Saltar al conteníu

Llista de Wikipedies

De Wikipedia

Esta ye una tabla con toles Wikipedies, presentaes n'orde decreciente de páxines de conteníu.[1] Los datos anóvense caldía automáticamente (última anovación 2024-06-17 01:30)

Llingua Llingua (llocal) Cód.[2] P. de cont. Páxines Ediciones Almins. Usuarios U. activos[3] Archivos Fond.[4]
1 inglés English en 6 836 489 60 872 330 1 224 713 304 857 47 554 143 117 251 918 572 1 257
2 Cebuanu Sinugboanong ceb 6 117 227 11 228 906 35 044 872 5 116 840 142 1 2
3 Alemán Deutsch de 2 919 009 8 042 865 244 361 100 174 4 386 785 16 847 129 335 94
4 Francés français fr 2 618 214 13 094 002 215 538 831 145 4 947 119 16 581 71 814 264
5 Suecu svenska sv 2 588 298 6 245 061 54 818 523 64 913 303 1 942 0 18
6 Neerlandés Nederlands nl 2 160 470 4 636 554 67 518 902 31 1 349 297 3 772 20 19
7 Rusu русский ru 1 984 724 7 966 072 138 104 451 68 3 594 584 9 306 252 093 157
8 Español español es 1 960 329 8 198 527 160 329 514 56 7 168 818 14 865 0 198
9 Italianu italiano it 1 868 379 8 021 818 139 485 506 121 2 525 296 8 084 123 510 189
10 Árabe exipcianu مصرى arz 1 623 884 2 126 064 10 188 804 7 240 447 198 1 483 0
11 Polacu polski pl 1 619 391 3 740 573 73 816 524 98 1 313 689 4 597 268 34
12 Chinu 中文 zh 1 425 277 7 733 040 82 756 500 65 3 530 750 7 366 67 419 210
13 Xaponés 日本語 ja 1 419 120 4 171 015 100 545 207 39 2 210 623 12 917 4 552 91
14 Ucraín українська uk 1 328 162 4 681 997 42 745 418 50 753 684 3 194 114 084 58
15 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 293 734 19 473 541 71 398 993 15 956 795 1 603 26 267 724
16 Samareñu Winaray war 1 266 538 2 871 313 7 601 855 3 59 875 70 42 4
17 Árabe العربية ar 1 235 188 8 445 322 67 030 279 24 2 590 728 3 921 54 396 270
18 Portugués Idioma português pt 1 126 876 5 713 511 67 948 132 51 3 086 758 8 486 62 465 197
19 Persa فارسی fa 1 005 158 5 698 892 39 660 888 34 1 319 150 5 805 90 976 152
20 Catalán ca ca 753 863 1 884 084 33 566 810 27 485 687 1 222 11 464 40
21 Indonesiu Idioma indonesiu id 695 970 3 859 732 25 810 908 47 1 485 096 2 706 54 740 138
22 Serbiu српски / srpski sr 690 539 4 134 895 27 830 012 15 373 572 1 220 37 974 167
23 Coreanu 한국어 ko 672 805 3 243 569 37 305 706 30 847 325 2 177 13 872 168
24 Noruegu (Bokmål) norsk no 631 584 1 821 404 24 467 590 39 612 091 1 055 4 48
25 Turcu Türkçe tr 611 532 3 061 950 33 185 008 20 1 592 872 3 042 40 587 174
26 Chechenu нохчийн ce 601 355 1 190 785 10 368 465 3 38 273 54 329 8
27 Finlandés suomi fi 574 779 1 495 982 22 401 564 34 578 002 1 536 76 429 38
28 Checu čeština cs 548 182 1 538 189 23 970 638 32 664 152 2 423 1 51
29 Húngaru magyar hu 542 727 1 554 792 27 157 949 25 564 571 1 584 9 019 61
30 Idioma tártaru татарча/tatarça tt 501 557 788 078 4 157 288 6 51 849 75 6 707 2
31 Serbocroata srpskohrvatski / српскохрватски sh 459 716 4 653 488 41 873 852 9 215 630 189 10 242 749
32 Rumanu Idioma rumanu ro 454 047 2 773 900 16 281 069 17 651 380 936 117 497 153
33 Vascu euskara eu 434 008 943 354 9 802 929 12 162 308 437 0 14
34 Chinu min nan Bân-lâm-gú zh-min-nan 433 106 1 069 898 3 209 305 4 63 076 93 335 6
35 Malayu Bahasa Melayu ms 378 147 1 090 040 6 210 004 15 337 337 662 18 421 20
36 Hebréu עברית he 356 192 1 511 520 38 788 199 27 1 166 942 3 529 80 021 270
37 Esperantu Esperanto eo 354 775 798 362 8 757 222 12 224 879 312 18 430 17
38 Armeniu Հայերեն hy 310 349 1 144 911 9 989 361 10 144 892 528 12 143 63
39 Danés dansk da 300 498 947 047 11 756 769 26 483 046 739 2 57
40 Búlgaru български bg 299 163 673 764 12 249 968 23 345 330 752 13 29
41 Galés Cymraeg cy 280 561 483 757 12 825 440 16 90 317 116 11 370 14
42 Uzbequistanín oʻzbekcha/ўзбекча uz 264 050 1 004 877 4 354 615 17 135 823 577 3 383 34
43 Inglés simple Simple English simple 252 961 826 310 9 578 123 19 1 463 962 1 516 36 60
44 Eslovacu slovenčina sk 249 083 573 606 7 844 262 11 251 286 539 0 23
45 Estoniu eesti et 245 681 579 416 6 662 232 34 194 119 585 721 21
46 Azerbaixanu del sur تۆرکجه azb 243 531 577 446 1 560 128 4 50 567 100 337 5
47 Bielorrusu беларуская be 243 180 693 538 4 776 528 10 142 752 247 3 302 24
48 kazaquistanín қазақша kk 236 512 635 402 3 343 807 16 157 628 281 11 159 15
49 Griegu Ελληνικά el 236 004 685 806 10 599 452 22 424 905 1 069 18 970 56
50 Minangkabau Baso Minangkabau min 227 621 471 205 3 153 070 5 19 444 64 178 8
51 Croata hrvatski hr 220 928 469 677 6 954 558 14 314 636 519 21 919 19
52 Lituanu lietuvių lt 216 869 535 561 7 288 334 9 188 108 333 27 136 29
53 Gallegu galego gl 211 437 521 122 6 755 335 7 146 326 290 32 28
54 Urdú اردو ur 207 182 1 098 847 6 244 977 8 180 804 261 14 411 105
55 Azerbaixanu azərbaycanca az 200 403 569 084 7 655 160 16 292 850 572 15 087 46
56 Eslovenu slovenščina sl 185 635 471 922 6 221 012 22 233 332 333 8 519 31
57 Xudeoespañol Ladin lld 180 754 187 584 238 060 3 7 180 31 4 0
58 Xeorxanu ქართული ka 173 130 486 477 4 657 302 6 161 170 248 15 854 31
59 Noruegu (Nynorsk) norsk nynorsk nn 169 854 387 171 3 546 554 16 136 524 139 13 15
60 Tamil தமிழ் ta 165 962 555 458 4 001 486 32 233 623 235 8 292 40
61 Tailandés ไทย th 164 926 1 091 273 11 554 570 17 477 911 1 173 21 010 334
62 Hindi हिन्दी hi 161 793 1 323 944 6 124 180 7 816 547 848 4 405 239
63 Bengalín বাংলা bn 153 852 1 246 409 7 422 345 14 459 347 1 022 18 583 300
64 Macedoniu македонски mk 144 832 564 019 5 202 851 12 117 093 246 9 270 77
65 Cantonés 粵語 zh-yue 140 996 315 807 2 142 538 12 275 348 265 2 838 10
66 Llatín Latina la 139 053 283 436 3 828 615 17 181 728 158 0 15
67 Asturianu asturianu ast 136 294 240 483 4 197 746 8 124 828 94 0 10
68 Letón latviešu lv 128 069 517 141 4 067 038 14 123 515 273 26 741 73
69 Afrikaans Afrikaans af 117 379 394 761 2 673 482 13 176 937 161 9 726 38
70 Taxiku тоҷикӣ tg 113 135 275 474 1 402 436 6 49 538 81 519 10
71 Birmanu မြန်မာဘာသာ my 107 852 242 746 834 894 4 121 055 116 2 908 5
72 Albanés shqip sq 98 131 297 338 2 665 928 10 163 436 228 3 902 37
73 Malgax Malagasy mg 97 378 250 114 1 077 036 3 33 375 36 3 11
74 Marathi मराठी mr 96 848 313 381 2 427 952 10 163 364 139 10 833 39
75 Idioma telugu తెలుగు te 96 223 357 398 4 185 560 11 129 425 203 14 647 86
76 Bosniu bosanski bs 93 567 372 700 3 613 870 9 162 028 171 5 521 86
77 Occitanu occitan oc 89 723 163 914 2 428 477 4 55 102 85 831 10
78 Bielorrusu (Taraškievica) беларуская (тарашкевіца)‎ be-tarask 86 857 251 145 2 512 622 4 86 080 114 2 120 36
79 Bretón brezhoneg br 86 468 157 975 2 099 074 5 79 683 128 3 652 9
80 Idioma malabar മലയാളം ml 85 743 524 224 4 000 125 14 181 145 245 7 239 200
81 Baxu saxón Plattdüütsch nds 84 956 175 696 1 017 889 3 54 554 44 0 7
82 Suaḥili Kiswahili sw 81 279 175 143 1 336 614 17 67 731 155 2 290 10
83 Idioma kirguís Кыргызча ky 79 077 110 252 475 875 2 40 649 91 2 680 1
84 Curdu kurdî ku 75 882 238 439 1 754 503 3 69 399 96 561 34
85 Lombardu lumbaart lmo 74 079 148 159 1 273 355 4 44 119 42 4 435 9
86 Xavanés Basa Jawa jv 73 505 183 941 1 674 837 5 62 713 114 5 452 21
87 Panyabí occidental پنجابی pnb 72 651 132 114 663 204 2 38 342 62 31 3
88 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 341 164 890 867 280 2 28 096 18 0 9
89 Haitianu Kreyòl ayisyen ht 69 696 88 805 847 796 2 33 389 37 0 1
90 Venecianu vèneto vec 69 287 141 941 1 170 625 5 36 468 42 724 9
91 Piamontés Piemontèis pms 68 862 104 546 871 469 4 28 144 26 2 069 2
92 Baskir башҡортса ba 63 695 182 938 1 273 967 5 41 639 68 1 505 24
93 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 63 427 138 157 2 519 614 6 62 178 71 2 420 25
94 Sondanés Basa Sunda su 61 737 98 358 666 776 6 31 930 50 537 2
95 Irlandés Gaeilge ga 60 351 105 187 1 220 146 7 61 527 82 1 151 6
96 Islandés íslenska is 58 568 152 320 1 862 409 19 98 835 148 3 336 31
97 Silesianu ślůnski szl 58 105 74 009 369 858 3 25 353 33 0 0
98 Chuvasiu Чӑвашла cv 56 138 114 423 830 617 2 35 502 39 537 8
99 Curdu (Soraní) کوردی ckb 55 745 222 025 1 217 599 8 63 093 139 2 792 49
100 Panyabí oriental ਪੰਜਾਬੀ pa 54 430 176 146 757 068 10 50 200 104 1 860 21
101 Frisón occidental Frysk fy 53 821 164 418 1 154 846 8 49 831 62 8 096 30
102 Ido Ido io 48 473 67 721 1 048 845 5 38 950 57 0 2
103 Tagalu Tagalog tl 47 406 241 746 2 112 406 10 142 099 122 1 895 147
104 Ḥausa Hausa ha 47 185 73 613 446 660 8 28 810 151 0 2
105 Aragonés aragonés an 46 226 153 285 2 138 674 9 78 025 51 2 764 75
106 Chinu vu 吴语 wuu 43 796 59 628 318 011 4 101 696 70 132 1
107 Zazaki Zazaki diq 41 833 63 037 529 742 3 28 868 34 193 2
108 Volapük Volapük vo 37 070 153 716 3 300 105 2 36 079 31 0 213
109 Escocés (llingua xermánica) Scots sco 34 647 138 686 887 982 3 110 516 83 520 58
110 Yoruba Yorùbá yo 34 093 58 224 582 237 4 29 045 66 166 5
111 Igbo Igbo ig 33 353 44 311 172 988 4 20 013 89 0 0
112 Canarés ಕನ್ನಡ kn 32 217 140 023 1 225 559 4 87 182 123 2 436 98
113 Nepales नेपाली ne 31 593 109 731 1 223 434 7 67 577 91 1 306 68
114 Alemánicu Alemannisch als 30 493 73 344 1 053 914 8 105 277 94 601 28
115 Guyaratín ગુજરાતી gu 30 404 128 643 865 619 3 78 424 64 0 70
116 Interlingua interlingua ia 29 626 44 883 668 475 6 51 333 44 4 4
117 Kotava Kotava avk 29 190 35 560 144 550 6 5 655 29 0 0
118 Tártaru de Crimea qırımtatarca crh 28 182 53 203 224 994 2 28 013 39 0 3
119 Bávaru Boarisch bar 27 167 110 097 842 358 3 71 093 64 1 322 71
120 Sicilianu sicilianu scn 26 284 55 900 739 114 3 45 615 38 1 406 17
121 Mazandaraní مازِرونی mzn 26 219 50 111 206 330 4 38 002 39 290 3
122 Bishnupriya Manipuri বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 087 63 373 893 912 2 25 903 17 41 33
123 Balinés Bali ban 24 075 47 453 185 789 3 25 053 46 118 4
124 Quechua Runa Simi qu 24 040 57 753 672 353 2 30 641 43 0 23
125 Mongol монгол mn 23 694 106 994 779 754 3 91 176 132 1 359 90
126 Navajo Diné bizaad nv 22 642 37 277 307 513 2 17 936 17 737 3
127 Megrelianu მარგალური xmf 21 003 38 908 223 227 4 19 980 34 0 4
128 Cingalés සිංහල si 20 838 140 490 679 051 3 68 581 82 2 983 159
129 Pashtu پښتو ps 19 232 67 418 324 901 3 33 262 53 1 745 30
130 Frisón septentrional Nordfriisk frr 19 034 47 788 261 214 4 20 740 26 1 516 12
131 Tumbuka chiTumbuka tum 18 648 38 603 102 744 1 8 790 19 140 3
132 Osetiu Ирон os 18 518 68 017 560 220 3 25 131 29 150 59
133 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 18 217 80 032 534 232 6 36 752 56 175 77
134 Sakha саха тыла sah 17 614 52 370 407 727 3 25 604 29 1 765 30
135 Sindhi سنڌي sd 17 574 60 389 272 652 4 18 719 36 150 27
136 Bicolano central Bikol Central bcl 17 328 44 704 275 233 4 24 725 57 865 15
137 Samogitian žemaitėška bat-smg 17 229 29 930 360 763 4 26 512 26 109 7
138 Min Dong Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 16 526 33 175 101 473 4 22 075 18 0 3
139 Gaélicu escocés Gàidhlig gd 15 949 32 244 576 058 5 28 723 27 290 19
140 Buginese ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ bug 15 840 20 119 202 620 1 13 727 15 0 1
141 Yiddish ייִדיש yi 15 482 44 212 593 146 4 52 956 39 1 059 46
142 Ilocanu Ilokano ilo 15 382 70 369 401 154 2 17 885 22 0 73
143 Amáricu አማርኛ am 15 340 46 500 380 467 1 47 781 54 1 784 34
144 Limburgués Limburgs li 14 952 67 366 464 233 7 29 691 23 623 85
145 Napolitanu Napulitano nap 14 884 24 047 668 239 3 30 895 21 288 11
146 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 14 767 22 942 56 274 2 5 861 16 0 1
147 Maithili मैथिली mai 14 108 42 966 261 998 5 14 417 25 120 26
148 Feroés føroyskt fo 14 086 40 855 379 772 3 30 602 45 0 34
149 Upper Sorbian hornjoserbsce hsb 13 936 35 632 383 283 4 25 471 30 129 26
150 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 935 30 399 220 259 1 17 315 28 461 10
151 Shan ၵႂၢမ်းတႆးလူင် shn 13 615 32 034 64 173 2 4 605 15 71 4
152 Chinu clásicu 文言 zh-classical 13 455 108 755 406 469 7 103 336 48 0 187
153 Asamés অসমীয়া as 13 426 94 716 423 108 6 41 526 77 1 896 164
154 Emiliano-romañol emiliàn e rumagnòl eml 13 060 35 375 156 901 3 26 826 27 2 748 13
155 Achenés Acèh ace 12 957 27 748 150 593 3 28 514 31 0 7
156 Occidental Interlingue ie 12 691 16 723 159 084 2 20 301 36 0 1
157 Valón walon wa 12 364 29 231 405 371 4 25 077 24 656 26
158 Sánscritu संस्कृतम् sa 12 188 76 322 486 322 3 40 331 37 445 176
159 Armeniu occidental Արեւմտահայերէն hyw 11 712 25 672 219 916 3 10 825 24 0 12
160 Shona chiShona sn 11 427 20 360 111 032 1 18 056 23 0 3
161 Meadow Mari олык марий mhr 11 393 30 263 197 261 2 14 783 18 0 18
162 Zulú isiZulu zu 11 376 25 265 107 851 1 21 394 42 0 6
163 Ligur Ligure lij 11 255 27 311 247 038 7 16 868 23 11 18
164 Santali Santhali sat 11 237 23 878 146 626 3 8 034 29 0 8
165 Fiji Hindi Fiji Hindi hif 11 081 48 626 311 112 3 34 026 49 192 73
166 Banjar Bahasa Banjar bjn 10 716 31 737 96 164 3 14 857 57 2 12
167 Camboyanu ភាសាខ្មែរ km 10 476 34 972 308 210 4 42 971 77 890 48
168 Hill Mari кырык мары mrj 10 432 20 098 105 868 1 11 116 7 0 5
169 meitei ꯃꯤꯇꯩ ꯂꯣꯟ mni 10 426 17 066 57 334 3 4 576 18 0 1
170 Idioma hakka 客家語/Hak-kâ-ngî hak 10 246 19 609 128 582 1 33 283 21 0 5
171 Árabe marroquín اللهجة المغربي ary 10 079 70 409 360 965 5 13 134 41 212 184
172 Pampangu Kapampangan pam 9 671 22 406 306 001 2 21 604 23 401 24
173 dagbani dagbanli dag 9 638 19 825 88 515 2 4 096 30 0 5
174 Tarantinu tarandíne roa-tara 9 486 18 877 149 640 3 11 858 11 169 8
175 Rusinu русиньскый rue 8 988 20 012 144 422 1 30 477 29 87 11
176 Bihari भोजपुरी bh 8 715 77 012 771 189 2 35 592 44 54 615
177 Sesotho sa leboa Sesotho sa Leboa nso 8 610 10 992 50 951 1 7 017 14 0 0
178 Corsu corsu co 8 156 17 231 393 075 2 23 152 30 0 28
179 Somalín Soomaaliga so 8 005 25 249 264 345 1 38 202 64 0 49
180 West Flemish West-Vlams vls 8 001 22 051 316 676 5 27 483 24 476 44
181 Dutch Low Saxon Nedersaksies nds-nl 7 921 21 647 328 673 6 29 313 28 567 46
182 Maorí Māori mi 7 902 15 203 164 506 2 19 530 20 0 9
183 Sami septentrional davvisámegiella se 7 893 21 022 303 284 5 29 752 26 0 40
184 Idioma erzya эрзянь myv 7 877 30 038 150 183 4 13 377 16 0 40
185 Sardu sardu sc 7 581 17 166 183 682 4 25 264 25 157 17
186 talixín tolışi tly 7 518 11 030 102 829 2 1 525 21 0 2
187 Kiñaruanda Kinyarwanda rw 7 348 15 276 105 903 2 13 898 58 0 8
188 Tibetanu བོད་ཡིག bo 7 096 18 771 143 211 1 30 547 17 0 21
189 Córnicu kernowek kw 7 057 14 584 217 125 3 16 119 26 6 17
190 Idioma guilakí گیلکی glk 7 013 15 309 68 654 4 16 317 21 797 6
191 Vepsiu vepsän kel’ vep 6 978 35 666 168 972 1 16 294 26 0 80
192 Turcomanu Türkmençe tk 6 863 16 772 254 233 3 29 201 36 340 32
193 Cabiliu Taqbaylit kab 6 818 16 652 109 715 1 14 167 19 0 14
194 Chinu gan 贛語 gan 6 730 34 233 398 890 2 45 922 25 40 195
195 Manx Gaelg gv 6 722 28 021 332 687 3 20 587 13 179 119
196 Võro Võro fiu-vro 6 648 12 625 180 411 4 14 763 22 50 12
197 Maltés Malti mt 6 564 21 904 308 099 4 23 484 54 723 77
198 Zelandés Zeêuws zea 6 270 12 067 145 521 3 13 753 40 1 10
199 Abḥasiu Аҧсшәа ab 6 193 25 726 139 457 2 20 917 27 9 54
200 Saraiki سرائیکی skr 6 050 8 310 33 148 2 2 629 17 0 1
201 Uigur ئۇيغۇرچە / Uyghurche ug 6 009 15 679 159 109 1 22 607 30 0 26
202 Sami inari Anarâškielâ smn 5 837 22 050 105 708 6 4 487 12 0 37
203 Franco-provenzal arpetan frp 5 782 17 194 225 572 2 17 050 21 0 51
204 Picardu Picard pcd 5 733 11 003 73 096 3 18 301 25 50 6
205 Guaraní Avañe'ẽ gn 5 730 13 528 131 008 2 19 484 27 0 18
206 Idioma udmurtu удмурт udm 5 690 19 267 126 199 2 15 521 14 9 37
207 Komi коми kv 5 531 18 187 143 763 1 14 979 14 0 41
208 Caxubiu kaszëbsczi csb 5 461 8 795 188 520 3 17 303 15 0 8
209 Karakalpako Qaraqalpaqsha kaa 5 433 15 609 82 320 5 12 594 60 27 19
210 Moksha мокшень mdf 5 412 18 471 82 816 3 9 948 15 0 26
211 Cachemir कॉशुर / کٲشُر ks 5 210 14 445 90 863 2 11 335 23 13 20
212 Llingua aymara Aymar aru ay 5 172 8 860 100 082 1 17 264 18 0 6
213 Normandu Nouormand nrm 4 979 10 575 220 415 2 13 699 12 0 26
214 Inglés antiguu Ænglisc ang 4 471 18 649 215 748 1 127 815 43 299 116
215 Lezgianu лезги lez 4 393 14 236 95 331 3 11 228 13 10 34
216 Carelianu Livvinkarjala olo 4 383 12 585 36 062 2 7 297 15 0 10
217 Náhuatl Nāhuatl nah 4 317 13 362 521 226 3 22 767 14 168 171
218 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4 264 6 812 39 905 1 12 942 29 0 2
219 Mirandés Mirandés mwl 4 263 10 670 103 845 1 13 668 17 0 22
220 Friulanu furlan fur 4 147 9 286 174 402 2 14 878 22 318 29
221 Saterland Frisian Seeltersk stq 4 118 10 815 123 017 4 13 734 11 429 30
222 Papiamentu Papiamentu pap 4 002 8 783 126 286 5 15 237 20 0 21
223 Lao ລາວ lo 3 936 13 646 107 992 5 19 366 24 22 48
224 Twi Twi tw 3 893 7 438 121 599 2 16 011 32 0 14
225 Lingala lingála ln 3 864 10 279 128 936 5 13 513 15 32 35
226 Romanche rumantsch rm 3 772 9 668 165 930 3 20 819 21 48 42
227 Xudeoespañol Ladino lad 3 712 13 290 212 808 4 21 953 19 23 107
228 Estremeñu estremeñu ext 3 707 8 560 130 932 2 17 987 16 0 26
229 Konkani गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni gom 3 593 9 474 212 404 4 10 410 9 0 60
230 Doteli डोटेली dty 3 543 20 880 241 540 3 6 822 10 3 277
231 Tuvanu тыва дыл tyv 3 543 12 868 47 789 1 9 537 17 0 26
232 Avar авар av 3 519 17 102 91 441 2 15 400 19 0 80
233 Komi-Permyak Перем Коми koi 3 462 12 396 62 058 1 8 878 7 0 33
234 Lower Sorbian dolnoserbski dsb 3 392 11 312 144 998 1 19 073 22 0 70
235 Chabacanu Chavacano de Zamboanga cbk-zam 3 218 8 357 114 878 1 14 875 16 0 35
236 Luganda Luganda lg 3 089 7 070 32 639 2 8 887 11 0 8
237 Maldivu ދިވެހިބަސް dv 3 068 11 717 132 694 3 25 698 22 932 90
238 Fráncicu ripuariu Ripoarisch ksh 2 984 10 690 1 608 713 3 23 210 16 0 1 004
239 Zhuanganu Vahcuengh za 2 906 5 359 42 003 2 11 118 12 0 6
240 Gagauz Gagauz gag 2 803 6 647 69 415 1 14 735 12 0 20
241 Buriatu буряад bxr 2 786 11 110 72 004 1 15 782 12 9 58
242 Alemán palatín Pälzisch pfl 2 757 6 962 91 056 4 12 207 9 0 30
243 Sakizaya Sakizaya szy 2 668 5 995 136 802 1 3 233 14 0 35
244 pa'o ပအိုဝ်ႏဘာႏသာႏ blk 2 648 7 155 29 564 1 1 677 12 0 12
245 Pangasinense Pangasinan pag 2 582 6 631 77 601 1 8 630 10 0 29
246 Ḥawaianu Hawaiʻi haw 2 574 5 716 98 318 1 17 789 18 0 26
247 atayal atayal tay 2 572 3 132 58 991 1 1 938 16 0 1
248 Pali पालि pi 2 556 4 664 102 276 1 7 567 12 1 15
249 Awadhi ქართული awa 2 471 5 691 26 405 1 3 317 20 0 8
250 betawi Betawi bew 2 445 5 106 22 051 3 472 33 0 5
251 tamazight estándar de Marruecos ⵜⴰⵎⴰⵣⵉⵖⵜ ⵜⴰⵏⴰⵡⴰⵢⵜ zgh 2 384 5 510 37 097 3 1 820 80 0 12
252 Ingusetio ГӀалгӀай inh 2 192 14 250 66 007 2 4 663 13 35 140
253 Fula Fulfulde ff 2 168 5 562 41 158 3 9 642 18 0 18
254 Tulu ತುಳು tcy 2 167 11 888 127 605 3 6 258 22 12 216
255 Karachái-bálkaro къарачай-малкъар krc 2 112 14 576 109 868 1 10 761 15 0 263
256 Xhosa isiXhosa xh 2 063 5 122 37 074 1 13 593 21 0 16
257 Atikamekw Atikamekw atj 2 051 3 204 15 819 5 4 791 9 0 2
258 Tonganu lea faka-Tonga to 2 015 5 487 43 391 2 11 011 6 12 23
259 Alemán de Pennsylvania Deitsch pdc 2 010 5 937 106 105 1 34 014 17 0 68
260 Mon ဘာသာ မန် mnw 1 922 6 568 43 757 3 3 921 15 0 39
261 Aramaic ܐܪܡܝܐ arc 1 904 6 541 96 563 2 21 219 13 0 88
262 tachelhit taclḥit shi 1 867 5 252 50 054 3 4 375 27 0 31
263 Oromu Oromoo om 1 791 5 088 43 131 1 11 454 25 0 29
264 Idioma kikuyu Gĩkũyũ ki 1 771 3 455 21 854 1 9 161 10 0 6
265 Calmucu хальмг xal 1 754 12 064 90 358 1 10 340 13 0 259
266 Xamaicanu Patois jam 1 717 3 089 21 981 1 9 274 20 0 5
267 Tswana Setswana tn 1 716 5 510 36 768 2 10 671 26 4 33
268 Kikuyu Kabɩyɛ kbp 1 712 3 421 18 150 2 4 841 13 0 5
269 Nias Li Niha nia 1 707 4 242 22 969 3 1 992 13 0 12
270 Wolof Wolof wo 1 695 5 460 106 097 2 15 645 14 0 96
271 Novial Novial nov 1 659 4 581 179 185 2 12 243 18 0 121
272 angika अंगिका anp 1 643 4 644 19 829 2 1 870 11 0 14
273 Cabardianu Адыгэбзэ kbd 1 638 7 082 47 769 2 10 324 9 0 75
274 Dagaare Dagaare dga 1 567 2 598 28 853 2 609 14 0 5
275 fon fɔ̀ngbè fon 1 550 2 747 20 177 3 839 14 0 4
276 N'ko ߒߞߏ nqo 1 505 3 275 11 623 2 4 299 15 0 5
277 pidgin ghanianu Ghanaian Pidgin English gpe 1 503 5 759 32 669 2 1 380 20 0 45
278 Bislama Bislama bi 1 459 3 404 43 225 1 13 749 14 0 23
279 Tok pisin Tok Pisin tpi 1 382 5 810 87 677 1 14 089 14 0 155
280 Macedorrumanu armãneashti roa-rup 1 382 4 549 208 254 2 14 411 18 0 240
281 Tetun tetun tet 1 365 3 894 68 220 2 10 020 13 0 60
282 Lojban Lojban jbo 1 335 5 767 112 571 1 17 210 13 0 215
283 Kikongo Kongo kg 1 310 3 528 45 711 1 11 323 13 0 37
284 gun Gungbe guw 1 309 2 412 38 049 2 1 545 25 0 11
285 Fixanu Na Vosa Vakaviti fj 1 295 3 677 35 908 1 9 528 8 0 33
286 Lak лакку lbe 1 271 15 593 52 007 1 8 713 8 0 423
287 Antiguu eslavu eclesiásticu словѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟ cu 1 232 5 718 85 044 2 26 189 20 0 197
288 Madurese Madhurâ mad 1 230 2 448 16 783 2 2 819 21 0 7
289 Tahitianu reo tahiti ty 1 221 3 016 53 542 1 7 737 6 0 38
290 seediq seediq trv 1 173 2 117 99 439 1 2 119 15 0 30
291 pidgin nixerianu Naijá pcm 1 170 2 271 24 812 4 1 770 22 0 10
292 Samoanu Gagana Samoa sm 1 155 3 502 43 622 1 10 812 14 0 51
293 amis Pangcah / 'Amis ami 1 136 2 054 43 581 1 2 384 12 0 14
294 Sranan Sranantongo srn 1 121 2 705 39 684 1 8 028 9 0 29
295 altái алтай тил alt 1 096 6 214 46 537 4 3 102 12 0 163
296 en:Latgalian latgaļu ltg 1 081 3 353 36 659 1 7 709 4 0 48
297 Cheroqui ᏣᎳᎩ chr 1 067 4 176 49 000 1 26 344 22 0 100
298 Criollu guyanés francés Kriyòl Gwiyannen gcr 1 067 2 649 17 330 1 3 304 7 0 14
299 tyap tyap kcg 1 064 5 240 31 433 2 1 661 15 0 92
300 Chichewa Chi-Chewa ny 1 030 4 712 42 178 3 10 907 10 0 114
301 Kʋsaal Kʋsaal kus 988 1 507 11 386 0 257 15 0 2
302 Sesotho Sesotho st 987 4 582 30 383 1 10 922 28 0 88
303 Suazi SiSwati ss 939 2 905 40 241 3 8 962 21 0 61
304 Norfolk Norfuk / Pitkern pih 917 3 383 44 921 1 12 182 13 0 96
305 Góticu 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 904 3 771 46 909 1 20 240 17 0 125
306 frafra gurenɛ gur 897 2 351 15 296 1 1 170 11 0 17
307 Ewé eʋegbe ee 895 3 910 56 798 2 15 098 41 0 165
308 Bambara bamanankan bm 827 3 290 41 369 1 11 354 8 0 112
309 Romanín Romani rmy 801 2 932 53 996 1 18 057 12 0 130
310 Vienda Tshivenda ve 778 2 328 20 347 1 8 254 9 0 35
311 Tsonga Xitsonga ts 772 3 940 38 088 2 10 616 14 0 163
312 batak toba Batak Toba bbc 771 1 228 9 806 1 908 8 0 3
313 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 714 2 261 24 984 1 12 265 15 0 52
314 Kirundi Kirundi rn 650 2 566 23 936 1 10 146 11 0 81
315 Iñupiaq Iñupiak ik 593 2 838 39 740 1 9 125 12 0 201
316 fanti fat fat 578 1 519 11 023 3 1 017 11 0 19
317 wayú wayuunaiki guc 573 1 211 15 134 2 1 400 28 0 15
318 Adigué адыгабзэ ady 559 4 014 14 853 1 7 752 18 0 141
319 Chamorru Chamoru ch 557 2 528 24 054 1 16 343 16 0 119
320 Pontic Ποντιακά pnt 494 2 074 35 623 1 10 850 8 0 176
321 Igala Igala igl 470 794 24 289 0 280 11 0 15
322 Inuit ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitut iu 404 2 931 47 366 2 21 357 19 0 632
323 paiwan pinayuanan pwn 356 563 12 486 1 1 823 15 0 7
324 Sangu Sängö sg 327 2 019 21 102 2 6 888 11 0 280
325 Dinka Thuɔŋjäŋ din 327 1 123 8 747 1 6 588 10 0 46
326 Tigriña ትግርኛ ti 308 2 932 24 796 1 9 883 16 0 614
327 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 267 3 249 32 134 1 10 985 14 0 1 234
328 Groenlandés kalaallisut kl 242 2 299 75 256 3 13 918 12 0 2 365
329 dusun central Dusun Bundu-liwan dtp 183 2 324 11 445 3 273 31 0 674
330 Cree Nēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣ cr 12 2 304 39 812 2 20 012 25 0 630 374
331 Ndonga Oshiwambo ng 8 442 5 927 1 2 390 1 0 39 465
332 Choctaw Choctaw cho 6 200 4 220 1 1 814 0 0 22 059
333 Marshallés Ebon mh 4 205 4 212 1 2 146 0 0 51 881
334 Kwanyama Kwanyama kj 4 113 3 548 1 1 382 0 0 23 315
335 Yi ꆇꉙ ii 3 188 11 653 1 2 035 0 0 235 712
336 Hiri motu Hiri Motu ho 3 128 3 786 1 1 580 0 0 51 351
337 Lorí del norte لۊری شومالی lrc 1 238 140 069 1 5 041 1 0 33 056 873
338 Muscogee Mvskoke mus 1 114 3 603 1 2 353 1 0 403 568
339 Nauruanu Dorerin Naoero na 0 1 807 89 987 1 12 086 4 0 0
340 Akan Akan ak 0 1 709 29 878 1 13 692 6 0 0
341 Afar Qafár af aa 0 511 4 691 1 4 069 1 0 0
342 Hereru Otsiherero hz 0 175 4 483 1 3 766 0 0 0
343 Kanuri Kanuri kr 0 161 4 641 1 5 470 2 0 0
Total 63 145 045 262 921 800 -752 881 396 3 543[5] 114 262 256 283 784 2 814 751 135

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Les páxines de conteníu son les páxines de los Ayuda:Espaciu de nomes espacios de nomes que cada comunidá estima que constitúin la enciclopedia —amás del principal o d'artículos, en delles ediciones añaden otros complementarios—, y qu'amás nun son redireiciones y contienen siquier un enllaz internu.
  2. La direición URL de cada Wikipedia tien la estructura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx ye la identificación de la llingua d'esa Wikipedia, según el códigu de lletres de la norma [ISO 639]-1.
  3. Considérase activos a los usuarios que fixeron dalguna aición nel proyeutu nos postreros 30 díes.
  4. La fondura ye un mididor de l'actividá nuna Wikipedia qu'amuesa con qué frecuencia anoven les páxines de conteníu.
  5. Esta suma nun se correspuende col total de persones reales, pos el mesmu usuariu (con o ensin cuenta global nos proyeutos) ye cuntáu tantes vegaes como apaeza en distintes Wikipedias pa esa estadística.

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]