iPhone X

De Wikipedia
Ficha de softwareIPhone X
Desendolcador(es) Apple
Versión inicial 12 setiembre 2017
Sistema operativu iOS 11, iOS 12, iOS 13 (es) Traducir, iOS 14 (es) Traducir, iOS 15 (es) Traducir y iOS 16 (es) Traducir
Tipu serie de modelos de teléfonos inteligentes (es) Traducir
N'asturianu Non Non
Más información
Sitiu web Web oficial
Etiqueta de Stack Exchange Stack Exchange
iPhone XR (es) Traducir
Cambiar los datos en Wikidata

iPhone X (en númberos romanos, pronunciáu iPhone 10) ye un teléfonu intelixente de gama alta , diseñáu, desenvueltu y comercializáu por Apple. El so direutor xeneral, Tim Cook, anunció'l iPhone X el 12 de setiembre de 2017,[1] xunto col iPhone 8 y el iPhone 8 Plus[2] nel Teatru Steve Jobs asitiáu na sede que la compañía tien en Cupertino, el Parque Apple. El teléfonu poner a la venta'l 3 de payares de 2017.[3] Esti iPhone marca'l décimu aniversariu del iPhone.

Historia[editar | editar la fonte]

Dientro de la llinia d'Apple, el iPhone X asítiase como un modelu de gama alta. Les filtraciones, incluyíes les de los fabricantes de fundes, según el firmware de la HomePod y la versión final d'iOS 11, revelaron dellos aspeutos del dispositivu antes de la so presentación oficial, incluyendo'l fechu de que tendría un diseñu con pantalla OLED casi ensin marcos y esaniciaría el botón d'entamu físicu, cámara dual trasera con detección de fondura ameyorada y un sistema de desbloquéu facial conocíu como Face ID.

El 31 d'agostu de 2017 unviáronse les invitaciones de prensa a un eventu de prensa'l 12 de setiembre de 2017 nel Teatru Steve Jobs del Apple Park (California). Foi'l primer eventu celebráu nel Teatru Steve Jobs.

Especificaciones[editar | editar la fonte]

Hardware[editar | editar la fonte]

El iPhone X cuenta con una pantalla llamada Super Retina HD[4] de 5.8 pulgaes de tipu OLED que cubre les games de color DCI-P3 y sRGB, y amás ye compatibles con imáxenes d'altu rangu dinámicu (HDR). Tamién inclúi la teunoloxía True Tone que s'atopa nel iPad Pro y otros dispositivos de la compañía, y cuenta con un rellumu máximu típicu de 625 cd/m².

El sistema de desbloquéu Face ID[5] reemplaza por completu a Touch ID nesti modelu. Una cámara d'infrarroxos llee un patrón de puntos que s'emite dende un proyeutor de 30 000 puntos invisible sobre la cara del usuariu, creando un mapa facial únicu, prindando una imaxe de la cara, y unvia los datos al elementu seguru del chip A11 Bionic (que contién un motor neuronal d'intelixencia artificial dedicáu) pa oldear la cara del usuariu cola almacenada nel elementu seguru. El iluminador infrarroxu ayuda a identificar la cara del usuariu na escuridá. El proyeutor de puntos asitia más de 30 000 puntos invisibles sobre la cara pa crear un mapa facial únicu. El sistema nun va funcionar colos güeyos zarraos o nun mirando al teléfonu, torgando l'accesu si nun ta mirándose viviegamente la pantalla del dispositivu.

El iPhone X cuenta con dos cámares traseres de 12 Mpx. La primera ye de gran angular con lente de seis elementos, autofoco, filtru infrarroxos, modo ráfaga, apertura ƒ/1.8, y estabilización óptica y dixital d'imaxe. Puede grabar videu de 4K a 24, 30 o 60 FPS; o 1080p a 30 o 60 FPS; videu de cámara lenta (1080p a 120 o 240 FPS), y cámara rápida con estabilización. Puede prindar semeyes panorámiques, según reconocer les cares incluyíes na fotografía. La segunda cámara fai la función de teleoxetivu y dispón d'un zum ópticu ×2 —llega digitalmente a un zum de ×10—, apertura ƒ/2.4 y estabilización d'imaxe óptica. Tamién tien un flax de cuatro ledes denomináu True Tone.

Per otru llau, la cámara frontera de 7 Mpx denomada TrueDepth con apertura de ƒ/2.2. Puede prindar en modo ráfaga, cuenta con control d'esposición, detección de cares, autu-HDR, estabilización automática d'imaxe, flax Retina, graba de videu a 1080p, y dexa la manera retrato, llume de semeya (beta) y función Animoji.

El iPhone X contién el sistema en chip A11 Bionic d'Apple, que ye un procesador de seis nucleos, fabricáu con un procesu litográfico de 10 nm. Inclúi un motor neuronal, que ye un acelerador de cálculos d'intelixencia artificial, mayormente inferencias pa reconocer la cara del usuariu y los xestos que fai, amás d'un coprocesador de movimientu M11 integráu.

Software[editar | editar la fonte]

El iPhone X poner a la venta con una versión afecha d'iOS 11 pa usar el so distintu formatu de pantalla con al respective de iPhones anteriores. El botón d'entamu sustituyir por xestos, similares a los de Nokia N9 y WebOS, pero delles carauterístiques como Siri y Apple Pay van riquir el botón llateral.

Problemes conocíos[editar | editar la fonte]

Pantalles que nun respuenden[editar | editar la fonte]

Apple corrixó na versión de la madre iOS 11.1.3 un problema qu'afectaba a la pantalla táctil del iPhone X yá que podía dexar de responder temporalmente cuando se movía de secute d'una estancia templada a una área con temperatures bien baxes.[6]

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]