Gustavia

Coordenaes: 17°53′55″N 62°50′57″W / 17.8986°N 62.8492°O / 17.8986; -62.8492
De Wikipedia
Gustavia
Alministración
PaísBandera de Francia Francia
Coleutividá Saint-Barthélemy
Tipu d'entidá quartier of Saint Barthélemy (en) Traducir
Nome oficial Gustavia (fr)
Nome llocal Gustavia (fr)
Códigu postal 97133
Xeografía
Coordenaes 17°53′55″N 62°50′57″W / 17.8986°N 62.8492°O / 17.8986; -62.8492
Gustavia alcuéntrase en Saint-Barthélemy
Gustavia
Gustavia
Gustavia (Saint-Barthélemy)
Superficie 21 km²
Demografía
Población 9131 hab.
Porcentaxe 90.19% de Saint-Barthélemy
0.01% de Francia
Densidá 434,81 hab/km²
Más información
Fundación 1785
Cambiar los datos en Wikidata

Gustavia ye la ciudá capital de Saint-Barthélemy (tamién conocida como Saint Bart). Recibió'l so nome n'honor del Rei Gustavo III de Suecia, país que mientres parte de los sieglos XVIII y XIX alministró la isla.

Historia[editar | editar la fonte]

Saint-Barthélemy foi demandáu per primer vegada per Francia, en 1648. La islla dióse-y a Suecia en cuenta de los derechos comerciales en Gotemburgu en 1784 y Suecia fundó la Compañía de les Indies del oeste de Suecia. Espolletando mientres les guerres napoleóniques, los activos fueron baxos a partir d'entós, y la islla foi vendida a Francia en 1878.

El sitiu eventual de Gustavia foi llamáu primero Le Carénage dempués de que l'abelugu qu'apurre a los buques estropiaos. D'alcuerdu a los archivos el nome Gustavia apaeció ente 28 d'avientu 1786 y el 9 de febreru de 1787. Gustavia permanez como un reflexu de la dómina sueca. Trés fuertes construyíos a mediaos y finales del sieglu 17 la proteición del puertu: Oscar (enantes Gustav Adolf), Karl y Gustav. La Ilesia Episcopal Anglicana a la badea, foi construyíu en 1855.

Comodidaes[editar | editar la fonte]

Los sitios de Fort Karl, con vistes a Shell Beach al sur de la ciudá, y Fort Gustav, na base del faru escontra'l norte, son bien populares ente los escursionistes. Fort Oscar, na punta de la península de Gustavia, alluga la Xendarmería. Hai un muséu a la fin de Victor Schoelcher Carretera na península. Gustavia tien dellos restoranes que sirven americanos, italianos, franceses y otros tipos d'alimentos. Gustavia tien munches boutiques d'alta gama que son una fonte esencial d'ingresos pa la isla, y unu de los la mayoría de los hoteles de luxu de clase alta de la isla.

Clima[editar | editar la fonte]

El clima ye tropical con unes pequeñes variaciones na temperatura. Pequeña superficie de la islla de 24 quilómetros cuadraos déxa-y tomar ventaya del golpe nidio y prestoso de los vientos alisios. Les temperatures medies d'agua y aire muévense en redol a los 27 °C, y l'añu estremar en dos estaciones: una seca, conocida como la Cuaresma (Careme), y unu más húmedu pel hibiernu. Esta última temporada en conxuntos ente mayu y payares, y la siempres presente sol ta nubláu por pasaxes curtios de nubes d'agua con una curtia agua de 10 a 15 minutos. Acordies con el Sistema de clasificación de Köppen Clima Gustavia tien un clima tropical de sabana, embrivíu "Aw" nos mapes climáticos.[1]

Economía[editar | editar la fonte]

La moneda oficial de Saint-Barthélemy ye l'euru.

Personalidaes[editar | editar la fonte]

  • Eugénie Blanchard: foi la persona más vieya verificáu nel mundu nel momentu de la so muerte. Pasó la mayor parte de la so vida en Gustavia.

Ver tamién[editar | editar la fonte]

Bibliografía[editar | editar la fonte]

  • • Mémoire St Barth: bibliografía completa sobre la islla de Saint-Barthélemy y la so capital Gustavia

Referencies[editar | editar la fonte]

Enllaces esternos[editar | editar la fonte]


Artículu de traducción automática a partir de "Gustavia" que necesita revisión. Quita l'avisu cuando tea correxíu.