Isabel Miranda de Wallace

De Wikipedia
Isabel Miranda de Wallace
Vida
Nacimientu Ciudá de Méxicu27 de mayu de 1951 (72 años)
Nacionalidá Bandera de Méxicu Méxicu
Estudios
Llingües falaes castellanu
Cambiar los datos en Wikidata

María Isabel Miranda de Wallace (27 de mayu de 1951Ciudá de Méxicu)[1] ye una pedagoga y activista social mexicana, presidenta de l'asociación civil "Alto al Secuestru", ganadora del Premiu Nacional de Derechos Humanos 2010 de manes del presidente de Méxicu, Felipe Calderón Hinojosa.[2][3] Foi candidata del Partíu Aición Nacional a la xefatura de Gobiernu del Distritu Federal.[4]

Biografía[editar | editar la fonte]

Wallace falando nel Institutu Teunolóxicu y d'Estudios Cimeros de Monterrey, Campus Ciudá de Méxicu mientres la campaña del 2012

Isabel Miranda de Wallace, tien una formación en Pedagoxía, estudios en Desenvolvimientu Humanu, Programación Neurolingüística, Logoterapia, Estudios de la Pareya y Analís de Suañu;[ensin referencies] per otru llau, foi docente y conferenciante en diversos foros tanto nacionales como internacionales en temes de prevención, seguridá, participación ciudadana, familia, ente otros. Amás d'esto, collabora na implementación de polítiques públiques relatives a la procuración y alministración de xusticia.

Debíu al secuestru y asesinatu del so fíu Hugo Alberto Wallace Miranda nel añu 2005, fundó la Organización Alto al Secuestru, A.C., qu'anguaño preside, brindando asesoría a familiares y víctimes de secuestru.

Nel añu 2010, recibió de manes del Presidente Felipe Calderón el Premiu Nacional de Derechos Humanos. El so interés por ayudar a les persones haber impulsáu a crear delles lleis como la Llei Antisecuestro y l'apocayá aprobada Llei Xeneral de Víctimes.[ensin referencies] Forma parte del Comité Especial de Siguimientu y Evaluación de la Estratexa Nacional Antisecuestro, participa na Axenda Ciudadana col Observatoriu Nacional Ciudadanu y forma parte del Conseyu.

La organización que preside ta comprometida cola implementación de la Reforma Xudicial, que se conoz como xuicios orales, y amás encárgase de proponer llexislaciones y reformes qu'aseguren un procesu xudicial equitativo pa la víctima y l'imputáu, onde los derechos de dambes partes sían garantizaos y equilibraos.[ensin referencies]

El 11 de xineru de 2012 foi presentada como la candidata ciudadana del Partíu Aición Nacional (PAN) a la xefatura de Gobiernu del Distritu Federal (GDF) pal periodu 2012-2018.[5][6]

Discutiniu por antecedentes penales[editar | editar la fonte]

N'abril de 2012 la revista Procesu publicó qu'en 1998, Wallace foi acusada pola delegación Tlalpan por resistencia de particulares y tentativa d'homicidiu, cuando ella, al mandu d'un grupu d'emplegaos sos, torgó'l retiru d'anuncios espectaculares que la so empresa —Showcase Publicidá— tenía instalaos na ciudá, polo que foi conseñada al Reclusorio Norte de la Ciudá de Méxicu. Foi finalmente exonerada de tolos cargos.[7] Mientres el primeru de xunu del 2014, presentóse una investigación fecha en dos frentes, la d'Anabel Hernández y la de Los Angeles Press (investigación estremada en cuatro partes[8]), que refundiaron la posibilidá de que los acusaos pola supuesta muerte d'Hugo Wallace fueron torturaos pa ser inculpaos.[9]

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Referencies[editar | editar la fonte]

  1. Excélsior (1 de febreru de 2012). «Isabel Miranda de Wallace: Rompióse la partidocracia» (castellanu). Consultáu'l 1 de febreru de 2012.
  2. presidencia.gob.mx (15 d'avientu de 2010). «derechos humanos-2010-a-isabel-miranda-de-wallace/ Premiu de Derechos Humanos 2010 a Isabel Miranda de Wallace» (castellanu). Consultáu'l 13 de xineru de 2012.
  3. El Universal (14 d'avientu de 2010). «Premien a Isabel Wallace en Derechos Humanos» (castellanu). Consultáu'l 30 de mayu de 2011.
  4. El Sieglu de Torrexón (8 d'abril de 2012). «Panistas arropen a Wallace en rexistru» (castellanu). Consultáu'l 16 d'abril de 2012.
  5. pan.org.mx (12 de xineru de 2012). «pan_a el_gdf/20416 Va Encabezar Isabel Miranda de Wallace candidatura del PAN al GDF» (castellanu). Consultáu'l 13 de xineru de 2012.
  6. eleconomista.com.mx (12 de xineru de 2012). «Isabel Miranda, candidata ciudadana del PAN al GDF» (castellanu). Consultáu'l 13 de xineru de 2012.
  7. Procesu (14 d'abril de 2012). «Wallace tuvo presa cinco díes nel Reclusorio Norte» (castellanu). Consultáu'l 16 d'abril de 2012.
  8. «Los angeles press». los angeles press.
  9. «Caso wallace».

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]