Llista d'árees metropolitanes por población

De Wikipedia
Saltar a: navegación, buscar
Wikipedia:Correxir

Esti artículu ye una llista de les 100 mayores árees metropolitanes del mundu por población. Ye abegoso dar una cantidá: los datos que vienen darréu inclúin les ciudaes satélites alredor d'una gran ciudá y delles vegaes distintes ciudaes principales que pola so cercanía puen funcionar como una única área (por exemplu Washington DC-Baltimore).


Posición Nome Población estimada
1 Tokyo-Yokohama-Kawasaki-Chiba (Xapón) 33,750,000
2 Ciudá de México-Nezahualcóyotl-Ecatepec-Naucalpan (Méxicu) 22,150,000
3 Seúl-Incheon-Bucheon-Goyang-Seongnam-Suwon (Corea del Sur) 22,000,000
4 Nueva York-Newark-Paterson (Estaos Xuníos d'América) 21,750,000
5 São Paulo-Guarulhos-Santo André-Osasco (Brasil) 20,200,000
6 Mumbai-Navi Mumbai-Kalyan-Thane-Ulhasnagar, Maharashtra (India) 18,800,000
7 Delhi-Faridabad-Ghaziabad, Uttar Pradesh (India) 18,100,000
8 Osaka-Kobe-Kyoto (Xapón) 16,567,000
9 Los Angeles-Riverside-Anaheim (California, Estaos Xuníos) 16,450,000
10 Jakarta-Bekasi-Bogor-Depok-Tangerang (Indonesia) 16,400,000
11 Moscú (Rusia) 15,350,000
12 Tehran-Karaj (Irán) 15,300,000
13 El Cairu-Al Jizah-Al Qalyubiyah (Exiptu) 15,200,000
14 Kolkata-Haora (India) 14,950,000
15 Manila-Caloocan-Quezón (Filipines) 14,000,000
16 Londres (Reinu Xuníu) 13,900,000
17 Buenos Aires-San Justo-La Plata, Arxentina 13,900,000
18 Karachi, Sindh, Pakistán 13,100,000
19 Shanghai, China 12,500,000
20 Busan-Ulsan-Changwon-Koje-Pohang-Gimhae , Corea del Sur 12,250,000
21 Rio de Janeiro-Nova Iguaçu-São Gonçalo-Niterói (Brasil) 12,150,000
22 Dhaka, Bangladex 12,050,000
23 París, Francia 11,200,000
24 Estambul, Turquía 10,900,000
25 Pequín, China 9,800,000
26 Chicago-Gary-Kenosha, Estaos Xuníos 9,750,000
27 Lagos, Nixeria 9,600,000
28 Tyukyo(Nagoya), Xapón 9,480,000
29 Hong Kong-Shenzhen, Guangdong, China 8,600,000
30 Lima, Perú 8,150,000
31 Bogotá, Colombia 8,000,000
32 Johannesburgu-Soweto-East Rand-West Rand, Sudáfrica 7,850,000
33 Washington DC-Baltimore, Estaos Xuníos 7,700,000
34 Bangkok, Tailandia 7,650,000
35 Chongqing, China 7,650,000
36 Chennai-Tambaram-Avadi-Manali, Tamil Nadu, India 7,300,000
37 San José-San Francisco-Oakland, Estaos Xuníos 7,150,000
38 Kinshasa, República Democrática d'El Congu 6,950,000
39 Lahore, Punyab, Pakistán 6,950,000
40 Taipei-Keelung, Taiwán 6,800,000
41 Toronto-Hamilton, Canadá 6,700,000
42 Bangalore, Karnataka, India 6,650,000
43 Hyderabad-Secunderabad, Andhra Pradesh, India 6,350,000
44 Philadelphia, Estaos Xuníos 5,950,000
45 San Petersburgu, Rusia 5,850,000
46 Tianyin, China 5,580,000
47 Essen-Bochum-Dortmund-Wuppertal, Alemaña (Ruhr) 5,800,000
48 Detroit, Estaos Xuníos-Windsor, Canadá 5,800,000
49 Boston, Estaos Xuníos 5,700,000
50 Dallas-Fort Worth, Estaos Xuníos 5,700,000
51 Madrid, España 5,600,000
52 Miami-Fort Lauderdale, Estaos Xuníos 5,400,000
53 Khartum, Sudán 5,350,000
54 Belo Horizonte, Brasil 5,300,000
55 Ahmedabad, Gujarat, India 5,250,000
56 Santiago, Chile 5,250,000
57 Baghdad, Iraq 5,200,000
58 Houston-Conroe-Galveston, Texas, Estaos Xuníos 5,150,000
59 Riyadh, Arabia Saudita 5,150,000
60 Nagoya, Xapón 5,130,000
61 Alexandría, Exiptu 5,050,000
62 Atlanta, Estaos Xuníos 4,850,000
63 Yangon, Myanmar 4,850,000
64 Guangzhou, Guangdong, China 4,800,000
65 Wuhan, Hubei, China 4,800,000
66 Harbin, Heilongjiang, China 4,550,000
67 Caracas, Venezuela 4,500,000
68 Shenyang, Liaoning, China 4,450,000
69 Singapur 4,400,000
70 Ciudá Ho Chi Minh, Vietnam 4,450,000
71 Pune-Pimpri-Chinchwad, Maharashtra, India 4,250,000
72 Arxel, Arxelia 4,200,000
73 Guadalajara-Zapopan, Méxicu 4,200,000
74 Sydney, Australia 4,200,000
75 Berlín, Alemaña 4,150,000
76 Abidjan, Costa de Marfil 4,050,000
77 Kuala Lumpur, Malasia 4,050,000
78 Porto Alegre, Brasil 3,950,000
79 Chittacong, Bangladex 3,900,000
80 Casablanca, Marruecos 3,850,000
81 Barcelona, España 3,800,000
82 Milán, Italia 3,800,000
83 Monterrey, Méxicu 3,800,000
84 Chengdu, Sichuan, China 3,750,000
85 Kiev, Ucraína 3,750,000
86 Recife, Brasil 3,750,000
87 Jeddah, Arabia Saudita 3,650,000
88 Phoenix, Estaos Xuníos 3,650,000
89 Seattle-Tacoma-Bellevue, Estaos Xuníos 3,650,000
90 Ankara, Turquía 3,600,000
91 Montreal-Laval, Québec, Canadá 3,600,000
92 Pyongyang, Corea del Norte 3,600,000
93 Medellín, Colombia 3,550,000
94 Melbourne, Australia 3,550,000
95 Atenes, Grecia 3,500,000
96 Salvador, Brasil 3,400,000
97 Brasília, Brasil 3,500,000
98 Surat, India 3,500,000
99 Esmirna, Turquía 3,370,000
100 Fortaleza, Brasil 3,300,000


Fontes n'inglés[editar | editar la fonte]

Otres llistes n'inglés[editar | editar la fonte]

Llectures[editar | editar la fonte]