India na Olimpiada Matemática Internacional

De Wikipedia
Flag of India

India empezó a participar na Olimpiada Matemática Internacional en 1989.

El líder del equipu ye Arnab Bhattacharya. India tien 13 medayes d'oru, 71 medayes de plata y 72 medayes de bronce y 28 menciones d'honor.

India foi la organizadora de la Olimpiada Matemática Internacional de 1996, en Mumbai.

Procesu de selección[editar | editar la fonte]

La Xunta Nacional de Matemátiques Cimeres (NBHM) ta al cargu de la actividá de la olimpiada matemática que punxo al Centru Homi Bhabha para la Educación Científica (HBCSE) al cargu de la implementación.

El procesu de selección consta de cuatro etapes: Sicasí, el programa en sí consta de seis etapes.

  • Etapa 1 o Olimpiada Matemática Pre-Rexonal: PRMO llevar a cabu a nivel escolar. Ye un exame de dos hores y media con 30 entrugues.
  • Etapa 2 o Olimpiada Matemática Rexonal: Los candidatos de la etapa anterior na llista parcial pasen a participar na RMO. Ye un exame de trés hores con seis problemes realizaos nun pequeñu númberu de centros nes 25 rexones designaes en tol país. Los candidatos con meyor desempeñu (aproximao 900) califiquen para la tercer etapa.
  • Etapa 3 o Olimpiada Matemática Nacional de la India: El INMO llevar a cabu'l tercer domingu de xineru en 28 centros de tol país. La prueba d'exame consta de seis problemes que se van resolver nun tiempu de cuatro hores. Los meyores alumnos del INMO (aproximao 35) tán convidaos a la cuarta etapa.
  • Campamentu d'entrenamientu de la Etapa 4 o Olimpiada Internacional de Matemátiques: Llevar a cabu en HBCSE d'abril a mayu. Nesti campamentu, especialistes de distintes instituciones de tol país brinden orientación a los estudiantes. Mientres esti campamentu llevar a cabu delles pruebes de selección. Según el desempeñu nestes pruebes, escuéyense 6 estudiantes para representar a India na OMI.