Llista d'oxetos del catálogu NGC (6000-6999)

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Anexo:Objetos del catálogo NGC (6000-6999)

Esta ye una llista d'oxetos del Nuevu Catalogo Xeneral (NGC), unu de los catálogos más importante de galaxes, nebuloses y cúmulos estelares principalmente, dende NGC 6000 a NGC 6999.

Llistáu d'oxetos NGC (6000-6999)[editar | editar la fonte]

     Galaxa      Nebulosa      Cúmulu estelar      Estrelles dobles y múltiples      Otru

Oxetos NGC (6000-6099)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6025 Arp 272 Cúmulu abiertu Triangulum Australe 16h 03m 42s -60° 30′ 00″ 5.1
6027A (Parte del Sestetu de Seyfert) Galaxes n'interaición Serpens Ngc6027a.JPG 15h 59m 12.7s +20° 45′ 47″ 14.7
6027B (Parte del Sestetu de Seyfert) Galaxes n'interaición Serpens Ngc6027b.jpg 15h 59m 11.5s +20° 45′ 14″ 15.1
6027C (Parte del Sestetu de Seyfert) Galaxes n'interaición Serpens Ngc6027c.jpg 15h 59m 11.0s +20° 45′ 42″ 15.4
6027D (Parte del Sestetu de Seyfert) Galaxes n'interaición Serpens Ngc6027d.JPG 15h 59m 12.1s +20° 44′ 47″ 16.0
6027Y (Parte del Sestetu de Seyfert) Galaxa espiral Serpens Ngc6027b.jpg 15h 59m 13.2s +20° 45′ 33″ 15.6
6027F (Parte del Sestetu de Seyfert) Galaxes n'interaición Serpens Ngc 6027.jpg 15h 59m 15.1s +20° 45′ 55″ 16.5
6050 Galaxes n'interaición Hércules Hubble Interacting Galaxy NGC 6050 (2008-04-24).jpg 16h 005m 01.2s[1] +17° 46′ 26″[1] 15.4
6087 Cúmulu abiertu Norma 16h 19m -57° 56′ 5.9
6093 Messier 80 Cúmulu globular Scorpius Rho Ophiuchi.jpg 16h 17m 02.5s -22° 58′ 30″ 8.7

Oxetos NGC (6100-6199)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6117 Galaxa espiral Corona Borealis 16h 19m 18.2s +37° 05′ 43″ 13.8
6121 Messier 4 Cúmulu globular Scorpius Messier 4 Hubble WikiSky.jpg 16h 23m 35.4s -26° 31′ 32″ 8.1
6124 Cúmulu abiertu Scorpius 16h 25m 36s -40° 40′ 00″ 5.8
6125 Galaxa elíptica Draco 16h 19m 11.7s +57° 59′ 03″ 13.0
6127 (Dobláu de NGC 6125) Galaxa elíptica Draco 16h 19m 11.7s +57° 59′ 03″ 13.0
6128 (Dobláu de NGC 6125) Galaxa elíptica Draco 16h 19m 11.7s +57° 59′ 03″ 13.0
6152 Cúmulu abiertu Norma 16h 33m -52° 38′ 8.1
6164 HD 148937;
SAO 226891
Estrella variable y Nebulosa difusa Norma 16h 33m 52.4s -48° 06′ 40″ 7.0
6165 HD 148937;
SAO 226891
Estrella variable y Nebulosa difusa Norma 16h 33m 52.4s -48° 06′ 40″ 7.0
6171 Messier 107 Cúmulu globular Ophiuchus Messier object 107.jpg 16h 32m 31.9s -13° 03′ 13″ 10.0
6188 Nebulosa Rim Nebulosa difusa Ara
6193 Cúmulu abiertu Ara 16h 41m -48° 46′ 5.3

Oxetos NGC (6200-6299)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6205 Messier 13;
Cúmulu de Hércules
Cúmulu globular Hércules Cumulo-globular-m13.JPG 16h 41m 41s +36° 27′ 37″ 5.8
6210 Nebulosa planetaria Hércules NGC 6210.jpg 16h 44m 29.5s +23° 48′ 00″ 12.3
6218 Messier 12 Cúmulu globular Ophiuchus Messier12.jpg 16h 47m 14.5s -01° 56′ 52″ 8.5
6231 Cúmulu abiertu Scorpius 16h 54m 08.5s -41° 49′ 36″ 2.8
6240 Galaxa irregular Ophiuchus Hubble Interacting Galaxy NGC 6240 (2008-04-24).jpg 16h 52m 59.0s +02° 24′ 02″ 14.7
6242 Cúmulu abiertu Scorpius 16h 55m -39° 28′ 7.1
6254 Messier 10 Cúmulu globular Ophiuchus Messier 10 Hubble WikiSky.jpg 16h 57m 09.0s -04° 05′ 58″ 6.4
6266 Messier 62 Cúmulu globular Ophiuchus M62 3.6 5.8 8.0 microns spitzer.png 17h 01m 12.6s -30° 06′ 45″ 8.6
6273 Messier 19 Cúmulu globular Ophiuchus Messier object 019.jpg 17h 02m 37.7s -26° 16′ 05″ 8.5

Oxetos NGC (6300-6399)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6302

Nebulosa planetaria

Scorpius NGC 6302HST.jpg 17h 13m 44.2s -37° 06′ 16″ 7.1
6304 ESO 454-SC2 Cúmulu globular Ophiuchus 17h 14m 32.5s -29° 27′ 44″ 8.22
6333 Messier 9 Cúmulu globular Ophiuchus Messier 9 Hubble WikiSky wfpc2 patched.jpg 17h 19m 11.8s -18° 30′ 59″ 9.4
6334

Remanente de Supernova

Scorpius 17h 19m 58.0s -35° 57′ 47″
6340 Galaxa espiral Draco 17h 10m 25.1s +72° 18′ 17″ 11.9
6341 Messier 92 Cúmulu globular Hércules 17h 17m 07.3s +43° 08′ 12″ 6.3
6357 Nebulosa Guerra y Paz Nebulosa difusa Scorpius EmissionNebula NGC6357.jpg 17h 24m -34° 20′
6369

Nebulosa planetaria

Ophiuchus 17h 29m 20.4s -23° 45′ 34″ 16.6
6397 Cúmulu globular Ara 17h 40m 41.4s -53° 40′ 25″ 7.4

Oxetos NGC (6400-6499)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6402 Messier 14 Cúmulu globular Ophiuchus Messier object 014.jpg 17h 37m 36.2s -03° 14′ 45″ 9.6
6405 Messier 6;
Cúmulu de la Caparina |

Cúmulu abiertu

Scorpius M6a.jpg 17h 40m -32° 12′ 4.5
6472 Galaxa espiral Draco 17h 44m 03s +67° 37′ 49″ 15.2
6475 Messier 7;
Cúmulu de Ptolomeo
Cúmulu abiertu Scorpius Open-cluster-Messier-7.jpeg 17h 54m -34° 47′ 3.5
6494 Messier 23 Cúmulu abiertu Saxitariu Messier object 023.jpg 17h 57m -18° 59′ 6.0
6496 Cúmulu globular Scorpius 17h 59m 02.0s -44° 15′ 55″ 10.0

Oxetos NGC (6500-6599)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6500 Galaxa espiral Hércules 17h 55m 59.8s +18° 20′ 18″ 13.4
6514 Messier 20;
Nebulosa Trífida
Nebulosa difusa Saxitariu Trifid 3.6 8.0 24 microns spitzer.png 18h 02m 23s -23° 02′ 6.8
6520 Cúmulu abiertu Saxitariu 18h 03m -27° 53′ 7.6
6522 (Alcontráu na Ventana de Baade) Cúmulu globular Saxitariu 18h 03m 34.1s -30° 02′ 02″ 10.7
6523

Nebulosa d'emisión

Saxitariu Lagoon Nebula (ESO).jpg 18h 03m -24° 23′
6530 (Alcontráu na Nebulosa de la Llaguna) Cúmulu abiertu Saxitariu M8 rvb.jpg 18h 05m -24° 22′ 4.7
6531 Messier 21 Cúmulu abiertu Saxitariu Messier object 021.jpg 18h 04m -22° 29′ 6.0
6537

Nebulosa planetaria

Saxitariu NGC6537.jpg 18h 05m 13.1s -19° 50′ 35″ 13.6
6543

Nebulosa planetaria

Draco NGC6543.jpg 17h 58m 33.4s +66° 38′ 00″ 9.8
6559 Nebulosa difusa[2] Saxitariu 18h 10m -24°
6560 Galaxa espiral Hércules 18h 05m 14.2s +46° 52′ 53″ 14.2
6565 Nebulosa planetaria Saxitariu 18h 11m 52.5s -28° 10′ 42″ 12.5
6578 Nebulosa planetaria Saxitariu Ngc6578.jpg 18h 16m 16.5s -20° 27′ 03″
6589 Nebulosa difusa Saxitariu 18h 16m 50.4s -19° 53′ 24″ 10.5
6590 Nebulosa difusa Saxitariu 18h 17m 00s -19° 53′ 9.8

Oxetos NGC (6600-6699)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6600 (Dobláu de NGC 6599) Galaxa Hércules 18h 15m 43.0s 25° 54′ 45″ 13.62
6601 Galaxa Draco 18h 11m 44.3s 61° 27′ 12″ 15.6
6602 Galaxa Hércules 18h 16m 34.3s 25° 02′ 39″ 14.6
6603 Messier 24; Nube Estelar de Saxitariu Cúmulu abiertu Saxitariu Messier 024 2MASS.jpg 18h 18m -18° 26′ 11.1
6604 Cúmulu Serpens Cauda 18h 18m 02.9s -12° 14′ 35″ 6.5
6605 Cúmulu abiertu Serpens Cauda 18h 16m 21.7s -15° 00′ 55″ 6.0
6606 Galaxa Lyra 18h 14m 41.6s ° 43′ 16″ 13.6
6607 Galaxa Draco 18h 12m 14.7s ° 61′ 19″ 15.3
6608 Galaxa Draco 18h 12m 28.9s ° 61′ 17″ 14.9
6609 Galaxa Draco 18h 12m 33.6s ° 61′ 19″ 14.5
6610 Galaxa Hércules 18h 11m 51.2s 14° 58′ 54″ 12.83
6611 Messier 16 Cúmulu abiertu acomuñáu a Nebulosa d'emisión Serpens NGC 6611 Hubble WikiSky.jpg 18h 19m -13° 49′ 6.6
6612 Galaxa Lyra 18h 16m 10.8s ° 36′ 04″ 14.5
6613 Messier 18 Cúmulu abiertu Saxitariu Messier18.jpg 18h 20m -17° 06′ 7.2
6614 Galaxa Pavu 18h 25m 07.7s -63° 14′ 51″ 12.1
6615 Galaxa Ophiuchus 18h 18m 33.5s 13° 15′ 54″ 13.2
6616 Galaxa Hércules 18h 17m 41.1s 22° 14′ 18″ 14.0
6617 Galaxa Draco 18h 14m 02.5s 61° 19′ 10″ 14.7
6618 Messier 17;
Nebulosa Omega;
Nebulosa del cisne;
Nebulosa del calzador;
Nebulosa de la llagosta |

Nebulosa y Cúmulu abiertu

Saxitariu Messier object 017.jpg 18h 20m 26s -16° 11′ 6.7
6619 Galaxa Hércules 18h 18m 55.5s 23° 39′ 20″ 13.1
6620 Nebulosa planetaria Saxitariu 18h 22m 54.1s -26° 99′ 18″ 12.7
6621 Galaxa Draco 18h 12m 55.3s 68° 21′ 48″ 14
6622 Galaxa Draco 18h 12m 59.8s 68° 21′ 14″ 15.0
6623 Galaxa Hércules 18h 19m 42.9s 23° 42′ 20″ 13.3
6624 Cúmulu globular Saxitariu 18h 23m 40.7s -30° 21′ 39″ 8.7
6625 Cúmulu abiertu Scutum 18h 23m 02.0s -12° 01′ 26″ 9.0
6626 Messier 28 Cúmulu globular Saxitariu Messier28.jpg 18h 24m 32.9s -24° 52′ 11″ 8.7
6627 Galaxa Hércules 18h 22m 38.9s ° 15′ 41″ 13.2
6628 Galaxa Hércules 18h 22m 21.9s ° 23′ 28″ 13.0
6629 Nebulosa planetaria Saxitariu 18h 25m 42.4s -23° 12′ 10″ 11.3
6630 Galaxa Pavu 18h 32m 35.1s -63° 17′ 36″ 13.7
6631 Cúmulu abiertu Scutum 18h 27m 11.3s -12° 01′ 52″ 11.7
6632 Galaxa Hércules 18h 25m 03.1s ° 27′ 32″ 12.3
6633 Cúmulu abiertu Ophiuchus 18h 27m 31.2s +06° 34′ 12″ 5.0
6634 Messier 69 Cúmulu globular Saxitariu 18h 31m 23.2s -32° 20′ 53″ 9.3
6635 Galaxa Hércules 18h 27m 37.1s ° 14′ 49″ 13.5
6636 Galaxa Draco 18h 22m 03.9s ° 66′ 37″ 13.5
6637 Messier 69 Cúmulu globular Saxitariu 18h 31m 23.2s -32° 20′ 53″ 9.3
6638 Cúmulu globular Saxitariu 18h 30m 56.2s -25° 29′ 47″ 9.2
6639 Cúmulu abiertu Scutum 18h 30m 59.3s -13° 09′ 21″
6640 Galaxa Lyra 18h 28m 08.3s ° 34′ 18″ 13.7
6641 Galaxa Hércules 18h 28m 57.4s ° 22′ 54″ 13.5
6642 Cúmulu globular Saxitariu 18h 31m 54.2s -23° 28′ 34″ 8.9
6643 Galaxa Draco 18h 19m 46.4s ° 74′ 34″ 11.5
6644 Nebulosa planetaria Saxitariu 18h 32m 34.7s -25° 07′ 44″ 10.7
6645 Cúmulu abiertu Saxitariu 18h 32m 37.9s -16° 53′ 02″ 8.5
6646 Galaxa Lyra 18h 29m 38.7s ° 39′ 51″ 13.0
6647 Cúmulu abiertu Saxitariu 18h 32m 49.3s -17° 13′ 43″
6648 Estrella doble Draco 18h 25m 37.8s ° 64′ 58″
6649 Cúmulu abiertu Scutum 18h 33m 27.9s -10° 24′ 10″ 8.9
6650 Galaxa Draco 18h 25m 28.0s ° 68′ 00″ 13.9
6651 Galaxa Draco 18h 24m 19.7s ° 71′ 36″ 13.3
6652 Cúmulu globular Saxitariu 18h 35m 45.7s -32° 59′ 25″ 8.5
6653 Galaxa Pavu 18h 44m 38.4s -73° 15′ 48″ 12.5
6654 Galaxa Draco 18h 24m 07.6s ° 73′ 11″ 11.8
6655 Estrella doble Scutum 18h 34m 30.9s -05° 55′ 15″
6656 Messier 22 Cúmulu globular Saxitariu M22--carlosc.jpg 18h 36m 24.2s -23° 54′ 12″ 7.2
6681 Messier 70 Cúmulu globular Saxitariu Messier70.jpg 18h 43m 12.6s -32° 17′ 31″ 9.8
6694 Messier 26 Cúmulu abiertu Scutum Messier object 026.jpg 18h 45m -09° 23′ 8.0

Oxetos NGC (6700-6799)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6705 Messier 11;
Cúmulu del Coríu Selvaxe |

Cúmulu abiertu

Scutum Messier11.jpg 18h 51m -06° 16′ 6.3
6709 Cúmulu abiertu Aquila 18h 51m +10° 19′ 7.2
6712 Cúmulu globular Scutum 18h 53m 04.3s -08° 42′ 22″ 9.9
6715 Messier 54 Cúmulu globular Saxitariu Messier 54 Hubble WikiSky.jpg 18h 55m 03.3s -30° 28′ 43″ 9.2
6720 Messier 57;
Nebulosa del Aniellu |

Nebulosa planetaria

Lyra M57RingNebula.jpg 18h 53m 35.1s +33° 01′ 45″ 14.7
6723 Cúmulu globular Saxitariu 18h 59m 33.1s -36° 37′ 53″ 8.7
6726 Nebulosa Corona Austral 19h 02m[2] -35° 53′[2]
6727 Nebulosa Corona Austral 19h 02m[2] -36° 54′[2]
6729 Nebulosa Corona Austral 19h 01m 46.4s -36° 57′ 40″
6744 Galaxa espiral Pavu Ngc 6744.jpg 19h 09m 45.3s -63° 51′ 21″ 9.2
6745 Galaxes n'interaición Lyra 19h 01m 41.7s +40° 44′ 48″ 13.3
6751 Nebulosa planetaria Aquila NGC6751.jpg 19h 05m 55.6s -05° 59′ 33″ 15.8
6752 Cúmulu globular Pavu 19h 10m 51.8s -59° 58′ 55″ 7.0
6755 Cúmulu abiertu Aquila 19h 08m +04° 14′ 8.6
6760 Cúmulu globular Aquila 19h 11m 12.1s +01° 01′ 50″ 11.4
6766 (Dobláu de NGC 6884) Nebulosa planetaria Lyra Ngc6884.jpg 20h 10m 23.7s +46° 27′ 40″ 11.9
6779 Messier 56 Cúmulu globular Lyra Messier56.jpg 19h 16m 35.5s +30° 11′ 04″ 8.9
6781 Nebulosa planetaria Aquila 19h 18m 28.1s +06° 32′ 19″
6782 Galaxa espiral Pavu NGC 6782HSTfull.jpg 19h 23m 59.1s -59° 55′ 23″ 12.7
6790 Nebulosa planetaria Aquila Ngc6790.jpg 19h 22m 57.0s +01° 30′ 46″ 12.5
6791 Cúmulu abiertu Lyra NGC 6791HST2008.jpg 19h 20m 53s +37° 46′ 10.5

Oxetos NGC (6800-6899)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6803 Nebulosa planetaria Aquila 19h 31m 16.5s +10° 03′ 22″ 15.2
6809 Messier 55 Cúmulu globular Saxitariu M55.jpg 19h 39m 59.4s -30° 57′ 44″ 8.1
6818 Nebulosa planetaria Saxitariu Ngc6818.jpg 19h 43m 57.8s -14° 09′ 12″ 9.3
6819 Cúmulu abiertu Cygnus 19h 41m 18s +40° 11′ 00″ 7.3
6822 Galaxa de Barnard Galaxa irregular Saxitariu Barnard's Galaxy.jpg 19h 44m 57.8s -14° 48′ 11″ 18
6826

Nebulosa planetaria

Cygnus NGC 6826HSTFull.jpg 19h 44m 48.2s +50° 31′ 30″ 10.2
6838 Messier 71 Cúmulu globular Sagita M71-carloscastro.jpg 19h 53m 46.1s +18° 46′ 42″ 7.9
6853 Messier 27;
Nebulosa Dumbbell
Nebulosa planetaria Vulpecula Messier27.jpg 19h 59m 36.3s +22° 43′ 16″ 7.5
6864 Messier 75 Cúmulu globular Saxitariu 20h 06m 04.8s -21° 55′ 16″ 10.0
6866 Cúmulu abiertu Cygnus 20h 3.7m +44° 00′ 7.6
6872 Galaxa espiral Pavu 20h 16m 56.0s -70° 46′ 03″ 12.5
6884 (Dobláu de NGC 6766) Nebulosa planetaria Cygnus Ngc6884.jpg 20h 10m 23.7s +46° 27′ 40″ 11.9
6888 Nebulosa Creciente;
Caldwell 27
Nebulosa difusa Cygnus 20h 12m 07s +38° 21′ 7.4
6891 Nebulosa planetaria Delphinus 20h 15m 08.8s +12° 42′ 16″ 10

Oxetos NGC (6900-6999)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
6913 Messier 29 Cúmulu abiertu Cygnus M29.jpg 20h 23m 56s +38° 31′ 7.3
6914 Nebulosa difusa Cygnus 20h 25m +42°
6934 Cúmulu globular Delphinus 20h 34m 11.5s +07° 24′ 15″ 10.5
6946 Galaxa de los fueos artificiales Galaxa espiral Cepheus Fireworks Galaxis Sig08-008.jpg 20h 34m 51.4s +60° 09′ 18″ 10.5
6960

Nebulosa difusa

Cygnus 20h 45m 38.0s +30° 42′ 30″
6981 Messier 72 Cúmulu globular Acuariu Messier72.jpg 20h 53m 27.9s -12° 32′ 13″ 10.0
6994 Messier 73 Asterismo[3] Acuariu 20h 59m -12° 38′ 8.9
6995 (Parte de la Nebulosa Velo) Nebulosa difusa Cygnus 20h 57m +31° 13′
6996 Asociación d'estrelles Cygnus 20h 56m 25s +45° 28′
6997 Cúmulu abiertu Cygnus 20h 56m 40s +44° 39′ 10.0
6998 Galaxa elíptica Microscopium 21h 01m 37.7s -28° 01′ 55″ 15.6
6999 Galaxa lenticular Microscopium 21h 01m 59.5s -28° 03′ 32″

NOTA: Dependiendo de la fecha de consulta de la fonte orixinal, los datos pueden camudar llevemente.

Otres llistes[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

The constellation information in these tables is taken from The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer,[2] which was accessed using the VizieR Service (website: http://vizier.u-strasbg.fr/viz-bin/VizieR). Galaxy types are identified using the NASA/IPAC Extragalactic Database (website: http://nedwww.ipac.caltech.edu/). The other data in these tables are from the SIMBAD Astronomical Database (website: http://simbad.u-strasbg.fr/simbad/) unless otherwise stated.

  1. 1,0 1,1 «NASA/IPAC Extragalactic Database». Results for various objects.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933-34651-4.
  3. M. Odenkirchen & C. Soubiran. «NGC 6994: - clearly not a physical stellar ensemble». Astronomy & Astrophysics 383:  pp. 163–170. doi:10.1051/0004-6361:20011730. http://adsabs.harvard.edu/abs/2002A&A...383..163O.