Laguna de las Verdes

De Wikipedia
Laguna de las Verdes n'abril

La Laguna de las Verdes ye una llaguna d'orixe glaciar asitiada a 5 km al norte de la llocalidá de Torre de Babia nel conceyu de Cabrillanes de la contorna lleonesa de Babia. [1][2]

La Laguna de las Verdes ye un concu d'agua cristalino que s'upa a 1750 m y recueye les agües del destemple de los cumes qu'ente sigo constrúin un perfectu circu glaciar y del regueru Torre que la alimenta, constituyendo un paisaxe emblemático del monte occidental lleonesa.

Carauterístiques[editar | editar la fonte]

Ye una llaguna pocu fonda, a diferencia de la mayoría de les llagunes glaciares por cuenta de qu'en esi gran conu de deyección atrópense ingentes cantidaes de nieve que fueron abasnando materiales que terminen depositaos na llaguna, sobremanera el pedregal que cai pela  falda del picu Montihuero. Ta arrodiada de grandes moles caliares, picu Montihuero (2187 m.), l'Aguya de les Rojas (2006 m), peña Los Años (2157 m), peña Chana (2068 m).

Llamada de Las Verdes pola abondosu vexetación d'algues verdes que la anubre. La so cubierta vexetal solo caltiénse unos meses pel branu, yá que pol so allugamientu nun sobrevive al duru iviernu.

Una carauterística notable d'esta llaguna ye la presencia de tritones, anfibiu de la familia de les sacaveres, consideráu especie protexida.

Ruta de monte Laguna de las Verdes[editar | editar la fonte]

Ye una ruta de monte conocíu polos aficionaos al montañismo. Empecipiase na llocalidá de Torre de Babia y trescurre per una pista siguiendo'l valle de Treméu hasta algamar dempués de 5 km la mayada de les verdes, se continua per una zona de meandros y darréu alcuéntrase la llaguna al pie de los canchales de la Espadaña del Montihuero (2187 m).

Referencies[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. (castellán) https://es.wikipedia.org/wiki/Cabrillanes Cabrillanes
  2. (castellán) https://es.wikipedia.org/wiki/Babia Torre de Babia