Llista d'alcaldes d'Uviéu

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta

La que vien darréu ye una llista de los alcaldes del conceyu d'Uviéu, Asturies:

Escudu d'Uviéu
Alcaldes d'Uviéu
Nᵘ Entamu Acabu Nome Partíu
1 1814 1814 Pablo Mata Vigil, Juan Fernández Trapiella
2 1814 1816 José Cauz Menéndez
3 1816 1817 Domingo Antonio Álvarez Arenas
4 1817 1820 Juan Argüelles Toral
5 1820 1821 Joaquín Antonio Sánchez
6 1821 1822 Juan Fernández Trapiella
7 1822 1823 Carlos Bernabé Argüelles
8 1823 1827 Antonio Piquero Argüelles
9 1827 1828 Juan Agüeria
10 1828 1829 Alejandro Álvarez
11 1829 1830 Fernando Álvarez del Manzano
12 1830 1831 Joaquín Antonio Sánchez
13 1831 1832 José María de Unquera y Antayo
14 1832 1833 Antonio Piquero Argüelles
15 1833 1834 Joaquín María Suárez
16 1834 1835 Carlos Bernabé Argüelles
17 1835 1836 Francisco Heredia
18 1836 1837 Ramón Valdés
19 1837 1838 Pedro Tejeiro
20 1838 1839 José González Alegre
21 1839 1840 Juan María Argüelles
22 1840 1841 Carlos Bernabé Argüelles
23 1841 1842 Francisco Méndez de Vigo
24 1842 1843 José González Alegre
25 1843 1844 Vicente López Losada y Ramón Flórez
26 1844 1845 Felipe Suárez
27 1845 1846 Francisco Bernaldo de Quirós Benavides y Peón
28 1846 1847 José Coll y Malás
29 1847 1848 Victoriano Argüelles
30 1848 1852 Ramón Secades
31 1852 1854 Carlos Berjano Fernández-Banciella
32 1854 1855 José Landeta
33 1855 1856 Diego Antonio de Prada
34 1856 1857 José Landeta
35 1857 1861 Matías J. Cónsul
36 1861 1865 Ramón Secades
37 1865 1866 Ramón Díaz Caneja
38 1866 1867 Victoriano Argüelles
39 1867 1868 José Longoria Carbajal
40 1868 1872 Victoriano Argüelles
41 1872 1873 Estanislao Sánchez Calvo
42 1873 1874 Celestino Rubiera Rodríguez
43 1874 1874 José González Díaz y Manuel Longoria
44 1874 1875 Fausto F. Agosti
45 1875 1883 José Longoria Carbajal
46 1883 1884 Genaro Alas y Suárez de la Vega
47 1884 1886 José Longoria Carbajal
48 1886 1890 Donato Argüelles Álvarez
49 1890 1891 Manuel Díaz Argüelles
50 1891 1892 Francisco Secades Miranda
51 1892 1893 Ramón Prieto Pazos
52 1893 1894 Agustín Díaz Ordoñez
53 1894 1895 Donato Argüelles Alvarez
54 1895 1895 Ramón Pérez de Ayala
55 1895 1897 José Longoria Carbajal
56 1897 1899 Gerardo Berjano Escobar
57 1899 15 d'abril de 1901 Ramón Pérez de Ayala
58 15 d'abril de 1901 1 de xineru de 1902 Juan Uría Uría
59 1 de xineru de 1902 28 de marzu de 1903 José García Braga
60 28 de marzu de 1903 4 d'agostu de 1905 Ramón Pérez de Ayala
61 4 d'agostu de 1905 6 de xunetu de 1906 Antonio Landeta Ezcurdia
62 6 de xunetu de 1906 15 de xunetu de 1907 Benigno Bances Cardet
63 15 de xunetu de 1907 1 de xineru de 1909 Fermín López del Vallado y Branat
64 1 de xineru de 1909 1 de xineru de 1910 José María González de Cienfuegos-Jovellanos
65 1 de xineru de 1910 6 d'ochobre de 1911 Agustín Díaz Ordóñez
66 6 d'ochobre de 1911 26 de payares de 1913 Manuel Díaz Rodríguez
67 26 de noviembre de 1913 1 de xineru de 1916 José María González de Cienfuegos-Jovellanos
68 1 de xineru de 1916 1 de setiembre de 1917 Marcelino Fernández Fernández
69 1 de setiembre de 1917 7 d'avientu de 1917 José Cuesta Fernández
70 7 d'avientu de 1917 1 d'abril de 1920 Marcelino Fernández Fernández
71 1 d'abril de 1920 29 de xineru de 1921 Juan González Ríos
72 29 de xineru de 1921 5 d'abril de 1922 José Cuesta Fernández
73 5 d'abril de 1922 1 d'ochobre de 1923 Enrique Gómez Pelayo
74 1 d'ochobre de 1923 7 de marzu de 1924 Antonio Moreno Solárez
75 7 de marzu de 1924 22 de payares de 1924 José Cuesta Fernández
76 22 de payares de 1924 7 d'ochobre de 1926 José María Fernández Ladreda y Menéndez-Valdés
77 7 d'ochobre de 1926 18 d'ochobre de 1929 Manuel Gutierrez Gutiérrez
78 18 d'ochobre de 1929 26 de febreru de 1930 Manuel Caicoya y Vigil-Escalera
79 26 de febreru de 1930 25 de marzu de 1930 José Cima García
80 25 de marzo de 1930 17 d'abril de 1931 Víctor Cobián Frera
81 17 d'abril de 1931 27 de mayu de 1932 Luis Laredo Vega
82 27 de mayu de 1932 18 de mayu de 1932 Féliz Miaja Azcárate
83 18 de mayu de 1932 13 de marzu de 1936 Francisco González Castañón
84 13 de marzu de 1936 18 de xunetu de 1936 Lorenzo López Mulero
85 18 de xunetu de 1936 30 de payares de 1936 Carlos Rodríguez Almeida
86 30 de payares de 1936 16 de marzu de 1940 Plácido Álvarez-Buylla y López-Villamil
87 16 de marzu de 1940 25 de xineru de 1951 Manuel García-Conde y Menéndez
88 25 de xineru de 1951 24 de payares de 1955 Ignacio Alonso de Nora Gómez
89 24 de payares de 1955 19 d'ochobre de 1957 Fernando Beltrán Rojo
90 19 d'ochobre de 1957 14 de marzu de 1963 Valentín Rogelio Masip Acevedo
91 14 de marzu de 1963 27 de febreru de 1968 Antonio Rico de Eguíbar
92 27 de febreru de 1968 28 d'abril de 1975 Manuel Álvarez-Buylla y López Villamil
93 28 d'abril de 1975 marzu de 1978 Félix Serrano González-Solares
94 marzu de 1978 30 de xunu de 1978 Higinio Rodríguez Pérez
95 30 de xunu de 1978 19 d'abril de 1979 Eloína Suárez Suárez
96 19 d'abril de 1979 23 de mayu de 1983 Luis Riera Posada UCD
97 23 de mayu de 1983 15 de xunu de 1991 Antonio Masip Hidalgo PSOE
98 15 de xunu de 1991 10 de xineru de 2012 Gabino de Lorenzo Ferrera PP
99 10 de xineru de 2012 13 de xunu de 2015 Agustín Iglesias Caunedo PP
100 13 de xunu de 2015 Mayu de 2019 Wenceslao López Martínez PSOE