Julie Krone

De Wikipedia
Saltar a navegación Saltar a la gueta
Julie Krone
JulieKroneByPhilKonstantin.jpg
Vida
Nacimientu

Benton Harbor Traducir24  de xunetu de 1963

(55 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu jockey y comentarista deportiva
Premios
Cambiar los datos en Wikidata

Julie Anne Louise Krone (nacida en Benton Harbor, Berrier 24 de xunetu de 1963) conocida tamién como Julie Krone, ye una jocketa, consultora equina, llocutora y conferencista estauxunidense.

Foi la jocketa más esitosa de la hestoria.

Biografía[editar | editar la fonte]

Nació en Benton Harbor, Berrier, Míchigan. Fía de la campeona del Estáu de Michigan, instructora d'hípica Judim y Don Krone profesor d'arte y fotógrafu; y el so hermanu yera Donnie Krone. Foi la jocketa que más victories consiguió en carreres, y l'única muyer que foi condecorada nel Salón de la Fama Nacional de Muyeres. Se crio nuna granxa cerca de Eau Claire. El 22 de mayu 1989 apaeció na portada de la revista Sports Illustrated, ye una de los ocho caballeros en ganar dicha distinción.[1]

La so carrera como jocketa duró 18 años y nella Julie Krone venció en 3.545 carreres, ente elles ganó col caballu Colonial Affair el premiu Belmont Stakes en 1993[2] Tamién llogró'l galarón Premiu ESPY a la Meyor Atleta Femenina.[3]

Llogró ganancies cimeres a los 81 millones de dólares estauxunidenses. Foi la primer amazona en ganar una carrera de la Triple Corona y la Copa de Criadores. Tuvo apaiciones en "The Tonight Show con Jay Leno" y "The Llate Show with David Letterman". El 24 de payares de 1990 foi la primer muyer que ganó la carrera Internacional de Jockey del Hipódromu de Tokio, como caballeru convidada.[4]

El 18 d'abril de 1999, retirar de les pistes en venciendo en tres carreres y dos segundos puestos, nel mesmu día. [5]

El 25 d'ochobre de 2003, Julie Krone fixo hestoria al convertise na primer muyer ganadora d'una carrera de la Copa Breeders a bordu de pingar Halfbridled, 2 1/2 cuerpos per delantre de la bien bona Ashado.[4]

Vida privada[editar | editar la fonte]

Contraxo matrimoniu con Matt Muzikar dende 1995 al 1999 y depués con Jay Hovedy el 27 de mayu de 2001. En 2005 madre d'una neña llamada Lorelei Judith Krone.[6]

En 1995 escribió'l so autobiografía con Nancy Ann Richardson titulada: "Riding for My Life" (ISBN 978-0316504775).[7]

Anguaño vive en California.

Filmografía[editar | editar la fonte]

Filmografía de Julie Krone:[8]

Premios y honores[editar | editar la fonte]

  • 1987, primer muyer en ganar cuatro carreres nun día *

1994, Premiu ESPY Premiu Wilma Rudolph pola Fundación Deportiva de Muyeres.

  • 1993, primer muyer en ganar un eventu de la Triple Corona Belmont Stakes.
  • 1999, Muséu Nacional Vaquera y Salón de la Fama *

2000, Salón de la Fama de la Hípica

Ganó seis carreres nun solu día en Monmouth Park y Meadowlands. Ganó cinco ganadores d'un día a Saratoga y Santa Anita Park. Campeona caballeru en victories en Belmont Park, Gulfstream Park, Monmouth Park, Atlánticu.[9][10]

Galería[editar | editar la fonte]

Referencia[editar | editar la fonte]

  1. americasbestracing. «Julie Krone». Consultáu'l 14 d'avientu de 2015.
  2. pedigreequery. «Julie Krone» (inglés). Consultáu'l 14 d'avientu de 2015.
  3. espndeportes. «Julie Krone». Consultáu'l 14 d'avientu de 2015.
  4. 4,0 4,1 anecdotashipicas. «Julie Krone ¨Juana d'Arcu ente les muyeres caballeru¨». Consultáu'l 14 d'avientu de 2015.
  5. http://www.acttnaturally.org/about-us/our-board-of-direutors/julie-krone/
  6. Imdb. «Julie Krone». Consultáu'l 14 d'avientu de 2015.
  7. «Riding for My Lifeautor = goodreads» (inglés).
  8. Imdb. «Julie Krone» (inglés). Consultáu'l 20 de xineru de 2016.
  9. ntra (30 d'avientu de 2015). «Julie Krone Biograía» (inglés). Archiváu dende l'orixinal, el 25 de payares de 2006.
  10. mirror (30 d'avientu de 2015). «Julie Krone rides Invincible Hero to victory at Doncaster» (inglés).

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]



Julie Krone