Islles del Institutu Árticu

Coordenaes: 75°32′N 82°05′E / 75.53°N 82.08°E / 75.53; 82.08
De Wikipedia
Islles del Institutu Árticu
Situación
PaísBandera de Rusia Rusia
Krais Krai de Krasnoyarsk (es) Traducir
Tipu grupu d'islles
Asitiáu en Mar de Kara
Coordenaes 75°32′N 82°05′E / 75.53°N 82.08°E / 75.53; 82.08
Islles del Institutu Árticu alcuéntrase en Rusia
Islles del Institutu Árticu
Islles del Institutu Árticu
Islles del Institutu Árticu (Rusia)
Datos
Altitú media 25 m
Cambiar los datos en Wikidata

Les islles del Institutu Árticu (rusu: Острова Арктического института ye un archipiélagu compactu d'estreches islles cubiertes con vexetación de tundra.

Les islles tán asitiaes pol Mar de Kara, a unos 173 km al norte de la mariña de Siberia y a namás 45 km al sur de les islles más cercanes al grupu, les islles Izvesti TSIK.

La distancia ente l'estremu norte y el sur del archipiélagu ye de 49,5 km y el so anchor máximo ye de 21 km d'este a oeste.

La islla principal llámase Bolshoy. El mar qu'arrodia les islles del Institutu Árticu ta cubierta de xelu nel iviernu y el clima ye severu. Hai numberosos témpanos de xelu inclusive nel branu.

Esti grupu d'islles pertenez al krai de Krasnoyarsk, división alministrativa de la Federación Rusa y forma parte de la Gran Reserva Natural del Árticu, la reserva natural más grande de Rusia.

Les islles del Institutu Árticu fueron nomaes n'honor del Institutu Árticu de la URSS. La islla más al sur, la islla Sidorova lleva'l nome del propietariu d'una mina d'oru de Siberia, Mikhail K. Sidorov (1823-87), que desenvolvió una propuesta para'l comerciu a lo llargu de la Ruta marítima del Norte.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]