Llista d'asteroides/1–100

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Artículu revisáu
Nome Data de descubrición Llugar de descubrición Descubridor/es
1 Ceres 1 de xineru, 1801 Palermo, Sicilia G. Piazzi
2 Pallas 28 de marzu, 1802 Bremen, Alemaña H. W. Olbers
3 Juno 1 de setiembre, 1804 Lilienthal, Alemaña K. Harding
4 Vesta 29 de marzu, 1807 Bremen, Alemaña H. W. Olbers
5 Astraea 8 d'avientu, 1845 Driesen (agora Drezdenko, Polonia) K. L. Hencke
6 Hebe 1 de xunetu, 1847 Driesen (agora Drezdenko, Polonia) K. L. Hencke
7 Iris 13 d'agostu, 1847 Londres, Inglaterra J. R. Hind
8 Flora 18 d'ochobre, 1847 Londres, Inglaterra J. R. Hind
9 Metis 25 d'abril, 1848 Markree, Irlanda A. Graham
10 Hygiea 12 d'abril, 1849 Nápoles, Italia A. de Gasparis
11 Parthenope 11 de mayu, 1850 Nápoles, Italia A. de Gasparis
12 Victoria 13 de setiembre, 1850 Londres, Inglaterra J. R. Hind
13 Egeria 2 de payares, 1850 Nápoles, Italia A. de Gasparis
14 Irene 19 de mayu, 1851 Londres, Inglaterra J. R. Hind
15 Eunomia 29 de xunetu, 1851 Nápoles, Italia A. de Gasparis
16 Psyche 17 de marzu, 1852 Nápoles, Italia A. de Gasparis
17 Thetis 17 d'abril, 1852 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
18 Melpomene 24 de xunu, 1852 Londres, Inglaterra J. R. Hind
19 Fortuna 22 d'agostu, 1852 Londres, Inglaterra J. R. Hind
20 Massalia 19 de setiembre, 1852 Nápoles, Italia A. de Gasparis
21 Lutetia 15 de payares, 1852 París, Francia H. Goldschmidt
22 Kalliope 16 de payares, 1852 Londres, Inglaterra J. R. Hind
23 Thalia 15 d'avientu, 1852 Londres, Inglaterra J. R. Hind
24 Themis 5 d'abril, 1853 Nápoles, Italia A. de Gasparis
25 Phocaea 6 d'abril, 1853 Marsella, Francia J. Chacornac
26 Proserpina 5 de mayu, 1853 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
27 Euterpe 8 de payares, 1853 Londres, Inglaterra J. R. Hind
28 Bellona 1 de marzu, 1854 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
29 Amphitrite 1 de marzu, 1854 Londres, Inglaterra A. Marth
30 Urania 22 de xunetu, 1854 Londres, Inglaterra J. R. Hind
31 Euphrosyne 1 de setiembre, 1854 Washington, D.C. J. Ferguson
32 Pomona 26 d'ochobre, 1854 París, Francia H. Goldschmidt
33 Polyhymnia 28 d'ochobre, 1854 París, Francia J. Chacornac
34 Circe 6 d'abril, 1855 París, Francia J. Chacornac
35 Leukothea 19 d'abril, 1855 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
36 Atalante 5 d'ochobre, 1855 París, Francia H. Goldschmidt
37 Fides 5 d'ochobre, 1855 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
38 Leda 12 de xineru, 1856 París, Francia J. Chacornac
39 Laetitia 8 de febreru, 1856 París, Francia J. Chacornac
40 Harmonia 31 de marzu, 1856 París, Francia H. Goldschmidt
41 Daphne 22 de mayu, 1856 París, Francia H. Goldschmidt
42 Isis 23 de mayu, 1856 Oxford, Inglaterra N. R. Pogson
43 Ariadne 15 d'abril, 1857 Oxford, Inglaterra N. R. Pogson
44 Nysa 27 de mayu, 1857 París, Francia H. Goldschmidt
45 Eugenia 27 de xunu, 1857 París, Francia H. Goldschmidt
46 Hestia 16 d'agostu, 1857 Oxford, Inglaterra N. R. Pogson
47 Aglaja 15 de setiembre, 1857 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
48 Doris 19 de setiembre, 1857 París, Francia H. Goldschmidt
49 Pales 19 de setiembre, 1857 París, Francia H. Goldschmidt
50 Virginia 4 d'ochobre, 1857 Washington, D.C. J. Ferguson
51 Nemausa 22 de xineru, 1858 Nîmes, Francia A. Laurent
52 Europa 4 de febreru, 1858 París, Francia H. Goldschmidt
53 Kalypso 4 d'abril, 1858 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
54 Alexandra 10 de setiembre, 1858 París, Francia H. Goldschmidt
55 Pandora 10 de setiembre, 1858 Albany, Nueva York G. M. Searle
56 Melete 9 de setiembre, 1857 París, Francia H. Goldschmidt
57 Mnemosyne 22 de setiembre, 1859 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
58 Concordia 24 de marzu, 1860 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
59 Elpis 12 de setiembre, 1860 París, Francia J. Chacornac
60 Echo 14 de setiembre, 1860 Washington, D.C. J. Ferguson
61 Danaë 19 de setiembre, 1860 París, Francia H. Goldschmidt
62 Erato 14 de setiembre, 1860 Berlín, Alemaña O. Lesser, W. Förster
63 Ausonia 10 de febreru, 1861 Nápoles, Italia A. de Gasparis
64 Angelina 4 de marzu, 1861 Marsella, Francia E. W. Tempel
65 Cybele 8 de marzu, 1861 Marsella, Francia E. W. Tempel
66 Maja 9 d'abril, 1861 Cambridge, Massachusetts H. P. Tuttle
67 Asia 17 d'abril, 1861 Madras, India N. R. Pogson
68 Leto 29 d'abril, 1861 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
69 Hesperia 26 d'abril, 1861 Milán, Italia G. Schiaparelli
70 Panopaea 5 de mayu, 1861 París, Francia H. Goldschmidt
71 Niobe 13 d'agostu, 1861 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
72 Feronia 29 de mayu, 1861 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
73 Klytia 7 d'abril, 1862 Cambridge, Massachusetts H. P. Tuttle
74 Galatea 29 d'agostu, 1862 Marsella, Francia E. W. Tempel
75 Eurydike 22 de setiembre, 1862 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
76 Freia 2 d'ochobre, 1862 Copenhagen, Dinamarca H. d'Arrest
77 Frigga 12 de payares, 1862 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
78 Diana 15 de marzu, 1863 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
79 EuryNomee 14 de setiembre, 1863 Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
80 Sappho 2 de mayu, 1864 Madras, India N. R. Pogson
81 Terpsichore 30 de setiembre, 1864 Marsella, Francia E. W. Tempel
82 Alkmene 27 de payares, 1864 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
83 Beatrix 26 d'abril, 1865 Nápoles, Italia A. de Gasparis
84 Klio 25 d'agostu, 1865 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
85 Io 19 de setiembre, 1865 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
86 Semele 4 de xineru, 1866 Berlín, Alemaña F. Tietjen
87 Sylvia 16 de mayu, 1866 Madras, India N. R. Pogson
88 Thisbe 15 de xunu, 1866 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
89 Julia 6 d'agostu, 1866 Marsella, Francia É. Stephan
90 Antiope 1 d'ochobre, 1866 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
91 Aegina 4 de payares, 1866 Marsella, Francia É. Stephan
92 Undina 7 de xunetu, 1867 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
93 Minerva 24 d'agostu, 1867 Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
94 Aurora 6 de setiembre, 1867 Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
95 Arethusa 23 de payares, 1867 Düsseldorf, Alemaña R. Luther
96 Aegle 17 de febreru, 1868 Marsella, Francia J. Coggia
97 Klotho 17 de febreru, 1868 Marsella, Francia E. W. Tempel
98 Ianthe 18 d'abril, 1868 Clinton, Condáu d'Oneida, Nueva York C. H. F. Peters
99 Dike 28 de mayu, 1868 Marsella, Francia A. Borrelly
100 Hekate 11 de xunetu, 1868 Ann Arbor, Michigan J. C. Watson
... | — | Llista d'asteroides | Siguiente | ...