Llista de Bienes arqueolóxicos nel inventariu del Patrimoniu cultural d'Asturies

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta


Amieva (5)[editar | editar la fonte]

[1]

Avilés (12)[editar | editar la fonte]

[2]

Ayande (51)[editar | editar la fonte]

[3]

Ayer (55)[editar | editar la fonte]

[4]

Balmonte (105)[editar | editar la fonte]

[5]


Bimenes (20)[editar | editar la fonte]

[6]

Bual (72)[editar | editar la fonte]

[7]

Cabrales (83)[editar | editar la fonte]

[8]

Cabranes (19)[editar | editar la fonte]

[9]

Candamu (65)[editar | editar la fonte]

[10]

Cangas del Narcea (172)[editar | editar la fonte]

[11]

  • [[Castru d'Adralés
  • [[Túmulu del Picu Latrene
  • [[Ilesia de San Pedro de Auguera
  • [[Ilesia de Santa Eulalia de Ambres
  • [[Socavón mineru de Pandiellu
  • [[Los Castros de Ridera
  • [[Ilesia de San Xulianu (Arbas)
  • [[Túmulos de Chauchina
  • [[Túmulu de Laguna Seca
  • [[Esplotación Brañas de Ḷḷindouta
  • [[La Pena El Castieḷḷu
  • [[Explotación de Reboḷḷo
  • [[El Castieḷḷo de San Romanu d'Arbas
  • [[Esplotación de Las Salienzas
  • [[Esplotación de las Ouḷḷadas
  • [[Esplotación de La Cueta
  • [[Castru del Pico Sieiro
  • [[Esplotación Braña de La Ḷḷinde
  • [[Ilesia de San Pedru d'Arbas
  • [[Ilesia de San Martín de Bergame
  • [[Ilesia de San Salvador de Bergunu
  • [[Esplotación de Combarru
  • [[Túmulos de los Cuetus
  • [[Megalitu de la Rasa de Cazarnosa
  • [[Z.R.A. de los Castieḷḷos de Bisuyu
  • [[Esplotación de los Cuovos
  • [[Esplotación de L'Andolina
  • [[Ilesia de San Martín (Bisuyu)
  • [[Esplotaciones de Comba
  • [[Esplotaciones de Feidiel
  • [[Esplotación de los Carcabones
  • [[Castru de las Corradas
  • [[El Tesu La Cochada
  • [[Ilesia de San Pedro (Bimeda)
  • [[Esplotación Brañas de Bimeda y Canal de Touzaque
  • [[Zanxes y Depósitu del Pico del Cueto
  • [[Esplotación Cueva del Moro
  • [[Ilesia de Santa María de Carbachu
  • [[Túmulos de la Chousera
  • [[Túmulu de la Fuente Buena
  • [[Esplotación de Pena Rubia
  • [[Esplotación de la Fuente Leiru
  • [[Túmulu d'El Cabornín
  • [[El Castiechu de Tremáu Carballo
  • [[Ilesia de Santa María (Carceda)
  • [[Z.R.A. d'El Castro de Castrusín
  • [[Esplotación de Castanéu
  • [[Ilesia de Santa María (Castanéu)
  • [[Esplotación Monte de L'Acebu
  • [[Esplotación de Los Chanos
  • [[Esplotaciones de La Braña de La Caballar y Braña Ḷḷamera
  • [[Esplotación del Rechanu
  • [[Ilesia de Santiago de Regla de Cibea
  • [[Esplotación d'El Pozu
  • [[La Torre de Sorrodiles
  • [[Los Castiellos de Vaḷḷáu
  • [[Los Castros (Viḷḷar de los Indianos)
  • [[Ilesia de San Salvador (Cibuyu)
  • [[Las Torres de Veigalcastru
  • [[Explotación Ḷḷanu Los Corros
  • [[Túmulos de la Sierra de Santa Isabel
  • [[El Castieḷḷu de Courias
  • [[Túmulos de Santa Ana
  • [[Dolme de la Peña del Aire
  • [[Cueva El Caleiru y Embalse de la Era los Moros
  • [[La Plaza Los Moros
  • [[Ilesia de Santolaya (Cueras)
  • [[Esplotación Vaḷḷe del Mouro
  • [[Esplotación Fuente del Mouro
  • [[Inscultures del Secueḷḷo
  • [[Ilesia de Santa María (Xedré)
  • [[Esplotación de Xalón
  • [[Túmulu de Reḷḷanos de Corros
  • [[Túmulu de las Fuentes de Cabril
  • [[Ilesia de Santa María (Xarceléi)
  • [[El Castiellu de Santa Cruz de Obilley
  • [[Ilesia de San Juan de Larna
  • [[Esplotación de Los Castieḷḷos de Larna
  • [[Zanxes mineres de Sasturrasu
  • [[El Castro (Ḷḷarón)
  • [[Esplotación de la Vilieḷḷa
  • [[Esplotación del Muracal
  • [[Presa Colasa
  • [[Ilesia de Brañas d'Arriba
  • [[Esplotación de las Cuevas
  • [[Z.R.A. de la Corona del Castro
  • [[Esplotación de Fontoisa
  • [[Esplotación de Las Pilieḷḷas
  • [[Túmulu de L'Acebu
  • [[Túmulu del Tablao
  • [[Ilesia de Santa María (Ḷḷumés)
  • [[El Castieḷḷu (Pexán)
  • [[Surcos mineros de La Mata
  • [[Necrópolis tumular de Mieldes
  • [[Esplotación de las Cuestas y Reguero de la Lastra
  • [[Ilesia de Santa María (Monasteriu d'Ermo)
  • [[Esplotación de Sogrando
  • [[Esplotación de Portieḷḷa
  • [[Esplotación de Pico Orrua
  • [[Conxuntu mineru de Monterroso
  • [[Esplotación Veiga La Braña
  • [[Conxuntu mineru de Las Abieiras
  • [[Esplotación del Carcabón
  • [[Z.R.A. de San Félix
  • [[Conxuntu mineru de San Fliz y San Pedru las Montañas
  • [[Ilesia de San Pedro (Las Montañas).
  • [[Cárcava de la Madalena
  • [[Esplotación d'El Refuxacu
  • [[Esplotación Veiga d'El Fuexu
  • [[El Castieḷḷu (Naviegu)
  • [[Ilesia de San Vicente (Naviegu)
  • [[Esplotación de La Carnera
  • [[Esplotaciones de La Bolera y La Brueva
  • [[El Tesu Los Castros
  • [[La Fana
  • [[Z.R.A. de Chano'l Castieḷḷu
  • [[Esplotación d'El Caliru
  • [[Ilesia de San Acisclo de Piñera
  • [[Cárcovas y Murias de Castru Sierra
  • [[Presa de la Mora
  • [[Castru de Triḷḷamuela de Porḷḷéi
  • [[Ilesia de Santianes de Porḷḷéi
  • [[Z.R.A. de las Torres
  • [[Esplotación d'El Ḷḷeireo
  • [[El Castro (La Venta)
  • [[El Castro (Aciu)
  • [[Esplotación de Pinḷḷés
  • [[Esplotación de las Guerertas
  • [[Esplotación Camín Viyu
  • [[Ilesia de Santa María (La Riela)
  • [[Necrópolis Tumular d'El Mouru
  • [[Z.R.A. de la Rasa
  • [[El Castieḷḷo (Valcabu)
  • [[El Chanu Las Coronas
  • [[Zanxa minera de Carezaliz
  • [[Zanxa minera d'El Curtinal
  • [[Zanxa minera de Vaḷḷina Grande
  • Ilesia de San Esteban de Teinás
  • [[El Castiello (Portieḷḷa)
  • [[Esplotación de La Portieḷḷa
  • [[Esplotación de Rubieros
  • [[El Castiello (Tubongu)
  • [[Ilesia de San Mamés de Tubongu
  • [[Esplotación de Picarei o Los Fuexos
  • [[Necrópolis Tumular de Trones
  • [[El Castro (Trones)
  • [[Esplotación de la Fana
  • [[Esplotación de Los Moruecos
  • [[Z.R.A. de la Vega de Mual
  • [[Z.R.A. de los Castrinos de Niceto
  • [[Esplotación de las Movidas
  • [[Z.R.A. de la Gruta de Campoaviao
  • [[Z.R.A. de Cueva de las Cuestas
  • [[Los Castiellos (El Pueblu de Rengos)
  • [[Esplotación de Las Cavenas
  • [[Los Cabuercos
  • [[Esplotación de Ventanueva
  • [[Ilesia de San Juan (Vega de Rengos)
  • [[Conxuntu d'El Pozu das Muyeres Mortas
  • [[Esplotaciones de Tabláu
  • [[Ilesia de Santa María (Viḷḷacibrán)
  • [[Esplotaciones de las Movidas y de las Brañas de Villacibrán
  • [[Ilesia de San Juan (Vichalai)
  • [[Esplotación de los Llamazales
  • [[Esplotación de Cabana Vieḷḷa
  • [[Ilesia de San Cosme y San Damián de Villarmental
  • [[Ilesia de San Vicente de Villatixil
  • [[Camín Real de los Ḷḷeitariegos
  • [[Z.R.A. de Veizconde
  • [[Z.R.A. de Cereizalón
  • [[Z.R.A. d'El Cortinalín
  • [[Necrópolis tumular de La Portiella
  • Dibuxos y grafitos de la dómina de la Guerra Civil y Posguerra nes celdes de los Xulgaos de Cangas del Narcea[12]

Cangues d'Onís (34)[editar | editar la fonte]

[13]

  • Restos dolménicos d'Abamia
  • Cueves del Cuélebre-Xacea de San Nicolás
  • Cueva del Buxu. Cardes
  • Cueva de los azules-Cueva de sulamula
  • Cueva de Contranquil
  • Dolme de Santa Cruz y redolada
  • Redolada de la Capiella de San Antonio. Cangues d'
  • Cueva de La Güelga
  • Xacea de La Venta
  • Calzada de Piedrah.ita
  • Cueva de Berdayes.
  • Castro del Cueto del Llanu de Margolles
  • Castru del Cueto de Villa de Margolles
  • Cueva de Parda
  • Cueva Lladrona
  • Castru de Porquera
  • Cueva de La Morca
  • Túmulu d'El Coteru
  • Ponte romana de Cangues d'Onís
  • Ilesia de Santolaya
  • Torre del Heredero.
  • Ponte sobro'l Ríu Dobra
  • Ilesia de San Pedro
  • Real sitiu de Cuadonga
  • Casona de la Torre.
  • Ilesia de Samartín
  • Ilesia de Santiago
  • Ilesia de San Vicente
  • Monasteriu de San Pedro
  • Hachu de talón y anielles
  • Llote de xoyes d'oru prerromanes
  • Cueva Trespandu
  • Abrigos d'Hondrigu
  • Materiales llíticos de la Cavada

Caravia (9)[editar | editar la fonte]

[14]

Carreño (26)[editar | editar la fonte]

[15]

  • Torre de Morís
  • Solar del vieyu templu parroquial de Santiago d'Ambás
  • El Castru de Huerno
  • Torre de Huerno
  • Puertu d'Entrellusa
  • Restos medievales de San Félix de Candás
  • Torre del Monte San Sebastián
  • Cueva Carlinos
  • San Esteban de Quimarán
  • Necrópolis tumular del Monte Areo
  • Torre y ermita de San Pablo
  • Santa María de Llorgozana
  • Castru de La Barrera
  • Túmulu El Monte
  • San Andrés de Coyanca
  • Torre de Viade, Viao o dormon
  • Abrigo de la Peña de la Sierra
  • Castiellu de Yabio
  • San Xuan de Prevera
  • Santa María d'El Pieloro
  • Santa María de Prendes
  • Torruxón de Prendes
  • San Xuan de Tamón
  • Ilesia y epígrafe de Santa Eulalia del Valle
  • Castru de La Corona de Cardoso
  • Cueva de L'Alborá

Castrillón (14)[editar | editar la fonte]

[16]

  • Material llítico de Pinos Altos
  • Ilesia de Samartín de L'Aspra
  • Ilesia de San Cipriano de Piarnu
  • Cueva del Hueso
  • Castru de la Peñona de la Cueva del Hueso
  • Castru d'El Castru (Quiloñu)
  • Monasteriu de Samiguel de Quiloñu
  • Fornos cerámicos d'El Llordal
  • Castru de L'Armada
  • Monasteriu de Raíces
  • Castru del Peñón de Raíces o Castiellu de Gauzón
  • Material llítico en superficie de Las Arrribas
  • Materiales llíticos, cerámicos y numismáticos de Les Muries
  • Xacea romana El Muru

Castropol (26)[editar | editar la fonte]

[17]

  • Túmulos de Braña Xual/Lombo da Arquela, Pedras Apañadas
  • Esplotaciones auríferes de la Freita y Valle del Candal
  • Túmulos de la Sierra de la Bobia/Alto de la Corona, Pedra Dereita
  • Presa del rio Porcia/El dique de la Barrosa
  • O Castelo/Os castros de Lagar
  • Castro El Corno/Punta la Rubia
  • Afayamientos líticos de la Rasa d'Arnao
  • Fortificación de Corveira
  • Esplotaciones auríferes d'As Grobas/As Carcobas
  • La Corona d'Iramola
  • O Corolo de Lantoira
  • Os Castros de Bouza o de Piñera
  • Los Castros de Piñera
  • Esplotaciones auríferes del ríu Fornello
  • Esplotaciones auríferes d'A Granda
  • Túmulu del Chao da Hogueira
  • El Castelo d'Añides
  • Os Castros de Santalla
  • Os Castros de Seares
  • Los Castros de Vilabedelle
  • Esplotaciones auríferes de Velallon
  • Túmulu de Vado del Arca
  • Los Castros de Brul
  • Túmulu de la Pasadia
  • Os Castros da Antigua
  • Necrópolis tumular d'A Peruyeira

Casu (18)[editar | editar la fonte]

[18]

  • Z.R.A. Peña Castiellu
  • Z.R.A. de la finca de la Torre d'El Campu
  • Castru del Picu Los Castiellos
  • Ponte de Veneros o El Campu (Capital)
  • Z.R.A. de la finca de la Torre d'Orlé
  • Vieya Ilesia de San Salvador de Sobrecastiellu
  • Fortificación de Xerru Castiellu
  • Ilesia de Santa María de Tañes
  • Fortificación del Escobiu Les Torres
  • Z.R.A. de les ruines del Puertu de Tarna
  • Cueva del Río
  • Cueva de las Matas del Río
  • Cueva de La Foz
  • Camín de Tarna a Villaviciosa
  • Malatería de Moño
  • Alberguería ya ilesia de Santa María de Frieru
  • Abrigu de La Foz del Pandoto
  • Z.R.A. Minería d'El Moro
  • Capiella de la Virxe de los Dolores de Nieves [19]

Colunga (46)[editar | editar la fonte]

[20]

  • Túmulos de la Degollada
  • Restos arqueolóxicos de San Cristóbal de Colunga
  • Z.R.A. de la finca de la Torre de Poladura-Torre de Vellide
  • Cueves d'Obaya
  • Túmulos de Cobián
  • Castru d'Obaya
  • Z.R.A. de la posiblle Villa romana de Solavilla
  • Ilesia de Gobiendes
  • Torre de Gobiendes-Palaciu de Gobiendes
  • Castru de la Isla
  • Villa Romana de la Isla del Moral ya Inscripción La Isla y Monasteriu Santa María Isla
  • Castiellu de La Isla-Peñón de La Isla
  • Z.R.A de la finca de la Torre de La Isla
  • Necrópolis tubular del Faru de Llastres
  • Ilesia Vieya de Llastres
  • Abrigu de Buspaderna (¿Cueva del Molino?)
  • Túmulos de Llago
  • Necrópolis Tumular de La Pastiza
  • Castru de Paladrau
  • Castru de L'Azorea Baxu
  • Castru del Cotaxu-Castru de L'Esllavayu
  • “Villa” de Fanu-Llano los Moros-Llano La Villa
  • Monasteriu de Santa María de Lliberdón
  • Torre del Barradiello
  • Z.R.A. de la finca de los Hornos de Fana
  • Ponte la Llomba
  • Castru de Castiellu d'Arriba-Castiellu de Llue
  • Restos San Antolín de La Llera
  • Z.R.A. de la finca de la Torre d'El Cuetu de La Llera
  • Castru de La Tura
  • Castru de Miravete-El Bustín
  • Castru de La Capilla-Trincheres de Moros
  • Mines de La Capilla
  • Z.R.A. de la Torre de Les Pedroses
  • Cueva del Taruxu-Cueva Taraxu
  • Castiello de La Riera-Santa María de Bierces
  • Z.R.A. de la ilesia vieya de La Riera
  • Necrópolis tumular de la Ería de San Vicente
  • Z.R.A. de la ilesia vieya de San Vicente de Llue
  • Ponte Sales
  • Gruta de San Xuan de la Duz-Prado de la Cueva
  • Castru de Villeda-Castro S. Xuan de la Duz; Castru Colunga (en bibliografía). Castru del Foyu, Monte Castrín (toponimia)
  • Ruines Ilesia San Xuan de la Duz ya Inscripción de San Xuan de la Duz
  • Z.R.A. de la Torre ya Ilesia de Güerres
  • Z.R.A. de la finca de la Torre del Cueto La Moría
  • Túmulos de La Busta-Túmulos de La Quintana

Corvera (20)[editar | editar la fonte]

[21]

  • Zanxa minera d'El Posadorio
  • Bifaz de Camina
  • ZRA de la finca de la vieya Capiella de San Pedro de Camina
  • Ilesia de Santa María de Cancienes
  • Túmulu de La Granda
  • Túmulu d'El Portazgo
  • Castru de Pico Castiello de Molleda
  • Ilesia de San Esteban de Molleda
  • Ponte de La Peluca
  • Material llítico de La Granda
  • Material llítico del Ríu Calzones
  • Material llítico de Los Campañones
  • Ilesia de Santa María de Solís
  • Cueva d'El Pielgu
  • Material llítico de La Entrega-Tamón III
  • Palaciu de Tresona
  • Ilesia de San Vicente de Tresona
  • Ilesia de San Xuan de Villa
  • Minería de Foncaliente
  • Túmulos del Cerro de la Peña

Cuaña (20)[editar | editar la fonte]

[22]

  • Castru de Punta da Figueira
  • Mones del Castro (Mohias) BIC
  • Conxuntu tumular d'As Cruces
  • Minería vieya d'El Fornel
  • Torqués de Valentín
  • Túmulu de Cuaña
  • Estela discoidea de Cuaña
  • Castru del Castelón (Villacondide)
  • El Castro (Pumarín)
  • Cantera de Granitu de la Ronda
  • Ilesia de Santa María de Cartavio
  • Material llítico de Silvarronda
  • ZRA de Cuaña
  • Túmulu del Llombo de los Trobos
  • Galeríes de Riofrío
  • ZRA de Porto
  • Túmulos del Llombo'l Riveiro
  • Bolos de Granitu de Teixido
  • Camín de Santiagu (Cuaña)
  • Llabores mineros del monte de Loza

Cuideiru (31)[editar | editar la fonte]

[23]

Degaña (13)[editar | editar la fonte]

[24]

  • Ilesia de Santa María (Degaña)
  • Camín Real de la Collada de Zarréu
  • Materiales férreos de la Collada de Zarréu
  • ZRA de les Cueves d'El Corón
  • Torre de los Condes de Toreno
  • Castru de Los Castros
  • Esplotación minera de Los Castros
  • Esplotaciones mineres de Degaña
  • Ilesia de Santiago (Degaña)
  • Esplotaciones mineres de La Cabuerca
  • Pieza llítica d'El Reboḷḷal
  • Camín de Trayecto
  • Ermita d'El Capillo

Eilao (42)[editar | editar la fonte]

[25]

  • Castru de la Llomba del Castro en Llombatín
  • Túmulu del Barcalín
  • Necrópolis d'As Llagúas
  • Necrópolis d'Entreríos
  • Dolmen de Gargalois
  • Necrópolis de Penas Llongas
  • Necrópolis del Prado de San Roque
  • Castru de Los Castelloes de Sarzol
  • Túmulu de la Ermita de San Roque
  • Túmulu de La Peña de Bubia
  • Castru del Pico da Cruz de Tamagordas
  • Cazoletas de los altos de Beveraso
  • Túmulu del Chao de Arquela
  • Túmulu del Camín Grande
  • Túmulu de la Carballeira I
  • Túmulu de la Carballeira II
  • Necrópolis tumular de las cruces
  • Túmulu de la Degollada
  • Túmulu d'A Lagúa del Seixo
  • Necrópolis tumular de la Sierra de la Bobia I
  • Túmulu de la Sierra de la Bobia II
  • Necrópolis tumular de la Sierra de la Bobia III
  • Túmulu de la Sierra de la Bobia IV
  • Necrópolis del Valle del Carrizpu
  • Túmulu de Merúas
  • El Castelón de Zadamoño
  • Furado de Pepeta
  • Cazoletas d'A Corte de Erces
  • Túmulu de la Encadromada I
  • Túmulu de la Encadromada II
  • Casa La Torre de Xío
  • Minería vieya de la Furada del Rego
  • El Castelón d'Eilao
  • Necrópolis tumular d'As Veigas
  • Dolmen de la Peña de la Cabaña
  • El Castelo d'Entreríos
  • Canales d'Entrerríos
  • La Cabana del Moro/Mina los Azores
  • Mina d'Abaxo
  • Esplotación minera de la Pena del Moro
  • Minería de la Pena Encantada
  • Túmulu de Pena Caliente

El Franco (37)[editar | editar la fonte]

[26]

  • Minería vieya d'Andía
  • Minería vieya de Cárcobas de Pena
  • El Castro de Castrón
  • Minería vieya d'El Couz
  • Minería vieya de Los Valles
  • Minería vieya de Llamua
  • Minería vieya d'El Mazo
  • Minería vieya del Regueiro del Torno
  • Minería vieya d'Arancedo
  • Minería vieya d'El Barredal
  • La Coronoa d'El Castro d'Arancedo
  • Minería vieya d'Entornadoiro
  • Minería vieya de Bargaz
  • Minería vieya d'El Caroceiro
  • Minería vieya de La Groba
  • Minería vieya d'A Braña
  • Minería vieya d'As Cabornas
  • Minería vieya d'El Llamazo
  • Minería vieya d'As Covas
  • Minería vieya de Penadecabras
  • Minería vieya d'El Valle
  • Minería vieya de La Groba II
  • Minería vieya del Río Cambaredo
  • El Castro de Castellón
  • Conxuntu tumular de Pusnovo
  • El Castro de Castellón de Castello
  • Minería vieya de Ferreira
  • Minería vieya d'El Bao
  • Minería vieya de Cárcobas
  • Minería vieya d'El Pedregal
  • Minería vieya de Monte das Trabuas
  • Pozu de la minería vieya del Pozo del Llago
  • Valle de la minería vieya del Valle de Perdiz
  • Túmulu d'El Pedrero
  • Castru de La Corona de Prendonés
  • Castru de Cabo Blanco
  • Túmulu de Mendóis

Gozón (25)[editar | editar la fonte]

[27]

  • Materiales llíticos de la Ensenada de Bañugues
  • Restos romanos de la Ensenada de Bañugues
  • Restos arqueolóxicos del Torrexón del Cabu de la Narvata
  • Túmulu de La Pecina
  • Ilesia de San Jorge de Heres
  • Túmulu de Los Gallos
  • Castru d'El Cantu La Figal
  • Material llítico de la Península de Nieva
  • Z.R.A. de la supuesta Torre medieval de la Tierra de los Moros
  • Torre de los Pola en Lluanco
  • Ilesia de San Jorge de Mazaneda
  • Torre de Mazaneda
  • Emplazamientu templu primitivu de Santa Eulalia de Nembro
  • Ilesia de Santa Dorotea de Susacasa
  • El Castiello de Podes
  • Casa La Torre de Lloreda
  • Túmulu de Xagó
  • Castru de Los Garabetales
  • Material llítico de la Playa de Tenrero
  • Túmulu de Carou
  • Material llítico de la Plataforma del Cabu Peñes I
  • Material llítico de la Plataforma del Cabu Peñes II
  • Castru d'El Cuerno
  • Túmulu del Barriu de Tezán
  • Los Castiellos d'Alvaré

Grandas de Salime (16)[editar | editar la fonte]

[28]

  • Castru El Chao Samartín
  • Necrópolis tumular d'El Chao de Cereixeira
  • Peña con cazoletes de Chao d'El Molín del Río
  • Peña con cazoletes de Valdepena
  • Peña con cazoletes d'El Coto
  • Zarro das Tumbas
  • Túmulu del Monte Bornela
  • Túmulu del Prau del Cura-Túmulu d'A Mesa
  • Castru de Pica del Castro-Castru de Pelóu
  • Castru y esplotación minera de Vilavilleiro
  • Túmulos de Pico de la Cancela
  • Túmulos de la Xorenga-Túmulos del Canadeiro
  • Petroglifos de la Xorenga
  • Castru de Folgosa-Peña el Castro
  • Hachu planu de bronce (Grandas)
  • Cortes mineres de Pedras Apañadas

Grau (89)[editar | editar la fonte]

[29]

  • Túmulos de La Oprida
  • Castru d'El Castiello de Cubia
  • Cueva del Palagón-Cueva del Palacín
  • Ilesia parroquial de San Miguel de Báscones
  • Necrópolis tumular de La Payarona
  • Castru de San Julián de Belandres
  • Material llítico de Fuoxu
  • Material llítico del Rañón
  • Castru del Cascayal en Berció
  • Cueva de Godulfo I
  • Cueva de Godulfo II
  • Abrigos de Sucueva
  • Hachu talláu de Cabruñana
  • Túmulu de la Lladera meridional de Sierra Sollera Baxa
  • Malatería de San Lázaro de Cabruñana
  • Ilesia Parroquial Vieya de San Lorenzo de Cabruñana
  • Materiales llíticos de Sierra Sollera Baxa
  • Castru d'El Castiellu El Pedréu
  • Necrópolis de La Cueña
  • Túmulos de Sierra Sollera Baxa
  • Ilesia parroquial de San Vicente de Bustiellu
  • Cuava d'El Chapipi
  • Castiellu de Baselgas
  • Abrigu de La Salona
  • Abrigu de Solveiru
  • El Torrixón de Cuaya
  • Abrigu de Sintuertos
  • Cantu talláu de La Fondera
  • Cueva de Los Moros
  • Abrigu d'El Fornu
  • Raspador de Panicera
  • Cueva de Folechegón
  • Hachu musteriense de La Caridá
  • Recintu amuralláu de Grau
  • Materiales llíticos de La Vega de Grau
  • Castiellu de Santa María Grau
  • Chopper de Santa María Grau
  • Nucleu de La Mesa
  • Llascas de Gurullés
  • Conxuntos llíticos de Samartín de Gurullés
  • Ilesia parroquial de Samartín de Gurullés
  • Túmulos de Samartín de Gurullés
  • Material llítico de San Playu Sienra
  • Material llítico d'Alcubiella
  • Materiales llíticos de La Veiga La Mata
  • Nucleu de La Granda
  • Material llítico de Llantrales
  • Ilesia parroquial de Santa Eulalia de La Mata
  • Materiales llíticos de Picalgallo-El Xorro
  • Hachu de Sobre Ribiellas
  • Hachos de Ribiellas
  • Castiellu de La Mata
  • Piedres tallaes de La Sierra de Grau/Grado
  • Túmulu del Monte Piurices
  • Abrigos de Peña Blanca- Abrigos de Castro Blanco
  • Ponte de La Carril n'Anzu
  • Ponte de Peñaflor
  • Ilesia parroquial de San Xuan de Peñaflor
  • Cueva de Vega (Grau)
  • Piedra tallada de Veiga d'Anzu
  • Castru de Picu Castiellu de La Figal
  • Ermita del Santo Cristo de Rañeces
  • El Picu Castro de Rañeces
  • Túmulu de Siellas
  • Necrópolis tumular d'El Toural
  • Túmulu del Monte Rubianu
  • Abrigu d'El Veirón
  • Castru d'El Picu El Moru de Canales
  • Túmulu del Llano de L'Ayalga
  • Castru de Peña Castiellu de Momalu
  • Raedera de Samiguel
  • Abrigu de Peñamelera
  • Ilesia parroquial de Santiago de Sorribas
  • Túmulu de La Cruz de la Sierra
  • Necrópolis tumular de La Escrita
  • Necrópolis tumular de La Forcada
  • Necrópolis tumular de Peñas Negras
  • Necrópolis tumular d'El Cascayu
  • Castru de Castrofabeiro
  • Túmulu d'Espinapata
  • Necrópolis tumular de Los Llodos
  • Torre de Villandás
  • Xaceda paleolítica d'Acebéu
  • Necrópolis tumular d'El Valle
  • Túmulu d'El Alto del Mouro
  • Camín real de La Mesa (Grau)
  • Túmulos de la Sierra de Santa Cristina
  • Picu Castro de San Salvador d'Ambás
  • Castru del Pico La Forca

Ibias (95)[editar | editar la fonte]

[30]

Necrópolis de llastres de San Xoán Esplotación minera d'Os Castros Dolme y petroglifos d'A Portelia Castru d'El Castelo Ilesia de Santa María A Ponte de Cecos Morteru de Cecos Molde d'A Pena del Corvo Mueles d'A Pena del Corvo Esplotación minera d'El Escourial Esplotaciones mineres d'A Pena del Corvo Esplotación minera d'El Foxo Necrópolis tumular del Teso das Broas Esplotación minera d'El Picarelo Esplotación minera d'El Foxón Necrópolis de llastres de San Romao Esplotación minera d'A Mergulleira Mortero de Pousadoiro Esplotaciones mineres del Río Cervos Esplotaciones mineres de Villar Cebolín Castro d'O Coredo Ilesia de Santa Comba Esplotación minera d'O Castro Necrópolis de llastres d'El Cacabón ZRA d'A Cortía del Vale (A Casoa) Esplotación minera de Cuantas Esplotaciones mineres de Folgoso Cruciforme de Folgoso Esplotación minera de Liares Necrópolis tumular d'A Serra de Piñeira Necrópolis de llastres de San Cristovo Ilesia de Santo Antolín Torre de Tormaleo Esplotaciones mineres de Trigal

35 Explotaciones mineras de Redomín 36 Explotaciones mineras de Santo Antolín 184523,676 4772452,65 37 Necrópolis tumular del Chao das Medorras 181780,623 4775426,77 38 Explotación minera de A Pena Cova 182202,713 4775715,62 39 Explotaciones mineras de As Covas da Alvariza 181011,093 4775400,64 40 Ermita de Fontaos 182748,805 4775984,55 41 Torre de El Castelo 182450,044 4777486,08 42 Explotación minera de El Coedo 183072,172 4777275,91 43 Explotaciones mineras de Marentes 182989,149 4778007,36 44 Faliforme de Marentes 182586,42 4777330,8 45 ZRA de El Castrón 182661,443 4777075,56 46 Camín Real 182349,83 4777403,96 47 Necrópolis de lajas de Santa María 184062,416 4775159,88 48 Explotaciones mineras de Vilaxane 183874,137 4776229,01 49 Necrópolis de lajas de San Pedro 191961,901 4766345,19 50 Petroglifos del Chao das Cruces 191933,389 4766900,08 51 Torre de El Castelo 190142,976 4766907,82 52 Explotaciones mineras de El Coedo 192122,05 4765863,16 53 Explotaciones mineras de Oumente 194849,52 4766402,41 54 Capilla y necrópolis de lajas de San Xoan 194017,136 4765131,58 55 Explotación minera de A Casa dos Moros 187144,851 4767622,11 56 Punta de lanza del Viso da Barreira 189387,124 4762542,06 57 Explotaciónes mineras de Penedela 180117,347 4774229,4 58 Explotaciones mineras de Río de Porcos 178676,406 4776946,8 59 Explotaciones mineras de O Chao da Auxegra 179528,372 4776876,7 60 Explotaciones mineras del Chao da Redonda 181145,572 4768620,53 61 Necrópolis Tumular de O Chao do Rebolo (o Teso Coto) 178398,857 4772695,74 62 Explotación minera de O Gorballón 63 Iglesia de San Agustín 178009,103 4774230,95 64 Castro de O Castelo 179042,653 4773893,97 65 Explotación minera de A Grova da Feita 177106,479 4773636,31 66 Necrópolis ubular y petroglifos de A Gramela de Abaxo 189372,806 4772420,34 67 Petroglifos de A Pena dos Pozos 188442,128 4772048,53 68 Castro de Castro Mouroso 186844,513 4775798,35 69 Petroglifos de Dou 185853,505 4774697,37 70 Explotaciones mineras de As Covas da Regueira del Medio 189612,104 4776389,64 71 Explotaciones mineras de El Gorballón (Mourentán) 188237,194 4778233,12 72 Dolmen y petroglifos del Chao de Leda 189849,862 4775367,21 73 ZRA de A Torre Vella del Meirazo 188768,749 4774506,52 74 Explotación minera de A Grovoa das Gralleiras(Seroiro) 188109,337 4775189,93 75 Dolmen y petroglifos de A Fonte da Seara 186451,006 4778874,96 76 Explotaciones mineras de Ouria 185618,321 4776120,04 77 Explotaciones mineras de El Treitorio 78 A Ermita de Santiago 79 Hacha de bronce de talón y una anilla 80 Explotaciones mineras de Pousadoiro 81 Explotaciones mineras de Astierna 82 Canal minero de A Senda Moura 83 Explotaciones mineras del Palón das Lastras 84 Necrópolis de lajas de A Nogal Vilar 85 Explotación mineras de A Redonda Cimeira 86 ZRA de A Cortía de Cendías 87 Explotación minera de El Candal 88 Castro de Os Castros 89 Castro de El Castelo 90 Necrópolis de lajas de Santa María 192556,775 4759218,08 91 Explotación minera de A Braña de Luiña 192958,99 4757883,01 92 Regatón de A Valía Cavada (Pilum a Serra de Torga) 190992,506 4763103,5 93 Iglesia de San Jorge 194492,001 4761068,3 94 Túmulo del Porto de Fornela 195674,942 4757897,59 95 Necrópolis tumular del Chao dos Moullois

Illas (4)[editar | editar la fonte]

[31]

Llanera (13)[editar | editar la fonte]

[32]

  • Castru de La Peña Menende
  • Material constructivo romano de Cayés
  • Castru de la Coroña de Les Areñes
  • Restos romanos de la ería La Castellana. Estación de tren
  • Castru del Cantu San Pedro
  • El Cuetu de Santufirme
  • Túmulu de Santolaya
  • Castru de la Cogolla de Severies
  • Materiales llíticos de La Granda
  • Materiales llíticos de Santufirme
  • Abrigu de Tuenes
  • Abrigo de La Bolenga
  • Estaya de poblamientu romanu Lucus Asturum

Llanes (141)[editar | editar la fonte]

[33]

  • Cueva de La Llana
  • Cueva d'Horadada
  • Abrigu del Río Purón
  • Cueva de Sohornos
  • Cueva de La Sonraxa
  • Torre d'Andrín
  • Ilesia de Santa Eulalia d'Ardisana
  • Cueva de Las Inxanas-Cueva de la Xinxana
  • Cueva Llamazúa
  • Abrigu del Alloru
  • Cueva de Balmori
  • Abrigu del Cuetu La Ería
  • Cueva del Quintanal
  • Cueva de Vega Chica I
  • Cueva de Vega Chica II
  • Cueves de La Boriza-Concheros de Niembru
  • Cueva de Fonfría-Cueva H.onfría
  • Cueva de San Xuan de Covera
  • Abrigu del Hayau Pláganu-Abrigu d'El Mazucu
  • Materiales llíticos Xacees del Llano de Los Carriles
  • Monasteriu de San Salvador de Celoriu
  • La Cuevona-Cueva de La Borbolla, Cueva de Cue
  • Cueva Colomba
  • Casa de Guiana
  • Ilesia de San Miguel de H.ontoria
  • Túmulu del llano de H.ontoria
  • Cueva Llamorei
  • La Cueva-El Camaleón
  • Cueva del Elefante
  • Palaciu de Rivero-Palaciu de los Gastañaga
  • Casa númb. 36 de la calle Mayor
  • Santa María de l'Asunción-Santa María de Concejo
  • Torrexón y muralles medievales de Llanes
  • Concheru de Toró
  • Cueva de Cuartamentero
  • Cueva de La Colmenera
  • Cueva de los Nozales
  • Castiellu de Soberrón
  • Malatería d'Ardisana
  • Cueva Cosagra-Cueva Consagra o Cosagre
  • Calzada y ponte sobro'l Terviña
  • Cueva de Cámara
  • Cueves del Palacio
  • Túmulos del Llano de Naves
  • Abrigos de San Antolín
  • San Antolín de Bedón
  • Túmulu del Llano de Nueva
  • Cueva del Penicial-Cueva Cabrón o Cueva Benigna
  • Ponte Vallina
  • Torre de los Aguilar de San Jorge-Torre del Palaciu de Vega del Sella
  • Cueves del Mar I
  • Cueves del Mar II
  • Cueves del Mar III
  • Entrelascuevas-Grandiella
  • Covajono
  • Cueva de Gustianroi
  • Cueva de La Pallota-Abrigu de Celoriu
  • Abrigos de Parres
  • Abrigu de Torividiego
  • El Covarón
  • Cueva de Las Herrerías-Cueva de Bolao
  • Cueva de El Infierno
  • Abrigu de La Pallota
  • Abrigu d'Arenillas
  • Cueva de la Huerta'l Monje
  • Cueva de La Silluca-Cueva de Cobijero
  • Cueva d'El Toralete
  • Cueva d'El Toralete II
  • Abrigos de La Jartosa-Abrigos de Cueto Blanco
  • Cueva de Novales
  • Abrigos de Pendueles-La Cuevona
  • Ilesia de San Acisclo de Pendueles-Santa Cecilia, San Tocillo
  • Cueva de Sollao-Cueva de Solleo, Cueva de los Húngaros
  • Torre del Prau. La Ilesia de Porrúa
  • Abrigu de la Torca del Alloru
  • Cueva de La Boriza
  • Abrigu de Cueto de la Mina
  • Cueva de Bricia
  • Cueva de Bricia II
  • Cueva de Bricia III
  • Cueva de Bricia IV-Covacho de la Estación de Bombeo
  • Abrigu de Cueto de la Mina
  • Cueva El Jorru Sánchez-El Jou Sánchez
  • Cueva de La Llera-Cueva de La Llosa, La Cabada y El Refugio
  • Cueva Mary
  • Cueva d'El Muro
  • Cueva Las Quintas-Covacho de la carretera de Niembru
  • Cueva de La Riera
  • Cueva del Tebellín
  • Cueva de Pueblo Bajo de Lledías
  • Cueva d'Arnero
  • Cueva de Coberizas - Cueva Sabina
  • Abrigu de Posada
  • El Torrexón de Posada la Vieja
  • Abrigos del Castiello
  • Cueva de Los Menores
  • Cueva de La Higar-Abrigu de Quintana
  • Cueva de Trescalabres
  • Hachos de bronce de la Fuente de Frieres
  • Ponte de Mía-Ponte d'Aguamía
  • Materiales llíticos de la Rasa de Llames
  • Cueva Punteu
  • Cueva de La Zurra
  • Cuetu Molín
  • Covacho de la Peña
  • Cueva de La Fontica
  • Torre de Rales
  • Cueva de Samoreli
  • Cueva d'El Águila I
  • Cueva d'El Águila II
  • Cueva Ciernes
  • Cueva de Collamosa
  • Cueva Collubina
  • Cueva del Hondón
  • Cueva del Toral I
  • Cueva del Toral II
  • Cueva del Toral III
  • Torre de Torrevega
  • Cueva d'El Bufón
  • Cueva de Cordoveganes
  • Cueva de ntecuela-Cueva de Puertas
  • Cueva El Llau
  • Abrigu de Peña Tú
  • Abrigu del Puente de Puertas
  • Cueva de Cáraba
  • Cueva de Maragateo-Cueva de Maragoteo
  • Cueva de Las Madalenas
  • Cueva de Santamarina-Cueva de las Injanas
  • Necrópolis Tumular de la Sierra Plana de la Borbolla-Sierra Plana de Vidiago
  • Covacho de Trescuetu-Covacho d'Ordaliega
  • Cueva de Llanu Chicu
  • Abrigos del Puerto de Vidiago-Abrigos de la Torre
  • Malatería de San Lázaro en San Roque
  • Necrópolis del Cueto San Pedro
  • Cueva de Coterona en Porrúa
  • Cueva Tempranas de Bricia
  • Castru de la Punta de La Torre o de Jarrio de La Talá
  • Cueva del Mazo n'Andrín
  • Capiella de Los Santos en Porrúa
  • Cueva de Cucabrón en Porrúa
  • Material llítico de Porrúa

Llangréu (4)[editar | editar la fonte]

[34]

Llaviana (19)[editar | editar la fonte]

[35]

  • Z.R.A. El Corón
  • Torrexón d'El Condado
  • Malatería de Colmillera-Malatería de Comiyera
  • Túmulu de Fresnedo
  • Minería de Sierra
  • Z.A.R Ilesia de Lorío
  • Monasteriu de Ciargüelo - Monasteriu de San Xuan de Villaverde
  • El Puente de Arco
  • Cueva del Cañal-La Covona
  • Castru d'El Castrillón
  • Túmulu de La Facuriella
  • Túmulu de La Felguerina
  • Petroglifos de Corián
  • El Cercu de Pumará-Cantu Castiellu
  • Camín y Ponte de San Pedro de Villoria
  • Cueva de Les Xanes
  • Ilesia de Villoria
  • Ponte vieya de Villoria
  • Túmulos de La Arquera

Ḷḷena (55)[editar | editar la fonte]

[36]

1 A sentamiento forticado de Picu El Castil.lu de Cabezón 274966,985 4770074,85 2 I glesia parroquial de Nuestra Señora de las Nieves de Campumanes 270617,958 4776214,93 3 Castro de El Curullu de Campumanes 270040,946 4775754,92 4 Vestigios arqueológicos del entorno de Cuturresu 269755,946 269890,947 4776364,93 4776299,93 5 Castro de La Corolla de Tiós 268660,925 4775719,92 http://www.asturias.es/bopa BOLETÍN OFICIAL DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS núm. 18 de 23-i-2014 2/3 Cód. 2014-00829 Yacimiento Coordenada X Coordenada Y 6 L a Iglesia Vieya de Tiós 269623,94 4775784,92 7 Vestigios arqueológicos del entorno de Casorvía 272354,98 272690,983 272962,987 273023,986 4775629,92 4775472,92 4775414,92 4775190,91 8 Castro de Picu El Castiillu 271500,974 4776719,93 9 Castro de Santa María de Castiello 270210,966 4779579,97 10 I glesia de Santa Cristina de Lena 271075,975 4778799,96 11 T úmulo de Reigá 275167,029 4779263,96 12 I glesia parroquial de San Lorenzo de Felgueras 271725,984 4778790,96 13 I glesia de Santa María de la Asunción de Bendueños 270595,947 4774714,91 14 I glesia parroquial de San Claudio de Erías 271525,965 4775293,92 15 N ecrópolis de Las Esculinas 268913,901 4771781,87 16 I glesia parroquial de San Pedro de Xomezana 268540,895 4771774,87 17 Asentamiento fortificado de Peña El Castiillu de Xomezana Riba 268618,9 4772288,87 18 I glesia parroquial de Santa Eugenia de Muñón Cimiru 268522,959 4785321,02 19 T úmulo de El Mayéu de L’Argañosa 266614,93 4785262,02 20 T úmulos de La Mesta 266704,931 266679,931 4785373,02 4785309,02 21 T úmulos de Les Segaes 267803,948 274966,985 267996,952 268088,953 268235,955 4786717,03 4770074,85 4786744,04 4786760,04 4786753,04 22 E rmita de Santu Mederu 268905,964 4784145,01 23 P ieza lítica de Valgrande 271555,879 4763594,76 24 N ecrópolis de Santa María La Gloriosa 272802,932 4767399,81 25 E l Castl.lu La Carisa 26 N ecrópolis del entorno de la iglesia de Santa María de Parana 276046,015 4772841,88 27 S an Pelayo (ZRA ) 275526,009 4773129,89 28 T úmulos de La Campa La Soma 265085,907 265204,908 4783400 4783455 29 T úmulos de La Peña La Golpeya 266431,927 266545,929 4784947,02 4785120,02 30 Asentamiento fortificado del Pico El Curullu Los Campos 270790,982 4781554,99 31 E l Castro de Palaciós 268745,953 4781039,98 32 R estos arqueológicos del entorno de la capilla de San José de Palaciós 268688,955 4781704,99 33 Hallazgos cerámicos de San Feliz 270410,983 4783410,01 34 T úmulos de Los Col.aos de Fonso 264237,873 264225,873 264240,873 4779481,95 4779469,95 4779415,95 35 M aterial lítico de El Colléu La Felguerina 264728,878 4778782,94 36 S an Salvador de Güelles (ZRA ) 273930,991 4773854,9 37 E l Munistiriu de Fierros 273700,974 4771323,87 38 I glesia parroquial de San Antolín de Sotiello 269900,935 4774443,9 39 Asentamiento fortificado de El Curullu de Reconcos 268758,872 4768551,82 40 M ina de La Cueva La Cocina 264505,785 4767799,8 41 D espoblado de Acebos 263358,733 4764757,75 42 I glesia de San Juan de Tuíza Riba 262120,739 4767977,79 43 E l Castiil.lu de Villayana 271858,001 4784981,03 44 I glesia de Samartino de Vil.ayana 270605,985 4785023,02 45 I glesia parroquial del Cristo de Villayana 271360,995 4785065,03 46 E xplotación minera de El Colléu L’Oro 266585,902 4777407,93 47 T úmulo de El Col.léu L’Oro 266578,902 4777414,93 48 T úmulos de La Cruz de Pando 265135,864 265114,863 265106,863 4775554,9 4775569,9 4775574,91 49 T úmulo de El Llamargón 265342,875 4776486,92 50 T úmulo de Pando 265110,86 4775121,9 http://www.asturias.es/bopa BOLETÍN OFICIAL DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS núm. 18 de 23-i-2014 3/3 Cód. 2014-00829 Yacimiento Coordenada X Coordenada Y 51 T úmulo de El Reselléu 265192,861 4775071,9 52 Asentamiento fortificado de Las Coronas de Zurea 266830,877 4773319,88 53 Vía de La Carisa 279612,051 273491,02 4769891,84 4786040,04 54 N ecrópolis de El Cuartón 274425,993 4772999,89 55 Castiillu de Fresneo

Mieres (34)[editar | editar la fonte]

[37]

Morcín (27)[editar | editar la fonte]

[38]

Muros (6)[editar | editar la fonte]

[39]

  • Hospital de Pelegrinos de la Cuesta d'Arango
  • Palaciu de Valdecarzana
  • Restos Romanos de la Plaza del Marqués de Muros
  • Ilesia de Santa María de Muros
  • Castru del Campón
  • El Castiello d'Aguilar

Nava (44)[editar | editar la fonte]

[40]

Navia (40)[editar | editar la fonte]

[41]

Noreña (3)[editar | editar la fonte]

[42]

Onís (13)[editar | editar la fonte]

[44]

  • Mina del Milagro, Mina del Socavón
  • La Cuevona
  • Cueva d'El Molín
  • Cueva de Sopeña, Cueva Vega de los Cuervos
  • Cueva de Soterraña
  • Mina d'Avin o del Costazu
  • Cueva de Pruneda
  • Cueva de Quiliama
  • Cueva de Vistatrescuevas
  • Cueva de Jogos de Alda
  • Cueva de Jullobu
  • Cueva de Las Camaras, Cueva de Pelamoros
  • Túmulu del Llano de la Cruz en Demoés

Parres (23)[editar | editar la fonte]

[45]

  • Material llítico del Abrigu de La Vega
  • Material llítico del Abrigu de La Roza
  • Material cerámico de la Cueva de El Greyu
  • Túmulu del Pico Mirellu
  • Asentamientu fortificáu de La Forcada
  • Material llítico y cerámico de Cueva de Cópiale
  • Asentamientu fortificáu de la Peña Mancobio o Villar
  • Material llítico de la Cueva de Santianes del Terrón
  • Material llítico y cerámica de la Cueva de Laspru
  • Ponte Romana de Cangues d'Onís, Puente Vieyu
  • Túmulu de Fontecha
  • Material llítico del Abrigu del Mampodre
  • Material llítico de la Cueva de La Pereda
  • Material llítico de Samartín de Bada
  • Material llítico del Abrigu de Escobio- Abrigu del Prado de la Cueva
  • Material llítico de la Cueva d'El Taragañu
  • Material llítico del Abrigu de Vega Benay
  • Material cerámico de la Cueva de La Peruyal
  • Material llítico del Abrigu de Tospe
  • Camín de la Reina-Camin Real en Viabañu
  • Material llítico del Abrigu de Sopeña
  • Material llítico de la Riega de Rubiyones
  • Castru de Navarín

Peñamellera Alta (15)[editar | editar la fonte]

[46]

  • Cueva de las Brujas o Coimbre
  • Cueva de Coteril
  • La Cuevina de don Gregorio
  • Cueva de Llonín
  • Cueva de La Deseada
  • Abrigu de La Molinuca
  • Cueva Negra
  • Abrigu de Rubena I
  • Abrigu de Rubena II
  • Cueva de Concha La Mala
  • La paré Nogales
  • Túmulu de Jancagüernica
  • Cueva de Trauno
  • Cueva de Toreo I
  • Cueva de Toreo II

Peñamellera Baxa (15)[editar | editar la fonte]

[47]

  • Asentamientu fortificáu d'Abándames
  • Necrópolis medieval d'Abándames
  • Ponte y calzada romana d'El Acebal
  • Ponte romana de los Cierros de Martín
  • Túmulos de Trescueto
  • Cueva de La Loja
  • Cueva de San Pelayo
  • Gran abrigu de Panes
  • Material llítico de La Cabañuca
  • Cueva de Perusimón
  • Gran abrigo de Siejo
  • Cueva Pandeoru
  • Cueva de Subores
  • La Cuevina de Ceriquín
  • Cueva de Moca

Pezós (17)[editar | editar la fonte]

[48]

Piloña (23)[editar | editar la fonte]

[49]

  • Cueva d'El Sidrón
  • Castru del Monte Viyao
  • Cueva del Aviao
  • Cueva de Peña Ferrán
  • Castru de Coroña'l Castru
  • Necrópolis tumular del Monte Fario
  • Abrigos del Peñón de Sorribes
  • Grabaos de la Llosa d'El Llendón
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/La Cuesta
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Riega Zalamiegos, sector I
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Riega Zalamiegos, sector II
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Riega Zalamiegos, sector III
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Riega Zalamiegos, sector IV
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/El Pedrocal
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Arrroyo de la Encrucijada
  • Conjuntos líticos en superficie de Coya-Lludeña/El Pedroso de Ludeña
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Camino Real, Llanacoya
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/Cierre Corralón
  • Conxuntos llíticos en superficie de Coya-Lludeña/El Regón, Prau la Fuente
  • Conxuntu llítico de Biedes
  • Castru de La Forca de Lludeña
  • Fortificaciones de La Mota'l Color
  • Fortificaciones de La Cogoruta

Ponga (14)[editar | editar la fonte]

[50]

  • Ilesia vieya y necrópolis de San Xuan de Beleño
  • Z.R.A. Tombu Les Romanes
  • Z.R.A. Cueva de Mestas
  • Z.R.A. Minería de Miesca-Ceñal de Tolivia
  • Camín, alberguería y ermita d'Arcenorio-Camín a Castiella per Arcenorio
  • Torre de Cazo
  • Cueva de Les Beleñes
  • Cueva de Barbaroña-Cueva del Subterráneo
  • Camín y ponte d'El Beyu
  • Camín, alberguería y ermita de Ventaniella-Camín dende Ribeseya a Castiella per Ventaniella
  • El Castiello de Tanda
  • Z.R.A. del templu parroquial de Viegu
  • Túmulu de La Carrera
  • Túmulu de La Boya

Pravia (75)[editar | editar la fonte]

[51]

Proaza (37)[editar | editar la fonte]

[52]

  • As de Banduxu
  • Ilesia de Santa Maria de Banduxu
  • Torre de Banduxu
  • Camín Real de los Puertos de Banduxu
  • Túmulos y material llítico de Lago de la Barrera
  • Ermita de Santiago de la Roza
  • Ermita San Bartolomé de los Acebos
  • San Pedro de Caranga
  • Material llítico de Santullano de Caranga
  • Túmulu y material llítico La Cruz
  • Ilesia de Santa Maria de Llinares
  • Picu del Castro de Peña Armada
  • Fonte de Proacina
  • Torre de la Proacina
  • Casa-fuerte de Prada
  • Abrigu de Proaza
  • Torre de Proaza
  • Material llítico de Valdearenas
  • Ruines de Valdearenas
  • Fortificaciones de Vegamande
  • Túmulu del Puertu de Sograndiu 1
  • Túmulu del Puertu de Sograndiu 2
  • Túmulos d'El Rañón
  • Castru de Bustieḷḷu
  • Material llítico de Bustieḷḷu
  • Canal de Mingoyu
  • Castru del Pico Castiello
  • Mina de Santa Maria de Peñacollada
  • Ponte de Las Ventas
  • Castru del Canto de L'Arbeyal
  • Túmulu del Collado de Canal Seca
  • Material llítico de Los Telleros
  • Material llítico del Castrillón
  • Restos de la Villa de la Gaudiosa
  • Material llítico del nucleu de Samartín
  • Calzada de la Collada de Aciera a Villamexín
  • Ilesia-malatería de Llindelafaya

Quirós (40)[editar | editar la fonte]

[53]

  • Torre de Las Agüeras
  • Ilesia de Santa Eulalia de Pirueño
  • Asentamientu fortificáu del Castieḷḷu/Castru Moirín
  • Cueva'l Fanocho
  • Ilesia de San Lorenzo de Tene
  • Túmulu de Tresechu
  • Ilesia parroquial de San Pedro d'Arroxo
  • Torre de Bárzana
  • Túmulu de La Coḷḷá Piedrafita
  • Túmulu de la Mortera'l Pando
  • Material llítico de la Veiga'l Lago
  • Templu de Vaḷḷín
  • Ilesia parroquial de Santa María de Bermiego
  • Llasca de Llagusales
  • Ilesia parroquial de San Xuan de Casares
  • Castiellu d'Alba
  • Asentamientu fortificáu de Vaḷḷicastro
  • Ilesia parroquial de San Esteban de Cinfuegos
  • Túmulos de los Coḷḷaos de Fonso
  • Material llítico del Coheu la Felguerina
  • Túmulu del Ḷḷamargón
  • Xarru y patena de Ḷḷindes
  • Túmulu d'El Pando
  • Túmulu del Reseḷḷéu
  • Túmulos de La Campa La Soma
  • Conxuntu megalíticu de La Cobertoria
  • Ilesia parroquial de San Xuan Bautista de Chanuces
  • Castru de San Xuan de Chanuces
  • Ilesia parroquial de Santa María de Murieḷḷos
  • Asentamientu fortificáu de Coḷḷao Castro en Rodeiros
  • Capiella de Santolaḷḷa de Viḷḷaxime
  • Ilesia parroquial de San Martín de Rano
  • Necrópolis de Bueida
  • Castru de La Picona en Ricao
  • Túmulos de la Montera'l Texu
  • Camín Real de Ventana
  • Necrópolis tumular de Trobaniello
  • Círculos llíticos de la Vega de Veneiros
  • Estructura llítica de Veneiros
  • Círculos llíticos del Monte Retuerta

Les Regueres (62)[editar | editar la fonte]

[54]

  • Ilesia de San Martin de Biedes
  • Ilesia de Santa María d'Andallón
  • Abrigu del Mirigullu
  • El Palaciu d'Andallón
  • Castru del Picu Ruedes
  • Villa d'Andallón
  • Cueva Oscura d'Ania
  • Cueva de Cá Eulogio
  • La Muria de Llazana
  • Restos romanos de Llazana
  • Ilesia de Santullano de Viao
  • Cueva de La Paloma
  • Necrópolis tumular de Piedrafita
  • Ilesia de Santa María de Soto
  • Túmulu del Monte Lluxu
  • Solar de la Ilesia vieya de San Vicente d'Agüera
  • Túmulu de Carabainas
  • Túmulos del Campu de la Degollada
  • Túmulos de La Gotera
  • Túmulos de La Llinar
  • Túmulos de Les Cases del Sucu
  • Ilesia de San Xuan de Trasmonte
  • Túmulu de la Miana
  • Fornu de Pravia
  • Minería de La Carcabona
  • Ponte de Ferreres
  • Cueva de La Ferrería
  • Los Escalones de los Moros
  • Túmulos del Monte Tirón
  • Túmulos del Llanu La Vara
  • El Castrillón d'Areces
  • Molín de Monasteriu
  • Palaciu de Bolgues
  • Despobláu de San Miguel de Bolgues
  • Solar de la Capiella de San Pedro de Bolgues
  • El Castiellu de los Vallaos
  • Ermita de Santa Ana de Premoñu
  • La Covaratona de Premoñu
  • Cueva de los Palombos
  • Hospital de Premoñu
  • Despobláu de Villanueva de Premoñu
  • Solar de la Ermita vieya de Carril
  • Ponte de Carril
  • Minería de Tablado
  • Palaciu d'Ardaxe
  • Ilesia de Santa Eulalia de Valdunu
  • Torre vieya de Valdunu
  • Restos de vía en La Vega de Valdunu
  • Hospital del Escamplero
  • Molín de Gallegos
  • Puente de Gallegos
  • Ilesia de San Pedro de Nora
  • Cueva de Sofoxo
  • La Ponte Piedra de Pumeda
  • Cueva de L'Ancenia
  • Cueva de L'Andina
  • Cueva del Carbayu
  • Cueva del Gitano
  • Cueva de las Mestas
  • Despobláu d'Oyaces en Tahoces
  • Palaciu de Tamargo
  • Ilesia de Santa María de Valsera

Ribadeva (22)[editar | editar la fonte]

[55]

  • Abrigu de Las Covariellas
  • Cueva d'El Espinoso
  • Cueva de Mazaculos I
  • Cueva de Mazaculos II-Cueva de La Franca o de Los Antiguos
  • Cueva de la Barra
  • Cueva'l Burru-Concheru númb. 8 de Tina
  • Cueva de la Cabrera-Cueva de la Tierrona, concheru númb. 4 de Tina
  • Cueva del Castru los Conejos-Concheru númb. 5 de Tina
  • Abrigu del Hoyón-Abrigu de Tronía
  • Concheru del Río La Pila-Concheru númb. 2 de Tina
  • Concheru del Río La Pila-Concheru númb. 3 de Tina
  • Cueva d'El Pindal
  • La Cuevona de Tronía
  • Concheru númb. 6 de Tina
  • Conchero númb. 7 de Tina
  • Ilesia de Santa María de Tina
  • Abrigu d'El Molinu Gasparín-Abrigu de Colombres
  • Túmulos d'El Trabe
  • Torre de Noriega
  • Cueva del Cazurru
  • Túmulos de La H.ayuquera o de Cabrios
  • Abrigu de Santumedé-Concheru númb. 1 de Tina

La Ribera (17)[editar | editar la fonte]

[56]

Ribeseya (52)[editar | editar la fonte]

[57]

Ilesia románica de San Estebán (Ribeseya)

Riosa (27)[editar | editar la fonte]

[58]

Salas (52)[editar | editar la fonte]

[59]

Samartín d'Ozcos (19)[editar | editar la fonte]

[60]

Samartín del Rei Aurelio (17)[editar | editar la fonte]

[61]

Santalla d'Ozcos (14)[editar | editar la fonte]

[62]

San Tiso d'Abres (37)[editar | editar la fonte]

[63]

Santo Adriano (23)[editar | editar la fonte]

[64]

Sariegu (28)[editar | editar la fonte]

[65]

Siero (16)[editar | editar la fonte]

[66]

Sobrescobiu (14)[editar | editar la fonte]

[67]

Somiedu (30)[editar | editar la fonte]

[68]

Sotu'l Barcu (11)[editar | editar la fonte]

[69]

Tapia (40)[editar | editar la fonte]

[70]

Taramundi (10)[editar | editar la fonte]

[71]

Teberga (50)[editar | editar la fonte]

[72]

Tinéu (97)[editar | editar la fonte]

[73]

Uviéu (36)[editar | editar la fonte]

Valdés (116)[editar | editar la fonte]

[76]

Necrópolis tumular de Campo del Arca Minería Antigua n'Arquillina Túmulu de Llano d'Arquillina Minería Antigua en Los Baos Túmulu de Sierra de Baos Minería Antigua d'El Entrego Túmulu d'El Pocín Minería Antigua de Carcabas de Gallinero Minería antigua de Gamotoxa Necrópolis tumular Alto de la Capiella de San Juan en Lentepeña Túmulu d'El Cerezal Minería antigua en Ḷḷendepena Necrópolis tumular Alto de la Cuova Minería Antigua de Las Murias Túmulu de Penoucos Necrópolis tumular Peñadrada Necrópolis tumular La Trochona Túmulu de Zonzapera Necrópolis tumular de Peña Derecha Necrópolis tumular de La Cobertoria Túmulu de Güeyo Furao Necrópolis tumular de Peña de Las Muelas Necrópolis tumular de La Llana Necrópolis tumular de Las Penonas Minería Antigua de Reguera Brusca Túmulu de Campu de En medio Minería antigua de Cabanín Minería antigua de Bachoncho Minería antigua en Carlangas Minería antigua de Folguerón Galería de Barceda Castru d'El Castiecho de Telares Minería antigua de Telares Minería antigua de Les Foces Minería antigua de La Carcabona Torre de Villademoros Minería antigua d'Ambasvias Conxuntu llíticu Cabu Bustio Castru de La Cogocha en Canero Minería antigua en Canero Conxuntu llíticu de Caroyas Minería antigua d'El Forcón Posible megalitu Peña del Salto Minería antigua de La Trapa Minería antigua de Carcedo Minería Romana de Muñás de Abajo El Castro d'Oure Minería antigua de Las Gruebas Túmulu de Pico Andoligo Necrópolis tumular d'Alto Cumares Necrópolis tumular de Chano de la Cobertoria Túmulu de Los Chanos Túmulu de Penas de la Faxa Túmulu de Rumiego Minería Antigua de Pilagarzón Túmulu del Rellón Castru de Peña Castiel en Chano de Ḷḷuarca Minería Antigua de Gachera de Buseco Castru d'El Castiecho de Cerezal Minería antigua d'Engrueba Túmulu de Monte Rondo Minería antigua de Segredal Minería antigua de Riopinoso y Paladeperre Minería antigua en Las Cavadas Túmulu de Alto del Segredal Túmulu de La Moriecha Necrópolis tumular de Penedo El Rayo Minería antigua de Gachera de Valleancho Minería antigua de La Veiguetona Minería antigua de Riforco Minería antigua en Río Caliente Minería antigua de Veneiros Túmulu del colláu de Buxtrilde Necrópolis tumular de Las Grandas Castru d'El Castiecho de Caleya d'Otur Galería minera de Llameirón Túmulu del Pico de Pena Antigua Túmulu de La Carballosa Túmulu de La Minona Túmulu de Sangulento Minería Antigua d'Engrueba Necrópolis tumular de Pandiecho Ruinas d'El Castiecho de Castiello de Paredes Minería antigua de Cárcabas de Busguís y Caborno Minería antigua de Leiriella Minería antigua Longrey Castro d'El Cerco de los Moros de la Llamiella Minería antigua en Carcabonas Minería antigua de Freizaredo Minería antigua de Reguera Brava Minería antigua d'Arroyo Rocamín Estela de Rellón de Merás Minería antigua de Malecón Galería de La Pachera Necrópolis tumular de La Bouzona Túmulu d'Alto de La Cogolla Túmulu de La Garita Minería antigua de Saliente Picu Asturiense Ería de la Rasa Galería de Mina El Pouxo Túmulu de La Cruz de Cristo Minería antigua de La Chanona Minería antigua de La Veigona Minería antigua de Corbazos Minería antigua de Huertas Túmulu del Picu d'Estadas Nuevas Necrópolis tumular d'Estadas Nuevas Minería antigua en Las Cárcuas Castru de La Porida en Llendecastiecho Minería antigua en Trevías Llábana de La Capiella de Santiago de Ovienes Esplotación minera del Pedroso Túmulu del Llano de la Paja Túmulu d'Arbedeo Túmulu de Los Granxos Esplotación minera de Gamones

A Veiga (17)[editar | editar la fonte]

[77]

Vilanova d'Ozcos (30)[editar | editar la fonte]

[78]

  • Túmulu de Chao de Lieres
  • Túmulu de Pena El Frade
  • Necrópolis Tumular de Campo d'A Bovia
  • Necrópolis Tumular de Cordal d'A Bovia I
  • Necrópolis Tumular de Cordal d'A Bovia II
  • Túmulu de Loma de la Empedrada
  • Necrópolis Tumular de Pena Serradela
  • Necrópolis Tumular de Pico y Collado de Remiscal
  • Túmulu de Valle del Camín Grande
  • Túmulu y Círculos llíticos de Vidual
  • Túmulu de Campo Visuiz
  • Túmulu de Pico da Louxa I
  • Túmulu de Pico da Louxa II
  • Trabayos de minería romana próximos a S. Cristóbal
  • Cazoletas de Bodul
  • Necrópolis Tumular d'Alto de Xestoso
  • Necrópolis Tumular de Gamatoxa
  • Túmulu de Zarro del Campo
  • Necrópolis Tumular de Cordal del Ouroso
  • Túmulu de Navallo da Broite
  • Túmulu de Pena de Pumarín
  • Túmulu de Pena d'El Tesouro
  • Necrópolis Tumular de Pico Abrego
  • Túmulo de Pico del Teixo
  • Necrópolis Tumular de Sierra de Pumarín
  • Castro de la Pena El Castro en Morlongo
  • Túmulu de Pico del Somo
  • Castru d'El Castelo de Vilanova d'Ozcos
  • Túmulu de Fincas de los Arrendatarios
  • Minería d'As Cárchivas

Villaviciosa (69)[editar | editar la fonte]

[79]

  • Ponte de Valbúcar
  • Castru de La Corolla en Castiellu d'Ambás
  • Castru d'El Cerco de la Barquerona n'Argüeru
  • Necrópolis tumular de La Quintana
  • Túmulu de Prau Redondu
  • Necrópolis tumular del Collado de Riforque
  • Castru d'El Castiellu de Taloca
  • Túmulos del Monte Redondu
  • Castru d'El Castillo, Castello de La Marina
  • La Ferrería, Puente de la Ferrería
  • Túmulu de Pico La Corolla
  • Castru de Llugás
  • Túmulu de Campu Redondu
  • Túmulos y material llítico de La Castañera
  • Túmulu d'El Cierrón
  • Túmulos d'El Monte
  • Túmulu de Monte Mondín
  • Castru'l Pico Castiello de Moriyón
  • Túmulu de Montenegro
  • Túmulos de Monte Cabaña
  • Necrópolis tumular de La Cabaña del Marqués
  • Castru de Monte Curbiellu
  • Necrópolis tumular de Monte Curiella
  • Necrópolis tumular de Los Cerezales
  • Túmulu de Colláu de La Degollada
  • Cueva de Valdediós
  • Necrópolis tumular de Les Cruces
  • Túmulos de Pico Arbazal
  • Túmulu de la Parea del Faro
  • Villa hispanorromana de Pueyes
  • Restos romanos de Valdediós
  • Necrópolis tumular de Valloberu
  • Túmulos de Fabares
  • Túmulu de Monte Llaneza
  • Túmulu de La Cobertoria
  • Túmulos de Picu Llan
  • Túmulos d'El Bayu
  • Castru d'El Campón del Olivar
  • Túmulos de Les Cortines
  • Necrópolis tumular de Llanu La Cruz
  • Castru de Monte Caserín en Castiellu
  • Túmulu y taller en superficie de Monte La Rasa
  • Túmulos de Pastos de L'Anciana
  • Túmulos d'El Pidal I
  • Túmulos d'El Pidal II
  • Restos constructivos del Prau del Cura
  • Puente de Sorriegu
  • Túmulu de La Rasa
  • Túmulu de La Riola
  • Restos romanos de Rodiles
  • Calzada de Santa Mera
  • Túmulu de Valdeiglar
  • Castru de La Talaya en Tazones
  • Túmulu d'El Cierru
  • Túmulu de La Miguela
  • Materiales llíticos de Sobrepeña
  • Abrigos de Villar
  • Túmulu de La Campa
  • Túmulu de Perviyao
  • Túmulos del Monte
  • Túmulos de La Busta
  • Túmulu de Viesca Redonda. La Llomba VIII
  • Túmulu de Valloberu. La Llomba III
  • Túmulu del Camín a El Cantón. La Llomba IX
  • Restos constructivos de Samartín del Mar
  • Ruines de la Ilesia vieya de Santa Eulalia de Carda
  • Torre de Santa Lucía d'Ayones y La Vallera
  • Castru d'El Coroñu en San Vicente
  • Alfar de Lliñeru

Villayón (20)[editar | editar la fonte]

[80]

  • Túmulu del Alto del Segredal
  • Conxuntu tumular de la Moriecha
  • Conxuntu tumular del Penedo del Rayo
  • El Castro de Illaso
  • Conxuntu tumular del Zaporrel
  • Túmulu d'Argolellas
  • Necrópolis de Campo San Roque
  • Túmulu d'El Llombo Medio
  • Minería romana del Arroyo Carcabón
  • Necrópolis tumular del Pico Bruteira
  • Castru y minería de Ponticiella
  • Cueva de Xuan Paya
  • Túmulu de la Sierra de los Cándanos
  • Pizarra de Carrio
  • Túmulu de la Pena los Penedos
  • Túmulu del Pico Calabre
  • Túmulu de la Pasada
  • Necrópolis tumular de los Llanos
  • Túmulu del Alto de Las Cruces
  • Conxuntu megalíticu del Campo Cimeiro

Xixón (57)[editar | editar la fonte]

[81]

  • [[Capiella de San Martín de Veriña
  • [[Z.R.A. Ilesia de San Juan de Tremañes
  • [[Restos Romanos de La Muria
  • [[Ara votiva de la Fuente de La Mortera
  • [[Camín de Santiago. Ruta de la Costa
  • [[Castru de “El Castiellu”
  • [[Z.R.A. La Corona
  • [[Castru d'El Cueto
  • [[“El Torrexón” de San Pedro de Veranes
  • [[Barriu de Cimavilla
  • [[Castiellu de “El Picu Alba”
  • [[Tesorín de la Cai de San Antonio
  • [[Ilesia de San Félix de Porceyo
  • [[Ilesia de San Vicente de Caldones
  • [[Palacio y Capilla de San Andrés de Cornellana
  • [[Ilesia de San Andrés de Ciares
  • [[Villa romana de “Las Murias de Beloño”
  • [[Z.R.A. Posible túmulu de L'Alto l'Infanzón
  • [[Necrópolis tumular de la Sierra de Riosecu
  • [[Ilesia de San Salvador de Deva
  • [[Necrópolis tumular del Monte Deva
  • [[Material lítico de La Castañeda
  • [[Capiella de San Miguel de Dueñas
  • [[Z.R.A. Iglesia de San Pedro de Bernueces
  • [[Castru d'El Castiello
  • [[Z.R.A. Capiella de Santa Juliana
  • [[Ilesia de San Juan de Fano
  • [[Restos Romanos de la Ería de Villar
  • [[Ilesia de Santa Eulalia de Valdornón
  • [[Z.R.A. Torre de Los Cifuentes
  • [[Z.R.A. Ilesia de Santa Eulalia de Cabueñes
  • [[Abadía de San Juan de Cenero
  • [[Capiella de San Juan de Caraveo
  • [[Restos arqueolóxicos de Contrueces
  • [[Ermita y Necrópolis de San Sebastián
  • [[Z.R.A. El Natahoyo
  • [[Ería de San Tirso
  • [[Ilesia de Santa María de Llorio
  • [[Z.R.A. Ilesia de San Vicente d'Aroles
  • [[Antigua Ilesia de San Julián de Llavandera
  • [[Ilesia de Santo Tomás de Vaones
  • [[“El Torruxón” de Trubia
  • [[Ilesia de San Miguel de Serín
  • [[Restos romanos de Serín
  • [[Z.R.A. Ilesia de San Andrés de La Pedrera
  • [[Torre de Llinares
  • [[Z.R.A. de San Julián de Somió
  • [[Z.R.A. Ilesia de San Julián de Roces
  • [[Capiella y Necrópolis de la Ería de San Justo
  • [[Villa Romana de Xove
  • [[Ilesia y Malatería de Sta. M.ª Magdalena de Ruedes
  • [[Z.R.A. Capiella de Ntra. Sra. Expectación de la O
  • [[Z.R.A. Ilesia de Santa María de Puao
  • [[Z.R.A. Ilesia de San Jorge de Santurio
  • [[Túmulos de La Llana
  • [[Castru de “La Campa Torres”
  • [[Materiales romanos d'Aroles

Yernes y Tameza (27)[editar | editar la fonte]

[82]