Jason Everman

De Wikipedia
Jason Everman
Vida
Nacimientu Kodiak16 d'agostu de 1967 (56 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios Escuela de Estudios Generales de la Universidad de Columbia (es) Traducir
Oficiu guitarristamilitar
Miembru de Fuerzas Especiales del Ejército de los Estados Unidos (es) Traducir
Xéneru artísticu rock alternativu
Instrumentu musical guitarra baxu
guitarra
Discográfica Sub Pop
Serviciu militar
Graduación soldáu
Lluchó en guerra d'Afganistán (2001–2014)
IMDb nm0263623
Cambiar los datos en Wikidata

Jason Everman (16 d'agostu de 1967Kodiak) ye un músicu que tocó con Soundgarden.

Everman xunir a Nirvana en febreru de 1989 como segundu guitarrista. Ta incluyíu nos creitos de Bleach como segundu guitarrista, pero nun tocó en nengún de les temes. El líder de Nirvana Kurt Cobain dixo qu'esto foi pa compensar a Everman por pagar 606.17 dólares pa la grabación del álbum, suma que nun foi devuelta.

Everman xunir a Soundgarden l'añu posterior como'l socesor de Hiro Yamamoto. N'abril del mesmu añu, tocó nel cover de la banda de "Come Together" de The Beatles, qu'apaeció nun EP llamáu Loudest Love. Everman apaeció nel video de Soundgarden Louder Than Live y el mesmu añu dexó la banda.

Los proyeutos subsecuentes de Everman incluyeron un curtiu periodu como guitarrista en Mind Funk. En setiembre de 1994, dexó la banda pa xunise al exércitu d'Estaos Xuníos.Tamién tuvo una curtia carrera en solitariu.

Una sesión de Nirvana onde se grabaron dos canciones con Everman en guitarra ye disponible en dos llanzamientos. Un cover de Kiss llamáu "Do You Love Me?" foi llanzáu nun álbum tributo y "Dive" foi llanzáu nel 2004 en With the Lights Out. Dambos cantares grabar nun estudiu de la universidá estatal Evergreen en xunu de 1989.

Dempués de la música[editar | editar la fonte]

Darréu, Everman decidió enlistarse nel exércitu d'Estaos Xuníos en setiembre de 1994, que pasó a ser un héroe de guerra n'Iraq, polo que ye condecoráu como tal. Dexó l'exércitu nel 2006 pa estudiar bachilleratu en filosofía na Universidá de Columbia, onde llogró'l grau de bachiller el 20 de mayu de 2013.[1]

Enllaces esternos (n'inglés)[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]