Llista d'oxetos del catálogu NGC (1-999)

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Anexo:Objetos del catálogo NGC (1-999)
NGC 104, 49 Tucanae.
NGC 224, La Galaxa de Andrómeda.
NGC 292, La Pequeña Nube de Magallanes.
NGC 869 y NGC 884, el cúmulu doble.

Esta ye una llista de los primeres 999 oxetos del "Nuevu Catálogu Xeneral" (NGC), unu de los catálogos astronómicos más importantes de galaxes, nebuloses y cúmulos estelares principalmente, con un total de 7840 entraes.

Oxetos NGC meyor observables[editar | editar la fonte]

Magar, la gran mayoría de los oxetos espuestos nesta llista riquen pa la so observación potentes telescopios. Dalgunos, pueden ser reparaos utilizando preseos más básicos como binoculares, pequeños telescopios ya inclusive, en zones onde les condiciones llumíniques ambientales dexar, pueden ser acolumbraos a güeyu. Nesta primer parte del catálogu NGC, los oxetos de mayor interés pal observador principiante son:

  • NGC 104 (mag; 5,8): Conocíu tamién col nome de "47 tucanae", ye un cúmulu globular bien brillosu y compactu. A güeyu, cuando les condiciones llumíniques son favorables, vese como una gran estrella.


  • NGC 224 (mag: 4,3): Ye más comúnmente reconocida como "La Galaxa de Andrómeda" o M31, ye l'oxetu más distante que puede reparase a güeyu.


  • NGC 292 (mag: 2,8): Reconocida más comúnmente como "La Pequeña Nube de Magallanes", ye una galaxa irregular qu'ocupa una porción importante del campu celeste (320' x 185')[1]. Ye fácilmente observable a güeyu, en llugares alloñaos de les lluces de les ciudaes, como una rexón nubosa na constelación de Tucana.


  • NGC 869 y NGC 884 (mag: 5,7 y 6,6): Son dos cúmulos abiertos bien brillosos allugaos na constelación de Perseus. Por cuenta de la so cercanía son llamaos conxuntamente "el cúmulu doble".


Llistáu d'oxetos NGC (1-999)[editar | editar la fonte]

     Galaxa      Nebulosa      Cúmulu estelar      Estrelles dobles y múltiples      Otru

Oxetos NGC (1-99)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
1 Galaxa espiral Pegasu NGC 0001 2MASS.jpg 00h 07m 15.8s +27° 42′ 29″ 13.65
2 Galaxa espiral Pegasu NGC 0002 2MASS.jpg 00h 07m 17.1s +27° 40′ 42″ 14.96
3 Galaxa lenticular Piscis NGC 0003 2MASS.jpg 00h 07m 16.8s +08° 18′ 06″ 14.2
4 Galaxa Piscis NGC 0004 2MASS.jpg 00h 07m 24.4s +08° 22′ 26″ 16.8
5 Galaxa elíptica Andrómeda NGC 0005 2MASS.jpg 00h 07m 48.9s +35° 21′ 44″ 14.33
6 NGC 20[1] Galaxa lenticular Andrómeda NGC 0006 2MASS.jpg 00h 09m 32.7s +33° 18′ 31″ 14.04
7 Galaxa espiral Sculptor NGC 0007 GALEX.jpg 00h 08m 20.9s -29° 54′ 54″ 13.47
8 Estrella doble[1] Pegasu NGC8map.jpg 00h 08m 45.3s +23° 50′ 20″
9 Galaxa espiral Pegasu NGC 0009 2MASS.jpg 00h 08m 54.7s +23° 49′ 02″ 14.5
10 Galaxa espiral entemedia Sculptor NGC 10 GALEX.jpg 00h 08m 34.5s -33° 51′ 31″ 13
11 Galaxa espiral Andrómeda NGC 0011 2MASS.jpg 00h 08m 42.5s +37° 26′ 52″ 14.5
12 Galaxa espiral entemedia Piscis NGC 0012 2MASS.jpg 00h 08m 44.8s +04° 36′ 45″ 14.5
13 Galaxa espiral Andrómeda NGC 0013 2MASS.jpg 00h 08m 47.8s +33° 25′ 58″ 14.2
14 Galaxa irregular Pegasu NGC 0014 2MASS.jpg 00h 08m 46.4s +15° 48′ 59″ 13.3
15 Galaxa espiral Pegasu NGC 0015 2MASS.jpg 00h 09m 02.5s +21° 37′ 27″ 14.9
16 Galaxa lenticular Pegasu NGC 0016 2MASS.jpg 00h 09m 04.3s +27° 43′ 45″ 13.0
17 NGC 34 Galaxa espiral Cetus Hubble Interacting Galaxy NGC 17 (2008-04-24).jpg 00h 11m 06.60s -12° 06′ 26″ 14.0
18 Estrella doble[2] Pegasu 00h 09m 23.1s[1] +27° 43′ 55″[1]
19 Galaxa espiral Andrómeda 00h 10m 40.9s[1] +32° 58′ 59″[1] 14.0[1]
20 NGC 6 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 09m 32.8s +33° 18′ 31″ 14.5
21 NGC 29 Galaxa espiral Andrómeda 00h 10m 41.0s +32° 58′ 57″ 13.9
22 Galaxa espiral Pegasu 00h 09m 48.3s +27° 49′ 56″ 14.9
23 Galaxa espiral Pegasu 00h 09m 53.4s +25° 55′ 27″ 12.5
24 Galaxa espiral Sculptor 00h 09m 56.5s -24° 57′ 48″ 12.1
25 Galaxa lenticular Fénix 00h 10m 00.8s -57° 01′ 07″ 15.5
26 Galaxa espiral Pegasu 00h 10m 26.1s +25° 49′ 55″ 13.9
27 Galaxa espiral Andrómeda 00h 10m 32.8s +28° 59′ 47″ 14.5
28 Galaxa elíptica Fénix 00h 10m 25.1s -56° 59′ 23″ 15.4
29 NGC 21 Galaxa espiral[3] Andrómeda 00h 10m 47.1s +33° 21′ 09″ 14.5
30 Estrella doble[2] Pegasu 00h 11m[2] +21° 57′[2]
31 Galaxa espiral Fénix 00h 10m 38.5s -56° 59′ 11″ 14.6
32 Asterismo[2] Pegasu 00h 11m[2] +18° 47′[2]
33 Estrella doble[2] Piscis 00h 11m[2] +03° 40′[2]
34 NGC 17 Galaxa espiral Cetus Hubble Interacting Galaxy NGC 17 (2008-04-24).jpg 00h 11m 06.6s -12° 06′ 26″ 14.0
35 Galaxa espiral Cetus 00h 11m 10.5s -12° 01′ 15″ 14
36 Galaxa espiral Piscis 00h 11m 22.5s +06° 23′ 21″ 14.5
37 Galaxa lenticular Fénix 00h 11m 22.7s -56° 57′ 22″ 14.7
38 Galaxa espiral Piscis 00h 11m 47.0s -05° 35′ 09″ 13.5
39 Galaxa espiral Andrómeda 00h 12m 19.0s +31° 03′ 40″ 14.4
40 Nebulosa planetaria Cepheus 00h 13m 01.0s +72° 31′ 19″ 11.7
41 Galaxa espiral Pegasu 00h 12m 48.0s +22° 01′ 26″ 14.6
42 Galaxa lenticular Pegasu 00h 12m 56.4s +22° 05′ 60″ 15.0
43 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 13m 01.0s +30° 54′ 55″ 13.9
44 Estrella doble[1] Andrómeda 00h 13m +31° 18′
45 Galaxa espiral Cetus 00h 14m 04.0s -23° 10′ 51″ 11.2
46 Estrella[2] Piscis 00h 14m[2] +05° 59′[2]
47 NGC 58 Galaxa espiral Cetus 00h 14m 30.6s -07° 10′ 03″ 13
48 Galaxa espiral Andrómeda 00h 14m 02.3s +48° 14′ 4″ 15.0
49 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 14m 22.5s +48° 14′ 47″ 15.3
50 Galaxa lenticular Cetus 00h 14m 44.7s -07° 20′ 42″ 12
51 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 14m 35.0s +48° 15′ 20″ 14.6
52 Galaxa espiral Pegasu 00h 14m 40.3s +18° 34′ 55″ 14.6
53 Galaxa espiral Tucana 00h 14m 42.9s -60° 19′ 39″ 13.3
54 Galaxa espiral Cetus 00h 15m 07.7s -07° 06′ 25″ 14
55 Galaxa irregular Sculptor 00h 15m 08.4s -39° 13′ 13″ 8.2
56

Piscis

00h 15m +12° 27′
57 Galaxa elíptica Piscis 00h 15m 31.0s +17° 19′ 41″ 13.7
58 NGC 47 Galaxa espiral Cetus 00h 14m 30.6s -07° 10′ 03″ 13
59 Galaxa lenticular Cetus 00h 15m 25.4s -21° 26′ 42″ 13.1
60 Galaxa espiral Piscis 00h 15m 58.3s -00° 18′ 14″ 15.4
61
A B
Galaxes n'interaición Piscis 00h 16m 24.2s -06° 19′ 10″ -
62 Galaxa espiral Cetus 00h 17m 05.4s -13° 29′ 15″ 14
63 Galaxa espiral Piscis 00h 17m 45.6s +11° 27′ 01″ 12.6
64 Galaxa espiral Cetus 00h 17m 30.3s -06° 49′ 29″ 13.6
65 Galaxa lenticular Cetus 00h 18m 58.6s -22° 52′ 48″ 14.7
66 Galaxa espiral Cetus 00h 19m 04.9s -22° 56′ 11″ 14.2
67 Galaxa elíptica Andrómeda 00h 18m 14.9s +30° 03′ 46″ 15.7
68 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 18m 18.5s +30° 04′ 17″ 14.5
69 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 18m 20.5s +30° 02′ 24″ 15.7
70 Galaxa espiral Andrómeda 00h 18m 22.6s +30° 04′ 46″ 14.5
71 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 18m 23.6s +30° 03′ 47″ 14.8
72 Galaxa espiral Andrómeda 00h 18m 28.4s +30° 02′ 26″ 15.0
73 Galaxa espiral Cetus 00h 18m 39.0s -15° 19′ 20″ 13
74 Galaxa Andrómeda 00h 18m 49.4s +30° 03′ 42″ 16
75 Galaxa lenticular Piscis 00h 19m 26.4s +06° 26′ 57″ 14.8
76 Galaxa espiral Andrómeda 00h 19m 37.8s +29° 56′ 2″ 14.0
77 Galaxa lenticular Cetus 00h 20m 01.7s -22° 31′ 56″ 15.7
78
A B
Galaxes n'interaición Piscis 00h 20m 27.6s +00° 49′ 60″ 14.5
79 Galaxa elíptica Andrómeda 00h 21m 02.9s +22° 33′ 60″ 14.9
80 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 21m 11.0s +22° 21′ 24″ 13.7
81 Galaxa Andrómeda 00h 21m 13.2s +22° 22′ 59″ 17.7
82 Estrella[1] Andrómeda 00h 21m 17.5s[1] +22° 27′ 37″[1]
83 Galaxa elíptica Andrómeda 00h 21m 22.5s +22° 26′ 00″ 14.2
84 Estrella[1] Andrómeda 00h 21m 21.2s +22° 37′ 11″
85 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 21m 25.5s +22° 30′ 42″ 15.7
86 Galaxa espiral Andrómeda 00h 21m 28.7s +22° 33′ 23″ 14.9
87 Galaxa irregular Fénix 00h 21m 14.0s -48° 37′ 42″ 14.5
88 Galaxa espiral Fénix 00h 21m 21.8s -48° 38′ 25″ 15.2
89 Galaxa espiral Fénix 00h 21m 24.4s -48° 39′ 57″ 14.6
90 Galaxa espiral[1] Andrómeda 00h 21m 51.4s[1] +22° 24′ 00″[1] 14.54[1]
91 Estrella[1] Andrómeda 00h 21m 51.7s[1] +22° 22′ 06″[1]
92 Galaxa espiral Fénix 00h 21m 31.4s -48° 37′ 28″ 14.3
93 Galaxa espiral Andrómeda 00h 22m 03.4s +22° 24′ 28″ 14.7
94 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 22m 13.1s +22° 28′ 44″ 15.6
95 Galaxa espiral Piscis 00h 22m 13.7s +10° 29′ 29″ 13.4
96 Galaxa Andrómeda 00h 22m 17.8s +22° 32′ 48″ 17
97 Galaxa elíptica Andrómeda 00h 22m 30.1s +29° 44′ 43″ 13.5
98 Galaxa espiral Fénix 00h 22m 49.5s -45° 16′ 09″ 12.8
99 Galaxa espiral Piscis 00h 23m 59.5s +15° 46′ 14″ 14.0

Oxetos NGC (100-199)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
100 Galaxa espiral Piscis 00h 24m 02.8s +16° 29′ 10″ 14.6
101 Galaxa espiral Sculptor NGC 101 a.jpg 00h 23m 54.6s -32° 32′ 09″
102 Galaxa espiral barrada Cetus 00h 24m 36.5s -13° 57′ 22″ 14
103 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 25m +61° 21′ 10.3
104 47 Tucanae Cúmulu globular Tucana The Globular Cluster 47 Tu.jpg 00h 24m 05.7s -72° 04′ 53″ 5.8
105 Galaxa espiral Piscis 00h 25m 16.9s +12° 53′ 01″ 14.1
106 Galaxa Piscis NGC 106 a.jpg 00h 24m 43.8s -05° 08′ 55″ 14.5
107 Galaxa espiral Cetus 00h 25m 42.1s -08° 16′ 58″ 15.7
108 Galaxa espiral barrada Andrómeda 00h 25m 59.8s +29° 12′ 42″ 13.3
109 Galaxa espiral Andrómeda 00h 26m 14.7s +21° 48′ 25″ 15.0
110 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 27m +71° 24′
111

Cetus

00h 27m[2] -02° 38′[2]
112 Galaxa espiral Andrómeda NGC 112 a.jpg 00h 26m 48.8s +31° 42′ 12″ 14.5
113 Galaxa lenticular Cetus 00h 26m 54.6s -02° 30′ 03″ 13.5
114 Galaxa lenticular Cetus 00h 26m 58.4s -01° 47′ 10″ 15.0
115 Galaxa espiral Sculptor NGC 115 a.jpg 00h 26m 46.6s -33° 40′ 36″ 14
116 Galaxa Cetus 00h 27m 05.3s -07° 40′ 05″ 14.5
117 Galaxa lenticular Cetus 00h 27m 10.9s +01° 20′ 03″ 15.5
118 Galaxa irregular Cetus 00h 27m 16.2s -01° 46′ 48″ 14.9
119 Galaxa lenticular Fénix 00h 26m 57.5s -56° 58′ 42″
120 Galaxa lenticular Cetus 00h 27m 30.3s -01° 30′ 49″ 14.8
121 Cúmulu globular Tucana NGC 121 Hubble WikiSky.jpg 00h 26m 49.0s - 71° 32′ 10″ 11.2
122

Cetus

00h 28m[2] -01° 38′[2]
123

Cetus

00h 28m[2] -01° 36′[2]
124 Galaxa espiral Cetus 00h 27m 52.5s -01° 48′ 38″ 13.8
125 Galaxa lenticular Piscis 00h 28m 50.3s +02° 50′ 19″ 14.2
126 Galaxa lenticular Piscis 00h 29m 08.1s +02° 48′ 40″ 14.5
127 Galaxa lenticular Piscis 00h 29m 12.4s +02° 52′ 22″ 13.2
128 Galaxa lenticular Piscis 00h 29m 15.1s +02° 51′ 51″ 13.2
129 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 30m +60° 13′ 7.3
130 Galaxa lenticular Piscis 00h 29m 18.0s +02° 52′ 18″ 15
131 Galaxa espiral Sculptor 00h 29m 38.0s -33° 15′ 38″ 13.5
132 Galaxa espiral Cetus 00h 30m 10.7s +02° 05′ 35″ 13.8
133 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 31m 12s +63° 22′ 9.4
134 Galaxa espiral Sculptor Phot-49-07.jpg 00h 30m 21.5s -33° 14′ 49″ 11.0
135 IC 26[1] Galaxa Cetus 00h 31m 45.6s -13° 20′ 17″
136 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 32m +61° 32′
137 Galaxa lenticular Piscis 00h 30m 58.2s +10° 12′ 29″ 14.2
138 Galaxa espiral Piscis 00h 30m 59.4s +05° 09′ 35″ 14.8
139 Galaxa espiral Piscis 00h 31m 06.4s +05° 04′ 43″ 15.5
140 Galaxa espiral Andrómeda 00h 31m 20.6s +30° 47′ 33″ 14.2
141 Galaxa Piscis 00h 31m 19.0s +05° 10′ 52″ 15.4
142 Galaxa espiral Cetus 00h 31m 07.9s -22° 37′ 07″
143 Galaxa espiral Cetus 00h 31m 15.5s -22° 33′ 37″
144 Galaxa espiral Cetus 00h 31m 20.7s -22° 38′ 47″
145 Galaxa irregular Cetus 00h 31m 45.0s -05° 09′ 11″ 12
146 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 33m +63° 18′ 9.6
147 Galaxa elíptica Cassiopeia 00h 33m 11.8s +48° 30′ 25″ 12.0
148 Galaxa lenticular Sculptor 00h 34m 15.6s -31° 47′ 07″ 13.1
149 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 33m 50.4s +30° 43′ 23″ 15.0
150 Galaxa espiral Sculptor 00h 34m 16.1s -27° 48′ 16″ 11.8
151 NGC 153 Galaxa espiral Cetus 00h 34m 02.8s -09° 42′ 19″ 12.2
152 Cúmulu abiertu Tucana 00h 32m 56.3s -73° 06′ 57″ 13.1
153 NGC 151 Galaxa espiral Cetus 00h 34m 02.8s -09° 42′ 19″ 12.2
154 Galaxa Cetus 00h 34m 19.5s -12° 39′ 23″ 14
155 Galaxa lenticular Cetus 00h 34m 40.1s -10° 45′ 60″ 13
156 Estrella doble[2] Cetus 00h 35m[2] - 08° 21′[2]
157 Galaxa espiral Cetus NGC 0157 2MASS.jpg 00h 34m 46.7s -08° 23′ 48″ 10
158 Posible Estrella doble[2] Cetus 00h 35m[2] - 08° 19′[2]
159 Galaxa espiral Fénix 00h 34m 35.5s -55° 47′ 26″
160 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 36m 04.1s +23° 57′ 31″ 13.7
161 Galaxa lenticular Cetus 00h 35m 33.9s -02° 50′ 55″ 15
162 Estrella[1] Andrómeda 00h 35m 58.0s +24° 02′ 16″ 16.0
163 Galaxa elíptica Cetus 00h 35m 59.8s -10° 07′ 18″ 13
164 Galaxa Piscis 00h 36m 33.0s +02° 44′ 58″ 16
165 Galaxa espiral Cetus 00h 36m 28.7s -10° 06′ 18″ 13
166 Galaxa Cetus 00h 35m 48.8s -13° 36′ 40″ 15
167 Galaxa espiral Cetus 00h 35m 23.0s -23° 22′ 28″
168 Galaxa lenticular Cetus 00h 36m 38.6s -22° 35′ 35″ 14.9
169 Galaxa espiral Andrómeda 00h 36m 51.7s +23° 59′ 28″ 13.7
170 Galaxa lenticular Cetus 00h 36m 45.9s +01° 53′ 11″ 15.5
171 NGC 175 Galaxa espiral Cetus 00h 37m 21.9s -19° 56′ 12″ 12
172 Galaxa espiral Cetus 00h 37m 13.5s -22° 35′ 12″ 14.7
173 Galaxa espiral Cetus 00h 37m 12.6s +01° 56′ 31″ 14.5
174 Galaxa espiral Sculptor 00h 36m 58.8s -29° 28′ 42″ 13.5
175 NGC 171 Galaxa espiral Cetus 00h 37m 21.9s -19° 56′ 12″ 12
176 Cúmulu abiertu Tucana 00h 35m 58.7s -73° 09′ 57″ 13.1
177 Galaxa espiral Cetus 00h 37m 34.3s -22° 32′ 58″ 14.2
178 IC 39 Galaxa irregular Cetus 00h 39m 08.4s -14° 10′ 17″ 13.0
179 Galaxa lenticular Cetus 00h 37m 46.3s -17° 51′ 00″
180 Galaxa espiral Piscis 00h 37m 57.8s +08° 38′ 04″ 14.3
181 Galaxa espiral Andrómeda 00h 38m 23.2s +29° 28′ 22″ 15.4
182 Galaxa espiral Piscis 00h 38m 12.5s +02° 43′ 42″ 13.8
183 Galaxa elíptica Andrómeda 00h 38m 29.5s +29° 30′ 40″ 13.8
184 Galaxa espiral Andrómeda 00h 38m 35.8s +29° 26′ 51″ 15.5
185 Galaxa elíptica Cassiopeia NGC 0185 2MASS.jpg 00h 38m 57.4s +48° 20′ 14″ 11.0
186 Galaxa lenticular Piscis 00h 38m 25.3s +03° 09′ 58″ 14.8
187 Galaxa espiral Cetus 00h 39m 30.4s -14° 39′ 17″ 13
188 Cúmulu abiertu Cepheus 00h 48m 26s +85° 15′ 8.9
189 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 40m +61° 04′ 9.1
190 Galaxes n'interaición Piscis 00h 38m 54.8s +07° 03′ 45″ 15.1
191 Galaxa espiral Cetus 00h 38m 59.3s -09° 00′ 09″ 12
192 Galaxa espiral Cetus 00h 39m 13.5s +00° 51′ 49″ 13.9
193 Galaxa lenticular Piscis 00h 39m 18.7s +03° 19′ 53″ 13.2
194 Galaxa elíptica Piscis 00h 39m 18.5s +03° 02′ 14″ 13.9
195 Galaxa espiral Cetus 00h 39m 35.8s -09° 11′ 40″ 14
196 Galaxa lenticular Cetus 00h 39m 17.9s +00° 54′ 45″ 14.2
197 Galaxa lenticular Cetus 00h 39m 18.9s +00° 53′ 30″ 14.2
198 Galaxa espiral Piscis 00h 39m 23.1s +02° 47′ 51″ 14.1
199 Galaxa lenticular Piscis 00h 39m 33.3s +03° 08′ 19″ 15.0

Oxetos NGC (200-299)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
200 Galaxa espiral Piscis 00h 39m 34.9s +02° 53′ 14″ 14.0
201 Galaxa espiral Cetus 00h 39m 34.9s +00° 51′ 35″ 14.7
202 Galaxa lenticular Piscis 00h 39m 40.0s +03° 32′ 10″ 15.5
203 NGC 211 Galaxa lenticular Piscis 00h 39m 39.5s +03° 26′ 34″ 14.5
204 Galaxa lenticular Piscis 00h 39m 44.3s +03° 17′ 58″ 14.6
205 Messier 110 Galaxa elíptica Andrómeda Messier110.jpg 00h 40m 22.0s +41° 41′ 07″ 9.4
206 Asociación d'Estrelles Andrómeda NGC206.jpg 00h 40m 33.8s +40° 44′ 22″
207 Galaxa Cetus 00h 39m 40.8s -14° 14′ 15″ 14.8
208 Galaxa espiral Piscis 00h 40m 17.6s +02° 45′ 22″ 15.5
209 Galaxa lenticular Cetus 00h 39m 03.6s -18° 36′ 30″ 14.0
210 Galaxa espiral Cetus 00h 40m 35.1s -13° 52′ 26″ 11
211 NGC 203 Galaxa lenticular Piscis 00h 39m 39.5s +03° 26′ 34″ 14.5
212 Galaxa lenticular Fénix 00h 40m 13.3s -56° 09′ 11″
213 Galaxa espiral Piscis 00h 41m 10.1s +16° 28′ 08″ 14.8
214 Galaxa espiral Andrómeda 00h 41m 27.9s +25° 30′ 01″ 13.0
215 Galaxa lenticular Fénix 00h 40m 48.9s -56° 12′ 51″
216 Galaxa lenticular Cetus 00h 41m 26.5s -21° 02′ 43″ 13.6
217 Galaxa espiral Cetus 00h 41m 33.8s -10° 01′ 19″ 13
218 Galaxa espiral Andrómeda 00h 41m 44.7s +36° 21′ 34″ 15.5
219 Galaxa elíptica Cetus 00h 42m 11.3s +00° 54′ 16″ 15.6
220 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 40m 30.5s -73° 24′ 10″ 14.6
221 Messier 32 Galaxa elíptica Andrómeda M32.jpg 00h 42m 41.9s +40° 51′ 57″ 9.2
222 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 40m 44.1s -73° 23′ 00″ 12.8
223 Galaxa espiral Cetus 00h 42m 15.9s +00° 50′ 44″ 14.5
224 Messier 31(M31);
Galaxa de Andrómeda
Galaxa espiral Andrómeda Andromeda Galaxy (with h-alpha).jpg 00h 42m 44.3s +41° 16′ 09″ 4.3
225 Cúmulu abiertu Cassiopeia 00h 44m +61° 47′ 7.4
226 Galaxa espiral Andrómeda 00h 42m 54.3s +32° 34′ 49″ 14.4
227 Galaxa lenticular Cetus 00h 42m 37.0s -01° 31′ 44″ 13.4
228 Galaxa espiral barrada Andrómeda 00h 42m 54.5s +23° 30′ 12″ 14.9
229 Galaxa espiral[4] Andrómeda 00h 43m 04.7s +23° 30′ 33″ 14.7
230 Galaxa espiral Cetus 00h 42m 27.1s -23° 37′ 45″
231 (Alcontrada na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 41m 06.2s -73° 21′ 07″ 13.1
232 Galaxa espiral Cetus 00h 42m 45.6s -23° 33′ 39″ 14.4
233 Galaxa elíptica Andrómeda 00h 43m 36.8s +30° 35′ 12″ 13.8
234 Galaxa espiral Piscis 00h 43m 32.4s +14° 20′ 33″ 13.5
235
A B
Galaxes n'interaición Cetus 00h 42m 52.5s -23° 32′ 28″ 14
236 Galaxa espiral Piscis 00h 43m 27.6s +02° 57′ 28″ 14.5
237 Galaxa espiral Cetus 00h 43m 27.9s -00° 07′ 32″ 13.6
238 Galaxa espiral Fénix 00h 43m 25.8s -50° 10′ 58″ 13.1
239 Galaxa espiral Cetus 00h 44m 37.5s -03° 45′ 34″ 14
240 Galaxa espiral Piscis 00h 45m 02.0s +06° 06′ 47″ 14.8
241 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 43m 32.7s -73° 26′ 25″
242 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 43m 37.6s -73° 26′ 38″ 12.1
243 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 46m 00.7s +29° 57′ 34″ 14.6
244 Galaxa lenticular Cetus 00h 45m 46.5s -15° 35′ 51″ 13
245 Galaxa espiral Cetus 00h 46m 05.6s -01° 43′ 24″ 12.9
246

Nebulosa planetaria

Cetus NGC 246.jpg 00h 47m 03.3s -11° 52′ 19″ 11.4
247 Galaxa espiral Cetus Ngc247.jpg 00h 47m 08.6s -20° 45′ 38″ 9.6
248 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Nebulosa difusa Tucana 00h 46m 19.6s -73° 23′ 21″
249 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Nebulosa difusa Tucana 00h 45m 10.9s -73° 04′ 17″
250 Galaxa espiral Piscis 00h 47m 16.1s +07° 54′ 36″ 14.9
251 Galaxa espiral Piscis 00h 47m 54.0s +19° 35′ 48″ 14.6
252 Galaxa lenticular Andrómeda 00h 48m 01.5s +27° 37′ 29″ 13.5
253

Galaxa espiral

Sculptor NGC 253 Galaxy.jpg 00h 47m 33.1s -25° 17′ 18″ 8.0
254 Galaxa lenticular Sculptor 00h 47m 27.5s -31° 25′ 19″ 12.7
255 Galaxa espiral Cetus 00h 47m 47.2s -11° 28′ 05″ 11
256 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 45m 54.3s -73° 30′ 24″ 12.8
257 Galaxa espiral Piscis 00h 48m 01.6s +08° 17′ 48″ 13.7
258 Galaxa Andrómeda 00h 48m 12.8s +27° 39′ 26″ 15
259 Galaxa espiral Cetus 00h 48m 03.3s -02° 46′ 34″ 12.5
260 Galaxa espiral Andrómeda 00h 48m 34.9s +27° 41′ 30″ 14.3
261 (Alcontrada na Pequeña Nube de Magallanes) Nebulosa difusa Tucana 00h 46m 33.0s -73° 05′ 55″
262 Galaxa espiral Andrómeda 00h 48m 47.1s +31° 57′ 25″ 15.0
263 Galaxa espiral Cetus 00h 48m 48.4s -13° 06′ 28″ 14
264 Galaxa lenticular Sculptor 00h 48m 21.1s -38° 14′ 05″ 14.9
265 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana NGC265.jpg 00h 47m 11.6s -73° 28′ 38″ 12.5
266 Galaxa espiral Piscis 00h 49m 48.0s +32° 16′ 39″ 12.6
267 (Alcontrada na Pequeña Nube de Magallanes) Nebulosa difusa Tucana 00h 48m 37.6s -73° 18′ 59″
268 Galaxa espiral Cetus 00h 50m 09.4s -05° 11′ 37″ 12.5
269 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 48m 21.2s -73° 31′ 49″ 13.0
270 Galaxa lenticular Cetus 00h 50m 32.4s -08° 39′ 05″ 13
271 Galaxa espiral Cetus 00h 50m 41.9s -01° 54′ 37″ 13.2
272 Cúmulu abiertu Andrómeda 00h 51m +35° 50′
273 Galaxa lenticular Cetus 00h 50m 48.5s -06° 53′ 08″ 13
274 Galaxa lenticular Cetus 00h 51m 01.9s -07° 03′ 26″ 13
275 Galaxa espiral Cetus 00h 51m 04.4s -07° 03′ 56″ 13
276 Galaxa espiral Cetus 00h 52m 06.4s -22° 40′ 50″ 15.7
277 Galaxa lenticular Cetus 00h 51m 17.2s -08° 35′ 48″ 13
278 Galaxa espiral Cassiopeia NGC278-hst-R814G606B450.jpg 00h 52m 04.4s +47° 33′ 01″ 10.5
279 Galaxa lenticular Cetus 00h 52m 09.0s -02° 13′ 07″ 14.0
280 Galaxa espiral Andrómeda 00h 52m 30.3s +24° 21′ 04″ 14.6
281 Nebulosa difusa y Cúmulu estelar Cassiopeia 00h 52m 25.1s +56° 33′ 54″ 7.3
282 Galaxa Piscis 00h 52m 42.2s +30° 38′ 21″ 14.7
283 Galaxa espiral Cetus 00h 53m 13.2s -13° 09′ 50″ 14
284 Galaxa Cetus 00h 54m -13° 09′ 15
285 Galaxa Cetus 00h 53m 29.8s -13° 09′ 39″ 14.9
286 Galaxa lenticular Cetus 00h 53m 30.4s -13° 06′ 46″ 14
287 Galaxa Piscis 00h 53m 28.3s +32° 28′ 56″ 14.8
288 Cúmulu globular Sculptor 00h 52m 45.3s -26° 34′ 43″ 10
289 Galaxa espiral Sculptor 00h 52m 41.7s -31° 12′ 28″ 11.6
290 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 51m 14.1s -73° 09′ 42″ 12.1
291 Galaxa espiral Cetus 00h 53m 29.8s -08° 46′ 04″ 14
292 Pequeña Nube de Magallanes Galaxa irregular Tucana Small Magellanic Cloud (Digitized Sky Survey 2).jpg 00h 52m 38.0s -72° 48′ 01″ 2.8
293 Galaxa espiral Cetus 00h 54m 16.0s -07° 14′ 09″ 14
294 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 00h 53m 05.6s -73° 22′ 49″ 12.7
295 Oxetu non esistente[1] Piscis 00h 55m 07.7s +31° 32′ 32″ 13.5
296 (Dacuando identificáu equivocadamente como NGC 295)[1] Galaxa espiral Piscis 00h 55m 21.7s +31° 40′ 37″ 15.4
297 Galaxa Cetus 00h 54m 58.9s[1] -07° 20′ 58.8″[1] 17.3[1]
298 Galaxa espiral Cetus 00h 55m 02.3s -07° 19′ 57″ 13.5
299 Cúmulu abiertu Tucana 00h 53m 24.7s -72° 11′ 48″ 12.1

Oxetos NGC (300-399)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
300 Galaxa espiral Sculptor Phot-18a-02-hires.jpg 00h 54m 53.5s -37° 40′ 59″ 8.7
301 Galaxa Cetus 00h 56m 18.3s -10° 40′ 25″ 15.5
302 Estrella[2] Cetus 00h 56m[2] -10° 39′[2]
303 Galaxa lenticular Cetus 00h 54m 54.9s -16° 39′ 14″ 15.5
304 Galaxa espiral Andrómeda 00h 56m 06.1s +24° 07′ 39″ 14.0
305 Asterismo[2] Piscis 00h 55m 58.7s +12° 07′ 25″ 15.4
306 Cúmulu abiertu Tucana 00h 54m 14.3s -72° 14′ 27″ 12.2
307 Galaxa lenticular Cetus 00h 56m 32.6s -01° 46′ 20″ 14.1
308 Estrella[2] Cetus 00h 56m 22.4s -01° 46′ 45″
309 Galaxa espiral Cetus 00h 56m 42.7s -09° 54′ 50″ 12
310 Estrella[2] Cetus 00h 57m[2] -01° 46′[2]
311 Galaxa lenticular Piscis 00h 57m 32.8s +30° 16′ 50″ 14.1
312 Galaxa elíptica Fénix 00h 56m 15.7s -52° 46′ 59″
313 Estrella triple[1] Piscis 00h 58m[2] +30° 21′[2]
314 Galaxa lenticular Sculptor 00h 56m 52.4s -31° 57′ 45″ 14.5
315 Galaxa elíptica Piscis 00h 57m 48.9s +30° 21′ 09″ 12.5
316 Estrella[1] Piscis 00h 58m[2] +30° 21′[2]
317 Galaxes n'interaición Andrómeda 00h 57m 40.5s +43° 47′ 31″ 14.5
318 Galaxa Piscis 00h 58m 05.2s +30° 25′ 32″ 15.2
319 Galaxa espiral Fénix 00h 56m 57.5s -43° 50′ 22″ 15
320 Galaxa espiral Cetus 00h 58m 46.3s -20° 50′ 25″ 15.0
321 Galaxa Cetus 00h 57m 39.2s -05° 05′ 10″ 16
322 Galaxa lenticular Fénix 00h 57m 09.8s -43° 43′ 38″ 14.1
323 Galaxa elíptica Fénix 00h 56m 41.4s -52° 58′ 35″
324 Galaxa espiral Fénix 00h 57m 14.7s -40° 57′ 29″ 13.5
325 Galaxa espiral Cetus 00h 57m 47.8s -05° 06′ 45″ 15
326 Galaxa elíptica Piscis 00h 58m 22.7s +26° 51′ 57″ 14.9
327 Galaxa espiral Cetus 00h 57m 55.3s -05° 07′ 50″ 13
328 Galaxa espiral Fénix 00h 56m 57.5s -52° 55′ 27″
329 Galaxa espiral Cetus 00h 58m 01.5s -05° 04′ 17″ 13
330 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu globular[1] Tucana 00h 56m 18.7s -72° 27′ 50″ 9.8
331 Galaxa espiral Cetus 00h 57m 03.8s -02° 45′ 27″ 15.2
332 Galaxa Piscis 00h 58m 49.2s +07° 06′ 40″ 14.9
333 Galaxes n'interaición Cetus 00h 58m 51.3s -16° 28′ 08″ 13.9
334 Galaxa espiral Sculptor 00h 58m 49.8s -35° 06′ 54″ 14
335 Galaxa espiral Cetus 00h 59m 19.8s -18° 14′ 05″ 15.8
336 Galaxes n'interaición] Cetus 00h 58m 58.1s -18° 44′ 37″
337 Galaxa espiral Cetus 00h 59m 50.2s -07° 34′ 33″ 11
338 Galaxa espiral Piscis 01h 00m 36.6s +30° 40′ 08″ 14.0
339 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu globular[1] Tucana 00h 57m 48.9s -74° 28′ 00″ 12.0
340 Galaxa espiral Cetus 01h 00m 34.9s -06° 52′ 00″ 14
341 Galaxa espiral Cetus 01h 00m 45.7s -09° 11′ 08″ 15.5
342 Galaxa Cetus 01h 00m 49.9s -06° 46′ 21″ 14.5
343 Galaxes n'interaición Cetus 00h 58m 23.9s[1] -23° 13′ 31″[1]
344 Galaxa Cetus 01h 01m 35.5s -23° 15′ 53″
345 Galaxa espiral Cetus 01h 01m 22.1s -06° 53′ 04″ 13.5
346 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana NGC 346 in Small magellanic cloud.jpg 00h 59m 18s -72° 11′
347 Galaxa Cetus 01h 01m 35.2s -06° 44′ 02″ 15.5
348 Galaxa espiral Fénix 01h 00m 51.9s -53° 14′ 41″
349 Galaxa lenticular Cetus 01h 01m 50.7s -06° 48′ 00″ 13.5
350 Galaxa Cetus 01h 01m 56.7s -06° 47′ 45″ 15
351 Galaxa espiral Cetus 01h 01m 57.9s -01° 56′ 13″ 14.3
352 Galaxa espiral Cetus 01h 02m 09.0s -04° 14′ 44″ 12.5
353 Galaxa espiral Cetus 01h 02m 24.7s -01° 57′ 29″ 14.7
354 Galaxa espiral Piscis 01h 03m 16.6s +22° 20′ 33″ 14.2
355 Galaxa lenticular Cetus 01h 03m 07.0s -06° 19′ 26″ 15
356 Galaxa espiral Cetus 01h 03m 07.1s -06° 59′ 19″ 13.5
357 Galaxa espiral Cetus 01h 03m 21.9s -06° 20′ 22″ 12
358 Asterismo[2] Cassiopeia 01h 05m[2] +62° 02′[2]
359 Galaxa lenticular Cetus 01h 04m 17.0s -00° 45′ 54″ 14.8
360 Galaxa espiral Tucana 01h 02m 51.4s -65° 36′ 36″
361 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 02m 12.8s -71° 36′ 16″ 12.4
362 Cúmulu globular Tucana 01h 03m 14.3s -70° 50′ 54″ 8.0
363 Galaxa Cetus 01h 06m 15.8s -16° 32′ 34″ 15
364 Galaxa lenticular Cetus 01h 04m 41.0s -00° 48′ 11″ 14.6
365 Galaxa espiral Sculptor 01h 04m 18.7s -35° 07′ 13″ 12.5
366 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 07m +62° 14′
367 Galaxa Cetus 01h 05m 48.9s -12° 07′ 42″ 15.3
368 Galaxa lenticular Fénix 01h 04m 22.0s -43° 16′ 37″
369 Galaxa espiral Cetus 01h 05m 08.7s -17° 45′ 33″ 14.3
370 Estrella triple[1] Piscis 01h 06m 44.6s[1] +32° 25′ 43″[1]
371 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 03m 25s -72° 04′
372 Estrella triple[2] Piscis 01h 07m[2] +32° 26′[2]
373 Galaxa elíptica Piscis 01h 06m 58.2s[1] +32° 18′ 30″[1]
374 Galaxa lenticular Piscis 01h 07m 06.0s +32° 47′ 42″ 14.3
375 Galaxa elíptica Piscis 01h 07m 05.9s +32° 20′ 53″ 16.5
376 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 03m 53.4s -72° 49′ 34″ 11.2
377 Galaxa espiral Cetus 01h 06m 34.8s[1] -20° 19′ 57″[1]
378 Galaxa espiral Sculptor 01h 06m 12.1s -30° 10′ 42″
379 Galaxa lenticular Piscis 01h 07m 15.9s +32° 31′ 14″ 14.0
380 Galaxa elíptica Piscis 01h 07m 17.7s +32° 28′ 59″ 13.9
381 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 08m 19.9s +61° 35′ 02″ 9.3
382 Galaxa elíptica Piscis 01h 07m 24.1s +32° 24′ 14″ 14.2
383 Galaxa lenticular Piscis 01h 07m 25.0s +32° 24′ 45″ 13.6
384 Galaxa elíptica Piscis 01h 07m 25.1s +32° 17′ 34″ 14.3
385 Galaxa lenticular Piscis 01h 07m 27.4s +32° 19′ 12″ 14.3
386 Galaxa elíptica Piscis 01h 07m 31.4s +32° 21′ 43″ 15.4
387 Galaxa Piscis 01h 07m 33.0s[1] +32° 23′ 28″[1] 17.2[1]
388 Galaxa elíptica Piscis 01h 07m 47.2s +32° 18′ 36″ 15.5
389 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 08m 30.1s +39° 41′ 43″ 15.0
390 Estrella[1] Piscis 01h 08m 12.9s +32° 27′ 12″
391 Galaxa lenticular Cetus 01h 07m 22.7s +00° 55′ 33″ 14.6
392 Galaxa lenticular Piscis 01h 08m 23.6s +33° 08′ 01″ 13.9
393 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 08m 37.1s +39° 38′ 38″ 13.3
394 Galaxa lenticular Piscis 01h 08m 26.0s +33° 08′ 52″ 14.8
395 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 05m 08.0s -71° 59′ 49″
396 Galaxa Piscis 01h 08m 08.5s +04° 31′ 51″ 16.6[1]
397 Galaxa elíptica Piscis 01h 08m 31.1s +33° 06′ 33″ 15.7
398 Galaxa lenticular Piscis 01h 08m 53.8s +32° 30′ 52″ 15.4
399 Galaxa espiral Piscis 01h 08m 59.3s +32° 38′ 03″ 14.5

Oxetos NGC (400-499)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
400 Estrella[1] Piscis 01h 09m[2] +32° 44′[2]
401 Estrella[1] Piscis 01h 09m[2] +32° 46′[2]
402 Estrella[1] Piscis 01h 09m[2] +32° 49′[2]
403 Galaxa espiral Piscis 01h 09m 14.4s +32° 45′ 08″ 13.3
404 Galaxa lenticular Andrómeda NGC 404 Hubble.jpg 01h 09m 27.0s +35° 43′ 05″ 11.3
405 Estrella doble[2] Fénix 01h 08m[2] -46° 40′[2]
406 Galaxa espiral Tucana NGC 406 Hubble WikiSky.jpg 01h 07m 24.1s -69° 52′ 35″ 12.5
407 Galaxa espiral Piscis 01h 10m 36.7s +33° 07′ 36″ 14.3
408 Estrella[1] Piscis 01h 11m[2] +33° 06′[2]
409 Galaxa elíptica Sculptor 01h 09m 33.2s -35° 48′ 19″ 12
410 Galaxa elíptica Piscis 01h 10m 59.1s +33° 09′ 07″ 12.6
411 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 07m 56.0s -71° 46′ 05″ 11.0
412 Oxetu non esistente[1] Cetus 01h 10m 20.5s[1] -20° 00′ 57″[1]
413 Galaxa espiral Cetus 01h 12m 31.5s -02° 47′ 37″ 14
414 Galaxes n'interaición Piscis 01h 11m 17.7s +33° 06′ 48″ 14.5
415 Galaxa espiral Sculptor 01h 10m 05.6s -35° 29′ 28″ 13
416 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu globular[1] Tucana 01h 07m 59.0s -72° 21′ 20″ 11.4
417 Galaxa lenticular Cetus 01h 11m 05.6s -18° 08′ 54″ 15.2
418 Galaxa espiral Sculptor 01h 10m 35.7s -30° 13′ 11″ 12.9
419 Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu globular[1] Tucana 01h 08m 19.5s -72° 53′ 03″ 10.6
420 Galaxa lenticular Piscis 01h 12m 09.8s +32° 07′ 24″ 13.4
421 Oxetu non esistente[1] Piscis 01h 12m[2] +32° 09′[2]
422 Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 09m 24.5s -71° 45′ 59″ 13.5
423 Galaxa espiral Sculptor 01h 11m 22.7s -29° 14′ 07″
424 Galaxa espiral Sculptor 01h 11m 27.5s -38° 05′ 01″ 12
425 Galaxa espiral Andrómeda 01h 13m 02.9s +38° 46′ 07″ 13.5
426 Galaxa elíptica Cetus 01h 12m 48.7s -00° 17′ 26″ 14.4
427 Galaxa espiral Sculptor 01h 12m 19.2s -32° 03′ 43″ 14.9
428 Galaxa irregular Cetus 01h 12m 55.8s +00° 58′ 52″ 11.9
429 Galaxa lenticular Cetus 01h 12m 57.4s -00° 20′ 42″ 14.4
430 Galaxa elíptica Cetus 01h 13m 00.1s -00° 15′ 09″ 13.6
431 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 14m 04.7s +33° 42′ 15″ 14.0
432 Galaxa lenticular Tucana 01h 11m 46.2s -61° 31′ 40″
433 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 15m +60° 08′
434 Galaxa espiral Tucana NGC 0434 2MASS.jpg 01h 12m 13.6s -58° 14′ 47″ 13.0
435 Galaxa espiral Cetus 01h 14m 00.0s +02° 04′ 16″ 15.0
436 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 16m +58° 49′ 8.0
437 Galaxa espiral Piscis 01h 14m 22.4s +05° 55′ 38″ 14.0
438 Galaxa espiral Sculptor 01h 13m 33.5s -37° 54′ 08″ 12
439 Galaxa lenticular Sculptor 01h 13m 47.3s -31° 44′ 52″ 13
440 Galaxa espiral Tucana 01h 12m 48.5s -58° 16′ 58″ 13.7
441 Galaxa espiral Sculptor 01h 13m 51.2s -31° 47′ 20″
442 Galaxa espiral Cetus 01h 14m 38.5s -01° 01′ 14″ 14.5
443 Galaxa espiral Piscis 01h 15m 07.6s +33° 22′ 38″ 14.4
444 Galaxa espiral Piscis 01h 15m 49.7s +31° 04′ 50″ 14.7
445 Galaxa lenticular Cetus 01h 14m 38.7s +01° 49′ 45″ 15.0
446 IC 89 Galaxa lenticular Piscis 01h 16m 03.7s +04° 17′ 38″ 13.8
447 Galaxa espiral Piscis 01h 15m 37.7s +33° 04′ 04″ 14.0
448 Galaxa lenticular Cetus 01h 15m 16.7s -01° 37′ 35″ 13.2
449 Galaxa espiral Piscis 01h 16m 07.2s +33° 05′ 22″ 15.5
450 Galaxa espiral Cetus 01h 15m 32.8s -00° 51′ 17″ 13.0
451 Galaxa espiral Piscis 01h 16m 12.4s +33° 03′ 51″ 15.5
452 Galaxa espiral Piscis 01h 16m 15.0s +31° 02′ 01″ 14.0
453 Estrella triple Piscis 01h 16m[2] +33° 05′[2]
454 Galaxes n'interaición Fénix 01h 14m 26.1s -55° 23′ 40″ 13.4
455 Galaxa espiral Piscis 01h 15m 57.7s +05° 10′ 42″ 13.9
456 Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 14m -73° 16′ 14.2
457 Cúmulu abiertu Cassiopeia NGC457.jpg 01h 19m 40s +58° 17′ 7.0
458 Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 14m 53.4s -71° 32′ 59″ 11.9
459 Galaxa espiral Piscis 01h 18m 08.3s +17° 33′ 44″ 15.7
460 Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 14m 41.5s -73° 17′ 51″
461 Galaxa espiral Sculptor 01h 17m 20.5s -33° 50′ 25″ 13
462 Galaxa Piscis 01h 18m 11.0s +04° 13′ 34″
463 Galaxa lenticular Piscis 01h 18m 58.3s +16° 19′ 32″ 15.2
464 Estrella doble[1] Andrómeda 01h 19m 06.4s +34° 56′ 48″
465 Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Tucana 01h 16m -73° 19′
466 Galaxa lenticular Tucana 01h 17m 13.4s -58° 54′ 35″
467 Galaxa lenticular Piscis 01h 19m 10.2s +03° 18′ 02″ 13.3
468 Galaxa Piscis 01h 19m 48.5s +32° 46′ 02″ 15.1
469 Galaxa Piscis 01h 19m 33.0s +14° 52′ 17″ 15.0
470 Galaxa espiral Piscis 01h 19m 45.0s +03° 24′ 35″ 12.4
471 Galaxa lenticular Piscis 01h 19m 59.5s +14° 47′ 12″ 14.0
472 Galaxa Piscis 01h 20m 28.8s +32° 42′ 32″ 14.2
473 Galaxa espiral Piscis 01h 19m 55.1s +16° 32′ 40″ 13.4
474 Galaxa lenticular Piscis NGC 474 Hubble WikiSky.jpg 01h 20m 06.8s +03° 24′ 56″ 12.9
475 Galaxa Piscis 01h 20m 02.0s +14° 51′ 40″ 17.4
476 Galaxa Piscis 01h 20m 19.8s +16° 01′ 12″ 15.2
477 Galaxa espiral Andrómeda 01h 21m 20.3s +40° 29′ 19″ 14.0
478 Galaxa espiral Cetus 01h 20m 09.3s -22° 22′ 39″ 14.8
479 Galaxa espiral Piscis 01h 21m 15.9s +03° 51′ 44″ 15.1
480 Galaxa Cetus 01h 20m 34.3s -09° 52′ 49″ 16.3
481 Galaxa lenticular Cetus 01h 21m 12.4s -09° 12′ 40″ 14
482 Galaxa espiral Fénix 01h 20m 20.4s -40° 57′ 60″ 14.5
483 Galaxa espiral Piscis 01h 21m 56.4s +33° 31′ 16″ 14.0
484 Galaxa elíptica Tucana 01h 19m 34.9s -58° 31′ 29″ 13.0
485 Galaxa espiral Piscis 01h 21m 27.7s +07° 01′ 04″ 14.2
486 Galaxa Piscis 01h 22m 10.6s +05° 24′ 40″
487 Galaxa espiral Cetus 01h 21m 55.1s -16° 22′ 13″ 14.0
488 Galaxa espiral Piscis 01h 21m 47.0s +05° 15′ 18″ 11.4
489 Galaxa lenticular Piscis 01h 21m 54.0s +09° 12′ 24″ 13.4
490 Galaxa espiral Piscis 01h 22m 02.9s +05° 22′ 02″ 15.6
491 Galaxa espiral Sculptor 01h 21m 20.3s -34° 03′ 48″ 13.2
492 Galaxa Piscis 01h 22m 13.6s +05° 25′ 01″ 15.5
493 Galaxa espiral Cetus 01h 22m 09.5s +00° 56′ 48″ 13.0
494 Galaxa espiral Piscis 01h 22m 55.4s +33° 10′ 26″ 13.8
495 Galaxa espiral Piscis 01h 22m 56.1s +33° 28′ 17″ 14.0
496 Galaxa espiral Piscis 01h 23m 11.5s +33° 31′ 39″ 14.3
497 Galaxa espiral Cetus 01h 22m 23.9s -00° 52′ 32″ 14.1
498 Galaxa lenticular Piscis 01h 23m 11.3s +33° 29′ 22″ 16
499 Galaxa lenticular Piscis 01h 23m 11.5s +33° 27′ 37″ 13.3

Oxetos NGC (500-599)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
500 Galaxa Piscis 01h 22m 39.4s +05° 23′ 14″ 15.2
501 Galaxa elíptica Piscis 01h 23m 22.4s +33° 25′ 59″ 15.2
502 Galaxa lenticular Piscis 01h 22m 55.7s +09° 02′ 57″ 13.8
503 Galaxa elíptica Piscis 01h 23m 28.4s +33° 19′ 54″ 15.1
504 Galaxa lenticular Piscis 01h 23m 28.0s +33° 12′ 16″ 14.0
505 Galaxa lenticular Piscis 01h 22m 57.2s +09° 28′ 08″ 15.1
506 Estrella[1] Piscis 01h 24m[2] +33° 14′[2]
507 Galaxa lenticular Piscis 01h 23m 40.0s +33° 15′ 22″ 13.0
508 Galaxa elíptica Piscis 01h 23m 40.6s +33° 16′ 50″ 14.5
509 Galaxa lenticular Piscis 01h 23m 24.2s +09° 26′ 01″ 14.7
510 Estrella doble Piscis 01h 24m[2] +33° 26′[2]
511 Galaxa elíptica Piscis 01h 23m 30.8s +11° 17′ 27″ 15.4
512 Galaxa espiral Andrómeda 01h 23m 59.9s +33° 54′ 29″ 14.0
513 Galaxa espiral Andrómeda 01h 24m 26.9s +33° 47′ 57″ 13.4
514 Galaxa espiral Piscis 01h 24m 04.0s +12° 55′ 02″ 12.8
515 Galaxa lenticular Piscis 01h 24m 38.6s +33° 28′ 22″ 14.3
516 Galaxa lenticular Piscis 01h 24m 08.1s +09° 33′ 06″ 14.3
517 Galaxa lenticular Piscis 01h 24m 43.9s +33° 25′ 47″ 13.6
518 Galaxa espiral Piscis 01h 24m 17.8s +09° 19′ 51″ 14.4
519 Galaxa elíptica Cetus 01h 24m 28.7s -01° 38′ 31″ 15.3
520 Galaxes n'interaición Piscis Hubble Interacting Galaxy NGC 520 (2008-04-24).jpg 01h 24m 35.4s +03° 47′ 25″ 12.4
521 Galaxa espiral Cetus 01h 24m 33.8s +01° 43′ 53″ 12.9
522 Galaxa espiral Piscis 01h 24m 45.9s +09° 59′ 41″ 14.2
523 NGC 537 Galaxa irregular Andrómeda 01h 25m 20.9s +34° 01′ 29″ 13.5
524 Galaxa lenticular Piscis 01h 24m 47.7s +09° 32′ 20″ 11.5
525 Galaxa lenticular Piscis 01h 24m 53.0s +09° 42′ 11″ 14.5
526 Galaxes n'interaición Sculptor 01h 23m 54.2s -35° 03′ 55″ 14.5
527 Galaxa espiral Sculptor 01h 23m 58.2s -35° 06′ 51″ 13
528 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 25m 33.6s +33° 40′ 16″ 13.7
529 Galaxa elíptica Andrómeda 01h 25m 40.4s +34° 42′ 46″ 13.1
530 Galaxa lenticular Cetus 01h 24m 41.8s -01° 35′ 16″ 14.0
531 Galaxa espiral Andrómeda 01h 26m 19.1s +34° 45′ 14″ 14.9
532 Galaxa espiral Piscis 01h 25m 17.3s +09° 15′ 51″ 13.5
533 Galaxa elíptica Cetus 01h 25m 31.5s +01° 45′ 32″ 13.1
534 Galaxa lenticular Sculptor 01h 24m 44.7s -38° 07′ 45″ 14
535 Galaxa lenticular Cetus 01h 25m 31.2s -01° 24′ 32″ 14.9
536 Galaxa espiral Andrómeda 01h 26m 21.9s +34° 42′ 11″ 13.2
537 NGC 523[1] Galaxa irregular Andrómeda 01h 25m 20.9s +34° 01′ 29″ 13.5
538 Galaxa espiral Cetus 01h 25m 26.2s -01° 33′ 04″ 14.7
539 Galaxa espiral Cetus 01h 25m 21.7s -18° 09′ 50″ 13.9
540 Galaxa lenticular Cetus 01h 27m 08.9s -20° 02′ 12″
541 Galaxa lenticular Cetus 01h 25m 44.3s -01° 22′ 47″ 14.6
542 Galaxa espiral Andrómeda 01h 26m 30.9s +34° 40′ 32″ 15.4
543 Galaxa lenticular Cetus 01h 25m 50.0s -01° 17′ 34″ 15.0
544 Galaxa lenticular Sculptor 01h 25m 12.0s -38° 05′ 38″ 15.1
545 Galaxa lenticular Cetus 01h 25m 59.2s -01° 20′ 25″ 14.4
546 Galaxa espiral Sculptor 01h 25m 12.8s -38° 04′ 11″ 14.8
547 Galaxa elíptica Cetus 01h 26m 00.8s -01° 20′ 43″ 14.4
548 Galaxa elíptica Cetus 01h 26m 02.6s -01° 13′ 33″ 15.1
549 Galaxa espiral Sculptor 01h 25m 28.3s -38° 16′ 03″ 13
550 Galaxa espiral Cetus 01h 26m 42.6s +02° 01′ 20″ 13.6
551 Galaxa espiral Andrómeda 01h 27m 40.8s +37° 10′ 58″ 13.5
552 Desconocíu[1] Piscis 01h 28m[2] +33° 28′[2]
553 Galaxa lenticular Piscis 01h 26m 12.6s[1] +33° 24′ 18″[1]
554 Galaxes n'interaición Cetus 01h 27m 09.6s -22° 43′ 31″
555 Galaxa espiral Cetus 01h 27m 11.8s -22° 45′ 44″
556 Galaxa lenticular Cetus 01h 27m 12.6s -22° 41′ 52″
557 Galaxa lenticular Cetus 01h 26m 25.2s -01° 38′ 21″ 14.2
558 Galaxa elíptica Cetus 01h 27m 16.2s -01° 58′ 15″ 15.0
559 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 29m 21.6s +63° 16′ 48″ 9.9
560 Galaxa lenticular Cetus 01h 27m 25.4s -01° 54′ 49″ 14.0
561 Galaxa espiral Andrómeda 01h 28m 18.9s +34° 18′ 30″ 14.1
562 Galaxa espiral Andrómeda 01h 28m 29.4s +48° 23′ 13″ 14.5
563 Galaxa espiral Cetus 01h 27m 10.1s -18° 39′ 12″ 14.2
564 Galaxa elíptica Cetus 01h 27m 48.3s -01° 52′ 48″ 13.8
565 Galaxa espiral Cetus 01h 28m 10.2s -01° 18′ 22″ 14.5
566 Galaxa lenticular Piscis 01h 29m 03.1s +32° 19′ 56″ 14.6
567 Galaxa Cetus 01h 27m 02.4s -10° 15′ 55″ 14
568 Galaxa lenticular Sculptor 01h 27m 56.8s -35° 42′ 60″ 12.5
569 Galaxa espiral Piscis 01h 29m 07.3s +11° 07′ 51″ 14.7
570 Galaxa espiral Cetus 01h 28m 58.7s -00° 56′ 57″ 14.2
571 Galaxa espiral Piscis 01h 29m 56.2s +32° 30′ 03″ 15.0
572 Galaxa lenticular Sculptor 01h 28m 36.5s -39° 18′ 27″ 15.5
573 Galaxa espiral Andrómeda 01h 30m 49.4s +41° 15′ 26″ 13.5
574 Galaxa espiral Sculptor 01h 29m 03.0s -35° 35′ 56″ 14
575 Galaxa espiral Piscis 01h 30m 46.7s +21° 26′ 25″ 13.8
576 Galaxa espiral Fénix 01h 28m 57.4s -51° 35′ 56″
577 Galaxa espiral Cetus 01h 30m 40.8s -01° 59′ 41″ 14.3
578 Galaxa espiral Cetus 01h 30m 28.7s -22° 40′ 01″ 11.5
579 Galaxa espiral Triangulum 01h 31m 46.7s +33° 36′ 56″ 13.6
580 Galaxa espiral Cetus 01h 30m 40.8s -01° 59′ 41″ 14.3
581 Messier 103 Cúmulu abiertu Cassiopeia Messier object 103.jpg 01h 33m +60° 39′ 7.7
582 Galaxa espiral Triangulum 01h 31m 58.1s +33° 28′ 34″ 13.7
583 Galaxa lenticular Cetus 01h 29m 44.2s -18° 20′ 22″ 15.0
584 Galaxa elíptica Cetus 01h 31m 20.7s -06° 52′ 06″ 12
585 Galaxa espiral Cetus 01h 31m 42.1s -00° 55′ 59″ 14.4
586 Galaxa espiral Cetus 01h 31m 36.9s -06° 53′ 38″ 14
587 Galaxa espiral Triangulum 01h 32m 33.5s +35° 21′ 30″ 13.7
588 (Alcontrada na Galaxa del Triángulu)[5] Nebulosa difusa Triangulum 01h 32m 45.2s +30° 38′ 54″
589 Galaxa espiral Cetus 01h 32m 39.9s -12° 02′ 34″ 15.0
590 Galaxa espiral Andrómeda 01h 33m 41.1s +44° 55′ 44″ 14.2
591 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 33m 31.3s +35° 40′ 05″ 14.5
592 (Alcontrada na Galaxa del Triángulu)[5] Nebulosa difusa Triangulum 01h 33m 00.1s +30° 34′ 37″ 13.0
593 Galaxa lenticular Cetus 01h 32m 20.8s -12° 21′ 17″ 14
594 Galaxa espiral Cetus 01h 32m 56.8s -16° 32′ 10″ 13.9
595 (Alcontrada na Galaxa del Triángulu)[5] Nebulosa difusa Triangulum 01h 33m 35.5s +30° 41′ 52″ 13.1
596 Galaxa elíptica Cetus 01h 32m 52.1s -07° 01′ 55″ 11.5
597 Galaxa espiral Sculptor 01h 32m 14.8s -33° 29′ 51″ 14.5
598 Messier 33;
Galaxa del Triángulu |

Galaxa espiral

Triangulum M33.jpg 01h 33m 51.0s +30° 39′ 37″ 6.3
599 Galaxa lenticular Cetus 01h 32m 53.8s[1] -12° 11′ 29″[1] 13.7[1]

Oxetos NGC (600-699)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
600 Galaxa espiral Cetus 01h 33m 05.4s -07° 18′ 41″ 12.5
601 Galaxa Cetus 01h 32m 53.8s -12° 11′ 29″ 13
602 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Hydrus NGC602.jpg 01h 30m -73° 34′
603 Estrella triple Triangulum 01h 34m 44s +30° 14′ 14
604 (Alcontrada na Galaxa del Triángulu)[5] Nebulosa difusa Triangulum Nursery of New Stars - GPN-2000-000972.jpg 01h 34m 33.2s +30° 47′ 06″ 11.5
605 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 35m 02.5s +41° 14′ 53″ 14.3
606 Galaxa espiral Piscis 01h 34m 50.2s +21° 25′ 05″ 14.5
607 Estrella triple[2] Cetus 01h 34m[2] -07° 25′[2]
608 Galaxa espiral Triangulum 01h 35m 28.3s +33° 39′ 23″ 14.0
609 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 36m 24.9s +64° 32′ 12″ 12.3
610 Oxetu non esistente[1] Cetus 01h 34m[2] -20° 09′[2]
611 Oxetu non esistente[1] Cetus 01h 34m[2] -20° 08′[2]
612 Galaxa lenticular Sculptor 01h 33m 57.7s -36° 29′ 35″ 14.2
613 Galaxa espiral Sculptor ESO-NGS613-phot-33a-03-fullres.jpg 01h 34m 18.2s -29° 25′ 06″ 10.8
614 NGC 627 Galaxa lenticular Triangulum 01h 35m 52.3s +33° 40′ 54″ 13.9
615 Galaxa espiral Cetus 01h 35m 05.7s -07° 20′ 27″ 12
616 Estrella doble[2] Triangulum 01h 36m[2] +33° 46′[2]
617 Galaxa Cetus 01h 34m 02.7s -09° 46′ 28″ 15.2
618 (Posible dobláu de NGC 614)[1] Galaxa lenticular Triangulum 01h 35m 52.3s +33° 40′ 54″ 13.9
619 Galaxa espiral Sculptor 01h 34m 51.7s -36° 29′ 21″ 14
620 Galaxa irregular Andrómeda 01h 37m 00.0s +42° 19′ 20″ 13.9
621 Galaxa lenticular Triangulum 01h 36m 49.2s +35° 30′ 43″ 14.2
622 Galaxa espiral Cetus 01h 36m 00.1s +00° 39′ 49″ 14.1
623 Galaxa elíptica Sculptor 01h 35m 06.3s -36° 29′ 23″ 13.5
624 Galaxa espiral Cetus 01h 35m 51.0s -10° 00′ 10″ 14
625 Galaxa irregular Fénix 01h 35m 04.7s -41° 26′ 14″ 12.2
626 Galaxa espiral Sculptor 01h 35m 12.0s -39° 08′ 41″ 14
627 NGC 614[1] Galaxa lenticular Triangulum 01h 35m 52.3s +33° 40′ 54″ 13.9
628 Messier 74; Galaxa del Abanicu |

Galaxa espiral

Piscis Messier 74 by HST.jpg 01h 36m 41.8s +15° 46′ 60″ 10.5
629 Asterismo[1] Cassiopeia 01h 40m[2] +72° 53′[2]
630 Galaxa elíptica Sculptor 01h 35m 36.5s -39° 21′ 28″ 13.5
631 Galaxa elíptica Piscis 01h 36m 47.1s +05° 50′ 06″ 15.0
632 Galaxa lenticular Piscis 01h 37m 17.7s +05° 52′ 38″ 13.5
633 Galaxa espiral Sculptor 01h 36m 23.5s -37° 19′ 16″ 12.9
634 Galaxa espiral Triangulum 01h 38m 18.7s +35° 21′ 53″ 14.0
635 Galaxa espiral Cetus 01h 38m 17.8s[1] -22° 55′ 44″[1]
636 Galaxa elíptica Cetus 01h 39m 06.5s -07° 30′ 46″ 12.5
637 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 43m +64° 02′ 8.6
638 Galaxa espiral Piscis 01h 39m 37.9s +07° 14′ 14″ 14.4
639 Galaxa espiral Sculptor 01h 38m 59.1s -29° 55′ 31″ 15.4
640 Galaxa espiral Cetus 01h 39m 24.8s -09° 24′ 03″ 15
641 Galaxa elíptica Fénix 01h 38m 39.2s -42° 31′ 37″ 13
642 Galaxa espiral Sculptor 01h 39m 06.5s -29° 54′ 56″ 13.1
643 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Hydrus 01h 35m 01.1s -75° 33′ 26″
644 Galaxa espiral Fénix 01h 38m 52.9s -42° 35′ 07″ 15
645 Galaxa espiral Piscis 01h 40m 08.8s +05° 43′ 36″ 13.8
646 Galaxes n'interaición Hydrus 01h 37m 23.6s -64° 53′ 45″ 13.6
647 Galaxa lenticular Cetus 01h 39m 56.2s -09° 14′ 33″ 15
648 Galaxa lenticular Cetus 01h 38m 39.6s -17° 49′ 52″ 14.4
649 Galaxa espiral Cetus 01h 40m 07.4s -09° 16′ 19″ 14.7
650 Messier 76, NGC 651 ;
Nebulosa Dumbbell Pequeña |

Nebulosa planetaria

Perseus M76-RL5-DDmin-Gamma-LRGB 883x628.jpg 01h 42m 19.9s +51° 34′ 31″ 16.1
651 Messier 76, NGC 650 ;
Nebulosa Dumbbell Pequeña |

Nebulosa planetaria

Perseus M76-RL5-DDmin-Gamma-LRGB 883x628.jpg 01h 42m 19.9s +51° 34′ 31″ 16.1
652 Galaxa espiral Piscis 01h 40m 43.3s +07° 58′ 55″ 14.7
653 Galaxa espiral Andrómeda 01h 42m 25.9s +35° 38′ 18″ 14.1
654 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 44m +61° 53′ 7.4
655 Galaxa lenticular Cetus 01h 41m 55.1s -13° 04′ 54″ 14
656 Galaxa lenticular Piscis 01h 42m 27.4s +26° 08′ 34″ 13.5
657 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 44m +55° 52′
658 Galaxa espiral Piscis 01h 42m 09.8s +12° 36′ 07″ 13.6
659 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 44m +60° 40′ 8.4
660 Galaxa espiral Piscis 01h 43m 01.7s +13° 38′ 36″ 12.8
661 Galaxa elíptica Triangulum 01h 44m 14.6s +28° 42′ 21″ 13.0
662 Galaxa espiral Andrómeda 01h 44m 35.6s +37° 41′ 45″ 13.6
663 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 46m +61° 14′ 7.8
664 Galaxa espiral Piscis 01h 43m 45.9s +04° 13′ 22″ 13.9
665 Galaxa lenticular Piscis 01h 44m 56.2s +10° 25′ 23″ 13.5
666 Galaxa espiral Triangulum 01h 46m 06.3s +34° 22′ 27″ 13.6
667 Galaxa lenticular Cetus 01h 44m 56.7s -22° 55′ 09″
668 Galaxa espiral Andrómeda 01h 46m 22.7s +36° 27′ 36″ 13.5
669 Galaxa espiral Triangulum 01h 47m 16.4s +35° 33′ 46″ 12.9
670 Galaxa lenticular Triangulum 01h 47m 25.1s +27° 53′ 09″ 13.5
671 Galaxa espiral Aries 01h 46m 59.2s +13° 07′ 30″ 14.3
672 Galaxa espiral Triangulum 01h 47m 54.1s +27° 25′ 56″ 11.4
673 Galaxa espiral Aries 01h 48m 22.6s +11° 31′ 16″ 13.3
674 NGC 697[1] Galaxa espiral Aries 01h 51m 17.6s +22° 21′ 28″ 12.7
675 Galaxa espiral Aries 01h 49m 08.6s +13° 03′ 34″ 15.5
676 Galaxa espiral Piscis 01h 48m 57.4s +05° 54′ 26″ 12
677 Galaxa elíptica Aries 01h 49m 14.1s +13° 03′ 19″ 14.3
678 Galaxa espiral Aries 01h 49m 24.9s +21° 59′ 48″ 13.3
679 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 49m 43.9s +35° 47′ 07″ 13.1
680 Galaxa elíptica Aries 01h 49m 47.4s +21° 58′ 14″ 13.0
681 Galaxa espiral Cetus 01h 49m 10.7s -10° 25′ 35″ 12
682 Galaxa lenticular Cetus 01h 49m 04.5s -14° 58′ 29″ 13
683 Galaxa espiral Aries 01h 49m 46.8s +11° 42′ 03″ 14.8
684 Galaxa espiral Triangulum 01h 50m 14.0s +27° 38′ 45″ 13.2
685 Galaxa espiral Eridanus 01h 47m 43.1s -52° 45′ 40″ 12.0
686 Galaxa lenticular Fornax 01h 48m 56.3s -23° 47′ 55″ 13.0
687 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 50m 33.3s +36° 22′ 14″ 14.4
688 Galaxa espiral Triangulum 01h 50m 44.3s +35° 17′ 03″ 13.3
689 Galaxa espiral Fornax 01h 49m 51.8s -27° 27′ 56″ 14.4
690 Galaxa espiral Cetus 01h 47m 48.2s -16° 43′ 19″ 14.4
691 Galaxa espiral Aries 01h 50m 41.7s +21° 45′ 34″ 13.5
692 Galaxa espiral Fénix 01h 48m 42.0s -48° 38′ 57″
693 Galaxa espiral Piscis 01h 50m 30.9s +06° 08′ 41″ 13.5
694 Galaxa lenticular Aries 01h 50m 58.6s +21° 59′ 48″ 13.9
695 Galaxa lenticular Aries Hubble Interacting Galaxy NGC 695 (2008-04-24).jpg 01h 51m 14.4s +22° 34′ 56″ 13.7
696 Galaxa lenticular Fornax 01h 49m 30.9s -34° 54′ 22″ 13.5
697 NGC 674 Galaxa espiral Aries 01h 51m 17.6s +22° 21′ 28″ 12.7
698 Galaxa espiral Fornax 01h 49m 43.8s -34° 49′ 52″ 14.5
699 Galaxa espiral Cetus 01h 50m 43.7s -12° 02′ 09″ 14

Oxetos NGC (700-799)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
700 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 52m 12.8s +36° 05′ 49″ 15.6
701 Galaxa espiral Cetus 01h 51m 03.8s -09° 42′ 08″ 12
702 Galaxes n'interaición Cetus 01h 51m 18.3s -04° 03′ 21″ 14
703 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 52m 39.7s +36° 10′ 16″ 14.5
704 Galaxes n'interaición Andrómeda 01h 52m 37.7s +36° 07′ 37″ 14.1
705 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 52m 41.7s +36° 08′ 38″ 14.5
706 Galaxa espiral Piscis 01h 51m 50.6s +06° 17′ 47″ 13.2
707 Galaxa lenticular Cetus 01h 51m 27.2s -08° 30′ 21″ 14
708 Galaxa elíptica Andrómeda 01h 52m 39.7s +36° 10′ 16″ 14.5
709 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 52m 50.6s +36° 13′ 21″ 15.2
710 Galaxa espiral Andrómeda 01h 52m 54.1s +36° 03′ 12″ 14.3
711 Galaxa lenticular Aries 01h 52m 27.8s +17° 30′ 44″ 14.5
712 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 53m 08.6s +36° 49′ 10″ 13.9
713 Galaxa espiral Cetus 01h 55m 21.5s[1] -09° 05′ 02″[1] 14.9[1]
714 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 53m 29.8s +36° 13′ 15″ 13.9
715 Galaxa Cetus 01h 53m 12.4s -12° 52′ 26″ 15
716 Galaxa espiral Aries 01h 52m 59.7s +12° 42′ 28″ 14.0
717 Galaxa espiral Andrómeda 01h 53m 55.2s +36° 13′ 45″ 14.7
718 Galaxa espiral Piscis 01h 53m 13.2s +04° 11′ 44″ 12.8
719 Galaxa lenticular Aries 01h 53m 39.0s +19° 50′ 25″ 14.7
720 Galaxa elíptica Cetus 01h 53m 00.4s -13° 44′ 18″ 11
721 Galaxa espiral Andrómeda 01h 54m 45.6s +39° 22′ 59″ 13.8
722 Galaxa espiral Aries 01h 54m 47.0s +20° 41′ 53″ 14.6
723 Galaxa espiral Cetus 01h 53m 45.6s -23° 45′ 28″ 13.1
724 Galaxa espiral Fornax 01h 53m 45.6s -23° 45′ 28″ 13.1
725 Galaxa Cetus 01h 52m 35.5s -16° 31′ 04″ 14
726 Galaxa irregular Cetus 01h 55m 31.9s -10° 48′ 04″ 14.3
727 Galaxa espiral Fornax 01h 53m 49.2s -35° 51′ 22″ 14.5
728 Estrella triple[2] Piscis 01h 55m[2] +04° 12′[2]
729 (Dobláu de NGC 727)[1] Galaxa espiral Fornax 01h 53m 49.2s -35° 51′ 22″ 14.5
730 Estrella[2] Piscis 01h 55m[2] +05° 37′[2]
731 Galaxa elíptica Cetus 01h 54m 56.9s -09° 00′ 47″ 13
732 Galaxa lenticular Andrómeda 01h 56m 27.8s +36° 48′ 07″ 14.9
733 Estrella[1] Triangulum 01h 56m 24.7s +33° 03′ 55″
734 Galaxa espiral Cetus 01h 54m 29.5s -16° 42′ 28″ 15
735 Galaxa espiral Triangulum 01h 56m 38.0s +34° 10′ 37″ 13.9
736 Galaxa elíptica Triangulum 01h 56m 41.0s +33° 02′ 37″ 13.6
737 Estrella[2] Triangulum 01h 57m[2] +33° 03′[2]
738 Galaxa Triangulum 01h 56m 45.7s +33° 03′ 30″ 15.5
739 Galaxa lenticular Triangulum 01h 56m 54.7s +33° 16′ 00″ 14.8
740 Galaxa espiral Triangulum 01h 56m 55.1s +33° 00′ 55″ 14.9
741 Galaxa elíptica Piscis 01h 56m 21.1s +05° 37′ 43″ 13.2
742 Galaxa elíptica Piscis 01h 56m 24.2s +05° 37′ 36″ 14.8
743 Cúmulu abiertu Cassiopeia 01h 59m +60° 11′
744 Cúmulu abiertu Perseus 01h 59m +55° 28′ 8.4
745 Galaxes n'interaición Eridanus 01h 54m 08.7s -56° 41′ 27″ 14.0
746 Galaxa irregular Andrómeda 01h 57m 51.0s +44° 55′ 05″ 13.8
747 Galaxa espiral Cetus 01h 57m 30.4s -09° 27′ 44″ 14
748 Galaxa espiral Cetus 01h 56m 22.8s -04° 28′ 03″ 12
749 Galaxa espiral Fornax 01h 55m 40.9s -29° 55′ 16″
750 Galaxa elíptica Triangulum 01h 57m 32.8s +33° 12′ 34″ 12.9
751 Galaxa elíptica Triangulum 01h 57m 33.0s +33° 12′ 11″ 12.9
752 Cúmulu abiertu Andrómeda 01h 57m 41s +37° 47′ 6.5
753 Galaxa espiral Andrómeda 01h 57m 42.5s +35° 54′ 55″ 12.6
754 Galaxa elíptica Eridanus 01h 54m 20.9s -56° 45′ 40″
755 Galaxa espiral Cetus 01h 56m 22.4s -09° 03′ 45″ 13
756 Galaxa lenticular Cetus 01h 54m 29.5s -16° 42′ 28″ 15
757 (Dobláu de NGC 731)[1] Galaxa elíptica Cetus 01h 54m 56.9s -09° 00′ 47″ 13
758 Galaxa Cetus 01h 55m 42.1s -03° 03′ 59″ 15.1
759 Galaxa elíptica Andrómeda 01h 57m 50.5s +36° 20′ 35″ 13.7
760 Estrella doble[2] Triangulum 01h 57m 47.4s +33° 21′ 19″ 14.5
761 Galaxa espiral Triangulum 01h 57m 49.6s +33° 22′ 37″ 14.5
762 Galaxa espiral Cetus 01h 56m 57.7s -05° 24′ 12″ 13.5
763 (Dobláu de NGC 755)[1] Galaxa espiral Cetus 01h 56m 22.4s -09° 03′ 45″ 13
764 Estrella doble[2] Cetus 01h 57m[2] -16° 02′[2]
765 Galaxa espiral Aries 01h 58m 48.1s +24° 53′ 32″ 14.2
766 Galaxa elíptica Piscis 01h 58m 42.1s +08° 20′ 48″ 14.4
767 Galaxa espiral Cetus 01h 58m 50.8s -09° 35′ 14″ 14
768 Galaxa espiral Cetus 01h 58m 41.0s +00° 31′ 44″ 14.3
769 Galaxa espiral Triangulum 01h 59m 36.2s +30° 54′ 36″ 13.4
770 Galaxa elíptica Aries 01h 59m 13.8s +18° 57′ 17″ 14.2
771 Estrella[1] Cassiopeia 02h 03m[2] +72° 25′[2] 3.95
772 Galaxa espiral Aries NGC772 SN2003hl SN2003iq 6223 Dahl.jpg 01h 59m 19.7s +19° 00′ 28″ 11.3
773 Galaxa espiral Cetus 01h 58m 52.0s -11° 30′ 52″ 14
774 Galaxa lenticular Aries 01h 59m 34.8s +14° 00′ 30″ 14.4
775 Galaxa espiral Fornax 01h 58m 32.5s -26° 17′ 32″ 12.9
776 Galaxa espiral Aries 01h 59m 54.6s +23° 38′ 41″ 13.4
777 Galaxa elíptica Triangulum 02h 00m 15.0s +31° 25′ 46″ 12.7
778 Galaxa lenticular Triangulum 02h 00m 19.5s +31° 18′ 46″ 14.2
779 Galaxa espiral Cetus 01h 59m 42.3s -05° 57′ 47″ 12
780 Galaxa Triangulum 02h 00m 35.3s +28° 13′ 30″ 14.6
781 Galaxa espiral Aries 02h 00m 09.0s +12° 39′ 22″ 14.0
782 Galaxa espiral Eridanus 01h 57m 37.8s -57° 47′ 24″ 12.8
783 Galaxa espiral Triangulum 02h 01m 06.7s +31° 52′ 56″ 12.8
784 Galaxa irregular Triangulum 02h 01m 17.1s +28° 50′ 14″ 12.1
785 Galaxa lenticular Triangulum 02h 01m 39.9s +31° 49′ 40″ 13.9
786 Galaxa espiral Aries 02h 01m 24.7s +15° 38′ 46″ 14.3
787 Galaxa espiral Cetus 02h 00m 48.6s -09° 00′ 09″ 13
788 Galaxa espiral Cetus 02h 01m 06.5s -06° 48′ 57″ 13
789 Galaxa espiral Triangulum 02h 02m 26.1s +32° 04′ 18″ 14.0
790 Galaxa lenticular Cetus 02h 01m 21.5s -05° 22′ 20″ 13.5
791 Galaxa elíptica Piscis 02h 01m 44.4s +08° 29′ 59″ 14.8
792 Galaxa lenticular Aries 02h 02m 15.4s +15° 42′ 44″ 14.6
793 Estrella doble[1] Triangulum 02h 03m[2] +32° 00′[2]
794 Galaxa lenticular Aries 02h 02m 29.5s +18° 22′ 22″ 14.0
795 Galaxa lenticular Eridanus 01h 59m 49.1s -55° 49′ 28″
796 (Alcontráu na Pequeña Nube de Magallanes) Cúmulu abiertu Hydrus 01h 56m 45s -74° 13′
797 Galaxes n'interaición Andrómeda 02h 03m 28.1s +38° 07′ 01″ 13.9
798 Galaxa elíptica Triangulum 02h 03m 19.7s +32° 04′ 38″ 14.7
799 Galaxa espiral Cetus 02h 02m 12.4s -00° 06′ 03″ 14.2

Oxetos NGC (800-899)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
800 Galaxa espiral Cetus 02h 02m 11.9s -00° 07′ 50″ 14.7
801 Galaxa espiral Andrómeda 02h 03m 45.1s +38° 15′ 33″ 14.2
802 Galaxa lenticular Hydrus 01h 59m 05.5s -67° 52′ 11″
803 Galaxa espiral Aries 02h 03m 44.8s +16° 01′ 51″ 13.5
804 Galaxa lenticular Triangulum 02h 04m 02.2s +30° 49′ 58″ 14.7
805 Galaxa lenticular Triangulum 02h 04m 29.7s +28° 48′ 44″ 14.7
806 Galaxa espiral Cetus 02h 03m 31.2s -09° 56′ 00″ 14
807 Galaxa elíptica Triangulum 02h 04m 55.8s +28° 59′ 15″ 13.8
808 Galaxa espiral Cetus 02h 03m 56.6s -23° 18′ 45″ 14.3
809 Galaxa lenticular Cetus 02h 04m 19.0s -08° 44′ 07″ 14
810 Galaxes n'interaición Aries 02h 05m 28.6s +13° 15′ 03″ 15.4
811 Galaxa espiral Cetus 02h 04m 35.0s -10° 06′ 32″ 14.0
812 Galaxa espiral Andrómeda 02h 06m 51.6s +44° 34′ 19″ 12.8
813 Galaxa lenticular Hydrus 02h 01m 36.9s -68° 26′ 27″ 14.6
814 Galaxa lenticular Cetus 02h 10m 37.6s -15° 46′ 25″
815 Galaxes n'interaición Cetus 02h 02m 54.2s -14° 40′ 25″ 15.1
816 Galaxa Triangulum 02h 08m 08.9s +29° 15′ 21″ 15.3
817 Galaxa espiral Aries 02h 07m 33.8s +17° 12′ 08″ 13.9
818 Galaxa espiral Andrómeda 02h 08m 44.7s +38° 46′ 38″ 12.7
819 Galaxa espiral Triangulum 02h 08m 34.6s +29° 14′ 00″ 14.1
820 Galaxa espiral Aries 02h 08m 25.0s +14° 20′ 58″ 13.7
821 Galaxa elíptica Aries 02h 08m 21.0s +10° 59′ 41″ 12.6
822 Galaxa elíptica Fénix 02h 06m 38.9s -41° 09′ 25″ 13
823 Galaxa lenticular Fornax 02h 07m 20.1s -25° 26′ 30″ 13.6
824 Galaxa espiral Fornax 02h 06m 53.1s -36° 27′ 08″ 13
825 Galaxa espiral Cetus 02h 08m 32.4s +06° 19′ 25″ 14.5
826 Galaxa Triangulum 02h 09m 25.2s +30° 44′ 22″ 15.4
827 Galaxa espiral Cetus 02h 08m 56.4s +07° 58′ 16″ 14.0
828 Galaxa espiral Andrómeda 02h 10m 09.7s +39° 11′ 27″ 13.0
829 Galaxa espiral Cetus 02h 08m 42.2s -07° 47′ 27″ 14
830 Galaxa lenticular Cetus 02h 08m 58.7s -07° 46′ 00″ 15.0
831 Galaxa espiral Cetus 02h 09m 34.6s +06° 05′ 46″ 15.2
832 Estrella doble[1] Triangulum 02h 10m[2] +35° 32′[2]
833 Galaxa espiral Cetus 02h 09m 20.9s -10° 08′ 00″ 14
834 Galaxa espiral Andrómeda 02h 11m 01.5s +37° 39′ 60″ 13.2
835 Galaxa espiral Cetus 02h 09m 24.7s -10° 08′ 11″ 13.5
836 Galaxa espiral Cetus 02h 10m 24.9s -22° 03′ 18″ 13.7
837 Galaxa espiral Cetus 02h 10m 16.2s -22° 25′ 51″
838 Galaxa lenticular Cetus 02h 09m 38.6s -10° 08′ 49″ 14.0
839 Galaxa espiral Cetus 02h 09m 42.9s -10° 11′ 03″ 13.7
840 Galaxa espiral Cetus 02h 10m 16.3s +07° 50′ 41″ 14.7
841 Galaxa espiral Andrómeda 02h 11m 17.5s +37° 29′ 49″ 12.8
842 Galaxa lenticular Cetus 02h 09m 50.8s -07° 45′ 45″ 14
843 Estrella triple[2] Triangulum 02h 11m 08s +32° 06′
844 Galaxa Cetus 02h 10m 11.9s +06° 02′ 54″ 15.0
845 Galaxa espiral Andrómeda 02h 12m 19.8s +37° 28′ 38″ 14.5
846 Galaxa espiral Andrómeda 02h 12m 12.6s +44° 34′ 05″ 13.2
847 Galaxa espiral Andrómeda 02h 12m 12.6s +44° 34′ 05″ 13.2
848 Galaxa espiral Cetus 02h 10m 17.6s -10° 19′ 17″ 15.0
849 Galaxa lenticular Cetus 02h 10m 11.2s -22° 19′ 23″ 15.7
850 Galaxa lenticular Cetus 02h 11m 13.6s -01° 29′ 08″ 14.1
851 Galaxa lenticular Cetus 02h 11m 12.2s +03° 46′ 46″ 14.7
852 Galaxa espiral Eridanus 02h 08m 55.4s -56° 44′ 11″
853 Galaxa irregular Cetus 02h 11m 41.6s -09° 18′ 17″ 13
854 Galaxa espiral Fornax 02h 11m 30.8s -35° 50′ 05″ 13
855 Galaxa elíptica Triangulum 02h 14m 03.7s +27° 52′ 37″ 13.0
856 Galaxa espiral Cetus 02h 13m 38.5s -00° 43′ 03″ 14.4
857 Galaxa lenticular Fornax 02h 12m 37.2s -31° 56′ 40″ 13.3
858 Galaxa espiral Cetus 02h 12m 30.2s -22° 28′ 18″ 14.0
859 Galaxa espiral Cetus 02h 13m 38.5s -00° 43′ 03″ 14.4
860 Galaxa Triangulum 02h 15m 00.2s +30° 46′ 44″ 15.1
861 Galaxa espiral Triangulum 02h 15m 51.2s +35° 54′ 48″ 14.8
862 Galaxa elíptica Fénix 02h 13m 02.8s -42° 02′ 02″ 13.7
863 Galaxa espiral Cetus 02h 14m 33.6s -00° 46′ 00″ 14.0
864 Galaxa espiral Cetus NGC864-hst-R814GB450.jpg 02h 15m 27.6s +06° 00′ 09″ 12.0
865 Galaxa espiral Triangulum 02h 16m 15.2s +28° 36′ 01″ 14.0
866 (Dobláu de NGC 863)[1] Galaxa espiral Cetus 02h 14m 33.6s -00° 46′ 00″ 14.0
867 Galaxa lenticular Cetus 02h 17m 04.8s +01° 14′ 39″ 14.2
868 Galaxa espiral Cetus 02h 15m 58.4s -00° 42′ 48″ 15.6
869 Cúmulu h Persei Cúmulu abiertu Perseus NGC869NGC884.jpg 02h 19m +57° 09′ 5.7
870 Galaxa Aries 02h 17m 09.2s +14° 31′ 22″ 16
871 Galaxa espiral Aries 02h 17m 10.8s +14° 32′ 53″ 13.6
872 Galaxa espiral Cetus 02h 15m 25.2s -17° 46′ 52″
873 Galaxa espiral Cetus 02h 16m 32.3s -11° 20′ 55″ 13.8
874 Galaxa espiral Cetus 02h 16m 02.0s -23° 18′ 21″
875 Galaxa lenticular Cetus 02h 17m 04.8s +01° 14′ 39″ 14.2
876 Galaxa espiral Aries 02h 17m 53.3s +14° 31′ 17″ 16.5
877 Galaxa espiral Aries 02h 17m 59.7s +14° 32′ 38″ 12.5
878 Galaxa espiral Cetus 02h 17m 54.2s -23° 23′ 04″ 14.8
879 Galaxa irregular Cetus 02h 16m 51.3s -08° 57′ 48″ 15.5
880 Galaxa irregular Cetus 02h 18m 27.1s -04° 12′ 22″ 15.6
881 Galaxa espiral Cetus 02h 18m 45.4s -06° 38′ 22″ 12.5
882 Galaxa lenticular Aries 02h 19m 40.0s +15° 48′ 50″ 14.9
883 Galaxa lenticular Cetus 02h 19m 05.2s -06° 47′ 29″ 13
884 Cúmulu Chi Persei Cúmulu abiertu Perseus NGC869NGC884.jpg 02h 22m +57° 08′ 6.6
885 (Dobláu de NGC 863)[1] Galaxa espiral Cetus 02h 14m 33.6s -00° 46′ 00″ 14.0
886 Cúmulu abiertu Cassiopeia 02h 24m +63° 46′
887 Galaxa espiral Cetus 02h 19m 32s -16° 04′ 13
888 Galaxa elíptica Horologium 02h 17m 26.9s -59° 51′ 40″
889 Galaxa elíptica Fénix 02h 19m 06.9s -41° 44′ 58″ 14.2
890 Galaxa lenticular Triangulum 02h 22m 00.9s +33° 15′ 59″ 12.6
891 Galaxa espiral Andrómeda NGC891HunterWilson.jpg 02h 22m 32.9s +42° 20′ 46″ 10.8
892 Galaxa espiral Cetus 02h 20m 52.0s -23° 06′ 50″
893 Galaxa espiral Fénix 02h 19m 57.8s -41° 24′ 09″ 13.5
894 (Northwestern arm of NGC 895)[1] Spiral arm Cetus 02h 21m 36.2s -05° 31′ 13″ 11.5
895 Galaxa espiral Cetus 02h 21m 36.2s -05° 31′ 13″ 11.5
896 (Parte de la Nebulosa del Corazón Nebulosa difusa Cassiopeia Heart Nebula IC 1805 NGC 896.jpg 02h 26m +61° 59′
897 Galaxa espiral Fornax 02h 21m 06.1s -33° 43′ 18″ 11
898 Galaxa espiral Andrómeda 02h 23m 20.3s +41° 57′ 04″ 13.8
899 Galaxa irregular Cetus 02h 21m 53.2s -20° 49′ 22″ 13.3

Oxetos NGC (900-999)[editar | editar la fonte]

Oxetu NGC Otros nomes Tipu d'Oxetu Constelación Imaxe Ascensión recta (J2000.0) Declinación (J2000.0) Magnitú aparente
900 Galaxa lenticular Aries 02h 23m 32.3s +26° 30′ 41″ 15.0
901 Galaxa Aries 02h 23m 34.1s[1] +26° 33′ 25″[1]
902 Galaxa espiral Cetus 02h 22m 21.8s -16° 40′ 45″ 14
903 Galaxa Aries 02h 24m 00.9s +27° 21′ 23″
904 Galaxa elíptica Aries 02h 24m 05.7s +27° 20′ 32″ 15.0
905 Galaxa Cetus 02h 22m 43.6s -08° 43′ 09″ 15.9
906 Galaxa espiral Andrómeda 02h 25m 16.2s +42° 05′ 25″ 14.4
907 Galaxa irregular Cetus 02h 23m 01.9s -20° 42′ 43″ 14.2
908 Galaxa espiral Cetus NGC908.jpg 02h 23m 04.8s -21° 14′ 03″ 10.9
909 Galaxa elíptica Andrómeda 02h 25m 22.8s +42° 02′ 06″ 14.5
910 Galaxa elíptica Andrómeda 02h 25m 26.8s +41° 49′ 27″ 14.5
911 Galaxa elíptica Andrómeda 02h 25m 42.4s +41° 57′ 21″ 14.0
912 Galaxa elíptica Andrómeda 02h 25m 42.7s +41° 46′ 39″ 15.0
913 Galaxa elíptica Andrómeda 02h 25m 44.8s +41° 47′ 58″ 16.0
914 Galaxa espiral Andrómeda 02h 26m 05.1s +42° 08′ 38″ 13.9
915 Galaxa Aries 02h 25m 45.6s +27° 13′ 16″ 15.0
916 Galaxa Aries 02h 25m 47.6s +27° 14′ 33″ 14.9
917 Galaxa espiral Triangulum 02h 26m 07.8s +31° 54′ 43″ 14.5
918 Galaxa espiral Aries 02h 25m 50.8s +18° 29′ 47″ 14.3
919 Galaxa espiral Aries 02h 26m 16.8s +27° 12′ 43″ 15.5
920 Galaxa espiral Andrómeda 02h 27m 51.9s +45° 56′ 49″ 15.6
921 Galaxa espiral Cetus 02h 26m 33.5s -15° 50′ 51″ 14
922 Galaxa espiral Fornax 02h 25m 03.5s -24° 47′ 22″ 12.6
923 Galaxa espiral Andrómeda 02h 27m 34.7s +41° 58′ 40″ 14.4
924 Galaxa lenticular Aries 02h 26m 46.9s +20° 29′ 51″ 13.8
925 Galaxa espiral Triangulum NGC925HunterWilson.jpg 02h 27m 16.8s +33° 34′ 45″ 10.5
926 Galaxa espiral Cetus 02h 26m 06.8s -00° 19′ 56″ 13.9
927 Galaxa espiral Aries 02h 26m 37.4s +12° 09′ 18″ 14.5
928 Galaxa espiral Aries 02h 27m 40.9s +27° 13′ 15″ 14.7
929 Galaxa espiral Cetus 02h 27m 18.3s -12° 05′ 11″ 15
930 Oxetu non esistente[1] Aries 02h 28m[2] +20° 20′[2]
931 Galaxa espiral Triangulum 02h 28m 14.6s +31° 18′ 39″ 13.9
932 Galaxa espiral Aries 02h 27m 54.8s +20° 19′ 57″ 13.7
933 Galaxa espiral Andrómeda 02h 29m 17.7s +45° 54′ 40″ 15.5
934 Galaxa lenticular Cetus 02h 27m 33.0s -00° 14′ 40″ 14.4
935 Galaxa espiral Aries 02h 28m 11.2s +19° 35′ 59″ 13.6
936 Galaxa lenticular Cetus 02h 27m 37.3s -01° 09′ 23″ 11.3
937 Galaxa espiral Andrómeda 02h 29m 28.3s +42° 14′ 59″ 15.0
938 Galaxa elíptica Aries 02h 28m 33.6s +20° 17′ 02″ 13.8
939 Galaxa elíptica Eridanus 02h 26m 21.2s -44° 26′ 47″ 14
940 Galaxa lenticular Triangulum 02h 29m 27.5s +31° 38′ 28″ 13.4
941 Galaxa espiral Cetus 02h 28m 27.9s -01° 09′ 04″ 13.4
942 Galaxa irregular Cetus 02h 29m 11.0s -10° 49′ 36″ 14
943 Galaxa lenticular Cetus 02h 29m 09.6s -10° 49′ 42″ 14
944 Galaxa lenticular Cetus 02h 26m 42.1s -14° 30′ 55″ 14
945 Galaxa espiral Cetus 02h 28m 37.2s -10° 32′ 23″ 12
946 Galaxa lenticular Andrómeda 02h 30m 38.6s +42° 13′ 56″ 14.5
947 Galaxa espiral Cetus 02h 28m 32.8s -19° 02′ 33″ 12.9
948 Galaxa espiral Cetus 02h 28m 45.1s -10° 30′ 44″ 14
949 Galaxa espiral Triangulum 02h 30m 48.8s +37° 08′ 10″ 12.0
950 Galaxa espiral Cetus 02h 29m 12.4s -11° 01′ 36″ 14
951 Galaxa espiral Cetus 02h 28m 56.9s -22° 20′ 55″
952 Oxetu non esistente[1] Triangulum 02h 31m +34° 45′
953 Galaxa elíptica Triangulum 02h 31m 09.9s +29° 35′ 19″ 14.5
954 Galaxa espiral Eridanus 02h 28m 51.4s -41° 24′ 10″ 13.3
955 Galaxa espiral Cetus 02h 30m 33.4s -01° 06′ 31″ 13.0
956 Cúmulu abiertu Andrómeda 02h 32m +44° 39′ 8.9
957 Cúmulu abiertu Perseus 02h 33m +57° 34′ 8.3
958 Galaxa espiral Cetus 02h 30m 42.5s -02° 56′ 30″ 13
959 Galaxa irregular Triangulum 02h 32m 24.1s +35° 29′ 41″ 12.5
960 Galaxa espiral Cetus 02h 31m 41.4s -09° 18′ 02″ 14
961 Galaxa irregular Cetus 02h 41m 02.5s -06° 56′ 09″ 13
962 Galaxa elíptica Aries 02h 32m 40.0s +28° 04′ 12″ 14.2
963 Galaxa Cetus 02h 30m 31.2s -04° 13′ 00″ 14.5
964 Galaxa espiral Fornax 02h 31m 06.2s -36° 01′ 60″ 12.5
965 Galaxa espiral Cetus 02h 32m 25.0s -18° 38′ 23″ 14.3
966 Galaxa lenticular Cetus 02h 31m 46.9s -19° 52′ 52″ 14.1
967 Galaxa lenticular Cetus 02h 32m 12.7s -17° 13′ 01″ 13.7
968 Galaxa elíptica Triangulum 02h 34m 06.3s +34° 28′ 47″ 13.8
969 Galaxa lenticular Triangulum 02h 34m 08.0s +32° 56′ 50″ 13.4
970 Galaxes n'interaición Triangulum 02h 34m 11.8s +32° 58′ 39″ 15.7
971 Estrella[1] Triangulum 02h 34m 11.6s +32° 58′ 36″
972 Galaxa espiral Aries 02h 34m 13.4s +29° 18′ 38″ 12.1
973 Galaxa espiral Triangulum 02h 34m 20.2s +32° 30′ 19″ 13.7
974 Galaxa espiral Triangulum 02h 34m 25.8s +32° 57′ 16″ 13.9
975 Galaxa espiral Cetus 02h 33m 22.8s +09° 36′ 06″ 14.2
976 Galaxa espiral Aries 02h 34m 00.1s +20° 58′ 37″ 12.9
977 Galaxa espiral Cetus 02h 33m 03.4s -10° 45′ 36″ 13
978 Galaxes n'interaición Triangulum 02h 34m 47.1s +32° 50′ 46″ 13.3
979 Galaxa lenticular Eridanus 02h 31m 38.6s -44° 31′ 26″ 13.8
980 Galaxa lenticular Andrómeda 02h 35m 18.7s +40° 55′ 35″ 14.3
981 Galaxa espiral Cetus 02h 32m 59.9s -10° 58′ 31″ 14
982 Galaxa espiral Andrómeda 02h 35m 24.9s +40° 52′ 09″ 13.2
983 Galaxa espiral Triangulum 02h 38m 55.8s +34° 37′ 20″ 14.0
984 Galaxa lenticular Aries 02h 34m 43.3s +23° 24′ 46″ 14.5
985 Galaxa anular Cetus 02h 34m 37.8s -08° 47′ 15″ 14.5
986 Galaxa espiral Fornax NGC986-hst-R814G6B450.jpg 02h 33m 34.2s -39° 02′ 40″ 11.8
987 Galaxa espiral Triangulum 02h 36m 49.6s +33° 19′ 38″ 13.4
988 Galaxa espiral Cetus 02h 35m 27.4s -09° 21′ 17″ 11.4
989 Galaxa Cetus 02h 33m 46.1s -16° 30′ 40″ 15
990 Galaxa elíptica Aries 02h 36m 18.3s +11° 38′ 31″ 13.9
991 Galaxa espiral Cetus 02h 35m 32.9s -07° 09′ 17″ 13.4
992 Galaxa espiral Aries 02h 37m 25.6s +21° 06′ 01″ 13.5
993 Galaxa lenticular Cetus 02h 36m 46.2s +02° 02′ 59″ 14.9
994 (Dobláu de NGC 993) Galaxa lenticular Cetus 02h 36m 46.2s +02° 02′ 59″ 14.9
995 Galaxa lenticular Andrómeda 02h 38m 32.2s +41° 31′ 45″ 14.9
996 Galaxa elíptica Andrómeda 02h 38m 40.0s +41° 38′ 49″ 14.5
997 Galaxes n'interaición Cetus 02h 37m 14.4s +07° 18′ 20″ 14.6
998 Galaxa espiral Cetus 02h 37m 20.3s +07° 26′ 24″ 15.6
999 Galaxa espiral Andrómeda 02h 38m 47.6s +41° 40′ 13″ 14.5

NOTA: Dependiendo de la fecha de consulta de la fonte orixinal, los datos pueden camudar llevemente.

Otres llistes[editar | editar la fonte]

Bibliografía[editar | editar la fonte]

  • PUERTA RESTREPO, Germán (1999). "Guía pa viaxeros del cielu. Astronomía con binoculares." (n'español). Planeta. ISBN 950-49-0206-5.

Referencies[editar | editar la fonte]

The constellation information in these tables is taken from The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer,[2] which was accessed using the VizieR Service (website: http://vizier.u-strasbg.fr/viz-bin/VizieR). Galaxy morphological types and objects that are members of the Small Magellanic Cloud are identified using the NASA/IPAC Extragalactic Database (website: http://nedwww.ipac.caltech.edu/). The other data in these tables are from the SIMBAD Astronomical Database (website: http://simbad.u-strasbg.fr/simbad/) unless otherwise stated.


  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 1,58 1,59 1,60 1,61 1,62 1,63 1,64 1,65 1,66 1,67 1,68 1,69 1,70 1,71 1,72 1,73 1,74 1,75 1,76 1,77 1,78 1,79 1,80 1,81 1,82 1,83 1,84 1,85 1,86 1,87 1,88 1,89 1,90 «NASA/IPAC Extragalactic Database». Results for various objects.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 2,49 2,50 2,51 2,52 2,53 2,54 2,55 2,56 2,57 2,58 2,59 2,60 2,61 2,62 2,63 2,64 2,65 2,66 2,67 2,68 2,69 2,70 2,71 2,72 2,73 2,74 2,75 2,76 2,77 2,78 2,79 2,80 2,81 2,82 2,83 2,84 2,85 2,86 2,87 2,88 2,89 2,90 2,91 2,92 2,93 2,94 2,95 2,96 2,97 2,98 R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters by J. L. Y. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933-34651-4.
  3. «SIMBAD Astronomical Database». Results for various objects.
  4. The NGC/IC Proyect. «Public Access NGC/IC Database» (inglés).
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 B. P. Wakker, B. D. Savage, K. R. Sembach, P. Richter, M. Meade, Y. B. Jenkins, J. M. Shull, T. B. Ake, W. P. Blair, W. V. Dixon, S. D. Friedman, J. C. Green, R. F. Green, J. W. Kruk, H. W. Moos, Y. M. Murphy, W. R. Oegerle, D. J. Sahnow, G. Sonneborn, Y. Wilkinson, D. G. York. «The Far Ultraviolet Spectroscopic Explorer Survey of O VI Absorption in y near the Galaxa». Astrophysical Journal Supplement Series 146. doi:10.1086/346230. http://adsabs.harvard.edu/abs/2003ApJS..146....1W.  }}