviéu -
Claustro San Vicente (4).jpg Muséu Arqueolóxicu d'Asturies Uviéu, San Vicente, 5 Uviéu Arq. civil (muséu)
Palacio de Toreno.jpg Palaciu de los Condes de Toreno Uviéu, Plaza Porlier 5 Uviéu Arq. civil (palaciu)
Palacio de Camposagrado. Oviedo.jpg Palaciu de Camposagrado (Uviéu) (anguaño Audiencia) Uviéu Uviéu Arq. civil (palaciu)
Palacio de Valdecarzana-Heredia.jpg Palaciu de Valdecarzana-Heredia Uviéu Uviéu Arq. civil (palaciu)
Palaciu de Velarde Uviéu Uviéu Arq. civil (palaciu)
Plaza de gües d'Uvieu.JPG Plaza de toros de Buenavista Uviéu Uviéu Arq. civil (plaza toros)
Convento de Santa Clara (Oviedo).jpg Portada Barroca y Claustru del Conventu de Santa Clara Uviéu Uviéu Arq. relixosa (monasteriu)
Santa maria del naranco-001.jpg Santa María del Naranco Uviéu Uviéu Arq. civil (palaciu)
Fuente de Pando.jpg Fonte de Pando Pando Uviéu Inx. civil (fonte)
Church of San Juan de Priorio 02.jpg Ilesia de San Xuan (Priorio) Les Caldes Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
La Lluera.jpg Cueves de la Lluera Priorio Uviéu Zona Arqueolóxica (cueva)
Ref.0413.jpg Castiellu de Tudela Santianes Uviéu Arq. civil (castiellu)
Sograndio-2-vista genera-desde occidente-cercana.JPG Ilesia de San Esteban (Sograndiu) Sograndiu Uviéu Arq. relixosa (ilesia)
Torre de Villademoros (06).jpg Torre de Villademoros Cadavéu Valdés Arq. civil (torre)
Luarca - Casa de los Marqueses de Gamoneda (Hoy Oficina de Turismo).jpg Casa de los Marqueses de Gamoneda Ḷḷuarca Valdés Arq. civil (casa)
Luarca - Palacio del Marqués de Ferrera (Hoy Casa de Cultura).jpg Palaciu del Marqués de la Ferrera Ḷḷuarca Valdés Arq. civil (palaciu)
Palaciu de los Sierra (y Capiella) Taborcías Valdés Arq. civil (palaciu)
Monasterio de Santa María de Villanueva de Oscos (2796375629).jpg Monasteriu de Santa María de Vilanova d'Ozcos Vilanova d'Ozcos, Plaza del Alcalde Mayín Vilanova d'Ozcos Arq. relixosa (monasteriu)
San Juan de Amandi - 117.jpg Ilesia de San Xuan (Amandi) Amandi Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de Santa María (Arbazal).jpg Ilesia de Santa María (Arbazal) Arbazal Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
San Andrés de Bedriñana - 02.jpg Ilesia de San Andrés (Bedriñana) Bedriaña Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de San Juan (Camoca) - 03.jpg Ilesia de San Juan (Camoca) Camoca Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Santa Cecilia de Careñes - 1.jpg Ilesia de Santa Cecilia (Careñes) Careñes Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Capilla de los Mártires de Coro - 003.jpg Capiella de los Mártires Coru Villaviciosa Arq. relixosa (capiella)
Iglesia de Santo Tomás (Coro) - 01.jpg Ilesia de Santo Tomás (Coru) Coru Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de San Salvador de Fuentes - 15.jpg Ilesia de San Salvador Fuentes Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Santa María de la Lloraza - 01.jpg Ilesia de Santa Eulalia de la Lloraza La Lloraza Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Santa María de Llugás - 06.jpg Ilesia de Santa María (Llugás) Llugás Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Priesca1.jpg Ilesia de San Salvador (Priesca) Priesca Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Santa María de Sariegomuerto.jpg Ilesia de Santa María de Sariegumuertu Sariegumuertu Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Sebrayo 01 iglesia Santa Maria by-dpc.jpg Ilesia de Santa María (Sebrayu) Sebrayu Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de Santa Eulalia (Selorio) 05.JPG Ilesia de Santa Eulalia en Seloriu Seloriu Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Iglesia de San Emeterio (Sietes) - 21b.jpg Ilesia de San Emeterio (Sietes) Sietes Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Tazones Asturias.jpg Conxuntu Histórico-Artísticu de Tazones Tazones Villaviciosa Conxuntu históricu (ciudá)
Iglesia de San Andrés (Valdebárzana) - 01.jpg Ilesia de San Andrés en Valdebárcena Valdebárcena Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Monasterio de Valdedios (1).jpg Conxuntu monásticu de Santa María de Valdediós Valdediós Villaviciosa Arq. relixosa (monasteriu)
SanSalvadorValdedios-1.jpg Ilesia de San Salvador de Valdediós Valdediós Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Villaviciosa - Palacio de los Valdés 4.jpg Villa de Villaviciosa Villaviciosa Villaviciosa Conxuntu históricu (ciudá)
Ilesia de Santa María Magdalena (Villaviciosa) (de los Pandos) Villaviciosa Villaviciosa Arq. relixosa (ilesia)
Gijon 10 (4602058011).jpg Conxuntu Histórico-Artísticu de El Barriu Vieyu de Xixón Xixón Xixón Conxuntu históricu (ciudá)
Sede Juan Barjola.JPG Conxunto Histórico-Artísticu de la Colexata y Palaciu de Revillagigedo Xixón Xixón Conxuntu históricu
Biblioteca Pública del Estáu Xixón Xixón Arq. civil (biblioteca)
Museo Jovellanos.JPG Casa Natal de Xovellanos (Muséu) Xixón Xixón Arq. civil (casa)
Edificiu númberu 32 de la cai Corrida Xixón Xixón Arq. civil (casa)
Palacio de Jove Huergo y Capilla de la Trinidad.jpg Palaciu de los Xove Huergo (y Capiella de la Trinidá) Xixón Xixón Arq. civil (palaciu)
Plaza de Toros de El Bibio 3.jpg Plaza de Toros de El Bibio Xixón Xixón Arq. civil (plaza toros)
Real Instituto Jovellanos 3.jpg Real Institutu Xovellanos Xixón Xixón Arq. civil
133 Restes de la porta principal de la ciutat romana, c. Recoletas (Cimavilla, Gijón).jpg Xacimientu Arqueolóxicu de Cimavilla en Xixón Cimavilla Xixón Zona arqueolóxica (xaceda)
CAMPA 05.JPG Zona Arqueolóxica Xacea Romana Del Cabo o La Campa Torres Campa Torres Xixón Zona arqueolóxica (xaceda)
Villa Romana de Veranes Veranes Xixón Zona Arqueolóxica (xaceda)
Conxuntu Histórico-Artísticu del Camín de Santiagu Varios Asturies Conxuntu históricu
Horreo Deva.JPG Horros y Cabazos Per toa Asturies Asturies Etnografía


Enllaces esternos[editar | editar la fonte]