Llista d'automóviles más rápidos del mundu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

Esta ye una llista progresiva de los automóviles de producción más rápidos (nun entren los vehículos conceptuales, nin los vehículos modificaos).

En septiembre de 2007, el SSC Ultimate Aero TT rexistró la meyor marca con 412 km/h (256,18 mph), convirtiéndose nel vehículu de serie más rápidu, siendo superáu pol Bugatti Veyron (na so versión Super Sport) el 4 de xunetu de 2010, con una marca de 431 km/h.[1]

La comparanza de velocidaes nominales pa los "coches más rápidu nel mundu", especialmente nos casos históricos, ye difícil por cuenta de la non esistencia d'un métodu normalizáu pa la determinación de la velocidá máxima, nin una autoridá central encargada de verificar nenguna de diches reivindicaciones.

Posesores del títulu[editar | editar la fonte]

Fecha !width="100px"

rowspan="2"|Automóvil

Velocidá Comentariu
km/h mph
1921 Bentley 3 Litre Super Sports 129 80 1.622 producíos.[2]
1924 Bentley 3 Litre Green Label 161 92 720 producíos.[3]
1949 Xaguar XK120 193,1 120 12.055 producíos.
1953 Pegasu Z-102 Supercharged 244,6 152 Solo produciéronse 86 automóviles, y fora d'estos, namái construyóse un puñáu de descapotables.[4]
1954 Mercedes-Benz 300SL 250 156 3.258 producíos.[5]
1955 Ferrari 410 Superamerica 261 163 Solo unos pocos (de 34 a 35) fueren construyíos cuando la serie remató en 1959.[6]
1962 Ferrari 250 GTO 280 175 Acometióse una homologación del coche de la que solo se producieron 36 unidaes. Nun taben diseñaos pa carretera hasta que quedaron obsoletos, polo qu'en realidá'l récor ostentar el Lamborghini Miura P400.[7]
1968 Ferrari Daytona GTB/4 281 176 1.284 producíos.[8]
1984 Ferrari 288 GTO 304 190 Construyíos pa competir nes carreres del nuevu grupu B, la serie foi llueu abandonada y el 288 GTO nunca corrió, calteniéndose como vehículu de cai. 272 construyíos (400 hp).[9]
1986 Porsche 959 319 197 La so producción ye de 337 unidaes.
1987 Ferrari F40 324 201 D'esti superdeportivu de Ferrari fabricáronse 1315 unidaes hasta 1992 (478 hp).[10]
1992 Bugatti EB110 SS 348 210 Con una producción de 31 vehículos (600 hp).[11]
1993 Xaguar XJ220 350 214 El vehículu en carretera algamaba los 213 el mio/h[convert: $2]$3 (549 hp).[12]
1994 McLaren F1 391 242,9 Col control de revoluciones algamó 371.8 km/h (231.0 mph) nel óvalu de Nardo y remanáu por Jonathan Palmer. Ensin este, algamó 391.4 km/h (243.2 mph). Solo 107 vehículos fueron producíos (627 hp).[13]
2004 Saleen S7 399 248 Dexa algamar 750 CV. Llega a una velocidá máxima de 399 km/h, con una aceleración de 0-100 en 2,8 segundos.
19 d'abril de 2005 Bugatti Veyron 408,5 253,8 Rexistrada y verificada por funcionarios d'inspección. Cuenta con un motor de 8 llitros y 16 cilindros con cuatro turbocompresores que producen 1001 hp. Producción de 200 unidaes.[14]
9 d'ochobre de 2007 SSC Ultimate Aero TT 412 257,5 Grabáu y verificáu por técnicos de los Guinness World Records. 24 construyíos ente'l 2006 y el 2007.[15][16]
26 de xunu de 2010 Bugatti Veyron (Super Sport) 431 267 Tien una velocidá máxima de 431 km/h (267,8 mph), polo que ye'l coche de producción pa carretera más rápidu hasta'l momentu, a pesar de tar la so velocidá llindada electrónicamente a 257,9 mph (415 km/h) pa protexer los neumáticos qu'a mayor velocidá podríen desintegrarse.
2013 Hennessey Venom GT 435,2 270,5 La so producción esta llindada a 30 unidaes de les cualos 5 van llegar a 435,21 km/h y les otres 25 van tar electrónicamente llindaes a los 427 km/h. El so preciu ta ente los 600.000 y 1.000.000 de dólares.
2018 Hennessey Venom F5 457,9 284,58 Utiliza una tresmisión de doble embrague de 6 velocidaes con lleves nel volante. Esti vehículu acelera de 0 a 100 en 3,37 segundos y llega a los 457 km/h, ye l'autu más rápidu del mundu. El so preciu ye d'aprosimao 1.6 millones de dólares.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

Llectures encamentaes[editar | editar la fonte]

  • Wood, Jonathan (2005), The Ultimate History of Fast Cars Parragon Publishing, ISBN 1-4054-5467-9
  • Brown, Langworth, and Autu Editors of Consumer Guide (1998). Great Cars of The 20th Century, Publications International, ISBN 0-7853-2523-9


Anexo:Automóviles más rápidos del mundo