Llista d'estatues más altes del mundu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Comparanza ente delles estatues:
Buda del Templu de Primavera 153 m (incl. pedestal de 25 m y 20 m tronu)
Estatua de la Llibertá 93 m (incl. pedestal de 47 m )
Estatua de la Madre Patria 91 m (plintu escluyíu)
Cristu Redentor 39,6 m (incl. pedestal de 9,5 m )
David de Miguel Ángel 5,17 m (plintu de 2,5 m escluyíu).

Esti artículu inclúi una llista de les estatues más altes nel mundu con un altor mínimu de 30 metros ensin incluyir pedestal nin plintu.

  1. La llista ta ordenada pol altor de la estatua, ensin cuntar nin el pedestal nin posibles elevaciones del terrén.
  2. Cuando la estatua tien una base o pedestal, l'altor total amosar na siguiente columna.
  3. L'añu referir a la fecha de realización de la estatua.

Esistentes[editar | editar la fonte]

Más de 100 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Más de 100 m
Buda del Templu de Primavera Vairocana Buda Lushan, Henan Bandera de la República Popular China China 128 m Inclúi un tronu de lotu de 20 m sobre un pedestal-edificiu de 25 m. Altor total 153 m.[1] 2002 33°46′31″N 112°27′04″E / 33.775150°N 112.451016°E / 33.775150; 112.451016 (Spring Temple Buddha (Lushan, China)) Spring Temple Buddha picturing Vairocana, in Lushan County, Henan, China.png
Laykyun Setkyar Buda Monywa, Sagaing Bandera de Myanmar Birmania 116 m Sobre un tronu de lotu de 13,5 m. altor total de 130 m.[2] 2008 22°04′49″N 95°17′21″E / 22.0803°N 95.2893°E / 22.0803; 95.2893 (Laykyun Setkyar (Khatakan Taung, Myanmar)) Yattawmu Paya.JPG
Ushiku Daibutsu Amitabha Buda Ushiku, Ibaraki Bandera de Xapón Xapón 110 m Inclúi un tronu de lotu de 10 m sobre pedestal-edificiu de 10 m. Altor total del monumentu: 120 m.[3] 1993 35°58′58″N 140°13′13″E / 35.982716°N 140.220287°E / 35.982716; 140.220287 (Ushiku Daibutsu (Ushiku, Ibaraki, Japan)) Pic kunojyou.jpg
Guan Yin del mar del sur en Sanya Guanyin Sanya, Hainan Bandera de la República Popular China China 108 m Altor total de 135 m[4] 2005 18°17′34″N 109°12′31″E / 18.292683°N 109.208736°E / 18.292683; 109.208736 (Guanyin Statue of Hainan (China))
Guan Yin of the South Sea of Sanya.JPG
Farónicas del Emperador Yan y Huang Emperador Yan y Huang, Emperadores de China Zhengzhou, Henan Bandera de la República Popular China China 106 m [5] 2007 34°57′26″N 113°30′45″E / 34.957222°N 113.512373°E / 34.957222; 113.512373 (Emperors Yan and Huang)
Yan and huang.jpg

De 90 a 100 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 100 m
Sendai Kannon Kannon (Guanyin) Sendai, Prefeutura de Miyagi Bandera de Xapón Xapón 100 m 1991 38°18′02″N 140°49′25″E / 38.300466°N 140.823559°E / 38.300466; 140.823559 (Sendai Daikannon)
Qianshou Qianyan Guanyin de Weishan Guan Yin Weishan, Changsha, provincia de Hunan Bandera de la República Popular China China 99 m Estatua de bronce dorao.[6] 2009 28°11′3.60″N 111°57′49″E / 28.1843333°N 111.96361°E / 28.1843333; 111.96361 (Qianshou Qianyan Guanyin of Weishan)
Estatua de Pedro'l Grande Pedro I de Rusia Moscú Bandera de Rusia Rusia 96 m [7] 1997 55°44′19″N 37°36′30″E / 55.738606°N 37.60824°E / 55.738606; 37.60824 (Peter the Great Statue (Moscow, Russia))
Gran Buda de Tailandia Buda Gautama Ang Thong Bandera de Tailandia Tailandia 92 m 2008 14°35′35.60″N 100°22′40.02″E / 14.5932222°N 100.3777833°E / 14.5932222; 100.3777833 (Great Buddha of Thailand (Ang Thong, Thailand))
Greatbuddhaofthailand.JPG

De 80 a 90 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 90 m
Dai Kannon de ''Kita non Miyako'' park Kannon (Guanyin) - Byakue Kannon Ashibetsu, Hokkaidō Bandera de Xapón Xapón 88 m [8] 1989 43°31′41.44″N 142°11′53.14″E / 43.5281778°N 142.1980944°E / 43.5281778; 142.1980944
Gran Buda de Ling Shan Buda Gautama Wuxi, Jiangsu Bandera de la República Popular China China 88 m [9] 1996 31°25′55″N 120°5′29″E / 31.43194°N 120.09139°E / 31.43194; 120.09139 (Grand Buddha at Ling Shan (Wuxi, China))
Gbyte travel china wuxi 0030.jpg
Estatua de la Madre Patria Madre Patria (Xunión Soviética) Mamáyev Kurgán; Volgogrado Bandera de Rusia Rusia 87 m Conocer como ¡La Madre Patria Llapada! (en rusu: "Родина-мать зовёт!", Rodina-Mat' zovyot!) 1967 10°04′00″N 69°20′00″E / 10.06667°N 69.33333°E / 10.06667; 69.33333 (The Motherland Calls)
Mamaev kurgan (ОКН).JPG

De 70 a 80 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 80 m
Nacencia d'un Nuevu Mundu Cristobal Colón Arecibo, Puertu Ricu Bandera de Puertu Ricu Puertu Ricu 81.6 m 2017 Cristóbal Colón de pies al mandu de la embarcación Santa María 18°29′14″N 66°37′01″O / 18.487290°N 66.617081°O / 18.487290; -66.617081 "Birth of the New World" "Nacimiento de un Nuevo Mundo".jpg
Awaji Kannon de la Isla Awaji Kannon (Guanyin) Awaji, Hyogo Bandera de Xapón Xapón 80 m Sobre pedestal/edificiu de 20 m. Altor total de 100 m. 1982[10] 34°30′11″N 134°58′36″E / 34.502949°N 134.976676°E / 34.502949; 134.976676
Jiuhuashan Dizang Pusa Lutian Datongxiang Ksitigarbha Qingyang Bandera de la República Popular China China 76 m Altor total: 155 m. 2012
Estatua de Guanyin nel Monasteriu Tsz Shan Guanyin Hong Kong Bandera de la República Popular China China 76 m 2012
Kaga Kannon Kannon (Guanyin) Kaga, Prefeutura d'Ishikawa Bandera de Xapón Xapón 73 m 1987 36°19′33″N 136°20′56″E / 36.325706°N 136.348851°E / 36.325706; 136.348851
Gran Buda de Leshan Maitreya Buda Leshan Bandera de la República Popular China China 71 m Construcción empecipiada en 713 al pie de otros dos estatues de 16 m de Lokapala. 803 29°32′50″N 103°46′09″E / 29.547222°N 103.769167°E / 29.547222; 103.769167
Leshan giant buddha.jpg

De 60 a 70 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe |--- Hasta 70 m
Son Tra Guanyin Guanyin Da Nang, Vietnam Bandera de Vietnam Vietnam 69,7 m [11] 2010 16°05′59″N 108°16′37″E / 16.0996°N 108.2769°E / 16.0996; 108.2769 (Son Tra Guanyin)
Guerrero Chimalli Guerrero Chimalli Chimalhuacan Bandera de Méxicu Méxicu 65 m Sobre un pedestal de 10 m. Altor total: 75 m.[12][13] 2014 19°24′47″N 98°59′01″O / 19.412963°N 98.983727°O / 19.412963; -98.983727
Guerrero Chimalli en Chimalhuacán, Estado de México.jpg
Estatua de la Madre Patria (Kiev) Madre Patria (Xunión Soviética) Kiev Bandera de Ucraína Ucraína 62 m Sobre un pedestal de 40 m. Altor total: 102 m. En rusu: "Родина-мать", Rodina-Mat 1981 50°25′35″N 30°33′47″E / 50.426497°N 30.563171°E / 50.426497; 30.563171
Загальний вид комплексу Українського державного музею ВВВ - 1.JPG
Jibo Kannon Kannon (Guanyin) - Jibo Kannon Kurume, Prefeutura de Fukuoka Bandera de Xapón Xapón 62 m [14] 1983 33°17′08″N 130°32′05″E / 33.285445°N 130.534852°E / 33.285445; 130.534852
Guanyin del monte Xiqiao Guanyin Nanhai, Guangdong Bandera de la República Popular China China 62 m Sobre un pedestal de 15 m. Altor total del monumentu: 77 m. 1998 22°55′59″N 112°58′18″E / 22.933101°N 112.971725°E / 22.933101; 112.971725
Xiqiaoshan2.jpg
Guan Yu de Yuncheng Guan Yu Yuncheng, Shanxi Bandera de la República Popular China China 61 m Sobre un pedestal de 19 m. Altor total del monumentu: 80 m.[15] 2010

De 50 a 60 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 60 m
Lashaosi Dafo Buda Gautama Wushan, Gansu Bandera de la República Popular China China 60 m Talláu nel monte.[16] 559
Luangpho Yai Buda Gautama Roi Et Bandera de Tailandia Tailandia 59,2 m Sobre una base de 8,65 m. con un pequeñu muséu, altor total: 87,85 m.
Phra Phuttha Rattana.jpg
Gran Buda de Maitreya Maitreya Buda Emei, Hsinchu Bandera de Taiwán República de China 57,6 m Altor total de 72 m. 2011 24°40′52″N 120°59′08″E / 24.681045°N 120.985651°E / 24.681045; 120.985651
Aizu Jibo Dai-Kannon Kannon (Guanyin) - Jibo Kannon Aizuwakamatsu, Fukushima Bandera de Xapón Xapón 57 m 1987 37°33′03″N 139°57′04″E / 37.550906°N 139.951229°E / 37.550906; 139.951229
Futtsu Dai-Kannon Kannon (Guanyin) Futtsu, Prefeutura de Chiba Bandera de Xapón Xapón 56 m En memoria de los finaos n'a'l Segunda Guerra Mundial. 1961 35°15′49″N 139°51′45″E / 35.263544°N 139.862437°E / 35.263544; 139.862437
Tokyo Bay Kannon.jpg

De 40 a 50 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 50 m
Usami Dai-Kannon Kannon (Guanyin) Itō, Shizuoka Bandera de Xapón Xapón 50 m 1982
Sodoshima Dai-Kannon Kannon (Guanyin) Shōdoshima, Distritu de Shōzu, Kagawa Bandera de Xapón Xapón 50 m Diz la tradición qu'un diente del hestóricu Buda caltener nel so interior. 1994 34°18′15″N 134°07′29″E / 34.304285°N 134.124733°E / 34.304285; 134.124733 (Sodoshima Kannon (Shōdoshima, Japan))
Shodoshimadaikannon.jpg
Monumentu de la Renacencia Africana Pueblos d'África Dakar Flag of Senegal.svg Senegal 49 m 2010 14°43′20″N 17°29′42″W / 14.72222°N 17.49500°O / 14.72222; -17.49500 (African Renaissance Monument)
Buda de Aluthgama Buda Gautama Aluthgama Bandera de Sri Lanka Sri Lanka 48,8 m 2007 6°26′56″N 80°00′00″E / 6.4490°N 80.0001°E / 6.4490; 80.0001
Kamaishi Dai-Kannon Kannon (Guanyin) - Gyoran Kannon Kamaishi, Prefeutura d'Iwate Bandera de Xapón Xapón 48,5 m Simboliza la seguridá marítima; 11 plantes dientro del buda. 1970 39°15′24″N 141°54′03″E / 39.256532°N 141.900895°E / 39.256532; 141.900895
Templu Donglin Buddha Amitabha Distritu de Lushan, Jiangxi Bandera de la República Popular China China 48 m [17] 2012
Jinding Dafo Buda Gautama Dunhua Bandera de la República Popular China China 48 m En posición de pies. 2011
Samantabhadra del Monte Emei Buddha - Samantabhadra[18] Monte Emei, Sichuan Bandera de la República Popular China China 48 m 2005 29°31′32″N 103°20′12″E / 29.52567°N 103.336802°E / 29.52567; 103.336802
Puxian Emei.jpg
Templu Foguang en Fo Guang Shan Gautama Buddha Kaohsiung Bandera de Taiwán Taiwán 48 m Bronce, altor total: 108 m. 2011
Monumentu a la Virxe de la Paz Virxe María Trujillo Bandera de Venezuela Venezuela 47 m Obra del escultor Manuel de la Fuente. La mayor escultura de la Virxe María del mundu y l'estatua habitable más alta de toa América. 1983 9°20′52″N 70°27′46″W / 9.34778°N 70.46278°O / 9.34778; -70.46278 (Virxe de la Paz)
Virgen de la Paz Trujillo.JPG
Estatua de la Llibertá (Llibertá allumando al mundu) Lady Llibertá Liberty Island, Nueva York Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos 46 m Sobre un pedestal de 47 m. Altor total del monumentu: 93 m.[19] La mayor estatua de los Estaos Xuníos. Agasayo de Francia. 1886 40°41′21″N 74°02′40″O / 40.6892°N 74.0445°O / 40.6892; -74.0445
Freiheitsstatue NYC full.jpg
Templu Jixiang Buda Prefeutura autónoma de Xishuangbanna Dai Bandera de la República Popular China China 45 m 2008
Gran Buda de Phuket Buda Gautama Phuket Bandera de Tailandia Tailandia 45 m [20] 2008 7°49′40″N 98°18′49″E / 7.82784°N 98.313727°E / 7.82784; 98.313727 (Phuket Big Buddha (Phuket, Thailand))
Phuket's Big Buddha.jpg
Virxe del Carcavón Virxe María Oruro Bandera de Bolivia Bolivia 45 m 2013
Monumento de la virgen del socavon candelaria.jpg
Tong Lam Ser Amitabha Buda Amitabha Buda Nha Trang Bandera de Vietnam Vietnam 44 m [21][22] 2012 12°16′59″N 109°08′02″E / 12.28296°N 109.13383°E / 12.28296; 109.13383 (Tong Lam Ser Amitabha Buddha statue (Vietnam))
Kailashnath Mahadev Shiva Kathmandu Bandera de Nepal Nepal 43,5 m La mayor estatua de Lord Shiva del mundu. Foi inaugurada en 2010.[23] 2010 27°38′46″N 85°28′29″E / 27.646017°N 85.474774°E / 27.646017; 85.474774 (Kailashnath Mahadev (Saanga, Nepal))
Estatua de Lord Murugan Murugan Batu Caves, Gombak, Selangor Bandera de Malasia Malasia 42,7 m Segunda mayor estatua d'una deidá Hindú y la mayor estatua de Murugan del mundu. 2006 3°14′15″N 101°41′02″E / 3.237483°N 101.683976°E / 3.237483; 101.683976
Lord Muruga Batu Caves.jpg
Santa Rita de Cássia Rita de Cascia Santa Cruz, Rio Grande do Norte Bandera de Brasil Brasil 42 m Sobre un pedestal de 6 m y con una corona de 8 m. Altor total de 56 m. 2010
Estatuadesantaritadecassia-santacruz-rn-brasil.JPG
Grand Byakue Kannon Kannon (Guanyin) Takasaki, Prefeutura de Gunma Bandera de Xapón Xapón 41,8 m [24] 1936 36°18′40″N 138°58′50″E / 36.311105°N 138.980677°E / 36.311105; 138.980677
Takasaki-byakui-dai-Kannon.jpg
Veera Abhaya Anjaneya Hanuman Swami Hanuman Vijayawada, Andhra Pradesh India 41 m La mayor estatua del mundu de Hanuman. 2003 17°13′47″N 82°07′21″E / 17.229682°N 82.12263°E / 17.229682; 82.12263 (Anjaneya Hanuman Swami (Paritala, India))
HanumaninPartala.JPG
Templu Xishan Buddha Amitabha Taiyuan, Shanxi Bandera de la República Popular China China 41 m[25] 576
Estatua de Guan Yin Guanyin Lianhuashan, Cantón Bandera de la República Popular China China 40,8 m Anque la estatua foi completada en 1994, el doráu de la mesma nun remató hasta'l 2000.[26] 1994 22°59′27.33″N 113°30′1.49″E / 22.9909250°N 113.5004139°E / 22.9909250; 113.5004139 (Guanyin of Lianhuashan (Guangzhou, China))
Guanyin of Lianhuashan.jpg
Estatua de Thiruvalluvar Tiruvalluvar Kanyakumari, Tamil Nadu Bandera de India India 40,53 m 2000 8°04′40″N 77°33′14″E / 8.0777°N 77.5539°E / 8.0777; 77.5539 (Thiruvalluvar Statue (Kanyakumari, India))
Tiruvalluvar statue LIC.jpg

De 30 a 40 metros[editar | editar la fonte]

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
De 30 a 40 m
Estatua de Decebalo Decebalo Orşova Bandera de Rumanía Rumanía
40
2004
Shichikama Shokannon Kannon Prefeutura de Nishisonogi, Nagasaki Bandera de Xapón Xapón 40 m 1990
Shinran Shonin Shinran Kitakanbara District, Niigata Bandera de Xapón Xapón 40 m 1990
Monumentu a José María Morelos José María Morelos Isla Janitzio, Michoacán Bandera de Méxicu Méxicu 40 m Realizada en piedra rosa. 1934 19°34′25″N 101°39′07″O / 19.573611°N 101.651944°O / 19.573611; -101.651944
Janitziobig.jpeg
Estatua ecuestre de Genghis Khan Genghis Khan Khentii, Provincia de Töv Bandera de Mongolia Mongolia 40 m 2007 47°48′29″N 107°32′13″E / 47.807927°N 107.536899°E / 47.807927; 107.536899 (Genghis Khan equestrian statue (Mongolia)) Chinggis Khan (5001465717).jpg
Buda de Fo Guang Shan Buda Amitabha Kaohsiung Bandera de Taiwán República de China 40 m [27] 1972 22°44′57″N 120°26′45″E / 22.749050°N 120.445900°E / 22.749050; 120.445900 (Fo Guang Shan Buddha)
Fo Guan Shan.jpg
Mázcara de Atatürk Mask Mustafa Kemal Atatürk Buca na Provincia d'Esmirna Bandera de Turquía Turquía 40 m Obra del escultor Harun Atalayman.[28] 2009 38°24′22″N 27°08′46″E / 38.406046°N 27.145991°E / 38.406046; 27.145991 (Atatürk Mask (Buca, Turkey))
AtaturkinIzmir.jpg
Tathagata Tsal Buda Ravangla, Sikkim Bandera de India India 39 m 2013 [29]
Gran estatua de Buda de Wat Phothikyan Phut Thak Tham Amitabha Pasir Puteh, Kelantan Bandera de Malasia Malasia 39 m L'abá del templu budista de los dragones ximielgos vio a Buda nun suañu.[30] 2009
Buda xigante de Hongguang Shan Buda Gautama Ürümqi, Xinjiang Bandera de la República Popular China China 38,8 m [31] 2004 43°52′52″N 87°36′49″E / 43.881145°N 87.613478°E / 43.881145; 87.613478 (Hongguang Shan Dafo(Ürümqi, China))
Templu de Nanshan Buda Gautama Yantai Bandera de la República Popular China China 38,66 m En posición sentáu. 2004
Daishaka Buda Gautama Tamana, Kumamoto Bandera de Xapón Xapón 38.5 m En posición sentáu. 1979
Laozi del monte Laojunshan Laozi Luanchuan, Luoyang, provincia de Henan Bandera de la República Popular China China 38 m Estatua de bronce dorao.[32] 2010
Estatua de Padmasambhava en Rewalsar Guru Rinpoche Rewalsar, Himachal Pradesh Bandera de India India 37,5 m ¡ 31°38′2″N 76°49′59.99″E / 31.63389°N 76.8333306°E / 31.63389; 76.8333306
Guru Rinpoche in mist 2.jpg
Shiva de Murudeshwara Shiva Murudeshwara, distritu d'Uttara Kannada, Karnataka Bandera de India India 37 m La segunda mayor estatua de Lord Shiva del mundu.[33] 2006 14°05′37″N 74°29′01″E / 14.093645°N 74.483689°E / 14.093645; 74.483689
Shiva Statue Murdeshwara Temple.jpg
Buddha de Rong Xian Maitreya Buda Rong Xian, provincia de Sichuan province Bandera de la República Popular China China 37 m [34] Dinastía Tang
El Merlion de Sentosa Un merlion Sentosa Bandera de Singapur Singapur 37 m 1996 1°15′13″N 103°49′08″E / 1.2535°N 103.818794°E / 1.2535; 103.818794
MerlionSentosa.jpg
Cristu Rei de Świebodzin Jesus Świebodzin Bandera de Polonia Polonia 36 m. Incluyida una corona metálica de 3 m[35] Sobre un pedestal de piedra negra de 16 m. Altor total del monumentu: 52 m. La mayor estatua de cristu del mundu. (2011)[35] 2010 52°14′12″N 15°32′47″E / 52.236667°N 15.546389°E / 52.236667; 15.546389
Chrystus.jpg
Guanyin el templu de Chongyuan Guanyin Suzhou, provincia de Jiangsu Bandera de la República Popular China China 36 m Estatua de bronce dorao de 88 t baxu techu. 2007
Estatua de Padmasambhava en Namchi Guru Rinpoche Namchi, Sikkim Bandera de India India 36 m 2004[36] 27°10′46″N 88°22′48″E / 27.179514°N 88.380021°E / 27.179514; 88.380021
Guru padmasambhava statue.jpg
Monumentu de Alyosha Soldaos soviéticos de la Segunda Guerra Mundial Murmansk Bandera de Rusia Rusia 35,5 m Sobre pedestal de 7 m. Altor total del monumentu: 42,5 m. 1974 68°59′34″N 33°04′16″E / 68.992902°N 33.071208°E / 68.992902; 33.071208 (Alyosha Monument (Murmansk, USSR)) 75px
Templu de Shandan Gautama Buddha Shandan Bandera de la República Popular China China 35 m En posición sentáu Dinastía Tang[37]
Bodhisattva Avalokitesvara de Tazawako Avalokitesvara Tazawako, Prefeutura d'Akita Bandera de Xapón Xapón 35 m 1939 39°44′21″N 140°43′23″E / 39.739192°N 140.723013°E / 39.739192; 140.723013
Gran estatua del norte de Mogao Caves Maitreya Buda[38] Dunhuang, Gansu Bandera de la República Popular China China 35 m Cerca de la gran estatua del sur de 26 m de Maitreya sentáu construyíu mientres la Kaiyuan. 694
Cristu de la Concordia Jesus Cochabamba Bandera de Bolivia Bolivia 34.2 m (112 ft) Sobre un pedestal de 6,2 m. Altor total del monumentu: 40,4 m. 1994 17°23′04″S 66°08′04″O / 17.384522°S 66.13452°O / -17.384522; -66.13452
Cristo de la Concordia 02.jpg
Buda Tian Tan Buda Gautama Ngong Ping Isola Lantau Hong Kong Bandera de la República Popular China China 34 m 1993 22°15′14″N 113°54′17″E / 22.253889°N 113.904722°E / 22.253889; 113.904722
Tian Tan Buddha by Beria.jpg
Maoshan Laozi Shenxiang Laozi cerca de Zhenjiang, Provincia de Jiangsu Bandera de la República Popular China China 33 m 1998 31°47′48.38″N 119°18′39.77″E / 31.7967722°N 119.3110472°E / 31.7967722; 119.3110472 (Laozi statue in Mount Mao (Jiangsu, China))
Gran Buda Maitreya de Xuedoushan Maitreya Fenghua Bandera de la República Popular China China 33 m Buda sentáu.[39] 2008
Cristu Rei Xesús de Nazaret Pachuca de Sotu, Estáu d'Hidalgo Bandera de Méxicu Méxicu 33 m En posición de pies. 1999 20°07′49″N 98°43′20″O / 20.130282°N 98.722124°O / 20.130282; -98.722124
Parque El Cuetu del Santísimu Jesus de Nazaret Floridablanca (Santander) Bandera de Colombia Colombia 33 m En posición de pies. 2015
Yishan Dafo Gautama Buddha Guanyun Bandera de la República Popular China China 33 m En posición sentáu. 2009
Guanshiyin Pusa Shengxiang de Guanyin Shan Guanyin Dongguang Bandera de la República Popular China China 33 m Talláu na roca. 2001
Nuesa Señora del Sagráu Corazón Virxe María -y Mas-Rillier en Miribel, Ain Bandera de Francia Francia 33 m Sobre un pedestal/edificiu de 20 m. 53 m d'altor total.[40] 1941 45°49′44″N 4°57′01″E / 45.828919°N 4.950349°E / 45.828919; 4.950349
Mangal Mahadev Shiva Lago Ganga Talao Bandera de Mauriciu Mauriciu 33 m 2007 20°24′59″S 57°29′33″E / 20.4164°S 57.4924°E / -20.4164; 57.4924 (Mangal Mahadev)
Shiva statue, Mauritius.jpg
Estatua de Basava en Basavakalyan Basava Basavakalyan, Karnataka Bandera de India India 33 m La mayor talla de Lord Basava del mundu. 2012
Hanuman Murti en Shimla Hanuman Shimla, Himachal Pradesh Bandera de India India 33 m A 2.591 m sobre'l nivel del mar. 2010
Junkin Kaiun Hoju Daikanzeon Bosatsu Kannon Distritu de Ichishi Bandera de Xapón Xapón 33 m 1982
Taniyama non Daikannon Kannon Kagoshima Bandera de Xapón Xapón 33 m 2001
Maitreya Buda doráu de Beopjusa Maitreya Buda Naesongni-myeon, provincia de Chungcheongbuk-do Bandera de Corea del Sur Corea del Sur 33 m 1990
Estatua de Buda del Monasteriu Mindroling Gautama Buda Dehradun, Estáu d'Uttarakhand India 32,6 m
BuddhaStatueDehradun.jpg
Buda de Wat Intharawihan Maitreya Bangkok Bandera de Tailandia Tailandia 32,5 m
Bangkok Giant Golden Buddha.jpg
Hanuman Murti en Shahjahanpur Hanumat Dham Shahjahanpur, Uttar Pradesh Bandera de India India 32 m 2013
Nacencia del home nuevu Güevu de Colón Cristóbal Colón Sevilla Bandera d'España España 32 m Nel interior d'un güevu formáu poles veles de 45 m. 1995 37°25′39″N 5°59′34″O / 37.427575°N 5.992813°O / 37.427575; -5.992813
El huevo de Colón.jpg
Baxianshan Dafo Buda PingshanSichuan Bandera de la República Popular China China 32 m dinastía Ming
Estatua de Buda del mosnasterio Diskit Jampa Buda Diskit, Ladakh Bandera de India India 32 m 2010
Hanuman de Nandura Hanuman Maharastra Bandera de India India 32 m
Jai Hanuman.jpg
Estatua de Mao en Juzizhou Mao Zedong Distritu de Yuelu, Changsha Bandera de la República Popular China China 32 m 2009[41]
Mao juzizhou head.JPG
Bhaisajyaguru del templu de Nihon-ji Buda - Bhaisajyaguru Kyonan, Distritu de Awa Chiba Bandera de Xapón Xapón 31 m La mayor escultura xaponesa pre-moderna. 1790 (aprox.) 35°09′28″N 139°50′05″E / 35.157732°N 139.834757°E / 35.157732; 139.834757 (Bhaisajyaguru of the Nihon-Ji Temple (Kyonan, Awa District, Japan))
Postcard Buddha.jpg
Mangal Mahadev Lord Shiva Gangtan, Sampla Beri Road Hariyana Bandera de India India 30,7 m Realizada por Murtikar Chandulal Verma. 2012 [10]
Jalesveva Jayamahe Oficial naval Surabaya Bandera de Indonesia Indonesia 30,6 m Sobre edificiu de formigón de 30 m, altor total de 60,6 m. 1996 7°11′46.74″S 112°44′23.16″E / 7.1963167°S 112.7397667°E / -7.1963167; 112.7397667
Estatua de Mazu Mazu Sinwu, Taoyuan Bandera de Taiwán Taiwán 30,5 m La mayor estatua de Mazu de Taiwán. 2001 24°58′32″N 121°01′35″E / 24.975662°N 121.026496°E / 24.975662; 121.026496
Shiva de Har-ki-Pauri Shiva Haridwar, Uttarakhand Bandera de India India 30,5 m La tercera mayor estatua de Shiva del mundu y la segunda de la India.[42]
Shiva statue by the Ganges, across Har-ki-Pauri, Haridwar.jpg
São Francisco de Canindé Francisco de Asís Canindé, Ceará Bandera de Brasil Brasil 30,5 m 2005 4°22′03″S 39°18′19″O / 4.367486°S 39.305166°O / -4.367486; -39.305166
SFrancisCaninde.jpg
Estatua del Cristu d'Esquitáu (Kristus kase Berkat) Xesús Esquitáu Bandera de Indonesia Indonesia 30 m Sobre un pedestal de 20 m. Altor total del monumentu de 50 m. 2007 1°29′0″N 124°50′0″E / 1.48333°N 124.83333°E / 1.48333; 124.83333
Obinzurusama Pindola Bharadvaja Yamaga, Kumamoto Bandera de Xapón Xapón 30 m 1607
Cristu Resucitáu Xesús Tlalnepantla de Baz Bandera de Méxicu Méxicu 30 m Sobre un pedestal talláu de 10 m. Altor total del monumentu: 40 m. 19°33′43″N 99°11′04″O / 19.562014°N 99.184463°O / 19.562014; -99.184463
Christ Tlalnepantla.jpg
Virxe d'El Panín Virxe de Quito (Virxe del Panín Quitu Bandera d'Ecuador Ecuador 30 m Sobre un pedestal de 11 m, 41 m en total. 1976 0°13′43″S 78°31′7″W / 0.22861°S 78.51861°O / -0.22861; -78.51861
Virgen de Quito 02.jpg
Cristu Redentor Jesus Rio de Janeiro Bandera de Brasil Brasil 30 m Sobre un pedestal de 9,5 m. Altor total del monumentu: 39,6 m 1931 22°57′06″S 43°12′39″O / 22.951667°S 43.210833°O / -22.951667; -43.210833
Cristo Redentor - Rio.jpg
Estatua de Buda del templu Phra Buddha Bharameedharm Chamruslok Buda Kelantan Bandera de Malasia Malasia 30 m En posición sentáu. [43]
Estatua de bronce de Guan Yin del templu Kek Lok Si Guanyin Air Itam, Penang island Bandera de Malasia Malasia 30 m Protegiada so un pabellón de 60,9 m, el más altu del mundu.[44] 1999 5°23′52″N 100°16′21″E / 5.39778°N 100.27250°E / 5.39778; 100.27250 (Kek Lok Si Guan Yin (Malaysia))
Kwan Yin in Kek Lok Sin.jpg
Estatues asitiaes frente a la Torre Juche Trabayador, llabrador ya intelectual Pyongyang Bandera de Corea del Norte Corea del Norte 30 m 1982 39°01′04″N 125°45′47″E / 39.017783°N 125.76303°E / 39.017783; 125.76303 (Juche Tower)
Pyongyang Juche tower.JPG
Arcu de la reunificación Muyeres sosteniendo un símbolu Pyongyang Bandera de Corea del Norte Corea del Norte 30 m 2001 38°57′52″N 125°42′56″E / 38.964464°N 125.715587°E / 38.964464; 125.715587 (Arch of Reunification)
Arch of Reunification.jpg

Destruyíes[editar | editar la fonte]

Gran Buda de Bamiyan antes y dempués de la so destrucción

Entamaes o en construcción[editar | editar la fonte]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. (en chinu) 中国佛山金佛-153米卢舍那佛 - 墨宝斋
  2. The World Biggest Standing Buddha Image
  3. Usiku Daibutsu || Usiku Jyoen |
  4. (en chinu) http://www.orientbuddha.org/nsgy/ (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  5. (en chinu) 106 m High Statue of Emperors Yan and Huang Built
  6. (en chinu) [1] (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'[http://www.weishan.hn.cn/wM_ReadNews.asp?NewsId=144 historial] y la [http://www.weishan.hn.cn/wM_ReadNews.asp?NewsId=144 última versión]).
  7. The Moscow News.
  8. 北の京芦別.
  9. Lingshan Great Buddha | English | Jschina.com.cn. Usu incorreutu de la plantía enllaz rotu (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  10. 全国の大仏・大観音等一覧表
  11. Khánh thành tượng Quan Thế Âm tại Đà Nẵng - 7/30/2010 - QĐND
  12. http://noticieros.televisa.com/mexico-estaos/1412/inauguren-escultura-guerreru-chimalli-chimalhuacan/
  13. http://www.eluniversal.com.mx/primer-plana/2014/impresu/el guerreru-de-sebastian-dispara-polemicas-48002.html
  14. En xaponés 大本山 成田山 久留米分院.
  15. 组图:山西运城建成世界最大关公塑像 高达61米-搜狐新闻
  16. 尉迟迥与拉梢寺大佛
  17. 东林大佛_庐山东林寺無限的智悲[2]
  18. 峨眉山十方普贤菩萨修建纪事- 峨眉山草根人家青年旅舍峨眉山金顶“十方普贤”铜像诞生记_中国报告文学网
  19. National Park Service, US Department of the Interior. http://www.nps.gov/archive/stli/prod02.htm (6 d'abril de 2010). Archiváu dende l'orixinal, el 6 d'abril de 2010.
  20. http://www.phuketbigbuddha.com/ (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  21. Tượng Phật A Di Đà lớn nhất Việt Nam - VnExpress
  22. http://talkvietnam.com/2012/04/vietnams-largest-amitabha-buddha-statue/
  23. The Economic Times (ed.): «World's tallest Shiva statue unveiled in Nepal». Noticies (xunu 21, 2010, 09.18pm IST). Consultáu'l 3 de marzu de 2012.
  24. En xaponés 大観音の森・関東、中部
  25. 001太原市南郊區文物古跡狀況
  26. (en chinu) 广州番禺区莲花山简介-易游商旅网-广东旅游
  27. http://www.fgs.org.tw/english/index/index.htm
  28. City Of İzmir Ataturk "Mask" Project
  29. http://www.dalailama.com/news/post/920-consecration-of-the-tathagata-tsal-and-teaching-at-ravangla-sikkim
  30. (en chinu) 泰佛部落: 六月2009
  31. (en chinu) [3]
  32. (en chinu) People set up statue of Laozi, founder of Taoism
  33. World's tallest Siva idol
  34. (en chinu)[4]从乐山弥勒大佛说隐形山岳佛_华人佛教_凤凰网荣县大佛留下四个千古之谜
  35. 35,0 35,1 «Rio wschodu» (29 de xineru de 2009). Archiváu dende l'orixinal, el 7 de payares de 2010. Consultáu'l 4 de payares de 2010.
  36. 2009/05 錫金求法團- 朝聖行程說明 4/26更新 - 噶瑪噶舉國師 嘉察仁波切部落格 - 無名小站
  37. «山丹坐佛» (chinu).
  38. «唐宋时期敦煌社人修建莫高窟的活动 - 宝华寺» (chinu).
  39. 中国五方大佛、四大菩萨造像
  40. «Découvrez la Dombes et la statue monumentale Notre Dame du Sacré Choeur au Mas Rillier» (francés).
  41. 揭秘橘子洲毛澤東雕塑為何長髮飄逸(組圖)
  42. Haridwar
  43. Unexpected mouthwatering delights in Kelantan
  44. A record of sorts
  45. s:Bible (King James)/Daniel#3:1
  46. [http://internacional.elpais.com/internacional/2016/01/05/actualidá/1452007988_459929.html Una estatua xigante pa Mao]
  47. Balten la polémica estatua de Mao por illegal
  48. http://www.endex.com/gf/buildings/liberty/worldstatues/cosmoplanet/cosmoplanet.htm (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  49. [5], Retrieved on 7-22-2012
  50. [6]
  51. [7]
  52. [8]
  53. Official Blogue site of Narendra Modi | Chief Minister Government of Gujarat | Statue of Unity
  54. «MAGISNYA PESONA PULAU DEWATA – BAGIAN 2» (29 de febreru de 2012).
  55. Sandra Caquías Cruz (30 de marzu de 2012). «La estatua de Colón va llegar a Arecibo». =El Nuevu Día. Consultáu'l 8 d'agostu de 2012.
  56. http://www.ourladyofmontemaria.org/project.html
  57. 四川南充雕刻世界第一大石窟立佛像总高99米(图)_资讯频道_凤凰网
  58. 江苏高邮建99米尧帝青铜像需铜2200吨内设电梯-搜狐新闻
  59. http://www.facebook.com/Bodhi1000
  60. 内蒙古乌拉特后旗将建69米高阳山大佛_各地新闻_新闻_腾讯网
  61. 幕府山腰要建68米高达摩像南京将复建幕府山五景
  62. 正德埔里大佛 - 正德全球資訊網
  63. [9]
  64. Maitreya Project

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]

Estatuas más altas del mundo