Llista d'estudiantes de la Universidá d'Uviéu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Nome description ocupación fecha de nacimientu llugar de nacimientu data de la muerte
Celso Arango psiquiatra español psiquiatra
investigador
1968
Carlos Aedo botánicu español botánicu 1960
Juan de Llano Ponte relixosu ya historiador asturianu canon
historiador
sacerdote católicu
1727-04-23 1805-04-29
Manuel Atienza Rodríguez xurista, filósofu del derechu y profesor universitariu asturianu profesor universitariu
xurista
1951
Álvaro Díaz Huici políticu español editor
escritor
poeta
políticu
1958
José Tous Soto políticu estauxunidense (1874–1933) políticu 1874-10-02 1933-03-22
Juan González-Castelao direutor d'orquesta
musicólogu
1969
Santiago Vera-Rivera compositor chilenu compositor 1950-11-02
Nicolás Terrados médicu deportivu español médicu deportivu 1958-03-12
Herminio Severiano Nava Fernández biólogu
botánicu
1956
Luis Carlos Sánchez de Posada paleontólogu
xeólogu
Miguel Cuevas filólogu
llingüista
profesor universitariu
1978
Manuel Iglesias Bango profesor universitariu
filólogu
llingüista
escritor
1958
Sara Carreño política española políticu 1985-10-02
Inmaculada C. Álvarez Ayuso economista
Luis López-Vigil y Pando 1788
Carlos Olano investigador
David Bernardo investigador
Jesús Carro Fernández investigador español investigador
Miguel Ángel Ruiz investigador
José Luis Carballo investigador
psicólogu
Federico Herrera investigador
Rosa María Sainz investigador
Alfonso Gutiérrez-Adán investigador
Eduardo Cuesta investigador
Eva Martínez-Pinilla investigador
Luis A. Pardo investigador
Víctor Ladero investigador
Elías Delgado Álvarez investigador
Patricia Ruas-madiedo investigador
Mario Díaz investigador
Roberto Sanz investigador
Fernando López Ortiz investigador
políticu
Ángel Manteca Fernández investigador
Marta Elena Losa Iglesias investigador
Beatriz Martínez investigador
Sara M Soto investigador
Alejandro Díaz-Moscoso investigador
José M García-Fernández investigador
Juan C. Mayo investigador
Agustin F. Fernandez investigador
Christine Reta Arkinstall académicu 1954-07-24
Javier Parrondo investigador
Paloma Morán investigador
Joaquín García-Álvarez investigador
Diego Rubiera-Garcia investigador
Antonio F Pardiñas investigador
Laura Trapiella-Alfonso investigador
Elena Llano investigador
Héctor González-Pardo investigador 20th century
Ana Gutiérrez-Fernández investigador
Beatriz Fernandez investigador
Daniel Hernandez-Vaquero investigador
Noemí Eiró investigador
Manuel Landajo Álvarez investigador
Celestino Rodríguez investigador
Abraham Mendoza investigador
Pablo Alonso-González investigador
Andrés Arias investigador
Jenaro L. Garcia-Alcalde paleontólogu español paleontólogu
xeólogu
Miguel V. Pardo-Alonso paleontólogu español paleontólogu
xeólogu
M. Truyols-Massoni paleontóloga española paleontólogu
xeólogu
Susana García López paleontólogu
xeólogu
S Folgueras investigador
David Pérez Solís investigador
Eva del Valle investigador
Juan Antonio Quirós Castillo arqueólogu 1968
Luis Seijo investigador
David Nicolás investigador
Pedro Casado investigador
Floriaan Devloo-Delva investigador
Rubén Torices investigador
Brezo Martínez investigador
José F Fierro investigador
Juan Mangas-Sanchez investigador
Miguel F Sanmamed investigador
Ana Arenillas investigador
G. Orizaola investigador
O Luaces investigador
David Hevia investigador
Jorge Ruiz Encinar investigador
Belén Méndez-Vigo investigador
Elías Cueto investigador
Carmen Bécares Martínez investigador
Jesús F Aparicio investigador
Miguel Bayod investigador
Violeta Yeguas investigador
Enol López investigador
Rafael Castro Delgado investigador
Clara Meana investigador
Ángel M. Felicísimo investigador
Luisa María Sierra investigador
Blanca María Pérez Gladish investigador
Clara de los Reyes-Gavilan investigador
José Manuel Redondo López investigador
Javier Fernandez-Rio investigador
Benjamín Fernández García investigador
Germán Santos Flor investigador
Lara Macheriotou investigador
Maria Pilar Mosteiro-Diaz investigador
Pablo Perez-Pinera investigador
Celestino Ordóñez investigador
Jose V. Roces-Díaz investigador
Pilar Jiménez Blanco investigador
Nieves Roqueñí investigador
Montserrat García investigador
Jesús A Santos investigador
Víctor Manuel Álvarez García investigador
Ignacio González Alonso investigador
Andrés González Quirós investigador
G. Gutiérrez-Alonso investigador
P. Valverde-Vaquero investigador
Sergio Llana-Fúnez investigador
xeólogu
V.M. Prida investigador
Jorge Gallastegui investigador
Amelia Bilbao Terol investigador
Ana Rodriguez-Alvarez investigador
Caroline E. Paul investigador
C. Marcos investigador
Marta E. G. Mosquera investigador
Julio A. Pérez-Martínez investigador
Felipe Pedro Álvarez Rabanal investigador
E. Marañón investigador
Isabel Suárez-González investigador
Pablo Roman-Garcia investigador
Pablo Serret investigador
José Carlos Núñez investigador
Sara Ceballos investigador
Antonio J. Gutiérrez Trashorras investigador
Alfonso H Magadan investigador
Juan Bueno investigador
Ana I. García investigador
A MORAN investigador
Mar Arenas-Parra investigador
Lorena de Mena investigador
José Antonio Cecchini Estrada investigador
Irene Valverde investigador
Enrique Álvarez Areces investigador
Enrique Miranda investigador
Sofía Sal investigador
Manuel Sanchez investigador
Vicente Rozas investigador
L. Hinojosa-Reyes químicu
Andrés Gutiérrez-Rodríguez investigador
Alejandro García-Miranda Ferrari investigador
Mamen Oliván investigador
Luis J Rodríguez-Muñiz investigador
Juan J Ferreira investigador
David Basanta investigador
Óscar Álvarez-Machancoses investigador
O. Martínez investigador
Juan Carlos Illera investigador
L Faez investigador
Ana Campa investigador
Silvia Blanco-Ferrera paleontólogu
xeólogu
Beatriz Gómez-Anson investigador
C. López-Fernández investigador
Victoria Mesa investigador
Saúl Álvarez-Teijeiro investigador
Sandra Bernaldo de Quirós Fernández investigador
Cristian Vidal investigador
Cristian Blanco investigador
José Manuel Benito investigador
Angel Martín Pendás investigador
Jorge Bernad Lusilla investigador
Cristóbal Bernardo-Castiñeira investigador
R Celaya investigador
Zoila Barandiaran investigadora española investigador
Daniel Gayo-Avello profesor universitariu español profesor universitariu
Ignazio Puccio investigador
María del Carmen Pérez García de la Mata políticu
Jorge Tolivia investigador
Joaquín González-Nuevo investigador
Susana Martínez investigador
Nerea Allende-Vega investigador
Marta Mendez investigador
María Pérez-Urdiales investigador
Saúl Alonso investigador
Davide Martinetti investigador
Mario Peláez-Fernández divulgador científicu
youtuber
Drag queen
productor de televisión
investigador
19th century
Jezabel Rodriguez-Blanco investigador
Barbara Alvarez Gonzalez investigador
J C de Vicente Rodriguez investigador
María-Teresa Andrés investigador
M T Fernández-Sánchez investigador
Mónica Alvarez-Pérez investigador
Ángeles Saavedra González investigador
María Del Carmen Perillán Méndez investigador
César Fernández Sánchez investigador
Nélida María Conejo investigador
Carlos del Pozo Losada investigador
Jose Manuel Fernández Carreira investigador
Susana F. Huelga físicu cuánticu
María Del Mar García Suárez investigador
Pilar Aivar investigador
Cristina Molinos Norniella investigador
Angel Gutiérrez-Rodríguez investigador
Mercedes Vázquez investigador
Pablo Martínez Camblor investigador
Patricia de-Los-Santos-Alvarez investigador
Angela Moncada-Pazos investigador
Víctor Fernández Blanco investigador 2021-06-16
Hector Gonzalez-Iglesias investigador
Mónica Alonso investigador
Pilar L González-Torre investigador
Javier Toraño investigador
Susana del Olmo investigador
Jessica Méndez investigador
Fernando Vázquez investigador
Pablo Herrero Puente investigador
Rocio Rosa García investigador
Beatriz Villazán investigador
Alejandra Fernández-Cid investigador
Marina Ilkaeva investigador
Maikel Acosta-Zaldívar investigador
David Abbasi-Pérez investigador
Inés Couso Blanco investigador
Juan C Álvarez Antón investigador
Francisco Javier Ferrero Martin investigador
Lorena Álvarez-Iglesias investigador
J A Vega investigador
Laura Garrido Blanco investigador
Cristina Muñiz investigador
Luis Querol Gutiérrez investigador
Ana Suárez Vázquez investigador
Beatriz García investigador
Luis Santos investigador
Sonia González investigador
Juan Rodríguez investigador
Víctor M González investigador
Lucía Álvarez-Rodríguez investigador
Javier Brugos investigador
Enrique Pérez-Carreño investigador
Paloma Alvarez-Suarez investigador
P Fernandez investigador
Nafisa Rizzini Ansari investigador
César Alvarez-Llamas investigador
Francisco Foubelo investigador
German Flor-Blanco investigador
Nestor Arandia-Gorostidi investigador
Esther García investigador
Emilia María Durán Almarza investigador
Paula Fernández-García investigador
Ariyan Mottaghi investigador
José M López investigador
Noelia Bueno-Gómez investigador
Candela Cuesta investigador
Efren Garcia Ordiales investigador
María J Rodríguez-Álvarez investigador
Raquel García-González investigador
Helena Gil-Peña investigador
Tamara Boto investigador
Covadonga Brime paleontólogu
xeofísicu
Rebeca Arevalo investigador
Gonzalo Garcia Garcia investigador
Juan Luis Carús investigador
María Jesús López Palomo
Miguel López Díaz
Juan García Escudero
Javier García García
José Fernández Núñez
Ignacio Fernández Rúa
María Concepción López Díaz
Elías Fernández Combarro Álvarez
Javier Salas Puig neurólogu
Pedro Alonso Velázquez
Policarpo Abascal Fuentes
Maria Gonzalez Taboada
Santiago Ibáñez Mesa
Antonio Pumariño Vázquez
Jesús Suárez Pérez del Río
Wifredo García Fuertes
Javier Ortiz Castro
María del Pilar Vicente Matilla
Juan Carlos Gutiérrez
Elena Couselo Hernández
Hortensia López García
Norberto Corral Blanco
María Asunción Lubiano Gómez
Ana Colubi Cervero
Luis José Rodríguez Muñiz
Ignacio Cascos Fernández
Esther Garcia
Belén García Fernández
Julián Velasco
Javier Pello García
José María Grau Ribas
Ignacio Montes
Susana Montes Rodríguez
Virginia Selgas Buznego
Rigoberto Pérez Suárez
José Secundino López García
Teófilo Brezmes Brezmes profesor universitariu 1950 2009-02-10
Fermín Suárez
Antonia Josefina Salas Riesgo
Ignacio Martínez matemáticu español matemáticu
Manuel José Fernández Gutiérrez
María Gloria Naval Alegre
Susana Díaz Vázquez
Manuel Francisco Montenegro Hermida
Ana Belén Ramos Guajardo
Carlos Enrique Carleos Artime
Ángela Blanco Fernández
Marta García Bárzana
Marco Antonio García Tamargo
Luz Deicy Alvarado Nieto
José Antomil Ibias
Ana Palacios Somoano
Luis Antonio Junco Navascués
Álvaro Martínez
Ana Jesús López Menéndez
Matías Mayor Fernández
María Rosalía Vicente Cuervo
Blanca Moreno Cuartas
Mercedes Alvargonzález Rodríguez
María José Presno Casquero
Laura Cabiedes Miragaya
Mario Alberto Cázarez Meza
Carmen Ramos Carvajal
Esteban Fernández Vázquez
Ana Salomé García Muñiz
Sergio Alejandro Soza Amigo
Aidée Hurtado Marqués
Elena Lasarte Navamuel
Alberto Díaz Dapena
Isabel Zapico García
Carlos Manuel Córdoba Segovia
Paula Fernández González
Pelayo González Arbués
Verónica Cañal Fernández
María Antonieta Gayoso Rodríguez
Jorge Raga Díaz
David Sánchez Arango
Clara García Cendón
Raúl Pérez Fernández
Sara de la Rosa de Sáa
Patricia Díaz Díaz
Panagiotis Paoullis
Ahmed M.H. Shatla
Sergio Martínez Fernández
Ignacio Cascudo Pueyo
Carmen Álvarez-Vázquez paleontólogu
xeólogu
Juan Santos Yanguas historiador
filólogu
caderalgu d'universidá
1951
Sabino García Vallina presidente 1947-07-03
Henrique Guzzo Júnior profesor universitariu brasilanu profesor universitariu 1953-07-01
Juan Carlos Gutiérrez Fernández profesor universitariu 1966-07-10
Christian Franco Torre
Juan Antonio Porto guionista español guionista 1937 A Coruña 2021-02-16
José Luis Meilán Gil xurista
políticu
profesor universitariu
1933-07-06 A Coruña 2018-06-26
Emilio Cotarelo escritor
críticu lliterariu
musicólogu
políticu
bibliógrafu
1857-05-01 A Veiga 1936-01-27
Camilo Barcia Trelles profesor
escritor
xurista
profesor universitariu
caderalgu d'universidá
1888-07-15 A Veiga 1977-12-04
Juan María Rodríguez Arango maxistráu
profesor universitariu
escritor
xurista
caderalgu d'universidá
1833-05-28 A Veiga 1911-03-02
Jesús Sanjurjo González políticu asturianu políticu 1954-12-16 Abres
Esther Prieto escritora asturiana escritor 1960 Arenas
J. Alvarez-Marron investigadora asturiana investigador 1958 Avilés
Susana Solís Pérez política asturiana políticu
inxenieru
1971-12-21 Avilés
Pablo Fernández Muñiz médicu y políticu asturianu médicu
políticu
1966 Avilés
Pablo Ignacio Fernández Muñiz médicu asturianu médicu 1966 Avilés
Vicente Reyes Martín políticu asturianu políticu
químicu
inspeutor
1954 Avilés
Juan Ignacio de Uría Epelde abogáu
políticu
orador
1929-06-30 Azkoitia 2015-05-31
Mario Arias políticu asturianu políticu 1979-09-05 Balmonte
Alfonso García Alonso políticu
funcionariu
1964-03-12 Barakaldo
YolanDa Brown músicu de jazz
saxofonista
presentador de televisión
1982-10-04
1982
Barking
Aurelio González Ovies poeta
escritor
escritor de lliteratura infantil
1964-02-09 Bañugues
Elías Amézaga escritor español escritor
bibliógrafu
1921-08-09 Bilbao 2008-04-13
Marcos Canteli poeta asturianu poeta
traductor
1974 Bimenes
Salvador Gutiérrez Ordóñez profesor universitariu
escritor
llingüista
filólogu
1948-07-22 Bimenes
Blanca Fernández escritora y maestra d'asturianu escritor
profesor
1994 Bimenes
Diego de la Viña revolucionariu
empresariu
1849-05-20 Binondo 1920-03-27
Alejandro Casona escritor asturianu (1903–1965) poeta
escritor
dramaturgu
guionista
1903-03-23 Bisuyu 1965-09-17
Ánxel Álvarez Llano escritor asturianu escritor 1958 Bo
Carlos Bousoño Prieto poeta y críticu lliterariu asturianu (1923–2015) poeta
críticu lliterariu
escritor
1923-05-09 Bual 2015-10-24
Enrique González Álvarez escritor
funcionariu
1964 Bual
Consuelo Vega escritora asturiana escritor 1961-09-24 Bustiyé
María Teresa Mallada política asturiana políticu
inxenieru de mines
1973 Cabanaquinta
Pedro Crespo de Lara abogáu español abogáu 1935-09-06 Cabezón de la Sal
Ana María Madrazo Díaz política española políticu 1961-09-28 Cabezón de la Sal
Adolfo Camilo Díaz escritor asturianu escritor 1963 Caborana
Enrique López López profesor universitariu
xurista
xuez
maxistráu
políticu
1963-05-18 Cacabelos
Llión
Daniel Miguel San José profesor universitariu
químicu
1957-08-21 Calabazas de Fuentidueña
Francisco Javier Fernández González políticu asturianu políticu 1961-12-03 Candás
Benito de l'Auxa escritor asturianu escritor 1742 Candás 1814
José Francisco Uría y Riego políticu asturianu (1819–1862) políticu 1819-02-16 Cangas del Narcea 1862-03-24
José Avello escritor asturianu escritor
profesor universitariu
1943 Cangas del Narcea 2015-02-16
Berta Piñán escritora y política asturiana escritor
poeta
políticu
1963-03-26 Cangues d'Onís
José Miguel Caso González políticu asturianu políticu 1928-02-04 Cangues d'Onís 1995-09-10
Javier Álvarez Liébana matemáticu
divulgador científicu
profesor universitariu
1989 Carabanchel
Antón de Marirreguera escritor asturianu escritor
sacerdote católicu
1605 Carreño 160s
Ángela Vallina política asturiana políticu 1959-07-06 Castrillón
Rafael Arenas xurista
profesor universitariu
escritor
1967-06-22 Castrillón
Lorenzo Oliván traductor español escritor
traductor
1968 Castro Urdiales
Marcelino Menéndez Pintado matemáticu asturianu (1823–1899) matemáticu 1823-09-26 Castropol 1899-05-13
Faustino García Roel médicu asturianu (1821–1895) médicu 1821-05-05 Cecea 1895
José María Hernández Pérez políticu español (1959–2015) políticu 1959-12-18 Ciudad Rodrigo 2015-02-14
Luys Santa Marina abogáu
escritor
políticu
periodista
poeta
1898-01-05
1898-01-04
Colindres 1980-09-15
Ignacio Fernández de Castro sociólogu
abogáu
1919 Comillas 2011-09-17
José María Arellano Igea políticu español (1885–1963) políticu
xurista
1885-05-15 Corella 1963-05-26
Gustavo Suárez Pertierra xurista y políticu asturianu políticu
xurista
músicu
abogáu
1949-02-27 Cuideiru
Estefanía Torres Martínez política asturiana políticu 1982-04-27 Cuideiru
Rosa María Menéndez López químicu
investigador
1956-02-12 Cuideiru
Riay Tatary imán siriu imán 1948-03-19 Damascu 2020-04-06
Juan María Bandrés Molet políticu español políticu
abogáu
1932-02-12 Donostia 2011-10-28
Igor Paskual guitarrista español guitarrista 1975-12-13 Donostia
Carmen Solorzano Sanchez médicu
pediatra
políticu
1952-10-26 Donostia
Ramón María Aller Ulloa astrónomu
matemáticu
caderalgu d'universidá
1878-02-03 Donramiro 1966-03-28
Eloy Terrón Abad filósofu español (1919–2002) filósofu
profesor universitariu
1919-12-01 El Fabeiru 2002-05-25
Jesús Neira dialeutólogu asturianu (1916–2011) dialeutólogu 1916-04-10 El Vaḷḷe 2011-02-02
Armando Palacio Valdés escritor asturianu escritor
críticu lliterariu
novelista
1853-10-04 Entrialgo 1938-01-29
Rosa María Cid López caderalga d'universidá española caderalgu d'universidá 1956-01-29 España
Lorena Villa García enfermeru 1987-05-22 España
Patricia Simón Carrasco periodista española periodista
escritor
1983-02-24 Estepona
Gumersindo Laverde y Ruiz escritor
periodista
autor
filósofu
caderalgu d'universidá
1835-04-05 Estrada 1890-10-12
Miguel Elizalde teólogu
profesor universitariu
1619-05-25 Etxalar 1678-11-18
José Suárez Arias-Cachero políticu y empresariu asturianu políticu
empresariu
1962 Felechosa
Victor López Seoane y Pardo-Montenegro naturalista
herpetólogu
1832-09-28 Ferrol 1900-07-14
José García-Jove políticu español (1810–1864) políticu 1810 Ferrol 1864
Mónica González Santana historiador
arqueólogu
19th century Ferrol
Ricardo Fernández Vallespín arquiteutu español arquiteutu 1910-09-23 Ferrol 1988-07-28
José Luis Caramés Lage profesor universitariu
escritor
1945 Feás, Aranga 2019-06-14
Juana Álvarez-Prida y Vega química asturiana (1900–2000) químicu 1900-02-03 Fresnéu 2000-07-08
José Longoria Carbajal políticu asturianu (1827–1910) políticu
médicu
1827-04-29 Grau 1910-09-30
Jacinto Díaz de Miranda caderalgu y helenista asturianu (?-1794) helenista
traductor
profesor
18th century Grau 1794
Empar Pineda i Erdozia activista LGBT española políticu 1944 Hernani
Paolo Priore caderalgu d'universidá 1966 Interlaken 2022-03-08
Paul Dujardin historiador del arte belxicanu historiador del arte
direutor
1963-06-30 Ixelles
Daniel Ripa psicólogu y políticu psicólogu 1982-07-25 Jaca
Pablo Rodríguez Medina escritor asturianu escritor 1978 L'Entregu
Pablo Xuan Manzano Rodríguez profesor asturianu profesor 1948-07-22 L'Entregu
Anselmo González del Valle compositor
pianista
coleicionista
mecenes
1852-10-26 L'Habana 1911-09-15
María Elvira Muñiz profesor
escritor
1923-03-11 L'Habana 2016-10-29
Luis Riera Posada abogáu y políticu asturianu, alcalde d'Uvieu ente 1979 y 1983 (1923–2007) abogáu
políticu
1923-04-11 L'Infiestu 2007-03-24
María Neira direutora asturiana direutor 1962 La Felguera
Agustín José Antuña Alonso políticu asturianu (1927–2012) políticu 1927-03-19 La Felguera 2012-03-10
José Manuel Castañón escritor asturianu escritor 1920-02-10 La Pola 2001-06-06
María Luz Melcón escritora asturiana escritor 1943-03-03 La Pola 2019-10-15
Lisardo Lombardía culture personality 1955-02-10 La Pola Llaviana
Ovidio Sánchez políticu asturianu políticu 1952-09-21 La Pola Llaviana
Daniel García Granda escritor asturianu escritor 1972 La Pola Siero
Álvaro Flórez Estrada economista asturianu (1766-1853) economista
políticu
abogáu
1766-02 La Pola Somiedo 1853-12-16
Sabino Alonso Fueyo periodista
escritor
profesor universitariu
1908-01-15 Lada 1979-12-10
José Antonio López Díaz inxenieru de mines
profesor
militar
1959 Las Cuestas
Alicia Miyares escritora asturiana escritor
profesor
filósofu
activista
1963-04-30 Les Arriondes
Amador Menéndez Velázquez investigador
divulgador científicu
químicu
1969 Les Regueres
Isabel Fernandez matemáticu 1979-08-16 Linares
Martín López-Vega escritor asturianu poeta
escritor
1975 Llanes
José Ignacio Gracia Noriega escritor español escritor 1945 Llanes 2016-09-06
José María Saro Posada diplomáticu asturianu (1904–1980) diplomáticu 1904-06-29 Llanes 1980-11-12
Amparo Pedregal Rodríguez historiadora asturiana (1961–2015) historiador 1961 Llangréu 2015
Enrique Fernández Prado empresariu asturianu (1940–2018) empresariu 1940-06-30 Llangréu 2018-03-24
Pedro Leal Llaneza abogáu
políticu
1971 Llangréu
Pedro Leal Llaneza políticu y abogáu asturianu políticu
abogáu
1971 Llangréu
Rita Camblor Rodríguez política asturiana políticu 1970 Llangréu
Adrián Barbón 9ᵘ Presidente del Principáu d'Asturies políticu
abogáu
1979-01-04 Llaviana
Adrián Pumares políticu asturianu políticu 1989-06-14 Llaviana
Miguel Ramos Corrada filólogu asturianu (1949–2013) filólogu 1949-10-12 Llerandi 2013-08-20
Alejandro Argüelles militar asturianu militar 1839-02 Llimanes 1899-04-03
Ángel Villalba Álvarez políticu español políticu 1949-04-15 Llión
Marta Reyero periodista
presentador de televisión
1965-11-18 Llión
Mauro Guillén sociólogu español sociólogu
economista
politólogu
educador
1964 Llión
Andrés Suárez y Suárez veterinariu
profesor universitariu
escritor
1920-04-01 Llión 2005-05-19
Miguel Bravo Guarida 1873-05-08 Llión 1950-02-18
Enrique Álvarez escritor
críticu lliterariu
1954 Llión
Amalia Maceda Rubio política española políticu
profesor universitariu
1952-04-07 Llión
José Antonio Díez Díaz xeólogu y políticu español xeólogu
políticu
1968-09-01 Llión
Luis Vega Escandón abogáu
políticu
1928-11-11 Lluanco 2014-10-31
Gaspar Llamazares políticu español políticu 1957-11-28 Logroño
Conrado Escobar Las Heras políticu español abogáu 1964 Logroño
Gustavo Pablo Romanelli investigador
químicu
1966-03-14 Lomas de Zamora
Miguel Álvarez-Fernández musicólogu
compositor
artista de soníu
productor musical
1979 Madrid
Ramón d'Andrés escritor asturianu escritor
filólogu
profesor
1959-05-28 Madrid
Alejandro Rebollo Álvarez Amandi políticu
abogáu
1934-11-05 Madrid 2015-03-11
José Gabriel López Antuñano periodista español dramaturgu 1949 Madrid
Miguel Colmenero maxistráu
xurista
prosecutor
1951-04-13 Madrid
Teresa Giráldez Fernández bioquímica española bioquímicu 1973 Madrid
Natasha Lee Suárez xugadora de ḥóquei sobre patinos xugador de ḥóquei sobre patinos
fisioterapeuta
1988-07-13 Malasia
Julián Barrio Barrio sacerdote católicu español presbíteru católicu romanu 1946-08-15 Manganeses de la Polvorosa
Antonio de Argüelles y Valdés políticu asturianu (1643–1710) políticu 1643-06-13 Meres 1710-04-26
María Dolores Álvarez Campillo política asturiana políticu
psicólogu
1960-04-10 Meré 2022-04-06
Javier Fernández Fernández 8ᵘ Presidente'l Principáu d'Asturies políticu
funcionariu
inxenieru
1948-01-07 Mieres
Nacho Martínez actor asturianu (1952–1996) actor
actor de televisión
1952-07-08 Mieres 1996-07-24
Xaviel Vilareyo escritor asturianu escritor 1967 Mieres 2015
Manuel Fernández 'Lito' políticu asturianu (1947–2014) políticu 1947-06-08 Mieres 2014-06-27
Inés Marful escritora y artista visual asturiana columnista
artista visual
escritor
1961 Mieres
Víctor Alperi escritor asturianu escritor 1930-07-14 Mieres 2013-10-22
Aquilino Alonso políticu asturianu políticu 1960 Mieres
José Antonio Sampil Labiades escritor asturianu escritor 1756-09-09 Mieres 1829-09-17
Gonzalo Castañón periodista
políticu
editor collaborador
funcionariu
1834-12-02 Mieres 1870-02-01
José Ángel Gayol escritor asturianu escritor 1977-08-11 Mieres
Delia Losa Carballido abogada y política asturiana abogáu 19th century Mieres
Javier Barón Thaidigsmann investigador
críticu d'arte
comisariu d'arte
profesor universitariu
académicu
1956 Mieres
Susana Carro Fernández filósofa asturiana filósofu 1971 Mieres
Montserrat Garnacho escritora asturiana escritor 1952 Mieres del Camín
Xosé Lluis García Arias escritor asturianu escritor
filólogu
romanista
dialeutólogu
1945-05-06 Montecieḷḷu
Vicente de Mendoza y Castaño xurista
caderalgu d'universidá
1869 Murcia 1936
Xosé Miguel Suárez Fernández escritor asturianu escritor
traductor
1965 Mántaras
Francisco Cónsul Jove y Tineo agrónomu
físicu
1754 Narzana
Samartino
1810
Almudena Cueto abogada y política asturiana políticu
abogáu
1975-10-26 Nava
Rafael Calzada Fernández xurista asturianu (1854-1929) abogáu
xurista
1854-01-23 Navia 1929
Juan Méjica escultor asturianu escultor
urbanista
xurista
historiador
xeógrafu
escritor
1956 Navia
Elwin Huaman informáticu teóricu
investigador
1990-07-01 Nuñoa
Carmen Nájera Domingo profesor universitariu
químicu
1951-01-12 Nájera
Lucía Pérez cantante española cantante
artista d'estudiu
1985-07-05 O Incio
Luis Rivaya Riaño abogáu español abogáu 1912-02-19 O Incio 1976-04-16
Domingo Díaz Caneja políticu
profesor
abogáu
1820-08-04 Oseya de Sayambre 1906-06-06
María Pilar Alén historiador
musicólogu
profesor
1961-07-24 Oza
Alonso Marcos de Llanes Argüelles escritor español (1732–1795) presbíteru católicu romanu 1732-04-26 Palaciu del Rebollín 1795-01-07
José Ramón Morala Rodríguez llingüista
profesor universitariu
20th century Palanquinos
Luis Menéndez Pidal pintor asturianu (1861–1932) pintor 1861-08-15
1864
Payares 1932-02-05
1932
Francisco Javier Fernández Conde historiador
sacerdote
1937 Piarnu
Yasmina Triguero Estévez política asturiana 1971-03-05 Piedrasblancas
Luis Martínez Noval políticu y profesor universitariu asturianu (1948–2013) políticu
economista
1948-07-03 Piloña 2013-03-30
2013-03-29
Ana Rosa Migoya Diego política asturiana políticu 1964-08-26 Piloña
Susana López Ares política española profesor universitariu
políticu
1967-12-08 Ponferrada
José Estévez Carrera abogáu
políticu
1869-05-08 Ponteareas 1936-11-02
Rafael Fernández Martínez políticu español políticu 1916-10-24 Pontevedra 1979-03-08
Oliverio Martínez y Mier políticu asturianu (1862–1925) políticu 1862 Principáu d'Asturies 1925
Adjany Costa ambientalista angolana ambientalista
políticu
1989 Provincia d'Huambo
Ramón Gonzálvez Ruiz sacerdote católicu
historiador
archiveru
1928-08-14 Puebla de Alcocer 2019-01-29
José Luis Mediavilla psiquiatra
escritor
1937 Quintanar de la Sierra
Luz Pozo Garza poeta
escritor
críticu lliterariu
1922-07-21 Ribadeo 2020-04-20
Agustín de Argüelles Álvarez González abogáu, políticu y diplomáticu asturianu (1776–1844) políticu
diplomáticu
1776-08-18 Ribeseya 1844-03-26
Jon Bilbao escritor asturianu escritor 1972 Ribeseya
Xandru Martino Ruz escritor asturianu escritor
filólogu
profesor
1966 Ribeseya
Jaime Truyols-Santonja paleontólogu español (1921–2013) paleontólogu
xeólogu
1921-03-18 Sabadell 2013-08-28
José Luna Borge escritor español escritor 1952 Safagún
Raquel Fernández Menéndez escritora asturiana escritor 1993 Salas
María Xosé Martínez presidenta del Rosal FC 1980 Salas
José Ángel Ordiz Llaneza escritor asturianu escritor 1955 Samartín del Rei Aurelio
Lara Alcázar periodista asturiana periodista 1992-10-22 Samartín del Rei Aurelio
Carlos López Otín bioquímicu español bioquímicu 1958 Samianigo
Pedro Benavente Jareño escritor
veterinariu
wikimedista
1950-07-31 Samianigo
Josefina Martínez Álvarez profesor universitariu
escritor
1937-04-11 San Cloyo
María Luisa Carcedo política asturiana políticu
médicu
1953-08-30 Santa Bárbola
Alfonso Osorio políticu español políticu
empresariu
xurista
State lawyer
1923-12-13 Santander 2018-08-26
Carlos Villar Flor escritor
profesor universitariu
traductor
filólogu
1966-06-06 Santander
Eduardo Peralta Labrador escritor
arqueólogu
1957 Santander
José Antonio Rodríguez Martínez políticu
abogáu
1931-05-27 Santander
Juan Hormaechea políticu español (1939-2020) políticu
abogáu
1939-06-05 Santander 2020-12-01
Ángel Díaz de Entresotos políticu español (1927–2009) políticu 1927-12-05 Santander 2009-11-16
Sofía Oriana Infante Souto compositora española compositor 1989 Santiago de Compostela
Olvido García Valdés escritor
poeta
ensayista
traductor
1950-12-02 Santianes
Xulio Vixil escritor asturianu escritor 1964-07-30 Santuyano
José Luis Concepción xuez 1961 Segovia
Guillermo Suárez Fernández profesor universitariu
escritor
veterinariu
biólogu
farmacéuticu
microbiólogu
1929-01-27 Sena de Luna
Gonzalo Torrente Ballester escritor
guionista
periodista
dramaturgu
críticu lliterariu
traductor
1910-06-13 Serantes 1999-01-27
Lorena García-Hevia bióloga asturiana biólogu 1985 Siero
Enrique Fernández Sánchez científicu y profesor asturianu profesor universitariu
físicu
1948 Sietes
Ana Cano filóloga asturiana filólogu 1950-05-12 Somiedo
Antonio Peláez Campomanes militar asturianu (1811-1892) militar
diputáu
1811-06-13 Sorriba 1892-05-23
Cristina Coto política asturiana políticu 1970-03-06 Sotrondio
Salvador Reguant Serra xeólogu
regular clergyman
escritor
paleontólogu
1928-12-24 Súria 2016-02-23
Eduardo Gota Losada maxistráu
profesor
1930 Teruel 2016-06-05
Alberto Aza Arias diplomáticu español diplomáticu
Councillor of State (Spain)
1937-05-23 Tetuán
José Maldonado González políticu asturianu (1901–1985) políticu
abogáu
1901
1900
Tinéu 1985-02-11
Tante Blanco músicu
escritor
monologuista
1957 Tolivia
Francisco García Pavón escritor
críticu lliterariu
escritor de ciencia ficción
1919-09-24
1919-08-24
Tomelloso 1989-03-18
Melchor de Navarra, Duke of Palata militar español (1626–1691) militar
políticu
1626 Torrelacárcel 1691-04-13
Manuel Rico Avello políticu asturianu políticu 1886 Trevías 1936
Xandru Fernández escritor asturianu escritor
profesor de filosofía
traductor
1970-01-22 Turón
Rafael del Riego xeneral y políticu asturianu (1784-1823) políticu
oficial
militar
1784-04-09 Tuña 1823-11-07
Alejandro Mon y Menéndez diplomáticu
políticu
xurista
1801-02-26 Uviéu 1882-11-01
Ángel González profesor asturianu poeta
escritor
profesor
1925-09-03 Uviéu
Llión
2008-01-12
2008-02-19
Ramón Pérez de Ayala escritor asturianu escritor
columnista
diplomáticu
poeta
políticu
1880-08-09
1881
1881-08-09
Uviéu 1962-08-05
Rodrigo Uría González abogáu
xurista
caderalgu d'universidá
1906-11-26 Uviéu 2001-09-17
Jorge Suárez Carbajal músicu asturianu músicu 1986-03-13 Uviéu
Victoriano Guisasola y Menéndez profesor universitariu
sacerdote católicu
1852-03-21 Uviéu 1920-09-02
Manuel Granell filósofu asturianu (1906-1993) filósofu
profesor universitariu
críticu lliterariu
1906-06-18 Uviéu 1993-11-12
Gabino de Lorenzo políticu asturianu, alcalde d'Uviéu dende 1991 a 2012 políticu
inxenieru
1943-02-14 Uviéu
Luis García-San Miguel xurista y filósofu asturianu (1929–2006) xurista 1929-11-10 Uviéu 2006-12-17
Rafael Luis Fernández Álvarez políticu asturianu, primer presidente del Principáu d'Asturies políticu 1913-09-17 Uviéu 2010-12-18
Diego Medrano poeta español escritor
poeta
1978 Uviéu
Sebastián Miranda escultor asturianu (1885–1975) escultor 1885-07-07 Uviéu 1975-10-19
María Izquierdo Rojo política asturiana políticu
sindicalista
profesor universitariu
filólogu
1946-09-13 Uviéu
Sabino Fernández Campo militar asturianu (1918–2009) militar
alférez provisional
1918-03-17 Uviéu 2009-10-26
Jesús Lobato de Blas profesor universitariu
escritor
periodista
1942 Uviéu 2014-11-07
Luis Ignacio Sánchez xurista
profesor universitariu
escritor
1948 Uviéu 2010-07-19
Alfonso Nieto Tamargo profesor universitariu asturianu (1932–2012) profesor universitariu 1932-05-23 Uviéu 2012-02-02
Reinerio Álvarez Saavedra políticu asturianu políticu 1962-12-03 Uviéu
José Ramón García Cañal políticu asturianu políticu 1957-07-21 Uviéu
Enrique Moradiellos profesor asturianu profesor universitariu
historiador
1961 Uviéu
Juan José Otegui actor asturianu actor 1936-03-09 Uviéu 2021-04-12
Félix de Aramburu xurista
caderalgu d'universidá
políticu
1848-05-05 Uviéu 1913-04-30
Gerardo Berjano Escobar políticu
xurista
caderalgu d'universidá
1850-10-03 Uviéu 1924-01-06
Guillermo Estrada xurista
profesor titular
periodista
políticu
caderalgu d'universidá
1834-05-23 Uviéu 1894-12-27
Inmaculada Concepción González política asturiana políticu 1957-05-13 Uviéu
José Manuel Riola economista asturianu economista
políticu
empresariu
banqueru
1964-07-20 Uviéu
José María Martínez Cachero profesor universitariu
escritor
críticu lliterariu
1924-03-30 Uviéu 2010-06-30
Julio Somoano Rodríguez periodista asturianu periodista
presentador
profesor
escritor
1976-11-24 Uviéu
María Paz Andrés Sáenz de Santa María xurista 1953-11-29 Uviéu
Valentín Silva Melero maxistráu
políticu
xurista
profesor universitariu
caderalgu d'universidá
1905-07-21 Uviéu 1982-06-25
Joaquín Fernández Prida abogáu y políticu asturianu (1863-1942) diplomáticu
políticu
xurista
profesor universitariu
caderalgu d'universidá
1863-03-31 Uviéu 1942
Juan Uría Ríu arqueólogu español antropólogu
arqueólogu
etnólogu
caderalgu d'universidá
historiador
1891-10-07 Uviéu 1979-06-23
Francisco Javier García Valledor políticu asturianu políticu 1958-03-07 Uviéu
Juan Cueto escritor
artista
1942 Uviéu 2019-01-14
Juan Luis de la Vallina Velarde políticu asturianu (1932–2010) políticu
xurista
1932-11-11 Uviéu 2010-08-12
Plácido Álvarez-Buylla Lozana diplomáticu, políticu y futbolista asturianu (1885–1938) diplomáticu
políticu
futbolista
1885-04-05 Uviéu 1938-08-10
Rogelio Jove y Bravo xurista
periodista
profesor universitariu
abogáu
escritor
caderalgu d'universidá
1851-09-16 Uviéu 1927-04-17
Ricardo Rodríguez entrenador de fútbol
futbolista
1974-04-03 Uviéu
Leopoldo Alas Argüelles xurista
políticu
profesor universitariu
caderalgu d'universidá
profesor
1883-11-12 Uviéu 1937-02-20
Teodoro López-Cuesta xurista
profesor universitariu
escritor
1921 Uviéu 2014-06-13
Valentín Masip Acevedo políticu asturianu (1918–1963) políticu 1918-03-02 Uviéu 1963-02-10
Wenceslao López Martínez políticu asturianu políticu 1948 Uviéu
Jorge Luis Bueno Alonso escritor
traductor
profesor universitariu
1972-04-24 Uviéu
Victoriano Guisasola Rodríguez políticu asturianu presbíteru católicu romanu 1821-08-11 Uviéu 1888-01-20
José María Fernández Ladreda políticu y militar asturianu (1885–1954) políticu
químicu
militar
caderalgu d'universidá
1885-03-14 Uviéu 1954-09-20
Faustino Álvarez del Manzano xurista y catedráticu asturianu xurista
profesor universitariu
escritor
caderalgu d'universidá
1851-11-23 Uviéu 1916-10-21
Rosario Neira profesor
escritor
poeta
1973 Uviéu
Sara Suárez Solís escritora asturiana (1925–2000) escritor 1925 Uviéu 2000-05-15
Adolfo Álvarez-Buylla y González-Alegre sociólogu, pedagogu, xurista y caderalgu de la Universidá d'Uviéu (1850–1927) economista
xurista
caderalgu d'universidá
políticu
1850-12-01
1849-11-30
Uviéu 1927-10-27
Jorge Menéndez Vallina inxenieru de mines asturianu inxenieru de mines
políticu
1970-06-26 Uviéu
Carmen Ruiz-Tilve escritora, filóloga y cronista oficial d'Uviéu escritor 1941-04-19 Uviéu
Paquita Suárez Coalla 1965 Uviéu
Paula Jiménez Fonseca oncóloga asturiana oncólogu
autor
investigador
1978 Uviéu
Luis Álvarez Santullano profesor asturianu (1879–1952) profesor 1879-12-08 Uviéu 1952-05-12
Guillermo Mariño investigador asturianu investigador 1979 Uviéu
Víctor Suárez Piñero escritor asturianu profesor
escritor
activista polos derechos llingüísticos
traductor
wikimedista
políticu
1988 Uviéu
Carlos Prieto empresariu y músicu asturianu (1898-1991) músicu
escritor
violinista
industrial
financieru
1898-05-19 Uviéu 1991-03-12
Ignacio Varela biólogu asturianu biólogu 1981-03-26 Uviéu
Patricia García-García investigadora asturiana investigador 1980-08-05 Uviéu
Emilio Tamargo periodista y llocutor deportivu asturianu (1938–2009) periodista
llocutor
1938-02-04 Uviéu 2009-09-30
Emma Cabal escritora y profesora asturiana poeta
profesor
escritor
1968 Uviéu
Jesús María Chamorro González xurista 1964-08-21 Uviéu
Beatriz Roldán Cuenya física asturiana físicu 1976 Uviéu
Edu Galán escritor, guionista y humorista asturianu escritor
guionista
humorista
1980 Uviéu
Ciriaco Miguel Vigil historiador, arqueólogu, epigrafista y xenealoxista asturianu (1819–1903) escritor
epigrafista
historiador
xenealoxista
1819
1819-08-08
Uviéu 1903
1903-04-01
Bruno Sánchez-Andrade Nuño astrofísicu asturianu astrofísicu 1981 Uviéu
Luis Fernández-Vega Sanz oftalmólogu asturianu oftalmólogu 1952-01-23 Uviéu
Alicia García-Salcedo González primer muyer abogada d'Asturies abogáu 1903-07 Uviéu 2003-01-05
León Sánchez Cuesta llibreru 1892 Uviéu 1978
Víctor Fernández Coalla Xestor cultural y coach asturianu xestor cultural
pedagogu
historiador
editor
1966 Uviéu
Irene Cano executiva asturiana xefe d'empresa 1974 Uviéu
Ástor García profesor y políticu asturianu políticu
profesor
1978 Uviéu
Miguel Gallego Gómez inxenieru y traductor asturianu inxenieru industrial
traductor
1983-10-24 Uviéu
Pedro Miranda investigador 1975 Uviéu
María Luisa Martínez Chacón paleontóloga asturiana paleontólogu
xeólogu
1946 Uviéu
Jorge Egocheaga alpinista
médicu
profesor universitariu
1966-11-07 Uviéu
Sara Gutiérrez Torre médica y escritora asturiana médicu
escritor
traductor
1962 Uviéu
Manuel B. García Álvarez xurista asturianu xurista 1943-09-03 Uviéu
Antonio Piquero xurista y abogáu asturianu xurista
caderalgu d'universidá
abogáu
xuez
1773 Uviéu
Xosé Bolado escritor asturianu (1946-2021) escritor 1946 Uviéu 2021-05-20
Alfredo Martínez Serrano diplomáticu asturianu diplomáticu 1971-04-01 Uviéu
Ignacio Vidau Argüelles maxistráu asturianu maxistráu 1952-09-13 Uviéu
Diego Díaz Alonso historiador
periodista
1981 Uviéu
Francisco Díaz Ordoñez caderalgu d'universidá
xurista
abogáu
archiveru
xuez
políticu
1816 Uviéu 1875
Juan Luis Rodríguez-Vigil Rubio políticu asturianu funcionariu
escritor
abogáu
políticu
1945-03-17 Valdepeñas
Juan García Avello y Castrillón sacerdote católicu asturianu sacerdote católicu 1673 Valdés
Rafael Menéndez de Luarca escritor
políticu
presbíteru
1743-11-22 Valdés 1819-06-20
Gonzalo Rico Avello xurista
políticu
escritor
abogáu
1912-06-12 Valdés 1994-08-30
Felipe, Conde de Canga Argüelles Canga Argüelles políticu
historiador
médicu
1805 Valencia 1863-01-25
1863
Esteban López-Escobar periodista español periodista 1941-10-20 Valencia
María Ángeles Gil Álvarez estadísticu
matemáticu
profesor universitariu
1953-09-15 Valladolid
Ana María Vega Gutiérrez caderalga d'universidá española caderalgu d'universidá
canon law jurist
1965 Valladolid
Fernando Padilla Palicio Direutor Xeneral de Planificación Llingüística y Normalización del Principáu d'Asturies profesor
direutor xeneral
1957-01-01 Veguín
Juan Pérez Villamil políticu
abogáu
1754-05-01 Veiga 1824-02-20
Secundino Serrano Fernández historiador español historiador 1953 Velilla de la Reina
Santiago García Granda cristalógrafu asturianu cristalógrafu 1955 Verdicio
José Manuel Otero Novas políticu
escritor
1940-03-23 Vigo
Salvador García-Bodaño poeta español poeta 1935-07-17 Vigo
Antonio Aretxabala Díez xeólogu
divulgador científicu
profesor universitariu
1963-05-02 Vigo
Víctor García de la Concha profesor universitariu
llingüista
filólogu
escritor
sacerdote católicu
políticu
académicu
1934-01-02 Villaviciosa
Casimiro Piñera y Naredo sacerdote católicu 1837-07-24 Villaviciosa 1904-08-28
Luis Olariaga Puiana economista
xurista
caderalgu d'universidá
periodista
1885-03-21 Vitoria 1976-08-03
Luis Rodrigo Sáez médicu
profesor universitariu
1944 Vitoria
Yayoi Kawamura profesor titular
profesor universitariu
1954-12-15 Xapón
Antonio Flores de Lemus economista
políticu
profesor universitariu
escritor
xurista
caderalgu d'universidá
1876 Xaén 1941
Ángeles Caso escritora asturiana escritor
periodista
presentador de televisión
traductor
1959-07-16 Xixón
Gaspar Melchor de Xovellanos políticu
escritor
filósofu
economista
autor
abogáu
xurista
1744-01-05 Xixón 1811-11-27
Gil Carlos Rodríguez Iglesias xuez
profesor universitariu
xurista
escritor
abogáu
1946-05-26 Xixón 2019-01-17
Torcuato Fernández-Miranda Hevia políticu
xurista
profesor universitariu
caderalgu d'universidá
abogáu
1915-11-10 Xixón 1980-06-19
Melquíades Álvarez político asturianu (1864–1936) políticu
xurista
periodista
abogáu
caderalgu d'universidá
1864-05-17 Xixón 1936-08-22
Xuan Xosé Sánchez Vicente políticu y escritor asturianu escritor
políticu
1949-02-01 Xixón
Sergio Rutilio Marqués Fernández políticu asturianu políticu
abogáu
1946-08-04 Xixón 2012-05-08
Pedro de Silva Cienfuegos-Jovellanos políticu asturianu políticu
escritor
abogáu
1945-08-18 Xixón
Inaciu Galán periodista y escritor asturianu periodista
escritor
1986-06-06 Xixón
Nacho Vegas cantautor asturianu cantautor 1974-12-09 Xixón
Luis Suárez Fernández historiador español profesor universitariu
historiador
profesor
caderalgu d'universidá
políticu
1924-06-25 Xixón
Aurelio Menéndez profesor universitariu
profesor
políticu
abogáu
xurista
1927-05-01 Xixón 2018-01-03
José Luis García Rúa sindicalista
profesor universitariu
escritor
filósofu
1923-08-31 Xixón 2017-01-06
Evaristo Fernández de San Miguel historiador
militar
políticu
1785-10-26 Xixón 1862-05-29
Carmen Gómez Ojea escritora asturiana escritor
poeta
1945 Xixón
Jesús Iglesias Fernández políticu asturianu políticu 1959 Xixón
Ignacio Prendes políticu asturianu políticu 1965-02-22 Xixón
Mercedes Fernández política asturiana políticu 1960-08-04 Xixón
Mariano Antolín Rato escritor
traductor
1943-12-08 Xixón
David Testa atleta asturianu atleta 1984-08-09 Xixón
Pilar Sánchez Vicente historiadora, escritora y documentalista asturiana historiador
documentalista
escritor
1961-11-11 Xixón
Pablo Rodríguez Alonso escritor asturianu escritor
profesor
1979 Xixón
Jesús G. Maestro teóricu lliterariu 1967 Xixón
Eva Hevia química asturiana químicu
investigador
1976 Xixón
Sofía Castañón escritora asturiana escritor
periodista
políticu
1983-11-01 Xixón
Juan Suárez Martínez empresariu 1913-05-16 Xixón 2006-08-18
Isidro Manuel Martínez Oblanca políticu asturianu políticu 1956-11-12 Xixón
Mariano Marín Albi abogáu y políticu asturianu Delegáu del Gobiernu n'Asturies
abogáu
políticu
1962 Xixón
Lorena Gil Álvarez política asturiana políticu 1975 Xixón
Diana María Sánchez Martín abogáu
políticu
1981 Xixón
María del Carmen Fernández Gómez política asturiana políticu Xixón
Carlos José Suárez Alonso Médico de guardia
primary care physician
Médecin interne résident
ciruxanu
políticu
1963 Xixón
David González Medina profesor
políticu
1986 Xixón
María Isabel Pérez-Espinosa González-Lobón política española políticu
abogáu
1967-01-05 Xixón
Ángeles Huerta direutor de cine
guionista
1974 Xixón
José María Figaredo Álvarez-Sala políticu y abogáu asturianu políticu
abogáu
1988-09-26 Xixón
Ignacio Blanco Urizar políticu, abogáu y economista asturianu políticu
economista
abogáu
1971-01-01 Xixón
Antonio Ortega y Fernández de la Granda escritor, políticu y profesor asturianu escritor
políticu
profesor
1903-11-13 Xixón 1970-03-18
Carmen Suárez Suárez profesora y política asturiana profesor
inspeutor d'enseñu
1953-03-24 Xixón
Ángel Ignacio Villaverde Menéndez profesor asturianu profesor 1965 Xixón
Xosé Lluis Rodríguez Alberdi escritor y maestru de Llingua Asturiana escritor
profesor
1955-04-12 Xixón
Joaquín García Rico direutor executivu
direutor xeneral
1973-08 Xixón
Marcos Tamargo García artista plásticu asturianu artista plásticu 1982 Xixón
Dionisio Llamazares Fernández profesor universitariu
políticu
xurista
1936 Yugueros
Leopoldo Alas novelista
escritor
profesor universitariu
periodista
poeta
críticu lliterariu
xurista
caderalgu d'universidá
abogáu
1852-04-25 Zamora 1901-06-13
Pedro José Campos García químicu
profesor universitariu
1951 Zaragoza
Álvaro de Albornoz políticu asturianu (1879–1954) escritor
políticu
abogáu
1879-06-13 Ḷḷuarca 1954-10-22
1954-10-20
Manuel Álvarez-Castrillón y Bustelo meteorólogu y profesor universitariu asturianu (1886–1957) meteorólogu
profesor universitariu
1886-04-10 Ḷḷuarca 1957-10-19