Lee Scott

De Wikipedia
Lee Scott
Vida
Nacimientu Baxter Springs (es) Traducirmarzu de 1949 (74 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fíos/es 2
Estudios
Estudios Pittsburg State University (en) Traducir
Oficiu empresariu, comerciantepolíticu
Emplegadores Walmart
Cambiar los datos en Wikidata

Harold Lee Scott, Jr. (marzu de 1949Baxter Springs (es) Traducir) foi presidente y direutor executivu de Wal-Mart dende xineru de 2000 hasta xineru de 2009. Scott trabayó pa Wal-Mart en distintos puestos dende'l so ingresu en 1979. Sol so lideralgu, Wal-Mart caltuvo la so posición como la más grande tienda minorista nel mundu basáu na so rentabilidá.

Scott ye graduáu n'Alministración de la Universidá Estatal de Pittsburg en Kansas. Ta casáu con Linda G. Scott y tien dos fíos.

Scott foi incluyíu pola revista Time na llista de les 100 persones más influyentes nos años 2004 y 2005.

Carrera en Wal-Mart[editar | editar la fonte]

Lee Scott ingresó en Wal-Mart en 1979 como Asistente del Direutor de tresportes, pa depués asumir la posición de Direutor de Tresportes, Vicepresidente de Tresporte, Vicepresidente de Distribución y Vicepresidente Senior de Loxística. En 1993, Scott foi promovíu a Vicepresidente Executivu de Loxística, siendo una pilastra nel desenvolvimientu de la rede de distribución de la compañía, que ta catalogada como la más avanzada y eficiente sistema a nivel mundial.

En 1998, Lee Scott foi nomáu Presidente y CEO de la división de tiendes de Wal-Mart, pa un añu más tarde, ser nomáu Presidente y CEO de Wal-Mart.

Crítiques[editar | editar la fonte]

Scott foi bien criticáu pola so rellación comercial con China rellacionaes a les polítiques llaborales que remana, argumentando que dicha rellación resultó en perdíes de places llaborales nos Estaos Xuníos. A estes crítiques Scott afirmó que munches compañíes tienen rellaciones con China y ye pola falta d'innovación de les empreses productores americanes.

Per otra parte, criticábase-y a Wal-Mart pola implantación de polítiques inxustes nel manexu del personal, en desterciu de los ingresos de los emplegaos. Scott rebatía esta posición, afirmando que Wal-Mart pagaba más qu'otres tiendas minoristes, al igual que la gran mayoría de los sos emplegaos cuntaba con beneficios de salú a diferencia d'otres compañíes del ramu.

Fuentes[editar | editar la fonte]

  1. Wal-Mart's short bio
  2. CNN Money
  3. Wall Street Journal

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Predecesor:
David Glass
Presidente de Wal-Mart
1999-2009
Socesor:
Mike Duke