Llista d'oxetos del catálogu NGC (5000-5999)

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Anexo:Objetos del catálogo NGC (5000-5999)
NGC 5005, Caldwell 29.
La Galaxa Espiral NGC 5055, Galxia del Xirasol.
NGC 5139, Omega Centauri.
NGC 5194, Galaxa Remolín.

Esta ye una llista d'oxetos del Nuevu Catalogo Xeneral (NGC), unu de los catálogos más importante de galaxes, nebuloses y cúmulos estelares principalmente, dende NGC 5000 a NGC 5999.

Llistáu d'oxetos NGC (5000-5999)[editar | editar la fonte]

     Galaxa      Nebulosa      Cúmulu estelar      Estrelles dobles y múltiples      Otru

Oxetos NGC (5000-5099)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5000 Galaxa espiral Coma Berenices 13h 09m 47.6s +28° 54′ 23″ 14.2
5001 Galaxa espiral sietestrellu 13h 09m 33.5s +53° 29′ 38″ 14.6
5002 Galaxa irregular Canes Venatici 13h 10m 38.3s +36° 38′ 03″ 14.7
5003 Galaxa espiral Canes Venatici 13h 08m 37.9s +43° 44′ 15″ 15.3
5004 Galaxa lenticular Coma Berenices 13h 11m 01.7s +29° 38′ 11″ 14.3
5005 Caldwell 29 Galaxa espiral Canes Venatici Ngc5005-hst-R814GB658.jpg 13h 10m 56.3s +37° 03′ 30″ 10.6
5006 Galaxa lenticular Virgu 13h 11m 46s -19° 15′ 41″ 12.4
5007 Galaxa elíptica Ursa Major 13h 9m 4s 62° 10′ 31″ 13.3
5008 Galaxa espiral barrada Boötes 14h 10m 57s 25° 29′ 47″ 13.4
5009 Galaxa espiral barrada Canes Venatici 13h 10m 47s 50° 5′ 35″ 14.5
5010 Galaxa lenticular Virgu 13h 12m 26.4s -15° 47′ 52″ 14.4
5023 Galaxa espiral Canes Venatici 13h 12m 11.8s +44° 02′ 17″ 12.82
5024 Messier 53 Cúmulu globular Coma Berenices 13h 12m 55.3s +18° 10′ 09″ 9.0
5033 NGC5033.jpg Galaxa espiral Canes Venatici 13h 13m 27.6s +36° 35′ 37″ 10.9
5055 Messier 63;
Galaxa del Xirasol
Galaxa espiral Canes Venatici Messier 63.jpg 13h 15m 49.3s +42° 01′ 47″ 9.7
5068 Galaxa espiral Virgu 13h 18m 55.2s -21° 02′ 21″ 10.5
5078 Galaxa espiral Hydra 13h 19m 50.2s -27° 24′ 35″ 11.5
5087 Galaxa elíptica Virgu 13h 20m 25.2s -20° 36′ 37″ 13
5090 Galaxa elíptica Centaurus 13h 21m 12.8s -43° 42′ 16″ 12.6
5091 Galaxa espiral Centaurus 13h 21m 18.5s -43° 43′ 19″ 14.5

Oxetos NGC (5100-5199)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5100 Galaxes n'interaición Virgu 13h 21m 00.6s +08° 58′ 40″ 15.1
5101 Galaxa espiral Hydra 13h 21m 46.6s -27° 25′ 53″ 11.5
5102 Galaxa lenticular Centaurus 13h 21m 57.8s -36° 37′ 47″ 10.4
5112 Galaxa espiral Canes Venatici 13h 21m 56.7s +38° 44′ 07″ 12.5
5128

Galaxa lenticular

Centaurus ESO Centaurus A LABOCA.jpg 13h 25m 27.6s -43° 01′ 09″ 8.0
5139 ω Centauri Cúmulu globular Centaurus Omega Centauri by ESO.jpg 13h 26m 45.9s -47° 28′ 37″ 6.1
5161 Galaxa espiral Centaurus 13h 29m 14.0s -33° 10′ 30″ 12.0
5164 Galaxa espiral sietestrellu 13h 27m 12.1s +55° 29′ 13″ 14.6
5170 Galaxa espiral Virgu 13h 29m 48.9s -17° 57′ 59″ 11.9
5189 Gum 47 Nebulosa planetaria Musca NGC 5189.jpg 13h 33m 33.0s -65° 58′ 27″ 14.1
5194 Messier 51;[1]
Galaxa Remolín |

Galaxa espiral

Canes Venatici Messier51.jpg 13h 29m 52.4s +47° 11′ 41″ 8.8
5195 Galaxa n'interaición Canes Venatici 13h 29m 59.2s +47° 16′ 05″ 10.6

Oxetos NGC (5200-5299)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5229 Galaxa espiral Canes Venatici 13h 34m 02.9s +44° 02′ 17″ 14.3
5236 Messier 83;
Molinucu Austral
Galaxa espiral Hydra MESSIER 083 ESO XXL.jpg 13h 37m 00.8s -29° 51′ 59″ 8.5
5247 Galaxa espiral Virgu 13h 38m 02.6s -17° 53′ 01″ 11
5248 Galaxa espiral Boötes 13h 37m 00.8s -17° 53′ 01″ +11,0
5253 Galaxa irregular Centaurus 13h 39m 55.9s -31° 38′ 24″ 11.0
5272 Messier 3 Cúmulu globular Canes Venatici M3LRGB 891x674.jpg 13h 42m 11.2s +28° 22′ 32″ 6.2
5291 Galaxa n'interaición Centaurus 13h 47m 24.4s -30° 24′ 28″ 14.2

Oxetos NGC (5300-5399)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5300 Galaxa espiral Virgu 13h 48m 16.1s +03° 57′ 02″ 13.7
5307 Nebulosa planetaria Centaurus Ngc5307.jpg 13h 51m 03.3s -51° 12′ 21″ 11.5
5315 Nebulosa planetaria Circinus NGC 5315HSTfull.jpg 13h 53m 57.0s -66° 30′ 51″ 14.6
5334 Galaxa espiral Virgu 13h 52m 54.5s -01° 06′ 52″ 13.7
5364 Galaxa espiral Virgu 13h 56m 12.1s +05° 00′ 53″ 13.2
5371 Galaxa espiral Canes Venatici 13h 55m 40.0s +40° 27′ 43″ 11.5
5377 Galaxa espiral barrada Canes Venatici 13h 56m 16.7s +47° 14′ 08″ 11.3
5398 Galaxa irregular Centaurus 14h 01m 21.0s -33° 03′ 42″ 12.7

Oxetos NGC (5400-5499)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5408 Galaxa irregular Centaurus 14h 03m 21.0s +09° 20′ 31″ 14.0
5423 Galaxa elíptica Boötes 14h 02m 48.5s -41° 22′ 44″ 13.0
5457 Messier 101;
Galaxa del Molinete |

Galaxa espiral

sietestrellu M101 hires STScI-PRC2006-10a.jpg 14h 03m 12.5s +54° 20′ 53″ 8.7
5466 Cúmulu globular Boötes 14h 05m 27.4s +28° 32′ 04″ 10.5
5474 Galaxa espiral sietestrellu 14h 05m 01.5s +53° 39′ 45″ 11.9
5477 Galaxa irregular sietestrellu 14h 05m 33.1s +54° 27′ 40″ 14.5

Oxetos NGC (5500-5599)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5548 Galaxa espiral Boötes 14h 17m 59.7s +25° 08′ 13″ 13.1

Oxetos NGC (5600-5699)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5653 Galaxa espiral Boötes 14h 30m 10.6s +31° 12′ 54″ 12.7

Oxetos NGC (5700-5799)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5705 Galaxa espiral Virgu 14h 39m 49.6s -00° 43′ 08″ 14.5
5713 Galaxa espiral Virgu 14h 40m 11.5s -00° 17′ 25″ 11.7
5749 Cúmulu abiertu Lupus 14h 49m -54° 30′ 8.8
5750 Galaxa espiral Virgu 14h 46m 11.3s -00° 13′ 23″ 13.1
5777 Galaxa espiral Draco 14h 51m 18s 58° 58′ 39″ 13.1

Oxetos NGC (5800-5899)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5822 Cúmulu abiertu Lupus 15h 04m -54° 24′ 6.5
5823 Cúmulu abiertu Circinus 15h 05m 44.8s -55° 37′ 30″ 8.6
5824 Cúmulu globular Lupus 15h 03m 58.5s -33° 04′ 04″ 10.3
5825 Galaxa elíptica Boötes 14h 54m 31.5s +18° 38′ 31″ 15.6
5838 Galaxa lenticular Virgu 15h 05m 26.3s +02° 05′ 57″ 12.1
5846 Galaxa elíptica Virgu 15h 06m 29.4s +01° 36′ 19″ 11.9
5850 Galaxa espiral Virgu 15h 07m 07.8s +01° 32′ 39″ 13.6
5866

Galaxa lenticular

Draco Ngc5866 hst big.jpg 15h 06m 29.5s +55° 45′ 47″ 11.1
5877 Estrella triple[2] Lupus 15h 12m 53.1s[1] -04° 55′ 38″[1]
5879 Galaxa Draco 15h 09m 46.8s +57° 00′ 01″ 12.4
5882 Nebulosa planetaria Llibra Ngc5882.jpg 15h 16m 49.9s -45° 38′ 58″ 11.9
5885 Galaxa espiral barrada Llibra 15h 15m 04.1s -10° 05′ 10.0″ 11.7
5886 Galaxa elíptica Boötes 15h 12m 45.4s 41° 12′ 02″ 14.0
5888 Galaxa espiral barrada Boötes 15h 13m 07.4s 41° 15′ 52″ 13.4

Oxetos NGC (5900-5999)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
5904 Messier 5 Cúmulu globular Serpens Messier object 005.jpg 15h 18m 33.8s +02° 04′ 58″ 7.3
5921 Galaxa espiral Serpens 15h 21m 56.4s +05° 04′ 11″ 12.7
5962 Galaxa espiral Serpens 15h 36m 31.8s +16° 36′ 28″ 12.2
5964 Galaxa espiral Serpens 15h 37m 36.4s +05° 58′ 25″ 14.2
5986 Cúmulu globular Lupus 15h 46m 03.4s -37° 47′ 10″ 9.1

NOTA: Dependiendo de la fecha de consulta de la fonte orixinal, los datos pueden camudar llevemente.

Otres llistes[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

The constellation information in these tables is taken from The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer,[2] which was accessed using the VizieR Service (website: http://vizier.u-strasbg.fr/viz-bin/VizieR). Galaxy types are identified using the NASA/IPAC Extragalactic Database (website: http://nedwww.ipac.caltech.edu/). The other data in these tables are from the SIMBAD Astronomical Database (website: http://simbad.u-strasbg.fr/simbad/) unless otherwise stated.

  1. 1,0 1,1 1,2 «NASA/IPAC Extragalactic Database». Results for various objects.
  2. 2,0 2,1 R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933346-51-4.